Temat:
ENERGOPLD
technicznie to wygląda na początek wzrostów... Od formacji objącia haossy kilka dni temu na świeczkach można było brać
|
|
Temat:
ENERGOPLD
na razie nie bardzo rynek docenia
|
|
Temat:
Onesano
SlawekW napisał(a):dudek75 napisał(a):po średniej cenie 9,06 za akcję. Jakiś trop prowadzący do przesłanek uzasadniających te 9 PLN? Ktoś ma jakieś pomysły? albo celowa pomyłka żeby jutro znowu podbić i wysypać albo jakieś papierowe machlojki finansowe typu pranie brudnej kasy
|
|
Temat:
SYGNITY
KOMISJA NADZORU FINANSOWEGO Raport bieżący nr 64 / 2009 Data sporządzenia: 2009-09-30 Skrócona nazwa emitenta SYGNITY Temat Informacja o zawarciu przez Sygnity znaczącej umowy Podstawa prawna Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe Treść raportu: Na podstawie § 5 ust. 1 pkt. 3) Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 lutego 2009 roku w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim (Dz. U. z 2009 r. Nr 33, poz. 259 ze zm.), Zarząd Sygnity Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, informuje o zawarciu znaczącej umowy Zarząd Sygnity S.A. z siedzibą w Warszawie ("Sygnity", "Spółka") informuje, iż w dniu 29 września 2009 roku zawarł z Narodowym Bankiem Polskim z siedzibą w Warszawie umowę na świadczenie usług serwisowych (podstawowych, rozszerzonych i dodatkowych) dla Podsystemów Zintegrowanego Systemu Księgowego NBP ("Umowa"). Całkowita wartość wynagrodzenia z tytułu realizacji Umowy nie przekroczy 56.676.000 złotych netto. Umowa została zawarta na okres 3 lat, począwszy od 1 października 2009 roku. Zintegrowany System Księgowy ZSK jest kluczowym elementem architektury informatycznej NBP w obszarze działalności operacyjnej i obsługi księgowej. W związku ze szczególną rolą i znaczeniem banku centralnego prawidłowe działanie systemu jest krytyczne z punktu widzenia finansów państwa. ZSK bezpośrednio lub pośrednio wspiera najważniejsze obszary działania NBP m.in. w zakresie bankowej obsługi budżetu państwa, zadań związanych z udziałem Polski w Unii Europejskiej, w tym dystrybucji środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej, współpracy z Europejskim Bankiem Centralnym oraz członkostwem w Europejskim Systemie Banków Centralnych. Zintegrowany System Księgowy jest rozwiązaniem dedykowanym dla NBP zbudowanym przez Sygnity na podstawie wymagań i założeń merytorycznych NBP. W celu bezawaryjnego utrzymania i ciągłego rozwoju ZSK utrzymuje dedykowany dla NBP zespół konsultantów i ekspertów posiadających głęboką wiedzę bankową. Stosowana dotychczas metodologia zapewnia dużą niezawodność pracy systemu i bardzo wysoki poziom satysfakcji posiadaczy rachunków w NBP. ZSK umożliwia obsługę budżetu państwa zgodnie z założeniami merytorycznymi wypracowanymi przez Ministerstwo Finansów i NBP oraz zdalnego, elektronicznego wydawania dyspozycji przez Ministerstwo Finansów (z wykorzystaniem interfejsu klasy B2B) i jednostki budżetowe (z wykorzystaniem bankowości elektronicznej). Centralny system księgowy gwarantuje przepływ środków budżetu państwa i ułatwia zarządzanie finansami przez Ministerstwo Finansów. System bankowości elektronicznej niezawodnie zapewnia przetwarzanie do 500 tys. operacji dziennie (do kilkudziesięciu operacji na sekundę). Za jego pośrednictwem przeprowadzana jest między innymi dystrybucja unijnych środków pomocowych dla blisko 1,5 miliona rolników. ZSK umożliwia generowanie raportów niezbędnych dla świadczenia sprawozdawczości wymaganej przez Europejski Bank Centralny. Dostarcza NBP danych niezbędnych dla zapewnienia rozbudowanych raportów statystycznych zarówno na potrzeby Europejskiego Systemu Banków Centralnych jak i Eurostat. Wspiera prowadzenie ksiąg rachunkowych dla operacji związanych z zarządzaniem przez NBP rezerwami dewizowymi państwa. Umowa zawiera postanowienia dotyczące kar umownych, zgodnie z którymi maksymalna wysokość kar umownych może przekroczyć równowartość 10% wartości umowy. Zapłata kar umownych nie wyłącza uprawnienia NBP do dochodzenia roszczeń odszkodowawczych przekraczających wysokość tych kar, jednakże łączna odpowiedzialność Sygnity została ograniczona do równowartości 12-krotności miesięcznego wynagrodzenia netto za podstawowe usługi serwisowe za ostatni miesiąc, w którym nastąpiła szkoda. W przypadku zamówienia usług rozszerzonych lub dodatkowych, limit odpowiedzialności zwiększy się o równowartość wynagrodzenia netto za te usługi. Bank gwarantuje minimalną wartość wynagrodzenia w wysokości 27.049.180,33 złotych netto w przypadku wypowiedzenia Umowy w całości lub w części. Kryterium uznania umowy za znaczącą: szacowana wartość Umowy przekracza 10% wartości kapitałów własnych Sygnity S.A. Źródło: www.gpwinfostrefa.pl/palio/htm...
|
|
Temat:
KCI
enforces napisał(a):paweupl napisał(a):Jako ze jestem podatny na manipulacje to anulowalem zlecenie sprzedazy pkc na otwarcie :D dzieki za wklejenie manipulacje? nie przesadzaj, dziś domykaliśmy lukę jaką lukę, którą, jeśli można spytać?
|
|
Temat:
KCI
 kliknij, aby powiększyćJak zamknie sie jutro poniżej to załona ważna, jak powyżej 2,55 to raczej nie ale wydaje mi się ze dzisiejszy zjazd w końcówce po to był, że by zrobić zasłone średnie nie policzone dokładnie co do sesji więc możliwe , że przecięcie wyjdzie w innym miejscu. Wydaje się to jednak nieuniknione
|
|
Temat:
SYGNITY
wolumen wygasa, informacje ze spółki w sumie niezłe. Ja rozważam niewielkie zakupy.
|
|
Temat:
SYGNITY
no lipa, lipa, ale ciekawe jak będzie wyglądał kolejny raport.. czy poprzednie odpisy były jednorazowe? Cytat:Wynik został obciążony odpisami o wartości 66,3 mln zł. Odpisy związane z nierentownymi projektami zawartymi głównie w latach 2004-06 wynoszą 38,3 mln zł. Odpisy na przeterminowane należności mają wartość 11,4 mln zł.
|
|
Temat:
IMPEXMET
tycoon napisał(a):ja widze dalej spadki...wiele sie nie zmienilo od mojego postu. Procz tej brzydkiej czarnej dzisiejszej swiecy. No i pojawiają sie sygnały s.. Ja szczerze sie sie przynam że zamieniłem ipx na skt wczoraj taka porzadna spółka a jak rośnie to odrobine a jak spada to jak głaz.. Swoją drogą to co takiego ma sie wydarzyć w skt że taka pompa
|
|
Temat:
Onesano
paweupl napisał(a):krewa napisał(a):paweupl napisał(a):Korci mnie zeby sie przeniesc z ganta na skotana.. Cala ta sprawa z biopaliwami itp, nie ma chyba charakteru czysto spekulacyjnego i skotan nie musi zaraz spasc na 1,50? :) konsekwencja to podstawa Masz racje, ganta zostawilem, ale to co mam aktualnie w gotowce wrzucilem przed chwila w skotana po 3,22 srednio, zobaczymy czy jestem idiota czy skonczonym idiota :) Panowie, dotad nie inwestowalem w takie dziwaczne spolki, ale to lepsze niz roallercoaster!! :-) PS: Mam takie pytanie techniczne: juz po sesji i ustaleniu kursu zamkniecia pojawiaja sie kolejne zlecenia kupna po cenie z zamkniecia. Co to oznacza? Czy to zlecenia, ktore ludzie puszczaja na poniedzialek? Czy ogromna przewaga po stronie kupujacych w ilosci zlecen i woluminie cokolwiek wrozy? Dzieki za odpowiedz 1. Tak 2. Nie ;))
|
|
Temat:
Onesano
paweupl napisał(a):Znajac zycie skonczy na +20%, a ja znowu bede bil sie w piers.. Ale w 4zl dzisiaj to nie wierze. Z kazda taka sesja mysle, ze na wejscie juz za pozno :/ jak przebije 3,65 to do 4,2 można liczyć
|
|
Temat:
IMPEXMET
v3nom napisał(a):Zgodzę się z Tycoonem, technicznie wykres nie napawa mnie optymizmem, ale czy taką spółkę można oceniać tylko techniką? Dokupowałem dzisiaj na spadkach, obawiam się, że jak zwykle się pospieszyłem  Pies napisał(a):poprzednim razem była taka akcja ze zjazdem na borygu...nie papmiętam daty ale spadło w okolice 3 pln początek września chyba tu wyprawia sie podobnie. Znaczy trzeba dokupować Masz jakiś ładny wykresik? Jak to się mówi jeden obrazek zastępuje tysiąc słów. nie mam na tym kompie nic do zrzutów. Jutro może na drugim zrobie
|
|
Temat:
IMPEXMET
gre napisał(a):hejka, imho, ostatnie dni na spółkach RK zdecydowanie utrudniłyby ( w sesnie finansowym ) realizację czerwcowej( edit -> ofkoz sierpniowej ) uchwały spółki o skupie własnych akcji w celu umorzenia; stąd taka zdecydowana riposta na IPX-ie. Ale chętnie wysłucham innej opinii. Pozdrawiam sugerujesz,że zaczęli dzisiaj skup? \hm.. zupełnie możliwe poczekamy na komunikaty poprzednim razem była taka akcja ze zjazdem na borygu...nie papmiętam daty ale spadło w okolice 3 pln początek września chyba tu wyprawia sie podobnie. Znaczy trzeba dokupować
|
|
Temat:
GOBARTO
Na razie to widac, ze spekula gra na pare groszy.. dopóki im sie nie zechce kurs sie bedzie kisił na tym poziomie zdaje sie
|
|
Temat:
GOBARTO
addi napisał(a):filedil napisał(a):Ciekawe, że w momencie gdy wielu osobom się wydawało, że spółka wreszcie wyjdzie na prostą nagle taki komunikat. Jaki efekt może mieć ta wiadomość? Jak to jaki? Zwała i tyle! Oczy wychodziły mi z orbit gdy widziałem wzrosty tego shita od marca. Gott sei Dank od lipca ukształtował się trend spadkowy, którego dolne ograniczenie zostanie pewnie po takich info zdmuchnięte. Technicznie, to wyspa odwrotu z krótkoterminowego trendu spadkowego jest nadal aktualna. Kilkudniowa konsolidacja może świadczyć o jej potwierdzeniu o ile luka nie zostanie w najbliższych dniach domknięta- a wygląda na to, że nie. Moim zdaniem technicznie - ostatnie szanse na tanie zakupy. Nie intersuje mnie ten cały shit dookoła spółki. Mnie interesują sygnały AT. Chcecie - sprzedajcie, chcecie - kupujcie, chcecie to nic nie róbcie Okolice 1,2x czyli 61,8% zniesienia fibo po poprzednnim wzroście do szczytu 1,8x były na początku wrzesnia i tam nie ma już powrotu Poza tym na wykresie tygodniowym można dopartywać się formacji objęcia hossy, a niektóre wyprzedzające wskaźniki zbliżają sie do strefy wyprzedania Co do wykresu dziennego to interpretacja sesji z 10, 11, 12 września jako zasłona ciemnej chmury jest wg mnie mylna.
|
|
Temat:
GOBARTO
Oczywiście że ilośc akcji spowoduje zmiane c/wk Moim zdaniem, po wykupie akcje powinny zostać umorzone. W innym wypadku cała operacja nie ma sensu
|
|
Temat:
GOBARTO
cyba tylko po to zeby wyjsc z papierów...
|
|
Temat:
GOBARTO
czyli wszystko wskazuje na koniecznośc domkniecia luki i nici z wyspy odwrotu....
|
|
Temat:
GOBARTO
na intra mamy trrójkącik... wybicie dołem - powyzszy scenariusz... wybicie górą- korba na widełki
no chyba- że nic sie nie stanie ja na razie trzymam te pare szt odkupione po 1,55
|
|
Temat:
GOBARTO
nie chodzi mi o spadek, tylko zdrowe, techniczne zachowanie, oczywiście
|
|
Temat:
GOBARTO
wiele wskazuje na to, że możliwe jest dzisiaj zamknięcie w połowie wczorajszej świecy... moim zdaniem byłby to pozytywny prognostyk przed poważniejszym ruchem w górę..
|
|
Temat:
GOBARTO
WatchDog napisał(a):Co/kto to jest Gooddyy? chyba miało być "well" może chyba raczej
|
|
Temat:
GOBARTO
sprzedałem, boczekałem na atak na stopy ...i był, za wcześnie odebrałem (1,55), bo widze, że znowu było 1,52...
|
|
Temat:
GOBARTO
Powstanie poprzedniej wyspy ( co prawda analogii nie ma, bo tamta tworzyła sie 2,5 miesiąca) dało 100% wzrost a nastepnie krótkoterminowy trend spadkowy o małym nachyleniu... jeśli dzisiejsza sesja potwierdzi wyspe odwrotu moze to oznaczać krótkoterminowe odwrócenie trendu. trudno prognozować wtedy zasięg wzrostu
|
|
Temat:
GOBARTO
Piekna wyspa sie zrobiła na świeczkach jutro sesja prawdy close powyżej 1,8 otwiera droge wyżej
|
|