no to się będziemy teraz wozić z syndykiem... jedno co dobre, że mamy zabezpieczenie więc w sumie może nie będzie tak źle
jak rozumiem syndyk jeszcze nie został wyznaczony?
|
|
W eKRS nie ma jeszcze wpisu.
|
|
Ja składam pozew. Dodatkowo czy ktoś wie czy p. Skarżyńska jest adwokatem? jeśli tak to można złożyć skargę w Izbie Adwokackiej.
|
|
Mario88 potwierdzony ten news, czy tak ci się wydaje? Może faktycznie trzebaby wysłać skargę do sędziego komisarza...
|
|
Temat:
DEGIRO
Z ciekawostek: jeśli nie zgodzisz sie na pożyczanie papierów to opłaty generalnie są takie same poza... dywidendą 1 eur + 3% (max 10%).
Najciekawszy jest ten brak PIT-8C... trzeba będzie wszystko samemu policzyć.
|
|
Wyjaśnienie jest proste. Jak ty czy ja pójdziemy po swoje 10k to ich to niew zaboli tak jak sytuacja, w której jakiś fundusz przyjdzie po swoje 100k czy 500k. Najpierw musza się z nim ułożyć i naturalne jest, że wszystkie środki (nie finansowe, ale czasowe) idą w tamtym kierunku. Jeśli miałyby być podejmowane jakieś działania przez administratora hipoteki to fundy mają największy wpływ jakie one będą. Dlatego też nie widzę nic zdrożnego w tym, że rozmawiają z grubymi rybami, tak dług jak długo spłaty idą przez KDPW i nie ma machlojek ze spłacaniem kogoś wcześniej. Dopiero jeśli coś takiego się pojawi to będzie sprawa dla prokuratury, knf itd.
|
|
No to przyszło pisemko, niestety w pdf więc nie da się tu wkleić. Spółka prosi o czas do końca lutego. W piśmie jest też kłamstwo odnośnie poprzedniego administratora hipoteki - Pani Stasiak. Do tego jest już następny administrator hipoteki: Iwona Wioletta Skarżyńska, adres do korespondencji w spółce a adres e-mail: obligacje@krzetle.plWidać poprzedni jak zobaczył ile z tym jest zabawy podziękował.
|
|
Potwierdzam odsetki wpłynęły, przynajmniej tyle. Dobrze, że przed KDPW to jest szansa, że przy wykupie tez nie będzie jaj.
|
|
Muszę przyznać, iż Pani adw. Stasiak bardzo się przejęła swoją rolą i stara się pomóc jak może. Szanowny Panie. W uzgodnieniu z Emitentem i jego służbami prawnymi, zostałam upoważniona do przekazania informacji w przedmiocie osoby nowego administratora hipoteki i zastawów rejestrowych. Poniżej wskazuję dane: Adwokat Adam Grosicki Kancelaria Adwokacka w Łodzi ul. Polskiej Organizacji Wojskowej 30 lok 6 Adres e-mail: adamgrosicki@op.pl Numer kontaktowy: 501384625
|
|
No to dostałem odpowiedź, która oczywiście nic nie wnosi:
Szanowny Panie, W odpowiedzi na Pana pytanie, dotyczące moich planowanych czynności, jako administratora hipoteki nieruchomości Emitenta wobec bezskutecznego upływu z dniem 31 grudnia 2014r. terminu wykupu obligacji, wyjaśniam co następuje. Niezwłocznie po powzięciu wiadomości o bezskutecznym upływie terminu do wykupu obligacji ustaliłam z przedstawicielami zarządu Emitenta, że najwłaściwszą i najskuteczniejszą z punktu widzenia obowiązków administratora, będzie sytuacja, w której funkcję tą będzie pełniła osoba mająca bezpośredni i stały kontakt z Emitentem (Spółką), znająca plany i terminy rozwiązania opóźnień płatniczych wobec obligatariuszy. Od kwietnia 2014 r. ani ja osobiście, ani moi współpracownicy, nie mają żadnej współpracy, a nawet bieżącego kontaktu z nowym zarządem Emitenta. Uważam, że sytuacja taka utrudnia wykonywanie w interesie obligatariuszy obowiązków, które pierwotnie przyjęłam. Nadto istnieją także inne, leżące po mojej stronie okoliczności, które uniemożliwiają mi w obecnej sytuacji pełnienie w/w funkcji administratora. Dlatego uważam za racjonalne (a nawet optymalne w tej sytuacji) dokonanie zmiany administratora na osobę, która utrudnień leżących po mojej stronie nie posiada. Przypominam, że obowiązkiem Emitenta jest zapewnienie aby funkcja administratora była wykonywana – co nie oznacza, że ma ją realizować ta sama osoba przez cały okres czasu. Dlatego w dniu dzisiejszym realizując ustalenia z zarządem Emitenta podpisałam porozumienie o rozwiązaniu umów o pełnienie funkcji administratora hipoteki jak i zastawu rejestrowego. Z dniem jutrzejszym obowiązki te pełnić będzie inna osoba, której przekażę pełną korespondencję e-mail, którą otrzymałam od osób przedstawiających się jako obligatariusze, zaś Panu przekażę dane tej osoby, niezwłocznie po ich otrzymaniu. Poza tym mogę Pana poinformować, że z uzyskanych od zarządu Emitenta wiadomości wynika, że część wierzycieli została już poinformowana o bieżącej sytuacji w zakresie wykupu obligacji. Pozostałym osobom (do których jak rozumiem Pan się zalicza) podobne informacje zostaną przekazane w ciągu najbliższych dni. Z poważaniem adw. Kinga Stasiak
|
|
jeśli płatność idzie przed KDPW to nie ma mowy o uprzywilejowaniu, jeśli idzie poza to mogą robić co chcą...
|
|
Newsy: 1. wskazany wcześniej Administrator Hipoteki właśnie wycofuje się rakiem z tej funkcji i ma ją przejąć kancelaria, która obsługuje Krzetle na bieżąco (nie ma to jak brać kasę za nic a jak są problemy to uciekać) 2. dziś ma wyjść jakiś mail od poprzedniego Administratora (Stasiak) z informacją, jeśli chcecie go otrzymać napiszcie maila do Kancelarii Stasiak, jeśli ktoś go otrzyma a nie będzie na forum wklejcie proszę 3. ponoć są już jakieś propozycje spłaty, przy czym zostały one wysłane do uprzywilejowanej grupy wierzycieli (zakładam, że chodzi o fundusze itd). Czegoś mamy dowiedzieć się z tego pisma z pkt. 2
Proponuję przede wszystkim uzyskać świadectwa depozytowe oraz wysłać ich kopię wraz z wezwaniem do zapłaty do spółki lub nowego administratora hipoteki. Jełsi to nie zadziała to atakowanie administratora hipoteki wraz z zawiadomieniem Naczelnej Rady Adwokackiej i/lub prokuratury w przypadku braku reakcji lub stosowania praktyk w stylu: fundy spłacimy a wy mali się gońcie.
|
|
Wysłałem zapytanie do miłej Pani adwokt jakie działania zamierza podjąć, zobaczymy czy i co odpisze.
|
|
jeśli ktoś zainteresowany to tu jest dokument informacyjny: gpwcatalyst.pl/pub/files/dokum...niestety nie mam info o administratorze hipoteki Maila do spółki wysłałem zobaczymy co (jeśli w ogóle) odpiszą.
|
|
to co kontakt z administratorem hipoteki? Ma ktoś dane kontaktowe?
|
|
czy ktoś dostał kasę z wykupu?
|
|
wygląda to na niezłą jazdę, racej powinniśmy przygotować się na walkę o kasę, no chyba, że się zdziwię i jednak kasa wpłynie...
|
|
www.gpwinfostrefa.pl/GPWIS2/pl...:-zawieszenie-i-wykluczenie-z-obrotu-obligacji-spolki-zaklad-produkcji-spozywczej-sp--z-o-o- No i pięknie... spółka olewa obowiązki a karani są inwestorzy a nie spółka.
|
|
odsetki weszły :D
|
|
Ktoś dostał odsetki? Na BOŚ pusto...
|
|
no to gratuluję bo chyba jesteś w grupie uprzywilejowanych. W DM BOŚ na rachunku pusto...
|
|
Kasy nie ma notowania zawieszone super. Kocham KNF!
|
|
Temat:
APATOR
Witam,
czy ktoś wie lub ma podejrzenia co się wczoraj działo na Apatorze? z tabeli wynikają jakieś kosmosy, stoplosy mi puściły a komunikatów żadnych nie widać...
|
|
Temat:
NEWAG
|
|