Otrzymałem takie samo pismo.Czy ktoś może pomóc ?
|
|
Witam,
Czy NOMAD PARTNERS w ramach porozumienia z obligatoriuszami (do którego dołączyłem) działa jeszcze coś w tej sprawie ? Pisałem kilka maili oraz wiadomości na FB i zero odzewu.
Dzięki za odp.
|
|
Czy do maila dołączacie skany dokumentów m. in. świadectwo depozytowe itp. ? Czy po prostu wysyłacie swoje dane osobowe i liczbę sztuk oraz jaka seria obligacji ?
|
|
Ja też nie zawarłem ugody i w sierpniu w całości spłacili mi serię A wraz z odsetkami (także ustawowymi).
|
|
i jak wrażenia Zgred?
|
|
Ja także muszę przenieść papiery z XTB... jakie biuro polecacie ??
|
|
W XTB świadectwo depozytowe 100 zł ! Przy 19 sztukach obligów rentowność strasznie spada... brak słów !!!
|
|
też dokupiłem kilka sztuk.... myślę, że kurs nie odzwierciedla sytuacji spółki. pozdrawiam.
|
|
Też nic nie dostałem w odpowiedzi.
|
|
w takim razie też wyślę bez świadectwa :)
|
|
@zgred
Same dane wysłałeś czy razem z Kopią świadectwa depozytowego ?
A jeśli zamawiałeś Kopię świadectwa depozytowego w XTB to długo czekałeś na nią ?
|
|
Ja póki co nie wysłałem z racji tego, że posiadam 2 sztuki MLX0813 a za Kopię świadectwa depozytowego XTB życzy sobie 100 zł ode mnie. Wysłałem maila do Milmexu z zapytaniem czy sfinansują mi te 100 zł bo to przecież im zależy na tej kopii i to oni mają problemy z wykupem . W przeciwnym wypadku rentowność ww. papierów wyjdzie mi na minus, gdyż obligi posiadam kilka miesięcy.
|
|
Jak chcę złożyć zlecenie wyskakuję okno z informacją: "Dla wybranego papieru nie jest zdefiniowany rynek" a następnie drugie okno "Wystąpił błąd odczytu rynku z serwera! "
Dziwna sprawa.
|
|
A też tak macie że jak próbujecie zrobić zlecenie na ten papier (dokładnie ta seria co opisujecie wyżej) to wyskakuje błąd w Sidomie? Mam rachunek w XTB.
|
|
Papiery wykupione w terminie. pozdrawiam.
|
|
Ja mam trochę więcej niestety... zobaczymy co z tego wyjdzie.
|
|
Ja dostałem wczoraj w XTB.
|
|
To kiedy możemy się spodziewać konkretnych cen abonamentów/SMS jeśli chodzi o dostęp do narzędzi obligacji (kalkulator, analizy) ??
|
|
Zgodzę się z kolegą powyżej. A np. SMS lub przelew 4 zł netto za 24 h -> analizy + kalkulator. Jeśli chodzi o całoroczny abonament dla obligacji to tak naprawdę ciężko określić tu kwotę, gdyż na forum zapewne mamy inwestorów, którzy trzymają na rachunku kilka tysięcy a są i tacy, którzy mają po kilka milionów. Nikt nie wpisał propozycji ceny rocznego abonamentu obligacji, więc na początek może ja zacznę - 100 zł + VAT. Tyle osobiście mógłbym przeznaczyć na rok, bo trochę więcej zbliży mnie do rentowności z lokat. pozdrawiam i czekam na dalszy rozwój tematu.
|
|
w XTB nominał + odsetki także na rachunku :)
|
|
Hmmm... z jakiej racji dziś tak niski kurs ?? Czy ktoś coś może wie na ten temat ??
|
|
Kurcze faktycznie trochę dziwna sytuacja, no ale jak coś to chętnie oddam nawet za 99,00 ;-)
|
|
Dzięki śliczne za odp. Czyli pewnie niedługo odsetki powinny wpaść na konto :-)
|
|
Mam rachunek w XTB i póki co nie mam jeszcze odsetek z GND0513... ?? Czy ktoś ma podobnie?
|
|
Idea TFI informuje, iż w dniu 27 lipca br. Komisja Nadzoru Finansowego udzieliła zgody na przedłużenie zawieszenia odkupywania jednostek uczestnictwa Idea Premium SFIO do dnia 16 września 2012 r. www.ideatfi.pl/repo/Prezdluzen...
|
|