Temat:
GREENECO
jest info ,że przenieśli się do wawy ale na informacji nie ma takiego abonenta -zeszli do podziemia
|
|
Temat:
IDMSA
a czy komus wpadla informacja,na temat zwrotu bądź znowu pozyczki akcji jak to mmiało miejsce na koniec ubiegłego roku
|
|
czy ktoś wie kiedy pp wchodzą do gry?
|
|
Temat:
MIDAS
wszyscy wiedzą ,że midas jest nieprzewidywalny--dlatego proszę o wypowiadanie się w sposób rzeczowy/już raz wieszczone mondrości piszę specjalnie z błędem ortograficznym żeby mądrzy ludzie zrozumieli o co choodzi -okazały sie totalnyum humbugiem który niestey wpłynął także na moje decyzje i zmarnowałem dwa świetne tygodnie dla mds, gdzie moźna było zarobić na mds krocie/sam jestem sobie winien ale na przyszłość nauka nie podawać się głupocie ubranej w mondre analizy/to znowu specjalnie z błędem ortg./szanuje ten portal za jego czasami rzeczowy poziom duża zasługa moderatora-ale pytanie troche z teori spiskowych -opluwamy spółkę a sami w wchodzimy
|
|
Temat:
MIDAS
szkoda,że po czasie ale po mądrościach typu 1 gr itp przestałem śledzić wspinaczke midasa i uznałem ,że za dużo czasu poświęcam tej spółce tym bardziej ,że dosyć mocno zapakowałem się w pp i okazało się po czasie ,że wspinaczka midasa zaprpowadzi go w okolice 1.15/1,13 max/dosyć proste,to co się wydarzyło ze wspinaczką.-myśle ,że warto zapolować na spadkach.
|
|
Temat:
MIDAS
czyżbyśmy byli zarobieni
|
|
Temat:
BORYSZEW
jestem cały za tyulko ,że zachowanie borka od paru dni jest niepokojące a na dodatek przy fali optymizmu jaki mamy dzis spada--oj niedobrze niedobrze
|
|
cisza o HBP oddali w końcu stadion w/g wypowiedzi nie będzie kar za nieterminowe oddanie -w związku z tym wypalił się temat -dziś znowu powrót do dołowania
|
|
Temat:
CDPROJEKT
Wodzu uchwyciłeś optka w pięknym momencie-gratulacje! Teraz prowadź na Wilno!
|
|
Temat:
BORYSZEW
dziś i nie tylko śledziłem notowania borka-w końcówce zauwazyłem zlecenia po 20 -30 szt obnizajace cene po 0,62 i wczesniej 0,63 odwrotnie jak to się czasmi dzieje ,żeby podnieść cene pojawiają sie sztukowe zakupy ,żeby popdnieść cene-nie jestem zwlennikiem spiskowej teorii ale komus wyraznie zależało na obniżeniu notowań i nie jest to pierwszy raz.zmyliło mnie dziś zlecenie 1mln szt po 0,65 i parę nastepnych po 100tys też po 0.65 co utwierdziło mnie w przekonaniu ,że borek nie powinien sie osunąć-zaczynam mysleć,,ze rozdajacy karty albo robia korekte w trakcie sesji albo komus zależy na obsuwie kursu-może stylistycznie moja wypowiedz nie jest ok ale chcialbym sie podzielic tym spostrzezeniem
|
|
Temat:
BORYSZEW
a może ktoś znaszych świetnych kolegów i koleżanek pokusił by sie o wykresik z interpretacja-
|
|
Temat:
ARCTIC
napisałem to w uproszczniu co by nie prowadzić przydługich dyskusji-natomiast nie wiedziałem ,że koszt surowca stanowi 50% co dobrze mówi o branży.wracając do pierwszego pytania o wpływ ceny celulozy na zyskowność to aktualne obniżki celulozy napewno wpływają pozytywnie na wynik finansowy -udział surowca w cenie maleje na korzyść zysku-teraz w zalezności od presji rynku i konkurencji w branży dyskontowanie tanich cen zakupu powinno jakis czas potrwac-bo zakladam ,ze nie jest to rynek typu wszystko tanieje a my trzymamy ceny-na wolnym rynku jest to niemożliwe bo konkurencja i odbiorcy na to nie pozwolą
|
|
Temat:
ARCTIC
to wlasnie mialem na mysli piszac ze oni praktycznie sprzedaja celuloze-ktora jest najbardziej kosztotworcza -wiadomo ze ja przerabjaja -sorry
|
|
Temat:
ARCTIC
Oni praktycznie sprzedają celuloze koszty tzw ogólnozakładowe mozna szcować na 25-30 & ceny ale w zalezności od zaawansowania technologicznegomożna je znacznie spłaśzczyć co przy produkcji takiego rzędu ma kapitalne znaczenie.Posiadaja bodajże najnowocześniejsze linie produkcyjne w związku z tym musza mieć duże pole do popisu. Trudno powiedzieć o zyskowności w tej branży napewno nie jest za słodko ale ca 5% to ju,z zaczyna sie rozwój firmy,a jak wiecej to daj ktoś tam
|
|
Temat:
MIDAS
Jutro przydałaby się taka konferencja albo jakis przedst. w cnbc --czekam na info o konferencji
|
|
Kasia Stefanska napisał(a):mdd napisał(a):Kasia Stefanska napisał(a):Jeśli inwestycja ma skutkować wzrostem aktywów to NIE JEST KOSZTEM!!!!!! jest, wplywa na biezace zyski i tym samym na EPS Że wpływa na zyski to się zgadzam. Ale inwestycja zasadniczo nie jest kosztem. Jest wydatkiem. Kosztem - jak pisał WD - jest amortyzacja. ciekawe wydatki nie stanowią kosztów-to bardzo na rękę Skarbowemu on to lubi
|
|
Temat:
TVN
Sytuacja na giełdzie jest jaka jest i wszyscy to widzą-mnie natomiast zastanawia brak odbicia po kolejnych komunikatach o sprzedaży-przecież w momencie gdy będzie on bardziej konkretny kurs powinien pójść do góry
|
|
WatchDog napisał(a):Spółka ma pomału coraz lepsze wyniki. I kwartał to spadek o parę mln do zeszłego roku, ale długofalowo tempo jest utrzymane. Nieco lepsza marża i skromny, ale solidny zysk netto. Systematycznie redukuje zadłużenie kredytowe. Ściągnęła też 73 mln zł należności, generując dobrą gotówkę i zredukowała zapasy. Dobry, higieniczny kwartał. WatchuD wypowiadałeś sie pare razy na temat tej spółki. Jaki w/g Ciebie może byc scenariusz dla niej po opublikowanym komunikacie.
|
|
nie dzien kobiet ale warto byloby pogadac o scenariuszu jaki sie moze wydarzyc we wtorek- nie jestem specjalista od wezwan na wszelkiwypadek dalemzlecenie kupna dużo juz wczoraj ale ?prosze o opinie
|
|
Temat:
LESS
kiedy bedzie publikowany raport za 2 kwartał
|
|
Temat:
COLIAN
siedze na jtz od sierpnia 2010 stracilem już dawno do niej jakikolwiek sentyment -jest nieracjonalne ale jakos tak i coraz bardziej utwierdzam sie w tym ,że nic tam sie nie wydarzy-jesli to tylko do dołu
|
|
Temat:
KANIA
co p[owiecie na dziskejsze zachowanie izn-u-do 14 czyli info o upadłości prometu dochodziło do 12 NA + POTEM ZEJSCIE ale obronione ,chyba na zasadzie sentymentu wczesniejszego do wzrostu--w mojej ocenie izn potrafi zaskoczyc w sposób nieprzewidywalny
|
|
Temat:
CIGAMES
|
|
Temat:
CIGAMES
dobry wywód
|
|
Temat:
ASTARTA
nie ma się czemu dziwic jest to normalna reakcja rynku
|
|
Temat:
TAXUS
calkiem niegłupia sółka i co poptrafią akcjonariusze sami strzelaja sobie gola--to powinno być zabronione---osłom nie sprzedajemy
|
|
Temat:
GRAVITON
a kiedy zapowiadane wejscie na gpw chyba przy podniesionej poprzeczce nie nastapi
|
|
Temat:
HAWE
kwiatkus jest typem polityka a nie menagera i niestety jego dominujaca rola nie wychodzi spolce nsa dobre
|
|