PARTNER SERWISU
fexkgsuo
del-20120915b

del-20120915b

Ostatnie 10 wpisów

Raptem akcji za około 50 tyś złotych zebranych z rynku. To nie osłodzi niedawnej straty licencji na używanie nazwy Tonsil..

Polski Fundusz Hipoteczny przydzielił 105.825 akcji

www.gpwinfostrefa.pl/palio/htm...

To raczej nie jest udana emisja Not talking

Nie wiem jak to interpretować, ale to chyba nie jest za dobra wiadomość dla akcjonariuszy Not talking

Przecież spółka, z racji problemów, od jakiegoś czasu jest na notowaniach jednolitych..

Ponownie ruszyli ze skupem. W międzyczasie 'strata' na Bomi nieco stopniała.

link

Kicha to jest na Jutrzence i to też blisko od roku. Patrząc na Mieszka niestety tutaj rok jest zmarnowany..

Czy mi się wydaje, czy BPH już 04.10.2010 zeszło poniżej 5% ?. Następnie 26.11.2010 znów informacja, że zjechali poniżej 5% ?!.

Ja się zagapiłem. Myślałem, że pokuszą się o zejście nieco niżej. Jak widać już po wszystkim. Zobaczymy jak dzień będzie wyglądał dalej..

Chyba czyszczą stopy. Ktoś rzucił z lewej kilka tysięcy akcji, czym wywołał zlecenia sprzedaży i zrobiła się mała lawina. Chwilę później z lewej pojawiło się zlecenie kupna na kikanascie tyś akcji..

Liczę, że prędzej, niż później. Witam wszystkich z powrotem wave

random_hero napisał(a):
Chyba za wcześnie na takie teorie. Chociaż z drugiej strony obrót jest dziś całkiem przyzwoity. Podobną sytuację z podbitką na 3,80 PLN mieliśmy w drugim tygodniu września blackeye .

Niestety miałem rację i wcale mnie to nie cieszy Silenced

Gdzie to się teraz zatrzymaa? dontknow

Chyba za wcześnie na takie teorie. Chociaż z drugiej strony obrót jest dziś całkiem przyzwoity. Podobną sytuację z podbitką na 3,80 PLN mieliśmy w drugim tygodniu września blackeye .

Chwilowo nie ma komu oddawać, a co dalej, okaże się wkrótce. Dobrze, że nie polecieliśmy w drugą stronę thumbright. I nam się coś należy..

Ostatnio sporo akcji przemieliło się powyżej dzisiejszego kursu. Obroty coraz niższe, może czas na ruch z powrotem na 3zł?

Wykres jak od linijki. Wynik w poniedziałek, więc oporowi na 3,65 daję jeszcze dwa dni ;)

Z ukrytego poszła jedna większa transakcja. Wróciło także zainteresowanie spółką. To widać po innych wymianach, jakich tutaj nie obserwowałem od dawna. Zobaczymy co dalej. Chętnych na sprzedaż poniżej 3,6 PLN jakoś nie widać. Nawet dla grubego to już za mało.

Coś tu strasznie cicho. Jest info o zakończeniu notowań PDA. Jak myślicie, czego teraz możemy się spodziewać?

EUROIMPLANT SA zakończenie notowania praw do akcji serii D

16.09. Warszawa (PAP/EBI) - Nr: 47/2010

Zarząd Euroimplant S.A. informuje, że na podstawie Uchwały nr 897/2010 Zarządu Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie S.A., pierwszy dzień notowań akcji zwykłych na okaziciela serii D został wyznaczony na 20 września 2010 roku. Akcje serii D będą notowane na rynku kierowanym zleceniami w systemie notowań ciągłych pod skróconą nazwą "EUI" i oznaczeniem "EUI".

Jednocześnie dzień 17 września 2010 roku został wyznaczony jako dzień zakończenia notowania praw do akcji zwykłych na okaziciela serii D spółki Euroimplant S.A.

Pełna treść Uchwały w załączeniu.

Podstawa prawna:
§ 3 ust. 1 Załącznika Nr 3 do Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu - Informacje bieżące i okresowe przekazywane w alternatywnym systemie obrotu na rynku NewConnect.

kom ebi mra

Orientujecie się po jakiej cenie były obejmowane akcje serii B?

Przerwali w październiku, gdy kurs osiągnął 4 PLN. Czyli pozostaje nam czekać na informację od zarządu o drugim etapie.

Głosowali w ogóle za kolejnym etapem skupu? Pierwszy skup był prowadzony do końca 2009 i do ceny 4,00 PLN/akcja.

Co prawda obrót marniutki, ale chyba jednak się nie doczekam 3,50 PLN. Trzeba pokonać 3,70 PLN to może coś z tego będzie. Pomożecie? ;)

Taurus80 napisał(a):
Dopuki okolice 3.50 trzymaja jest ok jak peknie to szybciutko bedzie 3.30 :) mysle ze teraz duzo od szerokiego zalezy ja zakladam rajd na szczyty w takiej opcji mysle ze jutrzenka utrzyma poziomy i stad zacznie powolne wzrosty :)
Jak sie myle to wszystko zleci :)

A może po prostu należy się jej większy wstrząs?. Ktoś mógłby uśrednić, inny mógłby wrócić Anxious . Tak na serio to jedyna z obserwowanych przeze mnie spółek, zachowująca się w taki sposób Shame on you , a do której mam wielki sentyment. Na 3,60zł jest niby popyt, ale cały czas ktoś stoi powyżej i rozdaje z ukrytego. Ponowny test 3,50 zł jest moim zdaniem kwestią najbliższych sesji.

shimatsu napisał(a):

no ale po jakiej cenie pokład opuścił GoAdvisers - po 0,05 hehe śmiech na sali
i sądząc po obrotach w minionym tygodniu zysk zrealizowała już większość zarobionych obejmujących po 0,05 i nastąpiła wymiana akcjonariatu. ktoś te akcje zbierał. takie moje zdanie zobaczymy. pozdr

Widzę, że nie do końca mnie zrozumiałeś. GOA oczywiście nie jest problemem, ale papier oddany przez nich na dołku. Gdyby nie oni to Nico byłby pewnie kilka gr wyżej. Nie wiem jak Ci się udało policzyć, że wszyscy z emisji F już zdążyli wyjść ;). Masę osób grała DT, przez co ten sam papier mielił się wielokrotnie. Scenariusze na poniedziałek pozostają dwa. Poczekajmy do rana zobaczymy co będzie. Dodatkowo jeszcze raport, ale tu nikt nie spodziewa się cudów. Tak jak pisałem przydałoby się info o przekroczeniu 5% przez kogoś nowego.

shimatsu napisał(a):
AnitaT napisał(a):
Kupiłam po 0,07 zł i też liczę na min. 150%
Wiele na to wskazuje

A ci co sprzedali po 4-5 teraz czują się sex

chyba 4-5 gr, nie ???

Ci co sprzedawali po 5zł, uwzględniając split, na dziś sprzedawaliby w cenie 25gr/akcja. Zrobili więc całkiem udany interes. Kwestia oczywiście za ile nabyli akcje wcześniej ;). Pamiętać trzeba także o tym, że całkiem niedawno objętych zostało 50 mln akcji serii F po 5gr sztuka. Z tego co mi jest wiadomo żaden z 13 inwestorów nie przekroczył 5%. Pokład opuścił już m.in. GoAdvisers, pozbywając się 10% wszystkich akcji Nico. Pytanie jak zareaguje grupa 12-13 inwestorów notując już ponad 100% zysk. Myślę, że jego realizacja będzie kwestią najbliższego czasu... o ile proces ten już się nie zaczął.

W końcu jakieś odreagowanie Dancing

Lider spadków, paskudnie to wygląda. Chyba jestem tutaj sam i piszę do siebie wave

nocnygracz napisał(a):
harleyangel napisał(a):

z dwóch spraw bank i skup, pierwszeństwo ma bank. w przypadku skupu przez IDM wchodzenie w tą grę ze skupujacym jest bardzo ryzykowne. W ciągu ostatniego roku to już 3 skup, po poprzednich jest we mnie dużo sceptycyzmu... a liczenie na ciągłe wzrosty przy totalnych spadkach na świecie to mrzonkaWhistle

Po pierwsze uważam, że jeśli bank ma pierwszeństwo to wszystko jest jak być powinno.

Po drugie wzrosty IDMu przy totalnych spadkach na świecie to nie mrzonka, ale fakt, który już się wydarzył. Teraz mam nadzieję na wzrosty przy wzrostach, a w najgorszym przypadku przy marazmie na świecie. Ale nawet przy spadkach szerokiego coś tam na uboczu rosnąć przecież musi.

W każdą sesję zdejmowane będzie 270 tyś akcji. W najgorszym scenariuszu ograniczy to spadki, ale może sprawić też, że będziemy taką małą zieloną wyspą. Moim zdaniem skup rozpoczął się w bardzo dobrym momencie. IDM już urósł i w ciągu ostatnich sesji dał trochę zarobić. 28. czerwca mogłeś spokojnie kupić akcje po ~2,40 PLN, wcześniej dwa razy za 2,25 PLN. Nie rozumiem więc Twojego wiecznego narzekania, a to na program niezgodny z Win7, na bank, na skup...Not talking Jako akcjonariusza ostatnie wydarzenia powinny Cię raczej cieszyć. Chyba, że nie masz akcji i narzekasz tutaj od czasu do czasu wspominając stare czasy, zaklinając rzeczywistość. Jak napisał Nocnygracz polityka spółki zmieniła się. Trochę optymizmu wave.

Ciekawe czy uda się dziś zamknąć powyżej 2,60 PLN. Wygląda na to, że czas na IDM.

Może i masz rację, ale przy szczytach w 2009 roku w okolicy 3zł, sporo spraw nie było załatwionych. Pojawiało się wiele teorii spiskowych. Wystarczy poczytać to forum. Teraz spółka wygląda zdecydowanie lepiej. Co do skupu stawiam na rozciągnięcie w czasie zdecydowanie dłuższym niż 80 dni. To inwestorzy muszą uwierzyć we wartość akcji IDM. Sam skup powinien nas trzymać powyżej 2 PLN. Nie sądzę, że po tym wszystkim bylibyśmy w stanie zjechać niżej..

Czyli kierunek ~80 gr jest praktycznie przesądzony. Ciekawe kto tak sypie co dzień i co na to Pan Prezes tym razem Not talking . Chętnych na dotknięcie papieru jak na lekarstwo.

3,70 PLN to bardzo ciekawa cena. Zastanawiam się czy inwestorzy są aż tak zdesperowani, że oddają za bezcen, czy może ktoś próbuje ściągnąć nas niżej wykorzystując informację o Wedlu i budując jakieś negatywne odczucia u drobnych. Tak czy siak zaczynam dobierać.

DM IDM SA podjęcie uchwały w przedmiocie rozpoczęcia skupu akcji własnych
28.06. Warszawa (PAP/ESPI) - Raport bieżący 18/2010

link

Coraz gorzej to wygląda pomimo, że obroty marne. Czy zatrzymamy się na złotówce?

Coś bardzo cicho się tutaj zrobiło w ostatnich dniach. Czy wszyscy opuścili pokład? Sporo akcji zostało oddanych po debiucie..

mnich napisał(a):
a wiecie co mnie najbardziej przeraża - że szanowny pan prezes postawił wszystko na jedną kartę... to naprawdę nie dobrze rokuje

O czym Ty piszesz? Inwestujesz w JTZ, bo prezes o czymś nie powiedział i w tym widzisz szansę, że jednak tak się stanie? W ostatnich rozmowach nie wymienił z nazwy żadnej spółki. Jak nie Wedel, to rozejrzą się za inną spółką. Jedyne co jest pewne to to, że nie będzie dywidendy..

Taurus80 napisał(a):
Jezeli Jutrzenka przejmie ów duzy podmiot to cena moze byc promocyjna nie zapomnijmy ze drastycznie wzrosna przychody i zyski przy niewielkim wzroscie zadluzenia jednak nalezy tez pamietac ze liczba akcji ulegnie rozwodnieniu wiec roznie moze byc mysle ze w perspektywie rocznej dwu-letniej obojetnie co sie stanie cena i tak jest bardzo atrakcyjna.

Jezeli mialby byc to Wedel ta przejeta spolka to mysle ze przychody i zyski moga wzrosnac o ponad 100% wiec bardzo ciekawie by bylo nawet patrzac do rozwodnienia jak juz wiemy liczba nowych akcji ma byc duzo nizsza jak 100% obecnej ilosci.

Jednak ze wzrostami zapewne poczekamy do wyjajsnienia sie sytuacji, bardzo mnie ciekawi co to za mniejsze spolki sa w centrum zainteresowania.

W przypadku DUŻEGO przejęcia to chyba wszyscy mają już jedną spółkę na myśli i inne rozwiązanie spotkałoby się z mniejszym lub większym rozczarowaniem. Co do małych przejęć, zajrzyj tutaj:

www.portalspozywczy.pl/inne/na...

Cena emisyjna Akcji Serii D nie może być niższa niż 4,30 zł za jedną akcję. W związku z tym aktualny kurs można chyba uznać za małą promocję?.

mirekadam74 napisał(a):
epaulo napisał(a):
dzięki za link wave tam jest napisane wszystko prawniczym bełkotem ale ja nie umiem tylko zrozumiec dlaczego skoro ja złożyłem zlecenie gdy w arkuszu było ok.7 mlm na kupnie, a otwarło sie wolumenem 11 mln dlaczego zlecenia złozone po mnie ( te od 7 do 11 mln ) zostały zrealizowane a moje do końca dnia wisiało

Może te ok 4 mln były wystawione z ukrytego zlecenia i twoje nie było po 7mln tylko dopiero po 11mln.Nie wiem czy taka sytuacja może mieć miejsce przed otwarciem ale to tylko moje przypuszczenia.

pozdrawiam

Z ukrytego kupujesz do kwoty ujawnionej, a następnie po realizacji tej części zlecenia trafiasz na koniec kolejki zleceń, tak to mniej więcej działa.

EPAULO: W jakim domu maklerskim składałeś zlecenie, o której godzinie, na jakim poziomie cenowym? Czy na pewno nie masz przy nim komentarza np. niezrealizowane ponieważ.. Czy jesteś pewnien, że zlecenie w ogóle zostało przyjęte?

IDM dotrzymał słowa, jednak kazał długo czekać. Gdybanie teraz czy to dobra czy zła decyzja jest chyba trochę nie na miejscu. Taki był cel i jak widać jest on realizowany. Wytrwałym gratuluję salute.

jacobz napisał(a):
A miało być 3 zł do końca roku...Think Pffffffffffffff

Wklej proszę linka, bo przeoczyłem informację o skupie przez IDM wszystkich akcji do 3zł z końcem roku. Liar

Wyjaśniła się sprawa drugiego skupu. W projekcie uchwał na walne 25.01.2010:

img.interia.pl/biznes/espi/u/m...

Cytat:
Uchwała nr 4
Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia Spółki pod firmą
Dom Maklerski IDM S.A.
z dnia 25 stycznia 2010 r.
w przedmiocie nabycia akcji własnych na podstawie i w granicach upoważnienia
udzielonego przez Walne Zgromadzenie

Działając na podstawie art. 393 pkt 6 w zw. z art. 362 § 1 pkt 8 Kodeksu spółek handlowych
Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie uchwala, co następuje:

1. Udziela się Spółce upoważnienia w rozumieniu art. 362 § 1 pkt 8 Kodeksu spółek handlowych,
do nabycia akcji własnych Spółki, na zasadach określonych w niniejszej uchwale.
2. Przedmiotem nabycia mogą być akcje Spółki w pełni pokryte.
3. Nabycie akcji własnych może nastąpić w szczególności poprzez:
a) składanie zleceń maklerskich,
b) zawieranie transakcji pakietowych,
c) zawieranie transakcji poza obrotem zorganizowanym,
d) ogłoszenie wezwania.
4. Przedmiotem nabycia mogą być akcje własne Spółki w liczbie nie większej niż 21.817.680
(dwadzieścia jeden milionów osiemset siedemnaście tysięcy sześćset osiemdziesiąt) sztuk
akcji własnych Spółki, o łącznej wartości nominalnej nie większej niż 2.181.768,00 (dwa
miliony sto osiemdziesiąt jeden tysięcy siedemset sześćdziesiąt osiem złotych 00/100).
5. Nabywanie akcji własnych Spółki może następować w okresie nie dłuższym niż do 31 grudnia
2011 r.
6. Nabywanie akcji własnych Spółki może następować za cenę nie niższą niż 2,00 zł (dwa złote)
za jedną akcję i nie wyższą niż 5,00 zł (pięć złotych) za jedną akcję.
7. Na nabycie akcji własnych Spółki przeznacza się kwotę 109.088.400,00 zł (sto dziewięć
milionów osiemdziesiąt osiem tysięcy czterysta złotych 00/100), obejmującą oprócz ceny
akcji własnych także koszty ich nabycia.
8. Nabyte przez Spółkę akcje własne mogą zostać przeznaczone do dalszej odsprzedaży.
9. Upoważnia się Zarząd Spółki do dokonania wszelkich czynności faktycznych i prawnych
związanych z nabyciem akcji własnych oraz ich ewentualną odsprzedażą. W szczególności w
granicach niniejszej uchwały ostateczna liczba, sposób nabywania, cena, termin nabycia akcji
oraz warunki ewentualnej odsprzedaży, zostaną ustalone przez Zarząd Spółki.

UZASADNIENIE
Podjęcie niniejszej uchwały implikowane jest niezrealizowaniem w całości uchwały nr 8
Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia Spółki z dnia 12 listopada 2008 r. powziętej w sprawie
nabycia akcji własnych na podstawie i w granicach upoważnienia udzielonego przez Walne
Zgromadzenie. W opinii Zarządu Spółki cena akcji w przedziale od 2,00 zł do 5,00 zł jest znacząco
niższa od ich realnej wartości, dlatego przeprowadzenie skupu leży w najlepszym interesie
akcjonariuszy Spółki.

harleyangel napisał(a):
nikt chyba poważnie nie traktuje cyfry 21 milionów akcji.... info było po to by zatrzymać spadek kursu ( o uchwale było wiadomo już dawno ) tylko wczoraj RN przyklepała temat w ekspresowym trybie....

przykro mi to stwierdzić ale od stycznia zwałka pewna.... zresztą zrozumiała, co niektórzy mają zarobione 100% i pokusa realizacji zysków jest olbrzymia....

szczególnie w kontekście że na śiwecie sztuczne paliwo w postaci dodruku dolara się wyczerpuje i I połowa 2010 to będzie masakra

blah5 Nieprzykro mi stwierdzić, że wygłaszana przez Ciebie teoria, choć bardzo ciekawa, to pozbawiona jest większego sensu i pasuje raczej do postów motłochu na bankierze. Po czym wnosisz 'pewną zwałkę'?. Po pierwsze kurs już spadł sporo od szczytu. Po drugie kto miał zarobić to zarobił, a jeśli został z papierem to jest gapa lub traktuje IDM jako inwestycję długoterminową. Były trzy okazje do wyjścia z akcji przy 3 PLN. W ostatnich miesiącach na IDM można było całkiem nieźle pograć. 2,30 PLN to raczej marna 'pokusa'. Po trzecie drugi skup dopiero się zaczął, więc nie wiesz jak będą wyglądać najbliższe cztery sesje. Możesz co najwyżej wyliczyć ile akcji IDM jest w stanie zebrać. Nikt nie liczy, że będzie to 10%. Czekamy więc raczej na pakiety.

Dziś nabyli jedyne 50000 akcji. W takim tempie, na pozostałych do końca roku sesjach, zdążą zebrać jeszcze 200000 akcji. Resztę załatwią pakietami?

Informacje
Stopień: Obeznany
Ostatnia wizyta: 14 września 2012 11:34:01
Liczba wpisów: 51
[0,01% wszystkich postów / 0,01 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,645 sek.

iarqrjpx
jvngeltl
rapfqamp
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
dueoikrd
evqfjywz
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat