PARTNER SERWISU
rlqlefnj
Just2earn

Just2earn

Ostatnie 10 wpisów
Przypomina mi to sytuacje jaka była na KGHM: najpierw zapowiedź skupu akcji a po 2 dniach expose premiera i podatek na miedź... z tej historii jedynie podatek obecnie się sprawdził ciekawe jak będzie w tym przypadku. Na pewno ktoś próbuje nie elegancko na tym ugrać ...

Aby ocenić czy c/wk na poziomie 1,29 jest wysoki należy go porównać do sektora a nie do wig'u. TP przy 1,47 też jest droga ? To całkiem inny sektor bardziej alarmujące jest C/P na poziomie 2,64 czyli perspektywa zysków z leasingu finansowego o czym wspomniała anty_teresa czego dowodem jest dość dobre C/ZO. Wiele zależy od wyników za 2 kwartał w których powinno wyjaśnić się czy jest szansa na zapowiedziane przychody w spółce, do których jednak będzie dopiero dostęp 31 sierpnia a wtajemniczeni mogą teraz zagrywać na kursie.
Myślę, że pozytywnym sygnałem jest zwiększenie udziału w posiadaniu akcji przez Pana Marka Falentę z 7,37% do 7,73%.

w ciągu ostatnich 8 sesji wolumen wyniósł około 12 mln akcji, IDM posiada około 5 mln. Czyżby możliwe, że podaż z ich strony się właśnie wyczerpała i jest szansa na odreagowanie ?

w pb dzisiaj pisali pulsinwestora.pb.pl/2569618,65...

Aviva Investors poinformowała, że posiada 1,07 mln akcji co stanowi 5,5% kapitału

mimo wszystko z kursem coś słabo... ciąży opór w okolicach 21,50 a raczej brak popytu wyżej ciekawe ile to ma wspólnego z przejściem do sWigu80

wyniki dobre, fundusz się angażuje Think

wczoraj na tvn cnbc powiedzieli, że sejm ma się zajmować dzisiaj ( ad 14.02.) podatkiem od kopalin. Jednak po tych zapowiedziach żadnych konkretów już nie podawali. Wiecie coś więcej ?

Ministerstwo skarbu państwa planuje odwołać prezesa KGM Herberta Wirtha takie informacje mozna przeczytac dzisiaj w PB . Kolejny prezes państwowej spółki leci na bruk ...

kgh szedł w dół w piątek a miedź przeciwnie wiec można się spodziewać, że jutro będzie na zielono. Skorelowanie jest mocne a w ostatnim czasie ta struna się naciągnęła.

rafgol22 napisał(a):

5. Warto też zwrócić uwagę iż segment wydobycia uzyskał 5 mln (2010) w porównaniu do 147 mln (2009). W sprawozdaniu z działalności opisano iż jest to związane z trudnościami geologicznymi, brak jednak stwierdzenia czy trudności te będą występowały w 2011 i odbiją się na wynikach grupy w tym roku. Nota z segmentami

w dniu podawania raportu przez TPE w studiu TVN CNBC gościł wiceprezes tauronu, i mówił, że przekopali się przez tą nieurodzajną warstwę w styczniu tego roku i teraz juz idzie wszystko tam jak powinno

kpp napisał(a):
Dzisiaj przeczytalem ten komunikat i nie mal nie przewrocilem sie z wrazenia. To normalne z takim opoznieniem informowac? Zalaczam zebyscie tez byli na biezaco! Angel

25.01. Warszawa (PAP/ESPI) - Raport bieżący 6/2011

Zarząd TAURON Polska Energia S.A. ("Spółka"), informuje, że w dniu 25 stycznia 2011 r. Spółka otrzymała zawiadomienie o nabyciu przez Członka Zarządu Spółki 934 akcji Spółki po cenie 5,13 zł za akcję. Transakcja miała miejsce w dniu 25 czerwca 2010 r. (dzień przydziału akcji) na GPW w ramach pierwszej oferty publicznej Spółki.

kom espi abs

stare dzieje nie ma co niepotrzebnie paniki siać

czy spadnie czy nie ja na razie trzymam papier, przespałem szczyt więc trudno Think
wszystko zależy w dużym stopniu od szerokiego rynku, nie wiadomo co nam korea jeszcze przedstawi i jaka będzie reakcja wschodu a później europy na otwarciach

pomimo tych zawirowań wydaje mi się, że jesteśmy blisko dołka ( przynajmniej na szrokim) i bardzo łatwo można przegapić odbicie a do mikołaja coraz bliżej hello1 , jak szoroki odbije to Tauron za nim 3some

pamiętam jak z 2 tygodnie temu w studiu tvn cnbc gościł prezes KGHM i mówił o zwiększaniu zaangażowania w TPNE Dancing

nie rozumiem dlaczego takie rekomendacje w tym momęcie się pojawiają

w ostatnim czasie TPE pokazalo leprze wyniki za 3Q, doszła informacja o wejsciu do WIG 20 oraz zapowiedz ze w tym roku nie bedzie zadnych dodatkowych emisji akcji

same pozytywne sygnaly dodatkowo ciekawe perspektywy w przyszlosci przykładowo, że Tauron zainteresowany jest przejęciem części Vattenfalla - dzieki czemu z pewnoscia stałby się duzo bardziej konkurencyjny jaki i dochodowy, - mozlisosc importu tańszej energii z zachodu gdzie jak wiadomo mają obecnie nadwyżkę podaży

sądze ze nie nalezy sie zabardzo przejmowac tą zmianą rekomendacji z kupuj na trzymaj,Liar gdyż jest ona czysto polityczna/spekulacyjna a bardziej myśleć o tej starszej gdzie cena docelowa to 8,87 salute

Artur napisał(a):

Czyli ja. Kupilem wczoraj KGHM pod koniec sesji za 40 angry6 .
Dobrze, ze dzisiaj sprzedalem go po 38 a nie po 37.

Dzisiaj mozna bylo niezle pograc na KGHM czy na PKOBP.
Bylo kilka ladnych ruchow w gore i w dol.

gdybysmy tylko znali przyszlosc ^^ to ten kghm po 40 bylby twoja najleprza inwestycja zapewne

William_ napisał(a):

2. Kwotę obniżenia kapitału zakładowego, określoną w ust.1, przenosi się z kapitału zakładowego do kapitału zapasowego.

Kapitał zapasowy można przeznaczyć na pokrycie strat, zwrot dopłat lub podwyższenie kapitału zakładowego.

Jeśli TPE by potrzebowało środków na jedną z powyższych rzeczy to z tego worka może pobrać.

osobiscie mam bosse i pko , jesli chodzi o pko to ich notowania sa opoznione a w bossie nie odpowiada mi ubogi wachlaz opcji np. brak stop loss

mysle o przejscie na xtb

jak narazie nasz rynek ciagnie na polnoc , dzisiaj probowali zastraszyc nas irlandią ale sie nie udało naciągnąć na korektę nawet ale co się odwlecze to nie uciecze jak to mawiają

do konca hossy jeszcze sporo czasu teraz azja bedzie ciągnela gospodarke a w nastepnej dekadzie kto wie moze afryka ...

witam , mam pytanie jakie są przeciętne dywidendy przyznawane % w stosunku do wartości akcji?

może ktoś ma jakieś zestawienie statystyczne, jeśli tak to proszę o umieszczenie lub odnośnikAngel

44,29

pamiętajmy ze to otwarcie, na zakonczeniu moze byc znacznie ladniej ale nie sądze aby rekiny od 1 sekundy zaatakowaly binky

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 25 sierpnia 2012 03:20:01
Liczba wpisów: 21
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,272 sek.

vmizfrmu
wfiarapr
bxpncsyq
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
nhddorpq
uvctpkie
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat