PARTNER SERWISU
srjwvkav
adamz

adamz

Ostatnie 10 wpisów
Cytat:
Millennium DM rekomenduje "kupuj" Dudę, cena docelowa 1,92 zł

18.10. Warszawa (PAP) - Analitycy Millennium DM w raporcie z 12 października ustalili cenę docelową akcji Dudy na 1,92 zł i wydali dla nich rekomendację "kupuj".[...]

Raport wydano przy kursie 1,59 zł, a w poniedziałek o godz. 11.08 za jedną akcję spółki płacono 1,57 zł.(PAP)

www.gpwinfostrefa.pl/palio/htm...

Z rana zebranie stopów, później podbitka, wywalenie i koniec na czerwono.

ale to takie wróżenie z fusów, bo na Karenie wszystko możliwe. Papier aż parzy więc ja bym się zastanowił nad trzymaniem przez noc. Tym bardziej, że po spektakularnej podbitce zleci się tu pełno leszczyny i spekulantów.

tOfi napisał(a):
'widły za widłami' w to mi graj piękny cyganie Boo hoo!

Gratuluję udanej inwestycji, ale radze nie być pazernym i nie zostawiać papiera na noc.

Do tego patrząc na obroty to w cale nie są duże w porównaniu z tymi sprzed info o podpisaniu umowy. Osobiście wolałbym wsiąść już na Komputronik, bo i tak zawsze dobrze reaguje na wzrosty Karena a jak leci w dół to na pewno nie w takim stopniu. Do tego biznes w Komputroniku widać, że jest zdrowy, a bez obciążenia Karenem powinien być jeszcze zdrowszy. Po AB Komputronik ma moim zdaniem najlepszy model biznesowy i najlepiej wykorzystuje swoja markę. I nie jest to tylko moje zdanie ale wielu osób z branży.

Za to Karen wyrasta mi na coś typu KOV albo Oil. Dużo szumu i hałasu, szumne nazwiska, a efektu z tego żadnego. Obym się mylił, obecni akcjonariusze pewnie też by tego chcieli. Ja na szczęście mogę już popatrzeć na to z boku i spokojnie zastanowić się jak odrobić to co na Karenie wtopiłem. Może kiedyś, już na nowej działalności uda i się odrobić chociaż część.

Właśnie po to ma być naprawa, żeby pare osób jeszcze miało co jeść i z czego się utrzymać.

A co do długów to na razie zjadają, ale jeśli zdejmiemy długi emisją dla inwestora pozostanie co... $$$. Oczywiście o ile po drodze nic strasznego się nie stanie, tj. rynek ruszy a w miejsce rozsądnego prezesa nie wsadzą jakiegoś kombinatora co ma układy z syndykiem:).

Gdzie Ty widzisz stratę jak w IQ? Stary w raporcie jest 13M straty netto ale za całe pierwsze półrocze czyli za I i II kwartał. Teraz sprawdź raport za I kwartał i odejmij go sobie od dzisiejszego raportu a wyjdzie ci wynik za IIQ. Jeśli dalej widzisz jednakowe kwoty to współczuję.

Ja osobiście spodziewałem się straty na poziomie 10M za drugi kwartał a wychodzi, że jest ok. 3M przy pozostałych wynikach zmienionych w miarę proporcjonalnie.

Nie sądzę, że jest to raport rewelacyjny ale na pewno nie jest zły i taki, jakiego spokojnie nie można by się spodziewać. Inna sprawa, że na tym walorze raport nie musi wpłynąć znacząco na kurs (przynajmniej w okresie dłuższym niż kilka dni), gdyż tutaj gra idzie o większą kasę i informacje docierające ze spółki są zdecydowanie optymistyczne i jeśli kurs wzrośnie to raczej nie z powodu wyników a dobrej perspektywy odbudowy przedsiębiorstwa. Perspektywę tą potwierdzają dzisiejsze wyniki.

Niestety przez błędy w czytaniu informacji część zainteresowanych Trionem da sobie spokój. Może więc lepiej w przyszłości podawać raporty za kolejne kwartały a nie od razu półroczne.

P.S. Nie wiem czy dobrze patrzę ale ze skróconego jednostkowego wynika, że sam Trion miał w IIQ zysk. Za IQ wykazał 9M straty a za półrocze podane jest 7M. Wyprowadźcie mnie z błędu jeśli się mylę lub to nie ma żadnego znaczenia w kontekście grupy kapitałowej.

Dzisiaj, o ile uchwała na walnym przejdzie, a po niej nastąpi emisja dla inwestora, raczej nie ma obawy o zaprzestanie działalności, bo kasa z akcji pozwoli na działanie dalej nawet jeśli po drodze coś spowodowałoby obsuwę. Ja osobiście nie spodziewam się jakichś rewelacji w raporcie, ale uważam, że najgorsze już za nami a ostatnio informacje ze spółki i jej otoczenia są raczej pozytywne i optymistyczne.

Poza tym w przypadku spółek produkcyjnych w budownictwie czasem wystarczy jeden duży kontrakt by ruszyć z miejsca, a przy sprawnym zarządzie o takie kontrakty na pewno troszkę łatwiej. Zastanawiam się ponadto nad tym jaki wpływ będzie miał ew. pozytywny wyrok w sprawie Orco vs. Państwo Polskie. Myślę, że to może być impuls dla Triona, bo zamówienia z tego tytułu nie powinny być małe.

maxboast napisał(a):
crush00 napisał(a):
No i dobrze sobie myślałem. Ale co zarobiłem to moje. A jak przebije pierwsze widełki to później powinno być z górki :).

Nie za bardzo rozumiem czemu ta wiadomość miała służyć - gratuluje dobrej decyzji inwestycyjnej (wnioskując z przebijającego się entuzjazmu) ale jak się już coś myśli to można wcześniej tutaj się podzielić merytoryką a nie pisać po fakcie. Drugi post na pewno będzie pożyteczniejszy ;) A od widełek się odbiło i straciło zapał. Niemniej jednak widząc dzisiejszy ruch dodaję do obserwowanych - przy poziomie 0,67 technicznie można upatrywać ewentualnego zakupu

Dopiero teraz zrozumiałem skąd Twój brak zrozumienia. Po prostu przez przypadek zalogowałem się na konto, którego nie używałem od ładnych paru miesięcy, także gwoli wyjaśnienia adamz i crush00 to ta sama osoba. Myślałem, że konto crush00 nie zostało odpowiednio aktywowane a tu przez przypadek, z rozpędu się zalogowałem i stad ten galimatias.

Wchodzę dziś na neta, patrzę info o Trionie. Myślę sobie: "przy moim szczęściu to pewnie po dopakowaniu portfela po 0,57 pewnie ogłosili upadłość". Wchodzą w pełen tekst a tu taka niespodziewanka, tzn. spodziewanka, ale po ostatnich dniach mój optymizm co do TINa opadł i zacząłem się zastanawiać, czy dobrze robię. Teraz już mnie chyba nic nie przekona że robię źle pchając się w ten walor. Myślę sobie tylko czy nie za mało dobrałem, bo w przyszłym tygodniu może nie będzie mi już dane.

P.S. Jeszcze tylko 2 informacje potrzebne do eksplozji optymizmu. Pierwsza to wyrok w sprawie ORCO a druga to informacja o ew. branżowym inwestorze o którym przepowiadał nowy szef.

P.S.2. Swoją drogą to widać, że Pan Żołędowski nie zasypia gruszek w popiele. W wywiadach nie ściemnia, że "ktoś tu się pomylił" i akcje powinny być droższe. Potwierdza słaby stan finansów, ale ewidentnie ma plan naprawczy, który po wczorajszym info jest jak najbardziej realny.

matrix_blue napisał(a):
Nestor napisał(a):
Mnie zastanawia ten nagly spadek karenu.

W informacji o umowie byly dwa wazne fakty, raz ze bedzie wezwanie do sprzedazy po 2.60 czy 2.8x; a dwa ze nominalna wartosc akcji zostaje obnizona do 0,40pln.

Ktos na onecie zauwazyl ze czesc ludzi pewnie nie potrafi czytac, i stwierdzili ze akcje karenu beda po 0.50, wiec zaczal sie zrzut.

Jesli rzeczywiscie bedzie wezwanie po 2.60, to w chwili obecnej wypada jedynie kupowac masowo i czekac na wezwanie, w koncu to darmowe +30% kapitalu. Czlowiek moglby pomyslec nawet o dzwigni tutaj..

Pytanie, czy to rzeczywiscie jest pewniak, czy znowu jest cos miedzy wierszami. Ja dzisiaj rozszerzylem swoj skromny pakiecik, korzystajac z wyprzedazy, ale jesli ta informacja o przyszlym wezwaniu ma jakiekolwiek solidne podstawy, to bylbym gotow pewnie rozszerzyc ten pakiet dwu-trzy krotnie, bo to wyglada dla nieuzbrojonego oka jak pieniadze lezace na ulicy.. ;-) Pray

Piszesz o kwocie 2,6 zł za akcję. Przeczytałem coś takiego:
Komputronik zobowiązał się uregulować zobowiązania wobec Karen, emitując dla tej firmy obligacje o wartości 35 mln zł pomniejszonej o wzajemne rozliczenia handlowe. Obligacje te mają być zamienne na akcje Karenu. Cena emisyjna dłużnych papierów ma wynosić 2,6 zł, a ich wykupu 2,86 zł.

Powiedz mi bo może coś przeoczyłem gdzie pisze że akcje mają kosztować 2.6 ??

z góry dzięki za odpowiedz

Ja bardziej zwróciłem uwage na ten fragment i wytłuszczone słowa:

Cytat:
3. Inwestorzy, w terminie trzech miesięcy od Dnia Zamknięcia ogłoszą wezwanie na sprzedaż wszystkich akcji Spółki, przy czym Komputronik i Contanisimo zobowiązały się nie odpowiadać na rzeczone wezwanie.

Moim zdaniem najważniejsze jest tu słowo "wszystkich" i fakt, iż wedle praw inwestora nie ma obowiązku przystępowania do takiego wezwania o ile np. cena zaoferowana w nim jest wg inwestora nieodpowiednia.

Pytanie tylko czy jeśli nie uda im się skupić wszystkiego to ludzie z papierami nie nadzieją się na "mukę" w postaci emisji tych nowych akcji, do których poboru prawa już nie będą mieli.

terran napisał(a):
rezun napisał(a):
wystarczy popatrzeć jak kształtuje sie kurs.
Otóż mamy "zrywy" powodowane przez nagły zakup 3 mln akcji , a później "sprowadzenie" kursu w dół przy zaledwie kilkuset tysiącach. Taka sytuacja ma miejsce co najmniej od 2 tygodni.

Konsumpcji ulegają całe interwały choćby dzis od 1,54do 1,58 było jedne wielkie "chrum" a później kapanie po kilkadziesiąt tysięcy do poziomu wyjściowego. Coś się świeci tak samo było przy 0,80 groszach.

PS.
Nie cierpię naganiaćNot talking

czyli jak duzy juz sobie kupi ile mu potrzeba bedzie skok w gore.... no oby oby hello1

Wszyscy marzymy o akcji jak wczoraj i dziś na Pronox-ie:). Ale myślę, że u nas teraz max to kilkanaście procent, bo zbyt dużo ludzi zaczyna czekać na wybicie, a jak wiadomo im więcej oczekiwań tym mniej wzrostów. Liczy się element zaskoczenia :P.

tomaszgryciuk napisał(a):
BEDZIE DOBRZE ZOBACZYCIE ZE MACIUSIA NIE BEDZIE STAC ODKUPIC TYCH AKCJI OD BANKOW BO BEDA ZA DROGIE BANKI ZAROBIA PODWOJNIE MOZE NAWET WIECEJ A JAK NIE WYJDZIE TO NASTAPI PRZEJECIE SPOLKI PRZEZ KONKURENCJE NP Z AMERYKI POLUDNIOWEJ NP BRAZYLIJSKA SPOLKA KTORA MA DUZE INTERESY W ROSJII WIEM ZE TAKIE OPCJE WCHODZA W GRE CO WY NA TO??

KNF napisał(a):
Do najważniejszych postanowień podpisanych umów należą:
 - powołanie Rady Nadzorczej w składzie zaakceptowanym przez Banki, a także dokonanie zmian w Statucie Spółki;
 - zobowiązanie osób z rodziny Duda do objęcia akcji Spółki o wartości 20 mln zł, przy cenie emisyjnej 1,1 zł, serii H lub innej emisji w przypadku, gdyby emisja akcji serii H nie doszła do skutku;
 - prawo Spółki, w okresie do końca 2012 roku, do odkupu akcji wyemitowanych dla Banków celem ich umorzenia ("Opcja buy-back"), po cenie skalkulowanej w oparciu o cenę emisyjną tych akcji powiększoną o koszt pieniądza (WIBOR 3M + 7% w skali roku) w przypadku odkupienia wszystkich akcji wyemitowanych dla banków na podstawie Układu i po wcześniejszej spłacie w całości Konsorcjalnego Kredytu Konsolidacyjnego oraz Kredytu Podporządkowanego;

Wedle powyższej informacji to akcje przeznaczone za wykup zobowiązań będą żyłą złota dla Maćka (o ile nie postanowi ich umorzyć). Cena + WIBOR + 7% wygląda mi na złoty interes, bo chyba mało kto wątpi, że w 2012r. będą one kosztowały dużo więcej. Osobiście myślę, że może to być nawet kilka razy więcej niż obecnie.

Co do tego czy spółka ma robić zysk i dywidendę nie zaprzeczam.

Co innego, że nie tylko na zysku i dywidendzie trzeba umieć zarabiać. Pamiętajcie, że kto nie jest przegranym ten wygrał.

addi napisał(a):
He he he ... następny bijący pianę!!!
Zaden poważny inwestor nie włoży grosza w spłatę długów spółki!!!! Spółka ma robić wynik i wypłacać dywidendę!!!

Chyba nie wierzysz, że ci wszyscy "poważni inwestorzy" zbijają kasę na dywidendach, a jeśli nawet to spójrz na strukturę naszej bananowej jeśli chodzi o akcjonariat i średnie transakcje i pomyśl, że jak duży nie włoży to duży wyjmie... od małych, których u nas dostatek.

Weź pod uwagę, że emisja pod długi nie będzie w obrocie. Jeśli uda się to odkupić przed wpuszczeniem na rynek wrócimy do punktu wyjścia. Tymczasem radzę patrzeć z czym wyskoczy Prezes i pod te informacje dobierać decyzje. Tutaj nazwisko Duda jak nigdzie gra pierwsze (jeśli nie jedyne) skrzypce, a jedno odpowiednie słowo warte jest więcej niż wszystkie wyniki i wskaźniki razem wzięte.

mrz napisał(a):
P.S.
Dlatego napisałem na początku, że kolegi wnioski raz mogą być prawdziwe, a raz nie.
Gdyby cena rynkowa była równa dokładnie Wk/1 akcję to teza byłaby zawsze prawdziwa.
Ale tak nie jest i resztę wniosków mozna sobie wyciagnąć.

Celowo podawałem przykład idealnej wyceny, żeby system działania takich konwersji był bardziej oczywisty i przejrzysty. Oczywiście taka idealna wycena tak jak gospodarka doskonale konkurencyjna i inne terminy z "doskonale" w nazwie nie jest możliwa, dlatego wszystko zależy od ceny konwersji (to takie moje uproszczone określenie zależności ceny emisji i ceny wykupowanej wierzytelności).

JAG napisał(a):
No super nic tylko spółki powinny zajmować się emitowaniem akcji skoro to taki super biznes, po co prowadzić normalny biznes skoro można zająć się produkcją akcji....
Nastąpi olbrzymie rozwodnienie, rzadko spotykane na giełdzie, innymi słowy nadrukują śmieci.

Nie wiem czy nie doczytałeś całej mojej wypowiedzi, czy specjalnie część pomijasz, ale według mnie bardzo duże znaczenie będzie miał brak możliwości sprzedaży akcji w określonym czasie oraz określony czas na odkupienie. Myślę więc, że dojdzie do tego, iż żadnego rozwodnienia nie powinniśmy doczekać, a przynajmniej nie popartego wzrostem free floatu.

Zakładam oczywiście, że planem Maćka i spółki jest wyemitowanie akcji, które zostaną skupione i umorzone przed dniem kiedy wierzyciele będą mogli wprowadzić je do obrotu.

Takie rozwodnienie jest moim zdaniem raczej wirtualne niż realne i bez zmiany ilości akcji na rynku nie powinno mieć w dłuższym okresie większego znaczenia.

WatchDog napisał(a):
Mam jeszcze piąte dno: moim zdaniem dokapitalizowanie nie tworzy wartości dodanej, nie zwiększa wartości dochodowej spółki.

Ja mam podobne. Może to dlatego, że traktuję akcje jako swego rodzaju, bardzo płynny (pod względem wierzycieli, nie kwoty) kredyt konsumpcyjno-inwestycyjny, który tak czy inaczej kiedyś będzie trzeba spłacić. Oby to "kiedyś" nie zdarzyło się za naszej tutaj obecności, bo prawdopodobnie oznaczałoby to likwidację i martwilibyśmy się o zgoła inny wskaźnik :).

007 napisał(a):
adamz napisał(a):

Także:
Wartość księgowa majątku = aktywa - pasywa bieżące - zobowiązania długoterminowe

Gwoli ścisłości aktywa = pasywa a pasywa = kapitały własne + zobowiązania długoterminowe + pasywa bieżące. A + B = C czyli wartość księgowa majątku = kapitały własne.

Właśnie dlatego wartość księgowa przy doskonale dobrej wycenie akcji emitowanych nie powinna się zmienić.

Skoro:

aktywa = pasywa

gdzie:
pasywa = kapitały własne + zobowiązania długoterminowe + pasywa bieżące

to:

zmniejszenie zobowiązań równe zwiększeniu kapitałów własnych nie powoduje żadnych zmian po stronie pasywów, a to sprawia, że aktywa dalej równają się pasywom.

Dla wyjaśnienia koncepcji posłużę się literkami:

X=Y
X - Aktywa
Y - Pasywa

Y= a+b+c
a - kapitały własne
b - zobowiązania długoterminowe
c - pasywa bieżące

jeśli następuje konwersja Z jednostek zobowiązań na akcje (które są kapitałami własnymi, tak jak napisałeś), wtedy

Y = (a+Z)+(b-Z)+c
Y1 = a1 +b1 + c1

gdzie:
Z - ilość jednostek konwertowanych
a1 = a+Z
b1 = b-Z
c1 = c

oraz

Y = Y1

Dlatego właśnie prawidłowe jest:

WK = aktywa - pasywa = aktywa - Y = aktywa - Y1

oraz stwierdzenie, że przy idealnej wycenie akcji (która jest właściwie niemożliwa) WK nie zmieni się w ogóle.

W przypadku DUDY najważniejszym elementem w równaniu będzie cena emitowanych akcji działająca jak "waga". I tak:

1. jeśli cena będzie wyższa od ceny rynkowej, wtedy spółka sprzedaje swoje zobowiązania za mniej niż są warte.
2. jeśli cena będzie niższa od ceny rynkowej, wtedy spółka sprzedaje zobowiązania za więcej niż są warte.

Oczywiście w pierwszym przypadku zyskuje dłużnik w drugim zyskuje wierzyciel.

007 napisał(a):
Tak na moje oko to C/WK się pogorszy ale nie jakoś dramatycznie. Zobowiązania nie mają wpływu na wartość księgową tylko wartość kapitałów własnych które się zwiększą w związku z emisją. Trzeba by było wziąć bieżącą wartość księgową dodać nowe emisje po 1,1 i 1,3, całość podzielić przez ilość akcji wraz z nowymi i porównać do bieżącej ceny.

Chyba nie jest do końca tak jak myślisz.

"Wartość księgowa aktywów netto przedsiębiorstwa to suma wartości jego aktywów pomniejszona o zobowiązania (długoterminowe i krótkoterminowe). W zależności od charakteru (zobowiązania lub kapitał własny przedsiębiorstwa) wartość aktywów pomniejszają także rezerwy oraz rozliczenia międzyokresowe bierne i przychody przyszłych okresów. Podstawą oszacowania wartości księgowej aktywów netto jest sporządzony na określony dzień bilans przedsiębiorstwa."

Także:
Wartość księgowa majątku = aktywa - pasywa bieżące - zobowiązania długoterminowe

gdzie:
pasywa bieżące = rezerwy, zobowiązania krótkoterminowe i fun­dusze specjalne, rozliczenia międzyokresowe kosztów i przychody przyszłych okresów.

Dlatego właśnie, moim zdaniem, wskaźnik przy prawidłowej (odwzorowującej realną wartość spółki przypadającą na 1 udział) wycenie emitowanych akcji, wskaźnik C/WK nie powinien się zmienić.

Zauważ, że wykupione akcjami zobowiązania tak naprawdę będą tylko odroczeniem terminu płatności, ponieważ DUDA zobowiązała się odkupić te akcje w przyszłości, a banki nie mogą opchnąć akcji przed 2012r.

roba napisał(a):
Witam. mam pytanko...Jak się zmienią wskaźniki min. C/Wk po emisji akcji dla banków....bo wtedy powinno sie zmniejszyc o polowe bo tyle akcji nadrukują? może ktoś już to badał....Think

Akcje emitowane sa dla bankow w celu wykupu zobowiazan, takze C/WK nie powinna sie zmienic, bo zmaleja zobowiazania. Przy dobrze skalkulowanej emisji wskaznik moze sie nawet polepszyc, ale tylko wtedy gdy realna wartosc akcji przekazanych bankom bedzie mniejsza niz kwota zobowiazan za nie wykupionych.

Jesli sie myle to mnie zaraz ktos poprawi, wiec bez uszczypliwych komentarzy prosze.

rmz napisał(a):
myślicie że info o karze dla prezia bedzie miało wpływ na kurs? jeśli tak to jaki?

Ja mysle, ze zadnego. Przeciez o tym to pol roku temu wiedzielismy jak wyszly na jaw opcje.

tomon20 napisał(a):
Dudy kurs był za nisko. Wypowiedź Maćka była po prostu bodźcem do ruchu w górę.

Właśnie o to chodzi, że kurs reaguje tylko na takie bodźce :)

Hehe, widze, że wszystko po straemu. Maciek otworzył usta i poszło... Zeby dobrze zagrac na Dudzie powinnismy postawic czujki przy wejsciu do radia i TV albo sledzic prezesa. Kazdy kontakt z mediami daje solidne +10% :P

karab44 napisał(a):
[...]Tu jest za duzo niejasnych wydarzen, ludzie oczekuja komunikatow - Zainwestowal, Kupil, Zyskal. A tutaj z wiekszosci plynacych informacji mozna jedynie spekulowac co sie wydarzy. [...]

Dokładnie o tym samym pomyślałem. Prześledźcie w jakich sytuacjach w ciągu ostatnich tygodni DUDA rosła. Było to właściwie zawsze po jakiejś ciekawej, bujnej opowieści Maćka w TVB albo CNBC. Co ciekawe w tych wywiadach nigdy nie było konkretów tylko teksty typu: "jest lepiej niż wszyscy myślą", "będzie dobrze", "spodziewamy się wzrostu..." itp. itd. Rynek rosyjski też był jak na razie informacją na przyszłość i chyba jako jedyny nie powodował jeszcze jakichś skoków do góry (pewnie dlatego, że informacja ta nie pochodziła od Maciusia, a z oficjalnego kanału).

Założę się, że gdyby teraz sz. p. prezes pokazał się w którymś z mediów i powiedział, że już pracują nad umowami z rosjanami (bez żadnych konkretów i kwot) kurs poszedłby w górę i to gwałtownie.

Dowodzi to tylko po raz kolejny, że należy kupować plotki i sprzedawać fakty. Musimy pamiętać, że nie jesteśmy pierwszymi, do których wszystkie informacje docierają, a przed nami jest zawsze szereg "podmiotów", które te informacje zdążą wykorzystać nim my zaczniemy.

Osobiście jestem pozytywnej myśli i wierzę, że jak prezesik naszej DUDY wróci z urlopu (bo jak inaczej tłumaczyć tą ciszę) znów będziemy mieli niezłego rollercoaster-a na papierku.

Mefi100 napisał(a):

Do tego będą jeszcze mieli w bilansie opcje, bo układ był później. A od grudnia do końca czerwca kursy zmieniały się na niekorzyść, wiec znowu ‘optycznie’ będzie słabiej niż byśmy chcieli.

Z tego co pamiętam to na opcje była już tworzona rezerwa, wiec nie powinno to jakoś strasznie wpływać na wyniki. Inna sprawa, że od wszczęcia postępowań upadłościowych przychody raczej nie rosły. Mimo wszystko uważam, że Duda ma przed sobą bardzo dobre perspektywy i to w cale nie w LT. A znając szynkotwórców to pewnie ruszą jak cały rynek znów złapie zadyszki.

Dudowy wstrzymywacz przebiegly jest, ale bywalo juz, ze przy calym rynku do gory DUDE dolowali przez pol dnia, zeby jeszcze debrac od tych co juz maja dosc czekania (skoro moga gdzie indziej zarobic). a popoludniu rakieta startowala. Ciekawe jak bedzie tym razem.

Inna zaleznosc jest taka: nie ma Maćka w TV nie ma szalenstwa na Dudzie. Patrzac z tej perspektywy to narazie kisimy.

tycoon napisał(a):
miler w cnbc prawi :)

Co takiego wygaduje? Zdajcie Panowie jakiąś relację, bo mi online nie działa:(

P.S. A tak całkiem BTW to witam wszystkich. To chyba mój pierwszy post na tym forum. Mam nadzieję, że teraz będzie ich sporo więcej. W końcu pierwsze koty za płoty :P

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 5 listopada 2010 10:21:28
Liczba wpisów: 26
[0,01% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,480 sek.

oypltrqu
ogiybdrk
takbcrgl
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
msvoeitw
jcoqschv
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat