PARTNER SERWISU
xhnizjrd
foxx

foxx

Ostatnie 10 wpisów
no to się będziemy teraz wozić z syndykiem... jedno co dobre, że mamy zabezpieczenie więc w sumie może nie będzie tak źle

jak rozumiem syndyk jeszcze nie został wyznaczony?

W eKRS nie ma jeszcze wpisu.

Ja składam pozew. Dodatkowo czy ktoś wie czy p. Skarżyńska jest adwokatem? jeśli tak to można złożyć skargę w Izbie Adwokackiej.

Mario88 potwierdzony ten news, czy tak ci się wydaje? Może faktycznie trzebaby wysłać skargę do sędziego komisarza...

Z ciekawostek: jeśli nie zgodzisz sie na pożyczanie papierów to opłaty generalnie są takie same poza... dywidendą 1 eur + 3% (max 10%).

Najciekawszy jest ten brak PIT-8C... trzeba będzie wszystko samemu policzyć.

Wyjaśnienie jest proste. Jak ty czy ja pójdziemy po swoje 10k to ich to niew zaboli tak jak sytuacja, w której jakiś fundusz przyjdzie po swoje 100k czy 500k. Najpierw musza się z nim ułożyć i naturalne jest, że wszystkie środki (nie finansowe, ale czasowe) idą w tamtym kierunku. Jeśli miałyby być podejmowane jakieś działania przez administratora hipoteki to fundy mają największy wpływ jakie one będą. Dlatego też nie widzę nic zdrożnego w tym, że rozmawiają z grubymi rybami, tak dług jak długo spłaty idą przez KDPW i nie ma machlojek ze spłacaniem kogoś wcześniej. Dopiero jeśli coś takiego się pojawi to będzie sprawa dla prokuratury, knf itd.

No to przyszło pisemko, niestety w pdf więc nie da się tu wkleić. Spółka prosi o czas do końca lutego.

W piśmie jest też kłamstwo odnośnie poprzedniego administratora hipoteki - Pani Stasiak.

Do tego jest już następny administrator hipoteki:
Iwona Wioletta Skarżyńska, adres do korespondencji w spółce a adres e-mail: obligacje@krzetle.pl

Widać poprzedni jak zobaczył ile z tym jest zabawy podziękował.

Potwierdzam odsetki wpłynęły, przynajmniej tyle. Dobrze, że przed KDPW to jest szansa, że przy wykupie tez nie będzie jaj.

Muszę przyznać, iż Pani adw. Stasiak bardzo się przejęła swoją rolą i stara się pomóc jak może.

Szanowny Panie.
W uzgodnieniu z Emitentem i jego służbami prawnymi, zostałam upoważniona do przekazania informacji w przedmiocie osoby nowego administratora hipoteki i zastawów rejestrowych.
Poniżej wskazuję dane:
Adwokat Adam Grosicki
Kancelaria Adwokacka w Łodzi
ul. Polskiej Organizacji Wojskowej 30 lok 6 Adres e-mail: adamgrosicki@op.pl Numer kontaktowy: 501384625

No to dostałem odpowiedź, która oczywiście nic nie wnosi:

Szanowny Panie,
W odpowiedzi na Pana pytanie, dotyczące moich planowanych czynności, jako administratora hipoteki nieruchomości Emitenta wobec bezskutecznego upływu z dniem 31 grudnia 2014r. terminu wykupu obligacji, wyjaśniam co następuje.
Niezwłocznie po powzięciu wiadomości o bezskutecznym upływie terminu do wykupu obligacji ustaliłam z przedstawicielami zarządu Emitenta, że najwłaściwszą i najskuteczniejszą z punktu widzenia obowiązków administratora, będzie sytuacja, w której funkcję tą będzie pełniła osoba mająca bezpośredni i stały kontakt z Emitentem (Spółką), znająca plany i terminy rozwiązania opóźnień płatniczych wobec obligatariuszy. Od kwietnia 2014 r. ani ja osobiście, ani moi współpracownicy, nie mają żadnej współpracy, a nawet bieżącego kontaktu z nowym zarządem Emitenta. Uważam, że sytuacja taka utrudnia wykonywanie w interesie obligatariuszy obowiązków, które pierwotnie przyjęłam. Nadto istnieją także inne, leżące po mojej stronie okoliczności, które uniemożliwiają mi w obecnej sytuacji pełnienie w/w funkcji administratora. Dlatego uważam za racjonalne (a nawet optymalne w tej sytuacji) dokonanie zmiany administratora na osobę, która utrudnień leżących po mojej stronie nie posiada. Przypominam, że obowiązkiem Emitenta jest zapewnienie aby funkcja administratora była wykonywana – co nie oznacza, że ma ją realizować ta sama osoba przez cały okres czasu. Dlatego w dniu dzisiejszym realizując ustalenia z zarządem Emitenta podpisałam porozumienie o rozwiązaniu umów o pełnienie funkcji administratora hipoteki jak i zastawu rejestrowego. Z dniem jutrzejszym obowiązki te pełnić będzie inna osoba, której przekażę pełną korespondencję e-mail, którą otrzymałam od osób przedstawiających się jako obligatariusze, zaś Panu przekażę dane tej osoby, niezwłocznie po ich otrzymaniu. Poza tym mogę Pana poinformować, że z uzyskanych od zarządu Emitenta wiadomości wynika, że część wierzycieli została już poinformowana o bieżącej sytuacji w zakresie wykupu obligacji. Pozostałym osobom (do których jak rozumiem Pan się zalicza) podobne informacje zostaną przekazane
w ciągu najbliższych dni.
Z poważaniem
adw. Kinga Stasiak

jeśli płatność idzie przed KDPW to nie ma mowy o uprzywilejowaniu, jeśli idzie poza to mogą robić co chcą...

Newsy:
1. wskazany wcześniej Administrator Hipoteki właśnie wycofuje się rakiem z tej funkcji i ma ją przejąć kancelaria, która obsługuje Krzetle na bieżąco (nie ma to jak brać kasę za nic a jak są problemy to uciekać)
2. dziś ma wyjść jakiś mail od poprzedniego Administratora (Stasiak) z informacją, jeśli chcecie go otrzymać napiszcie maila do Kancelarii Stasiak, jeśli ktoś go otrzyma a nie będzie na forum wklejcie proszę
3. ponoć są już jakieś propozycje spłaty, przy czym zostały one wysłane do uprzywilejowanej grupy wierzycieli (zakładam, że chodzi o fundusze itd). Czegoś mamy dowiedzieć się z tego pisma z pkt. 2

Proponuję przede wszystkim uzyskać świadectwa depozytowe oraz wysłać ich kopię wraz z wezwaniem do zapłaty do spółki lub nowego administratora hipoteki. Jełsi to nie zadziała to atakowanie administratora hipoteki wraz z zawiadomieniem Naczelnej Rady Adwokackiej i/lub prokuratury w przypadku braku reakcji lub stosowania praktyk w stylu: fundy spłacimy a wy mali się gońcie.

Wysłałem zapytanie do miłej Pani adwokt jakie działania zamierza podjąć, zobaczymy czy i co odpisze.

jeśli ktoś zainteresowany to tu jest dokument informacyjny:

gpwcatalyst.pl/pub/files/dokum...

niestety nie mam info o administratorze hipoteki

Maila do spółki wysłałem zobaczymy co (jeśli w ogóle) odpiszą.

to co kontakt z administratorem hipoteki? Ma ktoś dane kontaktowe?

czy ktoś dostał kasę z wykupu?

wygląda to na niezłą jazdę, racej powinniśmy przygotować się na walkę o kasę, no chyba, że się zdziwię i jednak kasa wpłynie...

www.gpwinfostrefa.pl/GPWIS2/pl...:-zawieszenie-i-wykluczenie-z-obrotu-obligacji-spolki-zaklad-produkcji-spozywczej-sp--z-o-o-

No i pięknie... spółka olewa obowiązki a karani są inwestorzy a nie spółka.

odsetki weszły :D hello1

Ktoś dostał odsetki? Na BOŚ pusto...

no to gratuluję bo chyba jesteś w grupie uprzywilejowanych. W DM BOŚ na rachunku pusto...

Kasy nie ma notowania zawieszone super. Kocham KNF!

Witam,

czy ktoś wie lub ma podejrzenia co się wczoraj działo na Apatorze? z tabeli wynikają jakieś kosmosy, stoplosy mi puściły a komunikatów żadnych nie widać...

www.parkiet.com/artykul/9,1349...

czyli nadal nikt nic nie wie...

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 11 października 2015 22:42:29
Liczba wpisów: 26
[0,01% wszystkich postów / 0,01 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,200 sek.

xlrkrdlc
vpfeuefb
dhcznnms
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
mxvzhjrc
isheyqxx
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat