Temat:
TSGAMES
Jakieś odniesienie do ostatniego raportu Panowie?
|
|
Temat:
TSGAMES
Czy jest możliwe żeby NN dokupowal jeszcze w późniejszych dniach po ABB? Z dużym opóźnieniem czasowym to info o przekroczeniu progu, czy to normalne?
|
|
Temat:
BOS
Moim zdaniem to za słabe info aby tak rozbujać kurs. Zeszły tydzień to prawie 1300 000 akcji, w obecnym tygodniu obrót nadal spory.
|
|
Temat:
BOS
Volumenu ponad 500 tys akcji nie pamiętam na BOŚ jak żyje... Może w końcu będzie długoterminowa zdecydowana zmiana trendu a nie rollercoaster.
|
|
Temat:
TSGAMES
Ten Square Games kupuje włoską firmę Rortos Sezon "ogórkowy" a nowych info sporo :)
|
|
Temat:
TSGAMES
|
|
Scarry napisał(a):[quote=artex]Czy ktoś może rzeczowo odpowiedzieć czy "gaming" na świecie też tak leci na łeb czy to kwestia na GPW. Wszystkie duże spółki- TEN Square, Playway, 11BIT poleciały razem z CDProjekt o kilkadziesiąt procent od początku roku. Rozumiem brak sentymentu i pompowanie banków i energetyki ale czy w innych krajach gaming też tak słabo stoi?? cały gaming poszedł w górę na brzydko mówiąc projektowanych ciężkich powikłaniach dla świata z Covidem. Każdy kwartał siedzenia ludzi w domu to dramatycznie większe zyski firm gamingowych, każdy kwartał mniej - to mniejsze. Covid idzie bardzo szybko ku wygaszeniu, okazało się że akcja szczepień w takim Izraelu zadziałała idealnie książkowo, choroba zanika błyskawicznie, i oznacza to że uśrednione zyski z gamingu z 2021 i 2022 bedą niższe niż się spodziewano, i na pewno średnio niższe niż za 2020 (chyba że ktoś pokaże znaczące nowe produkty). Zgadzam się ale nie mozna chyba zaprzeczyć ogólnoświatowego wzrostu gaminu (zwłaszcza mobile) rzędu 10-15% rocznie ze względu na ciagły wzrost popularności smartfonów.
|
|
Czy ktoś może rzeczowo odpowiedzieć czy "gaming" na świecie też tak leci na łeb czy to kwestia na GPW. Wszystkie duże spółki- TEN Square, Playway, 11BIT poleciały razem z CDProjekt o kilkadziesiąt procent od początku roku. Rozumiem brak sentymentu i pompowanie banków i energetyki ale czy w innych krajach gaming też tak słabo stoi??
|
|
Temat:
BOS
Jak narazie wszelkie publikacje na temat ML mają odwrotny skutek, dynamiczne wzrosty :) Chyba ciężko przyporządkować te wzrosty wyłącznie odreagowaniu spadków po marcowym dołku. Dziś też bardzo duży wolumen jak na tą spółkę.
|
|
Temat:
TSGAMES
Te grube kilkadziesiąt milionów jak to sobie nazywasz jest kosztem niekasowym!! i zostanie zaksięgowane w wynikach dla drugiego kwartału - spółka informowała o tym. Jakkolwiek najświeższe rekomendacje są jednoznaczne - wzrost kursu w perspektywie 12 miesięcy. Rekomendacja DM BOŚ wydana 25 maja jest dla mnie miażdżąca!! - pozytywnie oczywiście :)
|
|
Temat:
TSGAMES
|
|
Temat:
TSGAMES
W ramach rewizji do polskiego indeksu MSCI dla mniejszych spółek (small cap) wejdą oprócz AmRestu, Banku Milllennium i CCC, Bank Handlowy i Ten Square Games. Widać spółka dobrze się rozwija!
|
|
Witam, czy ktos z szanownych kolegow śledzących społke moze napisac kiedy jest ustalenie PP i jak ta sprawa przedstawia sie kalendarzowo, tj. - odciecie PP, notowania PP itd... dziekuje
|
|
Szkoda, ze nasza GPW nie zamyka sie godz. pózniej, bylibyśmy na ładnym plusie dzieki temu co sie dzieje w USA. Cała reszta europy wyciągneła na ładny plus
|
|
no tak... więc kolejna emisja i to z PP dopiero za kilka miesiecy(taki jest moim zdaniem wymagany czas aby to uskutecznic), jesli wogole takowa bedzie. Moze zbiegnie sie ona z wejsciem na główny parkiet Mathu - dziekuje ze potwierdziłes moje mysli, zanim to napisałem
|
|
Czy ktoś z szanownych Kolegów był moze na WZA wczoraj?? lub ma jakies informacje na temat emisji akcji z PP?
|
|
Skrótowa relacja akcjonariusza z WZA "Dalsze plany wyglądają bardzo dobrze zresztą Pan Sokołowski strzelił nam super wykład, który mnie jako inwestora przekonuje. Na przełomie roku powinniśmy się znaleźć na głownym parkiecie, chyba będzie się to zbiegało z emisja akcji PP, do czego już sa rozpoczęte przygotowania, ale jak pisałem wcześniej musi sie zakonczyć emisja akcji G. Cena nie została wprawdzie zasugerowana przez zarząd ale my podalismy taki wniosek że powinna sie zawieraż w przedziale 3-4 zł, by nie odbiegała od tej dla zamknietej. Firma nie będzie miała problemów nawet z kryzysem, bo firmy używającej mikrosfery już bez niej nie wyobrażają sobie dalszej produkcji. Wręcz dochodzilismy do wniosku, że firma po prostu nie poradzi sobie z zainteresowaniem kontrachentów i tu trzeba będzie tak to rozegrać by podzielić mikrosferę wśród obecnych odbiorców i tych nowych. Poza tym EEX chce spokojnie zwiększać produkcje i to stopniowo, pozwoli to na negocjacje cen i uzyskanie jak najlepszej oferty. " Tak więc ogólny plan rozwoju EEX określony klarownie
|
|
Temat:
CHEMOS
Co sie tyczy PDA, przypominam akcjonariuszom, ze jutro o godz. 16ej upływa termin zapisów!
|
|
Temat:
IDMSA
Byc może rzeczywiscie spóznija sie z tym kupnem banku. Tak wiec jak wspomniałem wczesniej, wymiana tanio kupionych akcji na udzialy w banku moze byc dla spółki najlepszym sposobem. Wiadomo ze spółka jest niedowartoswciowana, i moze byc jeszcze bardziej po nastepnych wynikach. A nie trzeba duzo wysiłku ze strony IDM aby podwyzszyc kurs juz skupionych akcji, wtedy wymiana drogich akcji za udzial w banku, a bank nie bedzie miał interesu w sprzedazy objetych akcji, raczej w budowaniu kapitału spółki. Tak to widzę!!
|
|
Temat:
IDMSA
Vox napisał(a):Cytat:Podkreśla, że gdy będzie potrzebna gotówka na realizację tych planów, skupione akcje będą mogły być sprzedane. to jest ciekawe. IDM zamierza pogrywać na akcjach razem z akcjonariuszami. niewiele spółek tak robi. Nie sadze, żeby prezes miał na mysli sprzedaż akcji na giełdzie! Skupione akcje moga być zatem wymienione na udziały w kupowanym banku. Z biznesowego punktu widzenia nie jest to wcale złe zagranie. I byc moze to bedą te "kluczowe dla społki osoby"
|
|
konik napisał(a):po pierwsze sesja w stanach sie nie skonczyla a nie raz bylismy swiadkami ze na koncowce to cuda na kiju pokazuja.
jezeli prognozowanie ma jakikolwiek sens to prognozowanie z sesji na sesje jest go zupelnie pozbawione no tak... 1,5h do zamkniecia a DJ jest na -0,5 nie wiem gdzie tu widac potencjał do wybicia na plus i sforsowania ostatnich maksimów, ale nie mowie żebym nie chciał widzieć stanow na plusie i to wysokim!!
|
|
...no nie wygląda na to żeby Stany zamkneły sie na plusach, do tego u nas wysokie obroty do konca sesji a wzrosty sie pomału wygaszały od godz 14ej. Niestety efekt stycznia jutro raczej nie zadziała, szkoda
|
|
"Zmieniam spółkę....."
Możesz powiedzieć dlaczego jednak zrezygnowaleś z zakupu IDM?? Midas to bardzo kontrowersyjny zakup jak dla mnie. Wybicie nie takie pewne. No chyba, że traktujesz Midas długoterminowo..?
|
|
Temat:
CHEMOS
Owszem podany powyżej link sporo wyjaśnia i dzieki za niego Ale nadal nie bardzo wiem jakie mam prawa co do PP, czy mozna sie jeszcze zapisać i w jaki sposob czy juz jest za pózno...?? Posiadaczem akcji tej spółki jestem od kilku dni i szczerze mowiac nie zdażyłem sie jeszcze zagłebic w tym temacie. Proszę o porade i wyjasnienie.
|
|
Temat:
IDMSA
Cisza, bo nikt nie chce zapeszać A tak bardziej poważnie, to pojawiły sie pogłoski na temat FM Banku?? Ktoś wie coś wiecej?
|
|
Temat:
ACE
Dziś znacznie lepiej Co do raportu... .... pozytywne jest takze to, ze bardzo ograniczyli wydatki i wprowadzą nowe produkty na ktorych bedą w stanie zarabiac znacznie lepsze pieniądze od 2010r. Co do umocnienia euro - raczej krótkofalowa sprawa myśle ;)
|
|
Temat:
ACE
Raport nie wpłynął jakoś znacząco na kurs spółki, obroty nadal małe, aczkolwiek raport jest bardzo "plusowy" - przynajmniej dla mnie. Widzicie tu panowie jakies szanse na wybicie po tej długiej konsolidacji ~6,1~6,5...?? W.D. prosimy o komentarz do ostatniego raportu.
|
|