PARTNER SERWISU
pzmqglkw
scoobik

scoobik

Ostatnie 10 wpisów
Wątek o SNT a dyskusja o OFE a tu kolejne objawienie.

Cytat:
Raport bieżący 1/2014
Zarząd Synektik S.A.(dalej "Spółka" ) informuje , iż w dniu 07.01.2014 otrzymał zawiadomienie, w trybie art. 69 ust. 1 Ustawy z dnia 29 lipca 2005 roku o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz spółkach publicznych od Towarzystwa Funduszy Inwestycyjnych S.A. ALTUS o przekroczeniu progu 5% w ogólnej liczbie głosów w Spółce, w związku z rejestracją przez sąd podwyższenia kapitału zakładowego Spółki poprzez emisję akcji serii E."

Już się trochę pogubiłem, ale to chyba 6 duży gracz w spółce z NC. Pytanie czy odkupił od OFE?

Trochę racji w tym co piszesz jest. Oba cytowane artykuły czytałem. Teraz czekam na debiut na GPW :-)

Robi się naprawdę bardzo ciekawie. 5 dużych funduszy w spółce z NC - chyba jedyny taki przypadek, ale mogę się mylić. Dodatkowo trafiłem na coś takiego

Hadasit Signs $4M Deal With Poland’s Synektik SA

December 16, 2013 | Hadasit, the technology transfer company of the Hadassah Medical Center, has signed a $4 million cooperation agreement with Poland’s Synektik SA to develop new imaging agents for non-invasive diagnosis of cardiovascular disease. The imaging agents are for use in PET/ CT scans, enabling physicians to achieve a quantitative measurement of blood flow to the heart.

Chyba oficjalnego komunikatu w tej sprawie nie było, ale kontrakt na 4MLN USD może robić wrażenie.

Czy ktoś może pokusić się o aktualną analizę techniczną tej spółki. Ostatnie komunikaty mówią o kontaktach na ponad 12 mln zł. To wszystko chyba zostanie zaliczone na 3-4Q wiec wyniki mogą mile zaskoczyć. Do tego warto zauważyć napływ nowego inwestora kilka tygodni wcześniej.

Czy ktoś z was może podzielić się opinią na temat obecnej sytuacji na wykresie spółki?
a) ostatnie miesiące to wzrosty
b) ostatnie dni to mocne wzrosty

Cytat:

EKO EXPORT SA - zawiadomienie osób zobowiązanych o zbyciu akcji emitenta
Raport bieżący 7/2013

Zarząd Emitenta, na podstawie art. 160 ust. 4 ustawy z dnia 29 lipca 2005 roku o obrocie instrumentami finansowymi informuje, że w dniu dzisiejszym otrzymał następujące zawiadomienia od wskazanych poniżej osób złożone na podstawie art. 160 ustawy z dnia 29 lipca 2005 roku o obrocie instrumentami finansowymi oraz na podstawie Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 15 listopada 2005 w sprawie przekazywania i udostępniania informacji o niektórych transakcjach instrumentami finansowymi.

Czy ktoś mi może wyjaśnić jaki jest cel w tego typu zabiegach. Zarząd informuje o zbyciu, rodzina informuje o nabyciu, wszystko poza rynkiem i powyżej ceny ...

Jeżeli chodzi o finansowanie nowego zakładu, to gdzieś czytałem że złożyli wniosek o dofinansowanie na jego budowę. Liczą, że dostaną na ten cel 14 milionów złotych. Spróbuję odnaleźć ten tekst.

Witam,

Czy ktoś z was miał okazję bliżej przyjrzeć się spółce Stąporków. Od kilku sesji spółka z dnia na dzień sukcesywnie rośnie. Na moje oko technicznie też nie wygląda źle. Proszę o wasze opinie na temat obecnej sytuacji technicznej tego waloru

Wszystko idzie zgodnie z planem. W weekendowym wydaniu RP ukazał się artykuł, w którym prezes zdradza iż na przełomie miesiąca zakończy się proces pozyskiwania finansowania na dalszy rozwój.

Cytat:

- Kończymy rozmowy na temat sfinansowania tej inwestycji przez duży fundusz private equity, umowa powinna zostać podpisana na przełomie stycznia i lutego – mówi Rafał Brzoska, prezes Integer.pl do którego należy InPost.

Największy konkurent Poczty Polskiej ma już, zgodnie z własnymi szacunkami ok. 13 – 14 proc. rynku usług pocztowych. Cel na ten rok przewiduje zwiększenie go do ok. 18 proc.

Cały artykuł tutaj

Jak słusznie kolega zauważył, po wynikach za 3Q nie wyciągałbym pochopnych wniosków. Zapewne większość z was zauważyła przedświąteczną kampanię reklamować InPostu wraz z innymi sklepami internetowymi. Dopóki nie zostanie uwolniony rynek lekkich listów spółka skupi się na bardziej perspektywicznym obszarze jakim jest dostarczanie paczek.

Paczkomaty są już w Polsce, na Litwie i Estonii. Teraz pojawiają się na Łotwie.

Cytat:
Zostanie tam zainstalowanych kolejnych 29 urządzeń. Jak mówi prezes Grupy Integer.pl, Rafał Brzoska „Według Europejskiego Urzędu Statystycznego (Eurostat) około 8% mieszkańców Łotwy robiło w 2010 roku zakupy w Internecie. Porównując te liczby do danych z równie młodych pod tym względem rynków – jakimi są Litwa (7% kupujących w sieci w 2010 roku), Estonia (13%) czy Polska (20%) – możemy mówić o dużym potencjale wzrostu branży e-commerce na Łotwie”

Celem Grupy Integer.pl, jest zdobycie pozycji lidera na międzynarodowym rynku pod względem dostępności i zasięgu urządzeń do nadawania i odbierania przesyłek. „Zakładamy, że popularność e-zakupów powinna w krajach nadbałtyckich odnotować wzrost przez najbliższe 3-4 lata o około 13-18%. Stąd nasza decyzja dotycząca aktywności w Europie Środkowo-Wschodniej” - zapewnia Rafał Brzoska.

Źródło

Wyniki za 4Q w mojej opinii powinny poprawić nastroje i zwiększyć zainteresowanie tą spółką a rok 2012 będzie rekordowy pod względem wyników.

Stawiałbym blisko ceny maksymalnej czyli 145 zł

Od poniedziałku zaczynają się zapisy. Jakie są wasze opinie na temat tej spółki/branży? Czy warto w ogóle inwestować w jajcarski biznes?

Cytat:

Działając na podstawie art. 160 ust. 1 i 2 ustawy z dnia 29 lipca 2005 roku o obrocie instrumentami finansowymi (Dz. U. Nr 183, poz.1538) Zarząd PZ CORMAY S.A. (Spółka) z siedzibą w Łomiankach zawiadamia o otrzymaniu informacji o zakupie w dniach 23-24 maja 2011 r. przez TT Management Sp. z o. o. z siedzibą w Łomiankach 11.500 (słownie: jedenaście tysięcy pięćset ) akcji PZ CORMAY S.A po średniej cenie 14,95 zł (słownie: czternaście złotych 95/100) za akcję

Źródło: demo.e-pap.pl/espi?plik=dane/2...

To już wiadomo kto kupował i kto nie rzuca słów na wiatr.

A czy nie uważasz ze jeszcze jest szansa na odbicie się od fioletowej linii ograniczenia?
Dziś spadliśmy poniżej tej linii by następnie wrócić ...

43,55 zł

Cormay chce wejść do Chin i Indii

źródło: PARKIET.COM

Cytat:
Cormay może kupić firmę z Europy Zachodniej z własną siecią sprzedaży na rynkach azjatyckich. Z przejęciem w USA poczeka

Producent odczynników diagnostycznych i dystrybutor sprzętu diagnostycznego zapowiadał, że od stycznia 2011 r. po przejęciu spółki z USA wejdzie na tamtejszy rynek. Kandydat do zakupu dysponuje bowiem rejestracjami koniecznymi do sprzedaży na rynku amerykańskim.

Przeglądając wątek CRM na tym forum, nie napotkałem na odnośnik dość interesującej analizy (to chyba nie rekomendacja). Co o tym sądzicie?
www.inwestoronline.pl/r/res/ar...

Źródło: Strona firmowa

22 grudnia GŁOSUJCIE na CIA :-)

Ciekawe zawody organizuje PB. W drabince rozstawiona jest spółka CIA, pierwszym rywalem w ćwierćfinale jest "mocny" Synthos :-)

www.pb.pl/2/a/2010/12/19/Gield...

aprospos marży tak mi się coś odbiło o uszy odbiło. Nie dam sobie głowy uciąć czy takie informacje są w 100% prawdziwe.

Pozwolę się wtrącić do dyskusji ... marża na "pudełku" wg mojej wiedzy jest sporo wyższa niż przytoczona przez volky'ego - celowałbym w 70-75%, tak wiec prognoza zysku powyżej 10 mln jak najbardziej realna. Dodatkowo należy pamiętać, że planowane jest wejście na rynek azjatycki :-) Jako akcjonariusz jestem optymistą.

W piątek 26.11, City Interactive zaprasza na przedpremierowy pokaz gry: "Sniper: Ghost Warrior". (g. 10.00)

źródło: =12884478&P[obr]=pa&ticaid=1b4e4]gielda.wp.pl/POD,6,a,1,b,1,c,1...

W moim odczuciu idą lepsze czasy. Szkoda tylko ze nie uda się przeprowadzić premiery przed świętami :-(

Informacje
Stopień: Oswojony
Ostatnia wizyta: 9 stycznia 2014 13:12:18
Liczba wpisów: 49
[0,01% wszystkich postów / 0,01 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,555 sek.

ilqbhrhu
vnzgalpb
wnzopzid
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
wkjuuoxt
aamahhqh
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat