Temat:
11BIT
Zaglądnij na stronę 248 na forum tam było to poruszane i pomyśl logicznie obiektywnie jeżeli to prawda i te rozliczenia tak wyglądają jak tam jest napisane to jest sześć miesięcy spekulacji.
|
|
Temat:
11BIT
ELEMIS.
Ble ble ble sprzedaż za grudzień będzie dopiero wiadoma w raporcie za pierwszy kwartał i wtedy będzie panika i rozczarowanie tych co tego nie wiedzą.Było to poruszane nie tak dawno na forum ale nie chce mi się już tego szukać bo wyznawcy zamietli to pod dywan a do maja to ho ho ho to dopiero susza chodzi mi o rozliczenie ze steam.Bardziej obeznani niech zabiorą głos bo to jest bardzo ważne przy tej euforii z ciemnymi okularami na oczach.Przypomina mi się pan KORCZAK , MIODUSKI,Rabit i miś wesoły jak wszyscy pluli mu w twarz w tedy i pewnie nadal.
anty_teresa pisał tu o tej spółce.Rozsądek i ostrożność wskazane.
|
|
Temat:
11BIT
Scarry napisał(a):@krk
wg mnie bedą dwie przysłowiowe rakiety - pierwsza gdy fundusze opublikują swoje obecne portfele na koniec roku, druga po raporcie kwartalnym z pierwszymi liczbami sprzedazy. Wcześniej spekuła będzia miała tu pod górkę mocno. Mi to rybka, ale jak kogoś akcje parzą w ręce po czasie dłuższym niż tydzień to ma ciężko ;) Fundusze publikują swoje zmiany w portfelach w mijającym roku dopiero pod koniec stycznia a paliwa już brakuje i nie da się jechać tak długo na spekulacji po takich wzrostach bez żadnej informacji ze spółki. Korekta w USA wisi w powietrzu i na pewno przyjdzie w styczniu jak nie po rozliczeniu kontraktów dziewiętnastego grudnia i rynek dopiero może wywołać panikę można przypomnieć spółki które urosły po kilkadziesiąt procent co się działo jak ktoś powiedział sprawdzam a tu jest kilkaset w trzy tygodnie.
|
|
Temat:
11BIT
Wygląda to wszystko na susze informacyjną do lutego i pozostaje tylko spekulacja a otoczenie na rynkach nie pomaga.Chytry podobno dwa razy traci.
|
|
Temat:
11BIT
To nie wina EMPIKU tylko nakład musiał być bardzo mały bo nie spodziewali się takiego sukcesu a teraz to się wiąże z czasem i na pewno już nie zdążą przed świętami chyba że zapłacą extra.
|
|
Temat:
11BIT
Mam pytanie w jaki sposób jest ustalane miejsce na STEAM.Kto więcej sprzedał od debiutu może w ciągu godziny minuty?Według wartości sprzedaży to wiadomo było pisane tylko co ile jest to odświeżane.
|
|
Temat:
11BIT
Chodzi im pewnie o wysoką sprzedaż na rynku polskim a cena czyni cuda. Spokojnie wiedza co robią niższa cena większy popyt.
|
|
Temat:
SERINUS
Od rozpoczęcia testów 014 mija już dziesięć tygodni i to jest podejrzanie strasznie długo.Najpierw odkładanie testów przez sześć miesięcy tak samo jak odwiert 08 odkładali który musiał być szczelinowany żeby z niego coś poleciało.Pewnie się okaże wielką klapą i pierwszym nie trafionym odwiertem przez Kov bo stuprocentowa skuteczność nie będzie trwać wiecznie na Ukraie.W przypadku dużego potencjału jak w 012 nie odkładano by testów tak długo tylko wykorzystano szybko potencjał 014.W przypadku tej spółki co trwało bardzo długo okazało się rozczarowujące dla akcjonariuszy i nie będę wyliczał.Podejrzewam,że jest coś nie tak z tym odwiertem który był tak obiecującym według Redface.
|
|
Temat:
SERINUS
Spokojnie i bez nerwów.Zarząd dobrze wie,że ta inwestycja bez roli operatora była by nie opłacalna.Rozwadniając akcje nie mając wpływu na możliwość zwiększania wydobycia i do tego bardzo wysoki podatek to by była wtopa dopiero pomyślcie.Czas leci koncesja się nie rozwija wydobycie stoi w miejscu kasa zapłacona i co wtedy robić jak się nie ma nic do powiedzenia.Przypomnę wam przysłowie. Cieszy się ten kto kupuje a jeszcze bardziej ten co sprzedaje.Patrząc do przodu zarząd kov według mnie postąpił słusznie.Podejrzewam,że mają na oku coś bardziej rentownego czym zaskoczą rynek niespodziewanie.Jeżeli ma być AIM to na pewno pod nie mały projekt i nie po obecnych wycenach.Oczekiwania był inne ale trudno żyje się dalej co się odwlecze to nie uciecze.
|
|
Temat:
SERINUS
Redface napisał
Wysłane: 19 września 2011 12:27:21 przy kursie: 0,98 zł Witajcie, Poniżej zamieszczam odpowiedzi na część Waszych pytań, które padły na SW pod koniec sierpnia. Chciałbym też wyjaśnić, dlaczego okres oczekiwania odpowiedzi na Wasze pytania, w tym te dotyczące Nigerii i oferty na AIM, jest teraz tak długi. Otóż znajdujemy się w fazie zaawansowanych prac nad dokumentem ofertowym na AIM, mamy zatrudnionych doradców finansowych i prawnych. Umowy zawierane z takimi doradcami zwyczajowo zawierają zapisy o konieczności konsultowania z nimi wszelkiej komunikacji płynącej na zewnątrz firmy. Tak też było w przypadku odpowiedzi na Wasze pytania, a uzgodnienie stanowisk było dość czasochłonne.
Teraz może już przejdźmy do konkretów: 5. Jakie są przepisy prawne odnośnie terminu wydania prospektu emisyjnego? Chodzi o to na jaki czas przed okresem zapisu na akcje prospekt musi być podany do publicznej wiadomości (złożony u regulatora rynku)? Dokumentem, który będzie nas obowiązywał podczas debiutu na AIM jest “The AIM Admission Document”. Jego treść zostanie udostępniona na stronie internetowej KOV po okresie promocji oferty. Pamiętajcie, że wszystkie oferty na AIM są ofertami ‘prywatnymi’, czyli marketing oferty odbywa się do ‘wskazanych inwestorów’. Jednocześnie jestem świadomy tego, że skoro KOV jest spółką publiczną w Polsce i Kanadzie, część dokumentu ofertowego, która będzie zawierała nowe informacje dla akcjonariuszy KOV (nowe CPR itd.) nie będzie mogła być ujawniona najpierw inwestorom w Londynie, a dopiero potem w Warszawie. Dlatego w momencie rozpoczęcia marketingu te elementy dokumentu ofertowego z AIM zostaną podane do publicznej wiadomości via ESPI i SEDAR. Ale to nastąpi bezpośrednio przed ofertą. Będziecie o tym wiedzieć, bo wcześniej musimy opublikować formalny 'intention to float'.
1 Mam pytanie czy ostatnie milczenie i nieodpowiadanie Pana na nasze pytania forum SW wynikało z umów zawartych z doradcami finansowymi i prawnikami przygotowując dokument ofertowy AIM
2 Rozumiem,że marketing się rozpocznie w momencie pójścia komunikatu o przystąpieniu do Nigerii.
|
|
Temat:
SERINUS
rabbit napisał.
Wysłane: 24 lutego 2012 10:51:38 przy kursie: 1,58 zł Nie ma żadnego komunikatu to możemy sobie podyskutować. Według mnie KUBGAZ otrzymał nową koncesję lub powiększony teren ewentualnie jest to brakujące ogniwo do otrzymania zgody na produkcję z Makiejewkoje.
Cytat: Donieck sejmiku zgodził gazowni "KUB-Gas" wniosek o podpowierzchniowego użytku przemysłowego Makeyevka rozwoju gazowego dziedzinie kondensatu (obszar Krasnolimanskaya) na sesji w czwartek.
Ważność roztworu wynosi dwa lata.
Makeewka kondensatu pole znajduje się w obwodzie ługańskim, a częściowo w Krasnolimanskaya dzielnicy, regionu Donieck.Całkowita powierzchnia pola - 70.2 kilometrów kwadratowych, licencjonowanym obszar w granicach regionu Donieck - siedem kilometrów kwadratowych.
Link
Skoro otrzymali zgodę na 2 lata to wygląda na to że jest to nowa koncesja. Spróbuję trochę poszperać co to jest za obszar Krasnolimanskaya i czy znajduje się on w granicach koncesji KUBGAZ. Przypomnę też że Makeewka to wieś a jest też miasto w okolicy Doniecka.
"Żeby wygrać trzeba grać"
|
|
Temat:
SERINUS
onochi napisał. Mam nadzieję że przez ten czas co nie testowano odwiertu chociaż pod niego infrastrukturę podciągnęli. Działki wykupili itd. Patrząc jak idzie z O-18 i O-8 to strasznie się to ciągnie. M-21 pewnie tez nie przetestują jak koncesja nie będzie przekształcona. Zapomniałbym. A czy nasi chińscy koledzy znaleźli wiertnie czy nadal biegają po Brunei i jej szukają king . Podział obowiązków musi być. My szukamy ropy i gazu a oni wiertni Angel . Czy ktoś widział jakieś wieści z Brunei?
|
|
Temat:
SERINUS
Redface Co z wynikami testów 014 trwają siódmy tydzień.Najwyższa pora się odezwać.
|
|
Temat:
SERINUS
W oczekiwaniu na wyniki testów 014 przypominam znudzonym,że jest na co czekać. Wysłane: 30 maja 2011 14:58:01 przy kursie: 1,70 zł
Redface napisał(a): Witam, Wróciłem koło północy z Ukrainy, bardzo pozytywnie naładowany, a tutaj... narzekania.
Np. że O-14 rusza z opóźnieniem.....
A czytaliście o tym, że skończyliśmy sejsmikę obejmującą CAŁE pola O i M? Że jest sejsmika z North-Mak? A czy policzyliście jak może się ma kategoria best estimate dla O14 (12.C BCF) do całości rezerw 3P policzonych przez RPS (62 BCF)? Dla mnie to całkiem sporo, jak na jedną dziurę. A to będzie dopiero początek, bo badamy tutaj zupełnie dotąd nierozpoznaną strefę, która może rozciągać się na całym Olgowskoje. Przyda nam się właśnie do tego bardzo dokładna sejsmika.
Pozdrawiam, JKorczak /KOV/
Jeszcze jedno bardzo ciekawe zdanie Radface z 14-12-2011 SW.strona 353 Mogę za to powiedzieć, dlaczego jeszcze nie testujemy O-14. Otóż, obawiając się nadmiernego zwiększenia produkcji przed konwersją licencji (wiecie już, dlaczego), postanowiliśmy prace odłożyć. Ale będzie jazda cierpliwości.
|
|
Temat:
SERINUS
krk napisał(a): Redface. Bardzo proszę o wyjaśnienie co z testami odwiertu 014.Przepraszam jeśli macie tyle pracy i zapomnieliście sobie?
Właśnie testujemy... Początek był w weekend. Widziałem na własne oczy (nie mam jak zrzucić zdjęć z aparatu, ale po powrocie na pewno trochę wrzucę na SW i na naszą www. Pozdrawiam, Jkorczak /KOV/ Redface. Czy zdjęcia będą dopiero razem z wynikami testów 014
|
|
Temat:
SERINUS
Kolejny niespodziewany komunikat cenotwórczy będzie niedługo.Teraz KOV czeka na zmianę statusu kolejnej licencji - Makiejewskoje. Powinno do tego dojść jeszcze w pierwszym kwartale.
"Formalności zostały dopełnione, czekamy jeszcze tylko na jedną zgodę" - poinformował wiceprezes.
|
|
Temat:
SERINUS
Redface. Bardzo proszę o wyjaśnienie co z testami odwiertu 014.Przepraszam jeśli macie tyle pracy i zapomnieliście sobie?
|
|
Temat:
SERINUS
Macgregor Przyjdzie kiedyś taki dzień,że otworzymy się +100%jeszcze nie teraz tylko jak podadzą cene emisji czas pokaże na pewno za frajer nie dadzą.Wiedzą dużo więcej od nas co mają w dziurkach.
|
|
Temat:
SERINUS
Witam. Panowie przestańmy w końcu być wyznawcami KOV.Bicie piany i wszystkie wyliczenia nie podniosą kursu. Redface wyraznie napisał,że nie interesuje ich obecny kurs tylko przyszła wartość spółki.Obserwuje papierek piętnaście miesięcy i za każdym razem kto sprzedał po dobrym infie zawsze mógł odkupić dużo dużo taniej bez pościgu za kursem jak to było widać na innych spółkach.Problemem jest niewiadoma wielkość emisji i kiedy która hamuje instytucje przed ujawnieniem.Kulczyk na pewno tanio skóry nie sprzeda (mógł by to zrobić teraz) tylko duuuuuuuuuuuużo duuuuuuuuuuuuuuuużo drożej ale dopiero pewnie w marcu jak nie przedłużą znowu terminu kto wie?
|
|
Onochi zgadzam się też w 100% tak myślę to jest gra pod lotos.Jak się nie uda kov będzie wyjściem awaryjnym cyt.pamiętajcie,że puki co kov ma szanse wziąć udział w projekcie Nigeryjskim można zagrać pod Ukraiine tylko kiedy?
|
|