PARTNER SERWISU
ocrwgyru
11 12 13 14 15
aabbcc
0
Wpisów: 243
Wysłane: 14 czerwca 2009 18:04:51 przy kursie: 29,78 zł
kubetson napisał(a):
Tak z ciekawości, jakie masz przesłanki do takiego myślenia? Bo ja coraz poważniej myślę nad pozbyciem się papieru.

Jesli rozmawiamy o przesłankach fundamentalnych to takich brak - tak samo jak na monnari gino rossi i dudzie. Tak czy inaczej myslę że się jednak dogadają z tym funduszem - nie jestem pewny czy colony wyłozy na jesień 140 mln eur, ale teraz moze kupią te 5 mln akcji po 5 eur, da im to 30% na wza i kontrole nad spółką. Myślę że jak wszyscy wywalimy to będzie odjazd i tyle. A nawet jeśli sie nie dogadają z colony to rynek będzie oczekiwał dogadania się - jak na vistuli i wybije

piotrekkow78
0
Wpisów: 22
Wysłane: 15 czerwca 2009 19:28:58 przy kursie: 30,00 zł
co do vistuli to trafiłeś w 10, z opg czekamy nadal, nerwówka jest (ale tylko u amatorów :)

Artur
0
Wpisów: 418
Wysłane: 16 czerwca 2009 11:29:04 przy kursie: 29,50 zł
Bylo jakies info na temat ORCO, czy tez komus puscily nerwy ?
Na tych poziomach kurs we Wiedniu nie byl od dawna.

owner
6
Wpisów: 2 876
Wysłane: 16 czerwca 2009 11:31:34 przy kursie: 29,50 zł
Artur napisał(a):

Artur dzisiaj ponad 70% spółek spada, musiało być info? Angel
EEX

Artur
0
Wpisów: 418
Wysłane: 16 czerwca 2009 11:35:46 przy kursie: 29,50 zł
owner napisał(a):
Artur napisał(a):

Artur dzisiaj ponad 70% spółek spada, musiało być info? Angel

Nie musialo, jednak od dluzszego czasu 6,50 EUR bylo jakims punktem oporu
dla kursu. A dzisiaj zostalo zlamane, wiec zastanawiam sie nad powodem. Usrednial
chyba jednak nie bede, juz wystarczajaco duzo gotowki wlozylem. Poczekam i zobacze
co sie bedzie dzialo.

aabbcc
0
Wysłane: 16 czerwca 2009 20:26:25 przy kursie: 29,50 zł
fakt faktem dobrze to to nie wygląda, ale obrót duży też nie był no co to jest na wszystkich giełdach może 4 mln zł to ok. 1% kapitalizacji. Ja upakowałem na maxa, już raczej nie uśredniam, ale uzbroję się w cierpliwość.

KrzysztofJerzy
0
Wpisów: 114
Wysłane: 17 czerwca 2009 09:38:04 przy kursie: 27,00 zł
Czy ktos moze wytłumaczyć, skąd ten ruch w dół? :(

iktorn
0
Wpisów: 687
Wysłane: 17 czerwca 2009 09:41:57 przy kursie: 27,00 zł
Z Francji :-)

Według mnie stąd, że częśc ludzi oczekiwała czegoś lepszego w nowym raporcie po audycie, albo przynajmniej spekulacyjnego wybicia przed publikacją raportu. Jak spadnie na 5 euro to może i znowu wskoczę, może tym razem cos zarobię heh.
Teraz prędko, zanim dotrze do nas, że to bez sensu.

aabbcc
0
Wysłane: 17 czerwca 2009 19:57:44 przy kursie: 27,00 zł
i co dalej? zwała na 15zł?

iktorn
0
Wysłane: 17 czerwca 2009 20:13:57 przy kursie: 27,00 zł
Imho możliwy scenariusz to zjazd na 5E (listopad 2008, kwiecień 2009).. ale ponieważ więcej osób mysli tak samo, mogą ustawiac koszyki na poziomie 5.05, 5.1 itd., żeby załapać się przed innymi. Wszystko rozchodzi się o to, ilu było takich, co myślało że tutaj bedzie od razu piknie i teraz z rozczarowaniem wywala akcje. Jak już kiedyś tam chyba wspomniałem - duży FF i spora kapitalizacja nie są zaletą. Spadnie na 5E, potem może szybko urośnie na 8E, mały odsetek zarobi 60% a reszta będzie pamiętać tylko wieczną kiszonkę w okolicach 7E.

mihara
0
Wpisów: 218
Wysłane: 17 czerwca 2009 20:34:56 przy kursie: 27,00 zł
dzisiaj cala adeweloperka dostala po dupie, orco jakos najbardziej, ale immo, polnord i inni tez, jedynie ronson jakos na plus.

nie wiem co zrobic, zwlaszcza ze jutro nie bede mogl obserwowac sytuacji. a ustawianie to jakis zlecen wciemno to wrozbiarstwo

mam 2 scenariusze albo 3

a) usrednic
b) sprzedac by kupic taniej
c) sprzedac czesc

eh. do rana musi sie wyklarowac.

mihara
0
Wysłane: 17 czerwca 2009 20:36:14 przy kursie: 27,00 zł
iktorn napisał(a):
Jak już kiedyś tam chyba wspomniałem - duży FF i spora kapitalizacja nie są zaletą. Spadnie na 5E, potem może szybko urośnie na 8E, mały odsetek zarobi 60% a reszta będzie pamiętać tylko wieczną kiszonkę w okolicach 7E.

pytanie tylko czy urosnie.... czy juz bedzie tylko spadac:)
Edytowany: 17 czerwca 2009 20:36

iktorn
0
Wysłane: 17 czerwca 2009 20:46:38 przy kursie: 27,00 zł
Ja się pozbyłem papiera już jakiś czas temu, ale uważam, że wywalanie akcji w momencie gdy leje się krew i gdy reszta powoli rozważa czy aby trochę nie kupić niekoniecznie jest najlepszym wyjściem. W kazdym razie nie moje pieniądze i na szczeście w porę się zorientowałem, że przecież sa spółki z mniejszymi problemami, niższym realnym C/WK (vide Euromark, Alma) i ogólnie lepszą sytuacją fundamentalną czy potencjałem spekulacyjnym - na Orco bawiłem się jedynie ostatnio w animatora :-).
Skoro trzymałeś do teraz, potrzymaj chociaż do 6.5E (tym bardziej, że stany z lekka odbijają) a jak zleci na 5E dokup trochę i wywal od razu po 6E.. tak przynajmniej ja bym kombinował... niewiele ma to wspónego z zasadą stop loss.

mihara
0
Wysłane: 17 czerwca 2009 21:18:58 przy kursie: 27,00 zł
iktorn napisał(a):
Ja się pozbyłem papiera już jakiś czas temu, ale uważam, że wywalanie akcji w momencie gdy leje się krew i gdy reszta powoli rozważa czy aby trochę nie kupić niekoniecznie jest najlepszym wyjściem. W kazdym razie nie moje pieniądze i na szczeście w porę się zorientowałem, że przecież sa spółki z mniejszymi problemami, niższym realnym C/WK (vide Euromark, Alma) i ogólnie lepszą sytuacją fundamentalną czy potencjałem spekulacyjnym - na Orco bawiłem się jedynie ostatnio w animatora :-).
Skoro trzymałeś do teraz, potrzymaj chociaż do 6.5E (tym bardziej, że stany z lekka odbijają) a jak zleci na 5E dokup trochę i wywal od razu po 6E.. tak przynajmniej ja bym kombinował... niewiele ma to wspónego z zasadą stop loss.

no i walne 8 lipca, oraz popozycja zwiekszenia zarzadu ( dla kogo?)
www.gpwinfostrefa.pl/palio/htm...

sprzedac raczej nie sprzedam, kisze juz od kwietnia, wiec i pokisze z kolejny miesiac, niechce tylko przegapic momentu kiedy naprawde zrobi sie juz sytuacja bez wyjsca... chociaz jak sie patrzy na monnari i inne, to mozna sie niezle oblowic ( jak ktos sprytny)

aabbcc
0
Wysłane: 17 czerwca 2009 21:26:34 przy kursie: 27,00 zł
a co z tym colony? mialo byc zwiekszenie kapitału do 22 czerwca? czyli co, nie ma nawet propozycji uchwały takiej na walne, wiec co w poniedzialek oglosza ze colony nie wchodzi czy jak?

mihara
0
Wysłane: 17 czerwca 2009 21:31:38 przy kursie: 27,00 zł
narazie bylo cicho. co nie znaczy ze nie wejdzie:)

jedno jest chyba pewne skonczyl sie zastuj i kiszenie po 30 zl. teraz albo gora albo dol

wiekszy obrot i u nas i paris. co ciekawe jak sie obejrzy dzienny za dzisn w paryzu to widac bardzo duze zlecenia z rana a pozniej to juz samo poszlo w malych kupkach.

markuz12
0
Wpisów: 354
Wysłane: 17 czerwca 2009 23:01:53 przy kursie: 27,00 zł
Treść: Orco Property Group ("Spółka") przekazuje komunikat w języku angielskim, informujący o propozycji zwiększenia Zarządu, oraz o dacie Walnego zgromadzenia, które odbędzie się w środę 8 lipca br. o godzinie 14, w siedzibie spółki, 40 Parc d'Activites, Capellen, w Luksemburgu. Podstawa prawna publikacji art.56 ust.1 w związku z ust.6 ustawy o ofercie publicznej. Załączniki: PR_BD.pdf

Pełna treść raportu dostępna pod adresem:
http://www.e-pap.com.pl/ESPI/espi
http://www.gpwinfostrefa.pl/

kom espi zdz

co to moze oznaczac?
pelnej tresci nie moge znalesc..

Fellow
0
Wpisów: 2
Wysłane: 17 czerwca 2009 23:17:43 przy kursie: 27,00 zł
markuz12 napisał(a):
Treść: Orco Property Group ("Spółka") przekazuje komunikat w języku angielskim, informujący o propozycji zwiększenia Zarządu, oraz o dacie Walnego zgromadzenia, które odbędzie się w środę 8 lipca br. o godzinie 14, w siedzibie spółki, 40 Parc d'Activites, Capellen, w Luksemburgu. Podstawa prawna publikacji art.56 ust.1 w związku z ust.6 ustawy o ofercie publicznej. Załączniki: PR_BD.pdf

Pełna treść raportu dostępna pod adresem:
http://www.e-pap.com.pl/ESPI/espi
http://www.gpwinfostrefa.pl/

kom espi zdz

co to moze oznaczac?
pelnej tresci nie moge znalesc..

Orco Property Group will propose an enlarged Board of Directors strengthened by the addition of new expertise

Download press release (51 kB)

Paris, June 17, 2009 - The Annual General Meeting of Orco Property Group will be held at 2pm on Wednesday July 8, 2009 at the company's registered office, 40 Parc d’Activités, Capellen, Luxembourg.

Shareholders will then be able to show their support for the Board's strategic choices.

As part of the acceleration of the strategic restructuring plan, Jean-François Ott and the entire Board of Directors have decided to submit the re-appointment of the directors and the additional appointment of six new directors to strengthen the Board, to the vote of the shareholders. The Board, a stable team pursuing its fundamental course of action, will thus be expanded with the arrival of new expertise and representatives of minority shareholders, and will thus represent all the shareholders in the Orco Property Group.

Current members of the Board who will be proposed for re-appointment:

Jean-François Ott, 44, Chairman and CEO, founded Orco Property Group in 1991, Mr Ott is in charge of Group Strategy, New Product Development, and relations with banks and investors.

Nicolas Tommasini, 37, Deputy CEO and CFO. Nicolas Tommasini joined Orco Property Group in 1997, and is today in charge of finance, investments, partnerships and transactions. He also supervises Orco Germany and the legal department, business planning and investors relations.

Silvano Pedretti, 45, independent director; began his property carer in 1988 with Bouygues Immobilier and then Eiffage until 1993, when he joined Orco Property Group as associate Vice President. He left his operational functions at Orco at the end of 2003. He remains an independent member of the Board of Directors and develops franchise investment activities. In 2004 he was appointed External Trade Consultant for commercial relations between France and the Czech Republic, and was a candidate in the European elections on an independent Czech list.

Guy Wallier, independent director, Chairman of the CFPMI (Compagnie française de participations mobilières et immobilières).

Pierre Cornet, independent director, Chairman of Cher Initiative, and director of the “Centre Capital Développement”

A strengthened and enlarged Board of Directors

Bernard Kleiner, 59, former chartered accountant. Proposed as an independent director. Former managing partner of DKM Salustro Reydel, Bernard will contribute his front-line experience of audit and management and his profound knowledge of the Czech market. Perfectly French-Czech bilingual, he worked with the Ministry of Finance of the Czecho-Slovak Republic and established the reform of the Czech accounting system in 1992-97. With 23 years' experience as an auditor, he founded an accounting and audit consultancy, and in 2001 was appointed External Trade Consultant to the French government. In 2005 he was appointed Director of Development and International Partnerships. His expertise will be of great help to the Orco Property Group and the Board of Directors proposes to appoint him chairman of the Group Audit Committee.

Alexis Juan, 66, banker. Proposed as an independent director. Alexis Juan will bring the company his considerable international experience, his wide knowledge of Central & Eastern European markets and his experience in restructuring. With a doctorate in law, he has built his career in the world of banking, at the Société Générale which he joined in 1968. From 2001 to 2005 he was Chairman and CEO of the Komercni Banka in Prague, one of the principal banks in the Czech network, organising its integration into the Société Générale. The Board proposes to appoint him to the head of the Steering Committee for Financial and Operational Restructuring.

Robert Coucke, 58, property developer. Proposed as an independent director. Long-time individual shareholder in Orco Property Group, Robert Coucke will contribute his experience of major groups and his knowledge of French real estate development. His career has been entirely in the property sector. After starting at the Fédération de Promoteurs Constructeurs, he successively joined the Pelège Group, Efidis (Perexia Group - Crédit Foncier de France) and the property subsidiary of the Eiffage group. Since 2002 he has been operations manager, a French property developer. His knowledge of accommodation, offices and shopping centre operations will be very valuable to the Board.

Ales Vobruba, 49, manager of Orco Czech Republic and Orco Slovakia. Ales will contribute his expertise in project financing. Ales Vobruba joined Orco Property Group in 1995, and is in charge of bank financing. He is also operations manager for the Czech and Slovak offices. Previously, Ales Vobruba worked for PZO Artia, for the transport and construction company Olomouc and for TAP / ARC (construction and advertising).

In addition, the Czech investment company Prosperita, principal shareholder in Orco Property Group with a 5.02 % of the stake, has accepted the proposal of the Board of Directors that it should participate in the governance of the company. Two representatives of Prosperita will join the Board after the Shareholders' General Meeting of July 8. Their names will be announced in the next few days.

Agenda for the Shareholders' General Meeting:

During this Annual General Meeting the shareholders will be asked to pronounce on the following proposals:

(I) Approval of the 2008 statutory and consolidated annual accounts

(II) Allocation of results

(III) Granting of discharge to the Board of Directors and to the Auditors

(IV) Renewal of Directors’ mandates

(V) Appointment of new Directors upon proposition by the Board of Directors

(VI) Renewal of the mandate of the Auditors

Jean-François Ott stated: "By showing their support for the strategic restructuring plan now being implemented, shareholders will contribute to the success of their Group during this difficult period, for the benefit of each and all of us."

www.orcogroup.pl/pl/media/orco...

aabbcc
0
Wysłane: 19 czerwca 2009 08:02:57 przy kursie: 26,30 zł
czy colony nie wchodzi - przynajmniej w ten sposób z rana zinterpretował parkiet

www.parkiet.com/artykul/21,822...

mihara
0
Wysłane: 19 czerwca 2009 13:58:28 przy kursie: 28,10 zł
kisil to sie na 30 zl, wyszlo dolem a dzis mamy 5,1% up, oczekujesz +30%?

ja wczoraj dokopiulem, ustawilem sie po 26 i ladnie mi nakapalo, reszte ( long term) trzymam

pamietaj o jednym OD mraca orco jest w 6 miesiecznym okresie ochronym przed wierzycielami, ma czas, a dzialania wygladaja dobrze

ja pisalem juz zlota 44 to dobry ruch ( po co ladowac kase w cos gdzie kasy nie ma na skonczenie)

colony (nic nie wiadomo) nie bylo newsa by wchodzil, ale nie ma newsa by nie wchodzil

poczekajmy.

EDIT

bardzo fajna sesja, szkoda ze we FR nie rozebrali tych 4 tys po 6.25
ciekawe czy to bylo wejscie spekulacyjne pod 22 czerwca ( wogole skad ta data ze z colony do tego dnia mieli sie okreslic)

pakiecik obrotowy sprzedany 7,7% w dwa dni mi wsytarczy:)

Edytowany: 19 czerwca 2009 18:28

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

11 12 13 14 15

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,167 sek.

zgzquatt
pwlqhzor
kjsnlrfl
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
cujcozxf
dhvqeskw
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat