nie śledzę Marvipolu ale mam Ranka: i akcje i obligacje. Tam drobnica na pewno nie jest, skoro na S bywa postawione 1000 szt. Po doświadczeniach z NC to ja wierzę w spiskowe teorie. Na spotkaniach inwestorów indywidualnych mówiłem ludziom z GPW, że regulacje są do du..py bo szwagry mogą bezkarnie opylić każdy "innowacyjny" shit( jeżeli ktoś miał do czynienia z WDM wie o co chodzi) - ale GPW pierdzieliła o AIM i itd. Teraz mamy catalyst i obligatariuszy którzy nie mogą doczekać się wykupu i odsetek - oby tak dalej zrąbią i ten rynek dla indywidualnych - instytucje to inna bajka mają specjalistów od analiz i ryzyka dadzą radę. I z drugiej strony skoro te ceny takie okazyjne to czego rynek tego nie łapie? Nie tylko maluchy takie jak my węszą ryzyko duzi widać też mają wątpliwości.
|
|
ja bym jeszcze dodał historycznie niski kurs akcji - coś tam chyba mają w szafie ...
|
|
Temat:
APOLONIA
a ja mam pytanie czy Apolonia Medical ma zamiar pisać w tym wątku? Bo jeżeli tak ma wyglądać komunikacja to szkoda nawet tłuc w klawiaturę.
|
|
Temat:
MOMO
"dziwna emisja 50 gr a pozniej 20 gr"
- czy możesz rozwinąć. W dokumentach emisji serii D jest że emisja jest po 0.5 gr a nominał akcji 0.2. Czy jednak mam niepełne dane?
|
|
Temat:
MOMO
O widze że kolega zjk lubi dyskusję w schemacie: Pan Majster - Jaś. On majster, my Jasie ok niech i tak będzie. Co do roli prezesa i RN to coś się mi przez te kilka lat odbiło o uszy i dlatego utrzymuję nadal, że firmy gdzie w Zarządzi i RN jest dziadek, babka, teść, zona, wnuczek i mruczek to komedia. Takie jest moje zdanie każdy może mieć inne. Dalej, to że włożyli aportem swoją spółkę to mnie nie dziwi - nie podoba mi się jej wycena - innym się podobała dlatego kupili akcje nowej emisji - ich sprawa. Argument że marudzę bo straciłem na akcjach jest do kitu - bo nie mam tych akcji. Odwrotnie chciałem właśnie kupić kilka sztuk dlatego zainteresował mnie ten wątek. Jeżeli uważasz że spółka dobra i moja krytyka jest niesłuszna to proszę o argumenty jeżeli mnie przekonasz to z chęci MOMO kupię. Mam do Ciebie pytanie: wchodzisz w nowa emisje? A czy wchodzi Prezes , Żona, Teściowa - tylko nie za 10 20 tysięcy tylko tak z milion. Wtedy pokażą że wierzą w swoją spółkę. I na koniec dalej będę się upierał że inwestor to nie to samo co leszcz - niestety wiele spółek nie rozróżnia tych pojęć.
|
|
Temat:
MOMO
przejrzałem trochę dokumenty momo i jednak to kolejny produkt do karmienia leszcza. Przed emisja wnieśli aportem spółkę za 4 mln. Niestety tamta spółka należała do pana Malca i posiadała pomysł,dokumentację i pozwolenia na budowę stacji. Jak dla mnie to jednak zdecydowanie za mało jak na 4 mln wyceny (budowa stacji to 800-850 tyś zł). Do tego pani Marcinkowska (żona Malca) dołożyła 200 tyś zł. Tak powstała spółka momo. Kapitał spółki dzielił się na 21 mln akcji o nominale 0.2 zł. Potem wyemitowali 3 mln akcji po 0.4 zł i dostali 1,2 mln. Po 1 kw 2011 zotało im ok 100 tyś gotówki. Teraz chcą zrobić nową emisję po 50 gr ... Wygląda to tak że pan Malec chce aby inwestorzy sfinansowali mu budowę stacji oraz zapewnili zatrudnienie na kilka następnych lat.Dodatkowo w RN przewodniczącą jest teściowa Malca :) Aby było ciekawiej 31.08.2011 wygasa lock up na 1 mln akcji Marcinkowskiej. Nie podobają mi się spółki które zamiast produktów i usług wytwarzają akcje
|
|
Temat:
MOMO
Czy wiadomo już czy domknęli emisję? Nigdzie nie widziałem takiej informacji. MOże jest tak że nie było chętnych i albo emisja zostanie odwołana albo pójdzie po niższej cenie i stąd spadki. Tak sobie gdybam.
|
|
Panowie, proszę trochę delikatniej. To że się piotrab nie przedstawił nie jest żadnym problemem. Przecież pyta o naszą opinię a nie sprzedaje papierów. Być może tak jest dla niego lepiej ze względu na VC z którymi rozmawia? Dla mnie to nie problem. Oprócz tego to ewenement że Firma pyta o zdanie środowisko inwestorów. W rzeczywistości jest tak, że idą do doradcy, ten robi tuning wyników i pisze bajki zwane prognozami, potem rzuca dok ofertowy i taser i wysyła do swojej bazy klientów. Dalej to już tak jak pisał krewa...
Piotrab - z zaufaniem na NC to ja mam obecnie problem. Za dużo tu interesów Spólek, GPW i Doradców a za mało troski o inwestorów. Będzie ciekawa oferta to bardzo chętnie ją przejrzymy. Zobaczymy na ile cenicie swój pomysł i jak szacujecie przyszłe przychody i zyski. Bo może się okazać że sprzedajecie spółkę z 10 mln kapitalizacji która będzie miała zysk 100 tyś za kilka lat. Sam lock-up na 12 mieś mnie nie przekonuje: rok to bardzo krótko jeżeli projekt ma perspektywy powinien być dłuższy. Oprócz tego musicie wziąć udział w tej emisji aby pokazać nam że wkładacie kasę w ten projekt po takiej cenie jak my. Nie mam doświadczenia z VC ale oni chyba kupują dość duże kawałki firm po dość niskich cenach. Pozdrawiam
|
|
Temat:
APOLONIA
Witam, Mam pytanie do Spółki czy umowa o której mowa w komunikacie z dn 22.06.2011 spełnia warunki umowy znaczącej czyli jej wartość przekracza 10% kapitałów własnych firmy?
|
|
Temat:
SEVENET
Witam,
Bardzo mi przykro z tego powodu że zostaliście z papierami kolejnej spółki której wiarygodność jest wątpliwa. Niestety, NC to produkt Sobolewskiego gdzie inwestorzy są na ostatnim miejscu. Powinno być odwrotnie - bez inwestorów nie ma rynku. Ale niestety to nie wy płacicie AD tylko emitenci - dlatego też będą "niedomówienia" i podobne kwiatki jak ta dywidenda porównywalna z emisją. Oczywiście Doradca nie jest głupi i tak napisał dokument aby go GPW i ew prokurator nie męczyli. Zresztą każdy kto zna GPW wie że za wałki na rynku regulowanym też za bardzo nie ścigają ... Moja rada zapamiętajcie Spółke i osoby w Zarządzie, obserwujcie Doradcę co teraz zrobi - ja po tej akcji raczej niczego bym od nich nie kupił. Podobne przeboje miałem z WDM - kolejny podmiot budujący na NC wehikuły do wyleszczenia - nic od nich nie kupie nawet jak miało by być drugim apple'm.
|
|
Temat:
VIDIS
na spotkaniach z ludźmi GPW wiele razy mówiono, że rynek NC jest psuty przez niektórych Doradców i Spółki. Sobolewski piał jaki to wielki sukces i jakie to nowe technologie ostaną dofinansowane. Prawda jest taka że może 10% emisji jest coś warta pozostałe to jakieś produkty finansowe do szybkiego zarobku. Znam przypadek spółki która nie płaci pracownikom i inwestorom bo nie ma czego ale właściciele po private placement domu pobudowali ... .
Śledzę trochę WDM i jego kontakty grupą Totmes - i moje postanowienie jest takie aby nie tykać niczego co oni wprowadzają lub wprowadzali. Vidis - tu złamałem zasadę i sam jestem sobie winny :)
|
|
Temat:
VIDIS
spółka to ciekawy przypadek: z jednej strony ma stabilne przychody i zyski netto - co w przypadku newconnect nie jest takie częste. Z drugiej natomiast firma robi emisje po 5,7 zł ale rok dwa wcześniej wyemitowała akcje po 1,13 zł (seria B 630 000 szt) . Potem robi program motywacyjny i emituje akcje po 0,10 zł i nie uchwala lock-up (seria d ok 53 000 szt. Aby było jeszcze śmieszniej lub tragiczniej WDM - autoryzowany doradca - obejmuje przez swojego słupa (spółkę zależną) te 630 000 szt by potem połowę tego upchnąć do następnego słupa po 3 zł. Dobre prawda? Pewnie będą wywalać te akcje aż zarobią swoje - a kurs zleci na pysk. Chciałem nawet wziąć udział w priwate placement ale na szczęście ustanowili progi i nie łapałem się (próg chyba 100 tys). Cały ten WDM - to ciekawy przypadek - aż dziw że tak cicho w gazetach o tym Doradcy. Mieli wprowadzać Totmesa SA ( nie mylić z Totmes nowe technologie -teraz runicom)zrobili emisję i co. Inwestorzy zostali z papierem spółki która zrezygnowała z newconnect.
|
|
Bardzo proszę Apolonie Medical o komentarz po wynikach za I kw. Szczególnie jeżeli chodzi o porównanie obecnych wyników z prognozami z dok informacyjnego. Pozdrawiam
|
|
Temat:
APOLONIA
"Do spółki wszedł inwestor strategiczny. Dzięki jego obecności w spółce możliwe będzie szybsze uruchomienie produkcji oraz wprowadzenie do oferty kolejnej linii produktowej. W tym tygodniu napiszemy więcej na ten temat."
Szanowni Państwo z Apolonii - skoro piszecie, że napiszecie coś więcej, to napiszcie. Trochę dziwny ten wątek - Spółka niby chce relacji z inwestorami indywidualnymi a na odpowiedź trzeba czekać tydzień czasu. Nie wiem, osobiście to raczej nie będę Wam zawracał głowy ...
|
|
Temat:
APOLONIA
Cieszę się że Spółka stara się utrzymywać kontakt z inwestorami. Dziękuję za odpowiedź. Z drugiej strony czy ten inwestor nie powinien ogłosić przekroczenia progu np 5% w akcjonariacie?
|
|
Temat:
APOLONIA
no i kolejna spółka której zapału w relacjach z inwestorami na forach internetowych wystarczyło na kilka postów ...
|
|
Temat:
APOLONIA
dzień dobry,
Bardzo proszę Spółkę odpowiedź Gim-owi. Chciałbym też prosić Państwa o odniesienie do ostatnich transakcji zbycia akcji przez pana Trzaskę. Teraz mamy zbycie 577 tyś po 0.52 wcześniej mieliśmy ( z tego co pamiętam) zbycie ok 190 tyś po 0.3 i 0.35 zł. Dodatkowo spółka Agrotrendy.pl gdzie w Pan Powierża ( Czlonek RN Apolonia Medical) pełni funkcję członka Zarządu - sprzedała ok 150 tys akcji. Brałem udział w private placement i trochę czuje się nieswojo że płaciłem za akcje 0.6 zł a kilka miesięcy potem Prezes wycenia Spółkę 20-50% niżej.
|
|