Temat:
SERENITY
A to się porobiło :) SERENITY SA - odzyskanie pakietu większościowego akcji przez prezesa www.stockwatch.pl/komunikaty-s...Cytat:Raportem EBI 1/2012 Zarząd Serenity poinformował o tym, iż zostały spełnione warunki uzależniające zbycie 210.000.000 akcji serii A4 Spółki i zobowiązał się do podania do publicznej wiadomości informacji o wpłynięciu zawiadomienia od nabywcy akcji. Od nabywcy akcji nie wpłynęły dokumenty, które powinny zgodnie z prawem być przedłożone, w celu wpisania nowego akcjonariusza Księgi Akcyjnej. Dodatkowo, w otrzymanych przez Spółkę "kserokopiach" znajdują się rozbieżne dane podmiotów, które miałyby być nowym właścicielem 210 mln akcji serii A4. Organy państwowe do tego powołane badają zdarzenia i okoliczności, w których mogło dojść do zmuszenia do niekorzystnego rozporządzenia akcjami, które były w posiadaniu Piotra Nalepy przed podpisaniem wzmiankowanej umowy. Ponadto, badane są także zdarzenia i okoliczności, które można by ocenić w świetle art. 58 §2 i §3 Kodeksu Cywilnego jako czynność sprzeczną z zasadami współżycia społecznego. Według opinii czterech niezależnych kancelarii prawnych, podpisana przez Piotra Nalepę w dniu 28października 2011 roku umowa sprzedaży akcji weszła w życie, ale nie nastąpiło przeniesienie prawa własności do 210.000.000 akcji imiennych serii A4 Spółki Kod:mod: dodawaj cytaty do linków, bo podany przez Ciebie tytuł jest tendencyjny, a z komunikatu wynika że jest spór i druga strona też może dalej walczyć o swoje
|
|
|
|
Temat:
DIGATE
Witam, od jutra mamy w obiegu 6,5mln nowych akcji po 50gr www.newconnect.pl/?page=1045&a...Dzisiaj niezly strestest mieli akcjonariusze bo z dolka 21gr wskoczylo na 31gr przez chwile. Ciekawe co sie bedzie dzialo od jutra ?
|
|
Temat:
DIGATE
No to zobaczymy co sie bedzie dzialo w przyszlym typgodniu , czy sie ludziska rzuca do lady... Pokusa jest ogromana ale ta srednia zakupow o ktorych pisales jest ostrzezeniem 0,13 zl to lekko liczac + 400% zaledwie do 60gr ze juz nie bede liczyl wyzej :) Niby FF maly ale .... pozyjemy zobaczymy :)
|
|
Temat:
DIGATE
Zeby sie nie okazalo ze to taki skup jak na EFH wprawdzie tam ceny minimalnej nie ma ale ..... jak obliczyles te 26% akcji da sie sprzedac ... co sie stanie z hipotetyczna reszta akcji w rekach tzw. ulicy , moze wlasnie dlatego taki jest haczyk zeby sie ludzie rzucili w koncu szybko mozna miec min 50% w kieszeni .... tylko czy aby na pewno Oczywiscie nie ma nic na pewno na gieldzie ... ale to jest zbyt banalne a w pieniadze na ulicy nie tak latwo uwierzyc ;)
|
|
Temat:
DIGATE
Ja sie tylko zastanawiam po co te cale ceregiele ? Nie lepiej po prostu skupowac z rynku ? Zamiast sie cieszyc ze maja tanie akcje to jakis dziwnie wysoki kurs skupu podaja , jakby zaczeli sami skupowac to kurs i tak by wzrosl nie wiem czy az tak ( do 3zl to troche % jest) A tak to wyglada w ten sposob ze ludzie sobie teraz pokupuja i np. dadza oferte dla nich po 60gr..... chmmmmm czy tu nie ma jakiegos haczyka bo to za proste jest :)???
pzdr
|
|
Witam, a jeszcze niedawno zastanawiałem sie kiedy KOV i czy kiedykolwiek dogoni petrola ..:) Okazało się że chyba jednak będzie inaczej pomimo słabości KOV to petrol spadnie poniżej. Co to się porobiło .... spodziewałem się równych kursów po kilku latach a tu masz babo placek, pewnie za miesiąc dwa będzie pozamiatane:) I pomyśleć że żałowałem jak sprzedawałem po 11zł a poszło prawie na 13 :) Ilu by teraz marzyło o takim kursie a przecież to nie tak dawno było .:)
|
|
Temat:
PROMET
Ciekawe czy ktos juz cos wie, czy to tylko jakas podbitka ... od wczoraj poszlo juz ponad 100% do gory ( oczywiscie biore po uwage TKO bo na razie sie nie otworzylo ).
[*** usunięto informację o własnych transakcjach ***]
|
|
Temat:
PROMET
Co to z tego bedzie ?? Postanowienie o zabezpieczeniu majątku i ustanowieniu tymczasowego nadzorcy sądowego www.newconnect.pl/?page=1045&a...obroty coraz mniejsze i cena tez ..... jakby nikt sie nie chcial nad spolka pochylic , chyba ze to cisza przed burza ?
|
|
Temat:
PROMET
Niekorzystny to moze byc bez pkt. 3 i 4 skoro sami ten wniosek zlozyli to wyglada jakby sobie spolke odpuscili zamiast walczyc o nia. No chyba ze byly jakies inne powody zeby to zrobic.
|
|
Temat:
PROMET
Czyli wyglada na to ze mamy 6m zabawy ..... dzisiaj ktos sie ostro zabawail schodzac b.nisko. Ci co oddali to sa chyba troche zli na siebie.
|
|
Temat:
PROMET
|
|