oemwwzui
Advertisement
PARTNER SERWISU
fsmwzvwn
Multikos

Multikos

Ostatnie 10 wpisów
Jeżeli ktoś ma wolne 15 minut i mógłby poświęcić je na zrobienie ankiety z zakresu psychologii podejmowania decyzji inwestycyjnych to zapraszam. Dodatkowo można wygrać REALNE nagrody, szczegóły na pierwszej stronie ankiety.

www.webankieta.pl/ankieta/3573...

Dzień dobry,
koleżanka pisze pracę i poprosiła mnie o pomoc. Prosta ankietka, 2 min.

"Dzień dobry, czy mogłabym prosić o wypełnienie ankiety do pracy... dosłownie 2 minuty, psychologia inwestowania...

http://stopazwrotu.webankieta.pl/

Z góry dziękuję."

Szymon95snk napisał(a):
Cześć wszystkim,

Piszę pracę licencjacką, gdzie tematem jest badanie zmiany płynności spółek przy przejściu z rynku NewConnect na Główna Giełdę GPW.

Mam do was pytanie jakie według was wskaźniki uwzględnić w badaniu pokazujące płynność poza wolumenem, liczba transakcji czy free float oraz z jakich baz danych korzystać?

Właśnie, może zacznijmy od tego jak Ty rozumiesz "płynność spółki"...

No i jak, zdałeś ?:)

Bardzo proszę o wypełnienie kwestionariusza do badań z psychologii podejmowania decyzji inwestycyjnych. Za wypełnienie uczestnik będzie brał udział w losowaniu nagród finansowych - 3*500 zł i 5* 100 zł. Dziękuje.
www.interankiety.pl/interankie...

Jeszcze raz bardzo proszę o pomoc... Brakuje mi już całkiem niewiele podejść...

Piszę pracę z psychologii podejmowania decyzji. Bardzo proszę o pomoc w badaniu i rozwiązanie poniższej ankiety. Brakuje mi już naprawdę niewiele podejść. Dziękuje.

www.ankietka.pl/ankieta/138677...

...niestety jeszcze brakuje mi wykonanych ankietek do pracy mgr dlatego bardzo proszę o pomoc i zrobienie poniższej ankiety dotyczącej psychologii podejmowania decyzji inwestycyjnych. Dziękuje

www.ankietka.pl/ankieta/138677...

potrzebuję jeszcze sporo ankietek... Pomóżcie w uwolnieniu się od promotora :) Po zakończeniu zainteresowanym prześlę zbiorcze wyniki.

Witam, piszę pracę z psychologii decyzji inwestycyjnych i bardzo proszę o wykonanie poniższej ankiety. Dziękuje.
www.ankietka.pl/ankieta/136124...

Idealna domena pod serwis z usługami dotyczącymi inwestycji giełdowych i innych. Łatwy adres pod serwis z wycenami spółek, analizami spółek, wykresami spółek, informacjami ze spółek itp. Ogólnie znane pojęcie i skrót Elektroniczny System Przekazywania Informacji (ESPI) łatwo zapada w pamięci i może być przewagą konkurencyjną.

Szczegóły na http://www.espi.pl

a ja dodam, że wzrost o 10% na "normalnej" spółce zapewne odczytany byłby jako uzasadniony i nikogo by nie dziwił...

Zrobione :) Zróbcie koledzy dobry uczynek przed świętami i pomóżmy koleżance :)!

Badanie zostało zakończone. Dziękuje wszystkim za udział.

Jeszcze raz bardzo proszę o udział w moim badaniu. Brakuje mi jeszcze trochę podejść a chciałbym uzyskać naprawdę reprezentatywną grupę. Zróbcie proszę tą ankietę :
p32.dec-analysis.com/badanie-2...

PZDR

Bardzo proszę o udział w moim badaniu, które jest poświęcone podejmowaniu decyzji inwestycyjnych. Jestem w trakcie pisania pracy na ten temat i bardzo potrzebuję Waszych wykonań badania. Pomóżcie mi w przygotowaniu naprawdę fajnego tekstu a po zakończeniu badania chętnie prześlę interpretacje razem z wnioskami co może być bardzo interesujące dla inwestorów. Poznanie reguł rządzących tym rynkiem może tworzyć przewagę, która jest tak istotna na rynku. Jeżeli ktoś chce otrzymać takie opracowanie proszę o przesłanie informacji na adres pmakowiec@st.swps.edu.pl a obiecuję, że je prześlę jak tylko skończę badanie. Bardzo dziękuje za ewentualną pomoc.

Zapraszam do badania pod adresem:
p32.dec-analysis.com/badanie-2...

Pozdrawiam Piotr Makowiec

PS.
Podobne badanie już było przeprowadzane na tym forum ale moje jednak jest zupełnie inne.

magellan a mógłbyś w dwóch słowach jako prawnik (tak pisałeś) napisać na co liczysz?

naprawdę myślisz, że jak ktoś wyprowadza w ten sposób kasę ze spółki to potem da się złapać na ściągnięciu należności z majątku własnego??? Przecież za tym stało i stoi stado prawników i na bank o tym pomyśleli zanim jeszcze wszystko wyszło na jaw... Zapewne cały majątek obciążony na słupy, lub inne prawne sztuczki... Już oni krzywdy sobie zrobić nie dadzą... tego możesz być pewny...

wg mnie w ich sytuacji tylko i wyłącznie emisja i może sprzedaż akcji własnych inwestorowi zapewne dotychczasowemu... Ogólnie bardzo bardzo źle...

Witam wszystkich, mam pytanie na które nie mogę znaleźć jasnej odpowiedzi w necie. W 2012 roku będę miał całkiem sporą stratę z akcji czy jeżeli w 2013 roku będę inwestował tylko rynku obligacji (oczywiście poprzez giełdę) to mogę sobie później odpisać tą stratę z akcji od zysku z inwestycji w obligacje? W necie znalazłem sprzeczne odpowiedzi. Dzięki za ewentualną pomoc.

nic nie odpowiedzieli, zwykła paplanina bez treści... Po takim czasie to już wszystko powinno być jasne, to nie KGHM czy PKN...

Raport bardzo zły, ogromna strata... a najgorsze że im cała działalność siada - przychody, operacyjny... a nie tylko przewały poprzedniego zarządu...

w głowie się nie mieści co tutaj się dzieje!!! Przekręt goni przekręt czy naprawdę nikt nie może zająć się taką sytuacją?! Ile jeszcze kwiatków wyjdzie na jaw???

no to mami info o zmniejszeniu udziału przez arabów... wiec to oni stoją za spadkiem kursu... najgorsze, że zostało im prawie 5%... i też znowu wszytsko inaczej niż miało być, miał odebrać Pan. W a wychodzi że walili w rynek...

wg mnie bardzo bardzo zła informacja. Zarząd ucieka i nie wiadomo co po sobie pozostawił... zarząd który już do tej pory nie wzbudzał zaufania i raptem taki ruch... Teraz dopiero wyjdzie na jaw cow spólce sie dzieje...

na kilka miesiecy przed Euro2012 EFH było super hotelarską spółką... teraz już nie jest... jak to się dziwnie zmienia:)

Sprzedaż jednego z Czterech hoteli uważasz za odzyskianie zaufania to proponuję aby sprzedali wszytskie wtedy dopiero będą godni mega zaufania... A tek serio to co musi się dziać w spólce aby w tak złym momencie rynkowym sprzedawać hotel... Czy tam nie ma ludzi myślących, kótrzy zciągneli by turystów do hotelu... Rozumiem teraz dlaczego z obiecnaych dwudziestu hoteli powoli idą w kierunku zera hoteli... nierentowny to sprzedajemy a który będzie następny...

nie wybieram się na żadne walne bo nie posiadam akcji tej spółki. Uważam, że po takim traktowaniu przez zarząd akcjonariuszy i ogólnie rynku to ta spółka powinna wylecieć z gpw. Dlatego też nie mam i nigdy nie będę miał akcji EFH dopóki obecny zarząd nie zostanie wymieniony w całości. Posiadanie a tak naprawde bycie współwłaścicielem spólki która mówiąc bezpośrednio - oszukuje rynek - jest wg mnie po porstu pomyłką...

i co z tego, że ktoś się poskarżył do KFNu... Takie skargi to norma na większości spółek gdzie drobni poniesli znaczące straty. Nie ma żadnych oznak manipulacji kursem a to, że zarząd opowiada bajki i później ich nie realizuje jest nie do udowodnienia -> miał być skup to był w wyskości 100 tys szt... Spółka ewidentnie na równi pochyłej, zarządu już nic nie obchodzi, a kurs jest dokłądnie tam gdzie pownien być dla tak zachowującej się spółki... Zapewne niebawem dowiecie się o co chodziło i zapewne będzie za późno...

kolejny kwartał z kilkudziesięciowym spadkiem przychodów... Do tego strata przeszło 2 mln... Wszystko zaczyna się rysować... poczynając od zapowiedzi o wejściu pseudo-arabów po dziwne reklamy zarządu w tv a przez bajki o skupie i dywidendzie... Ciarki mnie przechodzą jak sobie pomyślę co może być dalej... Denerwuje mnie, że takie rzeczy dzieją się na GPW i nie można nic z tym zrobić...

w głowie się nie mieści ile informacji podawanych przez zarząd okazało się kłamstwem:
- skup akcji
- dywidenda
- inwestor arabski który kupi około 30% i przejmie spółkę
- budowa Sheratona
Każda z tych informacji okazała się paplaniną zarządu. Jak do tego dodamy spadek przychodów o 60% w IV kw, praktycznie zero kasy w kasie to zastanaiwam się co teraz wymyślą jaką bajkę i kto to uwierzy...

tymczasem araby zmniejszyły zaangazowanie www.parkiet.com/artykul/123138...

I jednoczesnie wszytsko co mówił wcześniej zarząd okazało się nieprawdą...

Pozwoliłem sobie napisać do dwóch hoteli które wg mnie będą liczyły się w związku z Euro i zapytać o ceny i dostępność... W Bochni ceny mają normalne ale:" Chciałam Pana poinformować iż w tym terminie nie posiadamy już żadnych wolnych dwuosobowych pokoi. Pozostało nam jedynie kilka pokoi jednoosobowych w cenie 230 zł za pokój." natomiast w Konstancinie ceny sa razy dwa! i też mało miejsc...

Bartosz napisał(a):
a ja inwestuje zgodnie z cyklami koniunkturalnymi (najdluzej na 2-2,5 roku), od niedowartosciowania do przewartosciowania, moze nie daje to milionow % codziennie, ale nie jest stresujace, a przy rozsadnym wyborze spolek i dobrym wyczuciu czasu daje zadowalajaca stope zwrotu.

możesz rozwinąć... czym sie kierujesz przy wejściu i wyjściu?

tak to prawda, przez ostatnie 5 lat telefony dzwonily non stop a Klientów wybieralo sie jak ulęgalki, nawet chcac zachować wlasciwa obsuge Klienta nie bylo to mozliwe - nie bylo szans na nowych pracowników... Znam wiele firm które podejmowaly tylko zlecenia powyzej 1000 zl a chcac zamowic lustero za 300 zl z montażem mozna bylo sobie strzelic w leb, ale to sie skonczylo rok temu, kiedy sytuacja powiedzmy sie ustabilizowala. Robi sie wszytsko i dba o Klienta bardziej niz kiedykolwiek. Ja pisze o styuacji która jest obecnie, znam wszytskich szklarzy w Wawie (obslugujacych zaronwo duze inwestycje jak i drobnych) i u wszyystkich od dwoch miesiecy to samo - telefony przestaly dzwonic. My jezdzimy teraz do zlecen ponizej 100 zl ... Przy marazach siegajacych ok 150 % nadal sie to powiedzmy oplaca ale tak robestwilismy sie bardzo, ale zycie szybko to weryfikuje. Od dluzszego czasu monitoruje to co sie dzieje na rynku i to nie tylko w moim zawodzie, rozmawiam z wlascicielami roznych firm i temat jet tylko jeden - nikt nie wie co sie dziej i ma od polowy do nawet jednej czwartej zamowien. Ja przetrwam, ale mnie interesuje wlasnie to ze wszedzie trabia o coraz to lepszych wynikach a (moze to lokalne) Warszawa stoi. Jestem badzo ciekaw wynikow pkb za II kw, nie wiem moze ogromne molochy maja robote, ale ja mowie o drobnych "fizolach" takich jak moja firma - od dwóch miesiecy mamy mniej niz polowe zamowien niz w zeszlym roku a powrownywac do czasow poprzednich 5 lat nawet nie ma co bo to jakis ulamek. Nie wierze w poprawe sytuacji w IIkw i jestem przekonany ze bedzie jakaś kicha albo zupellnie nie rozumiem o co tu chodzi. Powtarzam ta sytuacja która trwa dokladnie od początku II kw dotyczy wielu branż - nawet moja przyjaciolka która ma firmę zajmujaca sie powiedzmy psychiatria narzeka ze ma polowe Klientów od dwóch miesięcy, kuzyn taksówkarz to samo - podobno w weekendy zdarzaja sie dni ze zarobi niecala "stówkę". Zdaje sobie sprawe ze zapene sa firmy jak napisal kolega powyzej które prosperuja bez zmian, ale z kilkunastu które ja znam to zadna z nich i to naprawde nie sa firemki okazjonalne

Moja firma dziala na terenie Warszawy i woj. mazowieckiego, na rynku jestesmy od prawie 20 lat i takiej sytuacji nie pamiętam. Przytoczona sytuacja dotyczy calej branży szklarskiej, ramiarskiej i stolarskiej w Wawie (sprawdzilem to) a np najwieksza firma w Waiwe Pyroflex (dzialaja od 1951r) wlasnie wysyla pracownikow na urlopy. Tak wiec potwierdzam zdecydowanie ze przynjamniej w Wawie mamy jakas zapaść która trwa juz prawie 2 miesiące.

wkrótce mija drugi miesiąc mega kryzysu w branzy uslug okolobudowlanych - szklarstwo, ramiarstwo, stolarstwo. Czegos takiego nie widzialem od ladnych paru lat. Telefony rzeczywiście zamilkly. Nawet odslony w boksach googlowskich sa o polowe mniejsze. A w radiu i gazetach czytam ze jest coraz lepiej w gopsodarce - czy moja firma i znane mi firmy zyja w jakims matrixie???

za bardzo nie wiem co sie dzieje ale od czterech tygodni cala branża powiedzmy okolobudowlna - uslugi szklarskie, stolarskie, ramiarskie totalnie stoją, kwiecień najgorszy od kilku lat w przychodach... to na podstawie wyników mojej fimy i firm wspolpracujacych, takiej padaki nie bylo nwet na dnie z zezlego roku...

Wplyw tej tragedii na taka mala firemke jak moja z branzy powiedzmy uslug budowlanych to o 70% mnijeszy przychody w tym tygodniu... z tego co wiem to wszytskie firmy z mojej branzy (szklarstwo/ramiarstwo) dostaly w podobnym zakresie %.

pozycjonowanie na konkretne slowa nie ma zadnego sensu. Po pierwsze jest bardzo drogie, po drugie wg mnie nie dociera to wlasciwej grupy(akurat jezeli chodzi o ten kawalek tortu). Mysle ze informowanie na pozostalych portalach czy jakies reklamy na tematycznych stronach da duze lepsze efekty.Nie wiem dlaczego nie wprowadzono jeszcze oplat na mniejsze abonamenty. Wielu ludziom nie jest potrzebny dostep staly, wprowdzcie drozszy ale jednorazowy, kierowany abonamnet to na pewno przyniesie efekt. Pzdr

Dzięki

czy ktos wie kiedy na tej stronie beda dostepne dane o Enei, podbnie zreszta pge w arkuszach ma czysto?

koto57 napisał(a):
to znaczy że po spadkach muszą być wzrosty, ...

wlaśnie o to chodzi że nic nie musi!!!

Cytat:
a co do mojego depo, nie jest aż taki duży. uznasz to za nierozsądek, ale czasami jeżdżę po bandzie. lubię wziąć kontraktów po pachy i...... czasami to się opłacić, a czasami trzeba pokasować. dzisiaj też dobrałem za całą gotówkę, która mi została i ze starych esek, z zamiarem, jak nie w moją to kilka skasuje, jak w moją.....zapalę cygaro. giełda to ryzyko i emocje.

Nie wróżę Ci dlugiej kariery na futkach...

mimo napisał(a):
witam
moim skromnym zdaniem kurs ZAP będzie "trzymany" do czasu wypłaty dywidendy.

a niby dlaczego????

siedze na kasie od września i marzy mi sie korekta a najlepiej drugie dno. Z tego co się zorientowalem to w podobnej sytuacji sa wszyscy moi znajomi inwestujacy aktywnie na gpw a dodatkowo jak czytam fora to mam wrażenie ze kazdy drepcze w miejscu aby wreszcie spadlo - dlatego nie spadnie! ku mojemy zresztą rozczarowaniu a o nowych dolkach bessy to napawde chyba nikt poważnie nie myśli! Dwa dni spadkow a wszedzie juz trąbia o mega zwale o zasiegu spadków itd itd wlasnie dlatego slabo widze w tej chwili wieksze spadki

jak kiedys bylem na tej stronce tez od razu pomyslalem ze szkoda ze czegos podobnego tutaj nie ma. Mysle ze dopelnilo by to prym tej strony!

co za dyskusja??? zaraz wyjdzie że pańswtowe firmy to wzór do naśladowania i bedziemy cofać prywatzacje. Matko...

wykrakane :)
Zawiadomienie o zmniejszeniu ogólnej liczby głosów na WZA poniżej progu 5% (raport nr 3/2010) przez pioneer
15.01.2010 17:56

+ fatalna swieczka

fajnaspołka jak wszytsko rosnie ona stoi jak wszytsko spada leci rowno...

jaki jaki jest sens i cel wklejania rekomendacji sprzed dwóch miesięcy?????

Analitycy DM AmerBrokers, w raporcie z 15 grudnia obniżyli z „kupuj” do „trzymaj” rekomendację dla akcji AB

myśle ze jestesmy w decydujacym momencie, blisko strefa ważnych oporow :)

a wogóle co to za idiotyczne metody wpisów na forach o jakis tam powiadomieniach???

ta, tylko że te powiadomienia przychodzą o dzien później niż są oficjalnie publikowane... :)

a jaki to bank daje 6,4 na rocznej lokacie?

no ewidentnie nie chche rosnąć...

zlecenie za 36 tys zł nazywasz zaporowym?? kurs nie rośnie bo się okazało ze ta perła jest wywalana przez pkotfi na stracie i nikt nie wie kiedy przestana sypac a mają tego mnostwo, a do tego przerwali skup akcji ktory caly okazal sie jaka śmieszną bajką...

myśle ze dostep "chwilowy" płatny smsami czy przelwem to świetny pomysl. Nie każdy potrzebuje dostepu do pełnej strony non stop, oczywiście takie chwilówki powinny byc stosunkowo droższe. Ci którzy "zawodowo" sie bawią ok abonamnet ma wielki sens, ale mam wrażenie wiele osób ostateczne decyzje inwestycyjne podejmuje moze nie codziennie i taki dzienny, tygodniowy dostep byłby super. Jeżeli zapowiedzi o rowoju strony sie spełnia jestem pewien ze za jakis czas strona osiagnie sukces ekonomiczny. Obserwowalem wiele opodobnych stron (gorszych merytorycznie) które po początkowym darmowym dostepie wprowadzaly abonamenty i po okolo roku praktycznie przestawaly istenie a juz napewno rozwijac sie. Mysle że własnie klucz to sukcesu to mozliwość darmowgo dostepu przez jakiś czas, a później szeroka gama abonamentów, jeżeli chodzi o dane to jezeli zapowiedzi które czytam zostana wprowadzone uważam ze nie bedzie problemów z klientami. Pewna wielkosc progowa musi byc osiagnieta a potem juz pojdzie, tylko do tego trzeba czasu, jak narazie SW ma mało użytkownikow i trzeba na niego wpaść przypadkiem mysle ze reklama by sie przydala, oczywscie niskokosztowa - wg mnie poprzez wpisy na innych forach. Z niecierpliwościa czekam az zapowiedzi rozwoju zostana wprowadzone...

KropaX napisał(a):
Jak sądzicie, czy w ciągu 2-3 kwartałów AB zanotuje zwyżkę do 24 zł?

rozumiem ze to żart oczywście... ale gdyby o dziwo nie to niech najpier pokonaja wartość ksiegową ok 15 zl... na co sie nie zanosi

ale ja jestem prowzrostowy zawsze taki byłem :)pamietam orzez calą poprzednia hosse nawet nie dotknalem S wiec mis ze mnie slaby, a teraz sie boje i jednego i drugiego. Akcje wyaliłem po wynikach za 2kw (wrzesien) i teraz czekam sam nie wiem na co. Kreski kreskami jedne tu drugie nizej ale nihgy tak nie bylo ze po porstu nie wierze we wzrosty w spadki poważne tez nie - wiec boczniak:) tylko ze jakos tak bez akcji głupio. Futkow na takim rynku nie tykam.

a co zrobić jak wszedzie znajdujemy małe ale:) mam wiekszą kase do zainwestowania od miesiąca lezy na koncie bo jak "przelecialem" wig 20 to wszytsko ma jakies ale:) małe mnie nie interesuja - plynność, wiec siedze i czekam na emaxie w mbanku:) dramat:) Chyba zapoluje na pkn ale tez sporo zastrzeżen i co robic co robic ...:) czekac ok juz czekam i czekam a jak pociąg jednak odjedzie...:) Myśle ze to dylemat wielu w tej chwili...

rzucili dywidende na pocieszenie

sypią i sypią chyba i ja sypne...

Pamiętam jak techmex debiutował a giełdzie (bo sam kupiłem wtedy akcje) po 30 zł, były to czasy kiedy na kazdym debiucie wpadało po kikanaście do kilkadziesięciu procent. Chwile po przydzileniu akcji ze spólki zaczeła napływac zł infomacje, a to że zysk mniejszy niż planowany, a to że ktos wywalił akcje itd itd cały czas jakieś kwiatki. Debiut był na stracie potem długo nic i chyba w samym szczycie hossy jakis wzrost ale mniejsza z tym przez cały ten czas mialem wrażenie ze spólce i ludziom nia zarządajacym nie można ufac - i jak widac miałem racje...

jednego nie rozumiem, pko sypie ok ale dlaczego nie dogadali sie ze spolka nie opchneli im tego do umorzenia? wszyscy byli by zadowoleni, a tak od 14 zl robia spadki

To już wiadomo kto wywala - ABPL (ABE): Obniżenie zaangażowania PKO TFI SA poniżej 10% (raport nr 40/2009) - jestem w szoku...

słabe te wyniki.Poniżej prognoz, słabo w atc:(

Witam, założyłem wątek gdy ab kosztowało 3 zł i od tamtego czasu regularnie kupowałem do 10 zł. Podjąłem decyzje że jak podejdą po 15 to realizauje zysk. Fajnie było ale mi już styka:)

nie podoba mi się to zachowanie kursu...

Warszawa, 12.08.2009 (ISB) - Analitycy Domu Inwestycyjnego BRE Banku podtrzymali swoją rekomendację "kupuj" dla dystrybutora IT spółki AB i wyznaczyli cenę docelową dla jednej akcji na poziomie 15,13 zł, wynika z raportu datowanego na 6 sierpnia i odtajnionego w środę.
Czy oprócz mnie ktoś obserwuje to piekne zbieranko po 13 zł?

Witam kolegów, jest nowa rekomendacja Czyli wszystko zgodnie z planem, min 20 zl do końca roku Pzdr

pozdrawiam wytrwałych :) wg mnie 15 zl do wyników (wk) a potem lecimy na 20 Pzdr

i jak chłopcy - oddaliście już:) ja czekam z dokupieniem jeszcze... Pzdr

moja teoria:
- spólka prowadzi skup akcji wiec to info to żaden strzał w stope tylko przemyślana wypowiedź
- zysk realizuje jakiś spekulacyjny kapitał - sporo zostało zebrane ok 3,50 zł
- akcje odbierają teraz silniejsze łapki bo przecież nie ulica...
- fundy nie sprzedają i nie bedą sprzedawały - przetrwały najwieksze umorzenia i nie zredukowały ab wiec nie ma sensu teraz wywalać bo to naprawdę dobra spólka:)
- spadek 9 % po wzroście z 2,70 do 8,70 do żaden spadek i nie wierze że korekta się szybko skończy
- spadek się skończy jak sorry koledzy bardzo Was cenie ale tak własnie bedzie - jak afro i mosti sprzedadzą swoje akcje a na forum bankiera bedzie wreszcie cicho o ab. Bez urazy oczywiście wyznaje teorie że im ciszej jedziesz tym dalej zajedziesz wiec rozgłos i pojawienie się tak dużej ilosci powiedzmy "młodych" graczy nie jest dobre
- a ponieważ uważam że wypowiedź prezesa nie była przypadkowa wiec również nie do końca wierze w jego prognozy
- w okresie rozwoju gospodarki zyski kilkadziesiąt mln rocznie nie będą niczym dziwnym dla AB a wiec zakładam wycene kilkakrotnie wiekszą od obecnej - i własnie dlatego odczekam sobie tyle czasu ile bedzie potrzeba :) regularnie dokupując

mam wrażenie że to wywaloanko jednak zaczęło sie już w czwartek, podobnie spadało... tak czy siak ktoś realizował zysk na podstawie prikazu i już. Idealny moment idealne okoliczności - dobre wyniki o których było wiadomo wczesniej, dosyć spore zainteresowanie spólką... Jednak nie uważam że lada chwila wrócmy wyżej, spadek o 9 % (plus to co w czwartek od szczytu) i to jeszcze w stylu nie dającym czasu na reakcję (czytaj panikę) powoduje że jeszcze można pokusic sie o wyciągniecie akcji od nieco slabszych rąk... Ja czekam niżej Pzdr

było to raczej oczywiste...

A to ciekawe, chyba kurs za bardzo im uciekł...

14.5.Warszawa(PAP) - Drugi i trzeci kwartał '09, ze względu na
zwykłą dla tego okresu sezonowość, powinny być dla grupy AB
najsłabszymi kwartałami w roku, a rezultaty drugiego kw. mogą być
bliskie zeru. AB nie wyklucza w przyszłości wprowadzenia sieci
swoich czeskich sklepów do Polski - poinformowali na czwartkowym
spotkaniu przedstawiciele AB.

"Drugi i trzeci kwartał roku zwykle nie są dla nas dobre i
również w tym roku spodziewamy się, że nie będą ciekawe. W drugim
kwartale spodziewamy się wyników w okolicach zera" - powiedział
prezes AB Andrzej Przybyło.

proponuje jakiś rok :)

może wreszcie dokupię sobie:)

mosti sprzedałeś czy trzymasz:) bo śmierdzi korektą

coś mnie noc swędzi że ktoś wykorzystuje wyniki i realizauje zysk,ale spoko tak miało być przecież

chyba szykuje sie korekta, wreszcie mówie o ab

dokładnie mamy przecież cięzkie czasy a radzą sobie świetnie IV i I kw ... a i nie wyobrażam sbie sprzedawać taniej niż powyżej ostatnich maksów w hossie i spokojnie sobie na to zaczekam a po dzisiejszych wynikach jeszcze bardziej spokojnie. Pzdr

mam takie jedno małe spostrzeżenie - aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :)

luz:)

ja czekam żeby wreszcie sie jakoś skorekcili ale to chyba już po raporcie, zakładam wyskok i korektę. Strasznie głosno o niej strasznie, tylko nie daj się wywalić, spadną to spadną, bedzie ciszej spokojniej, chyba że wywalisz w dniu publikacji na fali zadowolenia wynikami a potem odkupisz ale wiesz nic zawsze pewnego moje info też oczywiście podobno... ale jeżeli to podobno się sprawdzi to może być naprawdę goraco...

nie bawie sie w naganinie gdyż jak możesz zerknac wyżej spólkę trzymam od dłuższego czasu i sprzedać też zamierzam na zdecydowanie innych poziomach i zdeycdownie nie podoba mi sie tak duże zainteresowanie tą spólką teraz gdyż czekam na korektę i sie doczekać nie mogę... wybaczysz ale nie podam Ci nr telefonu stanowiska itp osoby od której się dowiedziłałem że wyniki mają być zdecydowanie lepsze od zeszłorocznych. Więc do środy się powstrzymaj z zakupem i po weryfikacji będziesz mógl podjac słuszna decyzję. A info było głownie dla kolegi który kiedyś zakpił potem szybko sprzedał a teraz nowu ma i trzyma - mam nadzieję:) Pzdr

wyniki w środę podobno rewelacja!

czeka i to na pewno, strasznie głośno o niej na forach (jak na ab:) a to nie dobrze, ale tak jak mówię perspektwy perspektywy...

to banał ale wszystko zależy od tego czego chcesz i w jakim czasie, ja od roku skupuje i bede to dalej robił nie potrzbuje kasy na już i poczekam sobie spokojnie na dużo wyższe poziomy. Kto naprawdę zna AB i obserwuje zachowanie polityke spólki jej podejście do inwestorów, kto widział jak spadała i kto sprzedał a kto nie, nie ma wątpliwości że przyjdzie na nią czas. Tyle

to trzymaj i nie baw się w jakieś złotówki zysku na szt , pewnie przed nami korekta jakaś czy zatrzymanie ale spokojnie będzie dużo wyżej!

Dzisiaj lub w najbliższych dniach DI BRE poda rekomendacje kupuj z wyceną 10,31 zł. Wczoraj dokupiłem kolejny pakiet i cena 10,31 to raczej połowa moich wymagań jak nie jedna trzecia. Pozdrawiam

no i zakupiłem dzisiaj kolejny pakiecik:)

po pierwsze ab od min. urosło ponad 85%, Action chyba tyle nie albo podobnie, po drugie skupują akcje wiec niech sobie skupuja po niższych cenach ja sie nie spiesze... traktuje inwestycje w te spólkę długoterminowo. Po zakończonym skupie, po tym jak fundusze nie wywaliły jestem spokojny o cene.

kursy pospadały po 90 % a tu się okazuje że wynika wcale nie takie złe, wczoraj chyba ntt podało że styczeń luty lepszy niz rok temu, ab 4 kw jedynie 10 % spadku, w actionie od tygodni trabią że I kw i II bedzie ok wiec branża sobie rośnie

tego nie wie nikt:) albo prawie nikt:)

każdy ma swoją politykę, jak leciało na pysk kupowałem, teraz dalej kupuję, inwestycja długoterminiowa oddam kiedy uznam za stosowne ale liczę na ok 30-50 zł zależy od sytuacji.

pytasz mnie o wartość anaizy technicznej - dla mnie to samospelniająca się przepowiednia - bardziej kieruje sie fundamentami, ale polski rynek oczywiście bardzo techniczny jest. Ten artykuł z SII ok tylko ja czytają go bardziej patrzyłem na fundamenty niż na kreski. Jakby się uprzeć to przy takiej płynności można małą kasą malować co się chce i tyle.

to chyba jednak coś więcej niż "teoretyczny wzost" czy odreagowanie czy nawet wzrost w związku ze skupem akcji - bo to ostatnie akurat przemawia wg mnie za stabilizacja czy nawet spadkami. Interesuje się ta spółką od jej debiutu swojego czasu sporo nawet zarobiłem - długoterminowo - i mam wrażenie że teraz wyglada to dobrze. Zachowanie kursu nawet za dobrze dlaczego czekam jeszcze z dokupieniem. Pzdr

się dzieje... wreszcie... sypacz umarł:) to lecimy, trochę chyba przesadzają nawet...

Informacje
Stopień: Rozgadany
Ostatnia wizyta: 21 października 2023 21:01:14
Liczba wpisów: 112
[0,03% wszystkich postów / 0,02 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,488 sek.

rtghpppb
dkijrhqf
plrcfvaw
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +77 405,22 zł +387,03% 97 405,22 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
kwxdflxd
yvjvcgar
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat