Malwin91 napisał(a):Oplaty moga byc ale bez przesady ... 60 zl za miesiac to przesada..
Utrzymanie serwisu kosztuje ale mozna go utrzymać z reklam ...
Utrzymanie z reklam takiego serwisu na obecnym etapie nie jest możliwe, ze względu na duże koszty czynnika ludzkiego, ale nie tylko. To nie jest blog, w który jedna osoba robi publiczne notatki -sorki jeśli uraziłam wspaniałych bloggerów, ale chcę podkreślić wysokość nakładów na zwykłym blogu i ponoszonych w tym stale rozwijającym się serwisie.
A skoro już jesteśmy przy temacie reklam, to ciekawa jestem czy wszedłeś na którąkolwiek ze stron reklamodawców, którzy jakiś czas temu pojawili się na SW. Obawiam się, że tak jak ja(!) zwyczajnie ignorowałeś je, śpiesząc się do tych informacji, które Tobie były pilnie potrzebne. Oczywiście to ”wina” WD, że subtelnie umieścił te reklamy w wąskim pasku na górze, a powinien był obrać najbardziej nachalną wersję z dźwiękiem i wszelkimi wodotryskami uniemożliwiającymi pominiecie przekazu – to na pewno podniosłoby efektywność reklamy i zachęciło do dalszych inwestycji reklamodawców w SW.
Nie rozumiem tych jałowych dyskusji. Ktoś wychodzi ze wspaniałym pomysłem, uczciwie dzieli się swoją cenną wiedzą publicznie, robi to wszystko za free, udoskonala sposób przekazu, zarządzania zebranymi informacjami, opracowuje kolejne funkcje, żeby tylko ułatwić/pogłębić nam nasze analizy, a tu na wieść o abonamencie podnosi się takie larum.
Nie wchodzimy na SW, by wyszukać organizację charytatywną, na której konto chcemy przesłać zbywającą nam gotówkę, ale by efektywniej zarządzać naszym kapitałem, raczej... Skoro cieszymy się z wysokiego poziomu i rzetelności pozyskiwanych tu informacji, to nie dziwmy się, że chcąc zarabiać, musimy za ten serwis zapłacić...tym bardziej, że cała kaska na pewno pójdzie na dalszy rozwój portalu, a plany są naprawdę ciekawe.
W ujęciu matematycznym 366/12 => 30 zł miesięcznie (przy rocznym abonamencie) to tyle co pizza lub bilet do kina.. Każdy ma wolny wybór...