Wczorajsze dobre zamknięcie potwierdziło, że zauważone nieśmiałe sygnały, na tamten czas, dobrze zinterpretowałem i kurs wybił się z przyśpieszonego kanału krótkoterminowego trendu spadkowego, rysując na wykresie prowzrostową sekwencję świec na wykresie dziennym. Jedynie, co mi brakuje, tak zresztą jak sygnalizował Krewa, to ten wolumen powinien być większy. Co z kolei może sygnalizować, że to tylko techniczne odbicie, ale jeśli nawet techniczne, to wg Fibbociego, powinniśmy złapać 38%, czyli okolice 1,57 (wykres 2) Podobny poziom potwierdza, zasięg pierwszej fali odbicia (zielona jedynka) przykładając fibo, ale prognozowanie zasięgów w tym przypadku to bardzo krucha sprawa. Nie wspominam o wyższych poziomach odbicia np. 61%, bo w tym momencie to nie ma sensu, no i nie chcę być posądzony, sami wiecie o co.
Spróbowałem rozrysować też wykres godzinowy na fale. Oczywiście narażę się kilku osobom, ale jest to przecież tylko moje subiektywne widzenie tego, co rysuje nam rynek.
Czerwone oznaczenie fal pokazuje nam, że jesteśmy już po 5 fali spadkowej, a obecnie jesteśmy i prawdopodobnie po korekcie A (rozbita fala A, to 5 fal rozrysowanych na zielono). Czyli przed nami korekta B (czerwona) – a więc jazda w dół. W najbliższych chwilach będzie oscylowanie między kanałem 1,46-1,51, a dalsza interpretacja będzie zależała od kierunku wybicia (rys 1).

kliknij, aby powiększyćTeraz jesteśmy w takim miejscu wyczekiwania i w zależności od kierunku ruchu zrealizuje się odpowiedni scenariusz. Ja pokusiłem się o odpowiedź na to pytanie, zaznaczam jednocześnie, że jest raczej moją intuicją, niż twardą, popartą faktami, techniką. To zostawiam już tym, co będą mądrzy po fakcie, a Ci co do tej pory czytali mnie uważnie, to nie byli rozczarowani. No więc, dla rozjaśnienia sytuacji posłużyłem się wykresem tygodniowym z rozrysowanymi falami. Tam, jak to pisałem kilka dni temu, jest pięć fal i korekta A. Nie widzę korekty B i właśnie dlatego wydaje mi się, że obecne odbicie będzie mocniejsze i na tyle mocne, że w tygodniówce je zobaczę. Stąd zakładam, że obecne odbicie to nie jest jeszcze koniec odcinak B (wg czarnych oznaczeń). To o czym pisałem, a zobrazowałem, celowo umieszczam w linku, by ten wpis nie zabierał za dużo miejsca na forum
'a teraz klik'