PARTNER SERWISU
zjpxhyrd
Grzegorz 7

Grzegorz 7

Ostatnie 10 wpisów
jest info ,że przenieśli się do wawy ale na informacji nie ma takiego abonenta -zeszli do podziemia

a czy komus wpadla informacja,na temat zwrotu bądź znowu pozyczki akcji jak to mmiało miejsce na koniec ubiegłego roku

czy ktoś wie kiedy pp wchodzą do gry?

wszyscy wiedzą ,że midas jest nieprzewidywalny--dlatego proszę o wypowiadanie się w sposób rzeczowy/już raz wieszczone mondrości piszę specjalnie z błędem ortograficznym żeby mądrzy ludzie zrozumieli o co choodzi -okazały sie totalnyum humbugiem który niestey wpłynął także na moje decyzje i zmarnowałem dwa świetne tygodnie dla mds, gdzie moźna było zarobić na mds krocie/sam jestem sobie winien ale na przyszłość nauka nie podawać się głupocie ubranej w mondre analizy/to znowu specjalnie z błędem ortg./szanuje ten portal za jego czasami rzeczowy poziom duża zasługa moderatora-ale pytanie troche z teori spiskowych -opluwamy spółkę a sami w wchodzimy

szkoda,że po czasie ale po mądrościach typu 1 gr itp przestałem śledzić wspinaczke midasa i uznałem ,że za dużo czasu poświęcam tej spółce tym bardziej ,że dosyć mocno zapakowałem się w pp
i okazało się po czasie ,że wspinaczka midasa zaprpowadzi go w okolice 1.15/1,13 max/dosyć proste,to co się wydarzyło ze wspinaczką.-myśle ,że warto zapolować na spadkach.

czyżbyśmy byli zarobieniBoo hoo!

jestem cały za tyulko ,że zachowanie borka od paru dni jest niepokojące a na dodatek przy fali optymizmu jaki mamy dzis spada--oj niedobrze niedobrze

cisza o HBP oddali w końcu stadion w/g wypowiedzi nie będzie kar za nieterminowe oddanie -w związku z tym wypalił się temat -dziś znowu powrót do dołowania

WatchDog napisał(a):
Dziś rano Wykres dnia został poświęcony CD Projektowi RED.

kliknij, aby powiększyć

Omówienie pod linkiem
www.stockwatch.pl/wiadomosci/c...

Wodzu uchwyciłeś optka w pięknym momencie-gratulacje!
Teraz prowadź na Wilno!

dziś i nie tylko śledziłem notowania borka-w końcówce zauwazyłem zlecenia po 20 -30 szt obnizajace cene po 0,62 i wczesniej 0,63 odwrotnie jak to się czasmi dzieje ,żeby podnieść cene pojawiają sie sztukowe zakupy ,żeby popdnieść cene-nie jestem zwlennikiem spiskowej teorii ale komus wyraznie zależało na obniżeniu notowań i nie jest to pierwszy raz.zmyliło mnie dziś zlecenie 1mln szt po 0,65 i parę nastepnych po 100tys też po 0.65 co utwierdziło mnie w przekonaniu ,że borek nie powinien sie osunąć-zaczynam mysleć,,ze rozdajacy karty albo robia korekte w trakcie sesji albo komus zależy na obsuwie kursu-może stylistycznie moja wypowiedz nie jest ok ale chcialbym sie podzielic tym spostrzezeniem

a może ktoś znaszych świetnych kolegów i koleżanek pokusił by sie o wykresik z interpretacja-

napisałem to w uproszczniu co by nie prowadzić przydługich dyskusji-natomiast nie wiedziałem ,że koszt surowca stanowi 50% co dobrze mówi o branży.wracając do pierwszego pytania o wpływ ceny celulozy na zyskowność to aktualne obniżki celulozy napewno wpływają pozytywnie na wynik finansowy -udział surowca w cenie maleje na korzyść zysku-teraz w zalezności od presji rynku i konkurencji w branży dyskontowanie tanich cen zakupu powinno jakis czas potrwac-bo zakladam ,ze nie jest to rynek typu wszystko tanieje a my trzymamy ceny-na wolnym rynku jest to niemożliwe bo konkurencja i odbiorcy na to nie pozwolą

to wlasnie mialem na mysli piszac ze oni praktycznie sprzedaja celuloze-ktora jest najbardziej kosztotworcza -wiadomo ze ja przerabjaja -sorry

Oni praktycznie sprzedają celuloze
koszty tzw ogólnozakładowe mozna szcować na 25-30 & ceny ale w zalezności od zaawansowania technologicznegomożna je znacznie spłaśzczyć co przy produkcji takiego rzędu ma kapitalne znaczenie.Posiadaja bodajże najnowocześniejsze linie produkcyjne w związku z tym musza mieć duże pole do popisu.
Trudno powiedzieć o zyskowności w tej branży napewno nie jest za słodko ale ca 5% to ju,z zaczyna sie rozwój firmy,a jak wiecej to daj ktoś tam

Jutro przydałaby się taka konferencja albo jakis przedst. w cnbc --czekam na info o konferencji

Kasia Stefanska napisał(a):
mdd napisał(a):
Kasia Stefanska napisał(a):
Jeśli inwestycja ma skutkować wzrostem aktywów to NIE JEST KOSZTEM!!!!!!

blah5

jest, wplywa na biezace zyski i tym samym na EPS

Że wpływa na zyski to się zgadzam. Ale inwestycja zasadniczo nie jest kosztem. Jest wydatkiem. Kosztem - jak pisał WD - jest amortyzacja.

ciekawe wydatki nie stanowią kosztów-to bardzo na rękę Skarbowemu on to lubi

Sytuacja na giełdzie jest jaka jest i wszyscy to widzą-mnie natomiast zastanawia brak odbicia po kolejnych komunikatach o sprzedaży-przecież w momencie gdy będzie on bardziej konkretny kurs powinien pójść do góry

WatchDog napisał(a):
Spółka ma pomału coraz lepsze wyniki. I kwartał to spadek o parę mln do zeszłego roku, ale długofalowo tempo jest utrzymane. Nieco lepsza marża i skromny, ale solidny zysk netto. Systematycznie redukuje zadłużenie kredytowe. Ściągnęła też 73 mln zł należności, generując dobrą gotówkę i zredukowała zapasy. Dobry, higieniczny kwartał.

WatchuD wypowiadałeś sie pare razy na temat tej spółki.
Jaki w/g Ciebie może byc scenariusz dla niej po opublikowanym komunikacie.

nie dzien kobiet ale warto byloby pogadac o scenariuszu jaki sie moze wydarzyc we wtorek-
nie jestem specjalista od wezwan na wszelkiwypadek dalemzlecenie kupna dużo juz wczoraj ale ?prosze o opinie

kiedy bedzie publikowany raport za 2 kwartał

siedze na jtz od sierpnia 2010 stracilem już dawno do niej jakikolwiek sentyment -jest nieracjonalne ale jakos tak i coraz bardziej utwierdzam sie w tym ,że nic tam sie nie wydarzy-jesli to tylko do dołu

co p[owiecie na dziskejsze zachowanie izn-u-do 14 czyli info o upadłości prometu dochodziło do 12 NA + POTEM ZEJSCIE ale obronione ,chyba na zasadzie sentymentu wczesniejszego do wzrostu--w mojej ocenie izn potrafi zaskoczyc w sposób nieprzewidywalny

dobry wywód hello1

nie ma się czemu dziwic jest to normalna reakcja rynku

calkiem niegłupia sółka i co poptrafią akcjonariusze sami strzelaja sobie gola--to powinno być zabronione---osłom nie sprzedajemy

wkm3 napisał(a):
ciekawy art. min. o WDM oraz New Connect www.parkiet.com/artykul/100110...

a kiedy zapowiadane wejscie na gpw chyba przy podniesionej poprzeczce nie nastapi

kwiatkus jest typem polityka a nie menagera i niestety jego dominujaca rola nie wychodzi spolce nsa dobre

Informacje
Stopień: Obeznany
Ostatnia wizyta: 25 lipca 2013 02:55:39
Liczba wpisów: 50
[0,01% wszystkich postów / 0,01 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,338 sek.

byytgnjy
yidtfskp
yxykmdeo
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
fghlojll
xtsbvhvu
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat