Dzięki za info. Niestety biznesradar jest bardzo ubogi w wykresy. Nie ma nawet zbiorczego dla całego portfela, nie mówiąc już o porównywaniu z czymkolwiek :)
|
|
Witam, Jak w temacie... poszukuje darmowego programu lub serwisu internetowego w którym można nanieść na siebie wykresy liniowe mojego portfela oraz dowolnych spółek albo całych indeksów. Tak aby można sobie było sprawdzić "skuteczność" własnego portfela w czasie. Coś w ten deseń:  kliknij, aby powiększyćChwilowo prowadziłem excela, ale upierdliwe jest aktualizowanie danych. A szkoda mi czasu na rozwijanie formuł w excelu, skoro może już jest gotowe narzędzie :) Z tego co pamiętam na myfund było coś podobnego tylko niestety tam jest abonament, a ja szukam czegoś darmowego.
|
|
Skoro nie ma już szans zastanawiam się po co informacja o tych obligacjach wciąż widnieje na rachunku? Jest przewidziana jakaś magiczna data kiedy to zniknie żeby nie kuło w oczy?
|
|
Z tego co można przeczytać w wywiadzie www.stockwatch.pl/wiadomosci/p...: Cytat:Powiadomienie o sporządzeniu listy wierzytelności następuje w drodze obwieszczenia zamieszczonego w Monitorze Sądowym i Gospodarczym. Wierzyciele nie otrzymują osobnego zawiadomienia. Cytat:Wierzyciele nie są indywidualnie informowani o uwzględnieniu lub nieuwzględnieniu zgłoszenia wierzytelności. Każdy z wierzycieli musi samodzielnie sprawdzić, czy jego wierzytelność została uwzględniona na liście wierzytelności i w jakim zakresie. Listę wierzytelności może przeglądać w sekretariacie sądu każdy zainteresowany. wnioskuję, że w monitorze będzie jedynie informacja o sporządzeniu listy, a sama lista będzie do wglądu tylko w sekretariacie sądu.
|
|
Panowie mam pytanie, czy zgłaszając wierzytelność drogą pocztową należy dopisać na kopercie sygnaturę aktu VIII GUp 1/14, czy wystarczy jak będzie zamieszczona tylko w treści zgłoszenia?
|
|
Witam, Zastanawiam się, czy kupon za 8 okres odsetkowy na pewno wynosi 27,07zł?
Zgodnie z notą informacyjną kupon liczymy tak: Kupon = (Wibor 3M + 6,50%) / 100% * liczba dni w danym okresie odsetkowym / 365 * 1000zł Przy czym: - Wibor 3M na 7 dni roboczych przed rozpoczęciem okresu odsetkowego (czyli z dnia 2013-01-24) = 4,0100% - liczba dni w 8 okresie odsetkowym = 94 dni
Podstawiając do wzoru wychodzi: Kupon = (4,01% + 6,50%) / 100% * 94/365 * 1000zł = 27,06684932zł
I teraz nasuwa się pytanie, czy tą kwotę należy najpierw zaokrąglić (w górę - 27,07zł, czy w dół - 27,06zł?), czy nie zaokrąglać i od razu pomnożyć przez ilość posiadanych obligacji (*2 = 54,13369863zł)?
Reasumując, która wartość kuponu za dwie sztuki obligacji będzie poprawna: a) 27,07zł * 2 = 54,14zł b) 27,06zł * 2 = 54,12zł c) 27,06684932zł * 2 = 54,13369863zł, po zaokrągleniu 54,13zł?
Jest gdzieś jakiś przepis mówiący o tym jak zaokrąglać wartość kuponu?
|
|
"obligacje.pl/news/2272/krotki-... napisał(a):Pisemne zgłoszenie wierzytelności wraz z wszystkimi załącznikami należy złożyć w dwóch egzemplarzach na dzienniku podawczym Sądu albo wysłać listem poleconym na adres Sądu. Zgłoszenie jest bezpłatne. Jak to rozumieć? Jak składamy na dzienniku podawczym to w dwóch egzemplarzach, a jak wysyłamy do sądu to jeden?
|
|
jaskolek napisał(a):jak zwykle w bossa nie widać w historii kwoty wykupu częściowego obligacji, a tylko odsetki U mnie w bossa jest kwota wykupu: "08.10.2013 Wykup obligacji VEDIA", odsetki tez są. Chyba, że już zdążyli poprawić.
|
|
robertokot25 napisał(a):Posiada może ktoś z forum jeszcze oprócz mnie - majowe obligi GND0513? Tak, ja posiadam, ale tylko dwie sztuki. Już je spisałem na straty i jak na razie nic z tym nie robię bo pewnie i tak niewiele z tego dałoby się odzyskać, a tylko można czas i nerwy stracić
|
|
Jako, że jest to mój pierwszy post na forum, witam wszystkich :) Czy otrzymaliście częściową spłatę obligacji serii C (VED0613) zgodnie z komunikatem spółki w dniu 26.08.2013? Pytam, ponieważ na moje konto dotarły jedynie odsetki 7.94zł (posiadam dwie sztuki), natomiast nie mam żadnej informacji w historii finansowej o częściowym wykupie obligacji. Poprzednie raty spłacane były regularnie razem z odsetkami (7.06 - 200zł, 21.06 - 200zł, 02.07 - 100zł, 09.07 - 75zł, 11.07 - 25zł, 07.08 - 75zł). Wszyscy obligatariusze spłacani są po równo, czy może się tak zdarzyć, że ktoś zostanie pominięty przy kolejnych ratach? Rachunek mam w BOSSA, rozumiem że w razie czego z nimi powinienem wyjaśnić problem? Tak z ciekawości, istnieje jakiś termin po którym następuje przedawnienie w takich sytuacjach?
|
|