Scarry napisał(a):
ależ nam nie potrzeba powodzenia życzyć, prawie wszyscy z nas, dlugoterminowych inwestorów w tą spółkę ma akcje za 8-10 zł, jakby to powiedzieć.... powodzenie i satysfakcję już dawno mamy ;)
Faktycznie Scarry jak zobaczyłem Twoje szacunki sprzedaży do których ktoś Cię w końcu "sprowokował" - to przyznam, że "mi czapka spadła" z wrażenia.
Ale patrząc na progresję miejsca na Steam ...... zaczynam liczyć się z tym, że jak zwykle masz rację.
Nie zapominajmy, że to jest weekend gdzie w Stanach sprzedaje się znacznie więcej gier niż w tygodniu. To faktycznie mówi po zarypistym powerze.
Może pomogła trochę "reklama" w WP to raczej dość prestiżowa gazeta w USA ... i takie coś. Do tego Białek polecał na konferencji biznesowej i "milion w portfelu w TVN24biz.
Z lekka może tu się zrobić horror - biorąc pod uwagę Euro po jedynie 4zł i przychód spółki 50% to daje przy
300k 11,4mln ; 350k 13,3mln ; 500k 19mln; 600k 22,8mln - nawet nie mam zdrowia już przeliczać współczynników. Nawet poprzestając na tych 300k to daje po odliczeniu kosztów (1,5mln) to daje więcej niż 4,5zł na akcję. Co przy bardzo ascetycznym współczynniku 1/15 i tak daje 67,5zł.
Obawiam się, że jeśli wyniki potwierdzą się choćby w połowie (około 200k w 7 dni) to będzie tak jak w miniony poniedziałek.
Wtedy to uwierzyłbym nawet w to, że do końca roku może być nawet 1mln. Po tym jak wróciła z 4 m na 2-gie dziś szczena mi opadła po raz któryś już w ostatnim czasie.
Parkiet weryfikuje naszą wiedzę i czujność przy każdym zleceniu (:
a każdy jest mądralą ....po fakcie... :) :)