PARTNER SERWISU
tjfdzwfa
1morda1

1morda1

Ostatnie 10 wpisów
Witam!!!!

Czy wy naprawde myślicie że ktoś(fundusz)sprzedaje tanio papiery?Te papiery po prostu są tyle warte dlatego oddają je w takich cenach.Warto też zastanowić się czy przypadkiem fundusz niesprzedaje tych papierów bo obawia się tych spółek,myślę że na bicie braw jest o wiele za wcześnie.
Zgadzam się też z wcześniejszym przedmówcą że te ceny są NORMALNE a nie niskie bo jak dotychczas np.cena 104 za niezabezpieczone obligi to kpina z ludzi,tym bardziej że na Catalyst
nie ma bezpiecznych obligów,ciągle się o tym przekonujemy.

Pozdrawiam

Witam!!!

Jestem ZA aby Salwix znalazł sie na tej czarnej liście,dlatego wszystkim obligatariuszom spółki PCZ proponuję aby dobrze się jej przyglądali.PCZ,EAST PICTURE,RELIGA DEVELOPMENT-wszystkie te obligi wypuścił SALVIX,wszystkie te obligi oprocentowane są na 14 procent i wszystkie te spółki
niby pięknie stały.
Z całą pewnością Salvix zasłużył aby znależć się w tym wątku.

Może ktoś z oferujących takie papiery zacznie czytać ten wątek i przemyśli czy opłaca się puszczać na rynek i robić ludzi w balona-NIC NIE WARTYMI PAPIERAMI
Jeżeli zaczniemy wpisywać w tym wątku takich delikwentów,myslę że wtedy się zastanowią co robią bo jestem pewien że dużo na tym stracą.

Pozdrawiam Wszystkich Forumowiczów

Do Magnumator!!!

Po prostu zróbmy tu na STOCKWATCH taką "CZARNĄ LISTĘ POŚREDNIKÓW"żebysmy wszyscy wiedzieli komu mamy patrzyć się dokładnie na ręce

Pozdrawiam

Do Magnumator!!!!

POPIERAM ABY UTWORZYĆ TAKI WĄTEK!!!

WITAM!!!!

W okolicach grudnia 2011r.była emisja obligacji Work Service seria O.Chciałem nabyć parę tych obligacji lecz do tej pory nie ma ich na rynku Catalyst.Czy ktoś z forumowiczów ma informacje na temat terminu wejścia tej serii na Catalyst?

Pozdrawiam wszystkich

Kwota 104-105 za niezabezpieczone obligi jest wzięta z kosmosu ale jak są naiwni to niedziwię się grube ryby doją co niektórychsalute

OK masz rację z całą pewnością,tylko dziwi mnie to że są tacy talenci którzy potrafią zapłacić po te 104-105 ale kiedyś moga się zdziwić.Religa też miał rating AAA hello1

Pozdrawiam

WITAM!!!!

Wiem tyle że oferuje je Salwix.

Powiedzcie mi jedno-dlaczego niby tak dobrze trzymającej się spółki obligacje są oprocentowane na 14 procent?Nie uważacie że to dziwneThink?A może emitują następną transzę tylko po to aby wykupić poprzednie obligacje,dlamnie ta spółka wcale niejest przejrzysta i mam duże wątpliwości co do niej,niewiem skąd wogóle wzięły się te kosmiczne ceny na Catalyst za ich obligacje,moim zdaniem są grubo naciągnięte i nie warte tych cen.Jak wy to widzicie?

Pozdrawiam

Witam wszystkich!!!

PCZ przeprowadza kolejną emisję obligacji niezabezpieczonych,trzyletnich,kwota wejścia 50tyś.

Pozdrawiam

Witam!!!

Miałem trochę 0214,odsetki w maju wpłynęły bez zadnych opóżnień

Pozdrawiam

Witam wszystkich!!!

GANT przeprowadza kolejną emisję:

Oprocentowanie: zmienne, WIBOR3M + 6,35%
Wypłata odsetek: kwartalnie
Okres do wykupu: 12 miesięcy
Wielkość emisji: 20.000.000 PLN
Zabezpieczenie: Grunt w centrum Wrocławia. Hipoteka w wysokości 37.130.000 PLN na prawie do użytkowania wieczystego nieruchomości
Termin wpłat: 18 czerwca 2012 roku

Co sądzicie o tej emisji?

Witam!!!

A tak wogóle co myślicie o tej spółce?warta jest naszej uwagi?

Witam wszystkich!!!

Co myślicie o spółce INVISTA S.A?Macie jakieś konkretne informacje na temat tej spółki?
Spółka ta właśnie będzie wypuszczała obligacje:
-3 letnie
-zabezpieczone hipoteka
-wibor 3M+marża
-kupon kwartalny
Jak uważacie,czy jest bezpieczna i się opłaca opłaca wchodzić w ten papier?

Witam i pozdrawiam Wszystkich forumowiczów!!!

Mam dwa pytania:
-może ktoś orientuje się dlaczego papiery Robyga chodzą tak tanio na Catalyst?czytałem trochę artykułów o tej spółce i nic szczególnie złego nie znalazłem,niezauważyłem też aby działo się coś złego.Może ktoś z Was ma inne informacje?Think

Drugie pytanie kieruję do Pana Kamila
-pisał pan wcześniej o analizie Robyg,czy jest taka możliwość że będzie przeprowadzona ta analiza?

Widzę że wdarła się nie potrzebna panika co do tych papierówAngel Sprzedali nieruchomość i zmniejszyli zadłużenie,to jeszcze lepiej dla posiadaczy obligacji tej spółki bo na dzień dzisiejszy spółka zmniejszyła swoje zobowiązania,myślę że troszkę przesadzaciehello1

Jutro na Catalyst bedą już notowane obligacje Religa serii D i E.Oprocentowanie 14 procent,zabezpieczone hipoteką.

Witam Wszystkich!!!

IDM proponuje papiery JUPITER SA,co myślicie na temat tej spółki?Nieuzyskałem jeszcze żadnych konkretnych informacji o emisji.

Pozdrawiam

Witam wszystkich!!!

Panie Marcinie mam takie 2 pytania:
1)jaki jest pana zdaniem najlepszy okres na sprzedaż obligacji(w pobliżu wypłaty kuponu odsetkowego?czy może po wypłacie kuponu?
2)jak wygląda wyliczenie podatku od sprzedaży obligacji gdy cena brudna sprzedaży jest niższa od ceny brudnej kupna?

Witam wszystkich,mam do was pytanie:

Posiadam obligacje spółki Vindexus,obligacje te są zabezpieczone zastawem rejestrowym na certyfikatach inwestycyjnych funduszu GPM Vindexus Niestandaryzowany Sekurytyzacyjny Fundusz Inwestycyjny Zamknięty.
Czy zabezpieczenie obligacji w takiej formie jest dobre czy złe?

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 7 marca 2013 22:26:40
Liczba wpisów: 19
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,299 sek.

cfhmvgvc
ccjkhoyo
zzbxbrme
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
ibhlcufk
btrblpgm
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat