PARTNER SERWISU
srjwvkav
Paweł

Paweł

Ostatnie 10 wpisów
Jestem zainteresowany przystapieniam do pozwu cywilnego

addison napisał(a):
Ś skazany, ale kasa darowana bo według sądu, częściowo zaspokojeni zostali wierzyciele.

pytanie jaki % odzyskaliście jako obligatariusze?

Coś około 1,5%. Może będzie coś jeszcze bo syndyk zatrzymał trochę kasy na toczase się skargi pauliańskie. Wszystkiego z tego co pytałem się chyba z rok temu będzie około 2,5 - 3% całej wierzytelności.

AtonTheta napisał(a):
Nowy termin rozprawy apelacyjnej: 29 stycznie 2025. godz 10.00 Sąd Apelacyjny we Wrocławiu, Energetyczna 4, sala nr 58.

Ja nie będę mógł raczej przyjechać.

Bardzo dziękuję

Czy ktoś wie kiedy sędzia wyzaczył termin rozprawy i kiedy wyrok bedzie prawomocny. Pieniądze od syndyka to małe co nieco. Więdzej odzyskamy po sparawie karnej.

Dostałem 1% z małym ogonkiem. bandhead

Dzwoniłem do syndyka - jestem na liście i czekam. Miła Pani wyjaśniła mi, że maja ponad 700 wierzycieli i robią przelewy sukcesywnie.

Poniższej treści maila dostałem od Zarządu. "Lama Gold" - '"Capitea".

Szanowni Państwo, Drodzy Obligatariusze,

przed Sądem Apelacyjnym w Warszawie toczy się postepowanie dotyczące historycznych praktyk windykacyjnych stosowanych do połowy 2018 roku przez GetBack S.A. (obecnie Capitea S.A.), w którym to postępowaniu Sąd może zdecydować o utrzymaniu kary finansowej w kwocie 5.000.000 zł nałożonej na Capitea S.A. decyzją Prezesa Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów z dnia 23 listopada 2018 roku nr RLU-02/2018 („Kara Finansowa”).

Mając na uwadze interesy Obligatariuszy Spółki Zarząd Capitea zadeklarował wobec Sądu, że w przypadku odstąpienia od nałożenia na Capitea Kary Finansowej środki pieniężne, które musiałyby zostać przeznaczone na jej zapłatę, zostaną w całości przeznaczone na realizację najbliższej wypłaty raty układowej na rzecz Obligatariuszy Spółki, w możliwie niezwłocznym terminie.

W związku z powyższym Zarząd Spółki zwraca się do Państwa z prośbą o poparcie wniosku o nienakładanie na Spółkę Kary Finansowej i przeznaczenie jej w całości na realizację wypłaty najbliższej raty układowej na rzecz Obligatariuszy Spółki, w możliwie niezwłocznym terminie.

Jeżeli wyrażają Państwo poparcie dla niniejszej inicjatywy uprzejmie prosimy o podjęcie, w terminie do dnia 29 sierpnia 2022 roku, jednego z poniższych działań:

1. Opcja nr 1

Odesłanie na dedykowany adres Spółki Sekretariat-Obligacja@capitea.pl maila o następującej treści:

„Ja, (imię i nazwisko, PESEL) popieram wniosek Capitea S.A. złożony przed Sądem Apelacyjnym w Warszawie w sprawie o sygn. akt VII AGa 492/21 dotyczący odstąpienia od nałożenia na Capitea S.A. kary finansowej w wysokości 5.000.000 zł pod warunkiem przeznaczenia całości tej kwoty na realizację najbliższej wypłaty raty układowej na rzecz Obligatariuszy Spółki, w możliwie niezwłocznym terminie.”

2. Opcja nr 2

Odesłanie na adres Sekretariat-Obligacja@capitea.pl skanu podpisanego pisma (wzór pisma jest załączony do niniejszej korespondencji) - Spółka samodzielnie przekaże otrzymane od Obligatariuszy pisma do Sądu oraz Prezesa Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów.

3. Opcja nr 3

Odesłanie skanu podpisanego pisma (wzór pisma jest załączony do niniejszej korespondencji) na adres mailowy Sądu Apelacyjnego w Warszawie boiinflancka@waw.sa.gov.pl oraz Prezesa Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów uokik@uokik.gov.pl, z obowiązkowym podaniem w treści maila sygnatury akt sprawy (sygn. akt VII AGa 492/21).

4. Opcja nr 4

Przesłanie podpisanego pisma (wzór pisma jest załączony do niniejszej korespondencji) listem na adresy Sądu Apelacyjnego w Warszawie (ul. Inflancka 4c bud. D, 00-189 Warszawa) oraz Prezesa Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów (Pl. Powstańców Warszawy 1, 00-950 Warszawa).

W przypadku pytań zachęcamy do kontaktu ze Spółką – Sekretariat-Obligacja@capitea.pl

Z góry dziękujemy za wsparcie inicjatywy mającej na celu ochronę interesów Obligatariuszy Spółki.

Z poważaniem,
Zarząd Capitea S.A.

Za rok z miesiącami dostaniemy 3-6% tytułu podziału masy upadłościowej.
Mam nadzieję, że 2 instancja nie odeśle sprawy do ponownego rozpatrzenia i podtrzyma wyrok. Po 10 latach może odzyskamy z 70%.

KNF ustanowił kuratora. 4 miesiące na nowy plan naprawczy

www.gnb.pl/raporty/raporty-bie...

Joker napisał(a):
Nie mieli wyjscia. I tak dlugo zwlekali.
LC akcjonarouszy zalatwil.

Joker

Ciekaw jestem co byś pisał gdyby to zrobili np w czerwcu 2020. Ile byś stracił na tym - miałeś obligacje serii A. Czy dalej szczerze żałujesz, że zrobli to tak późno?

Dzięki.

Jaskolek masz może nowe informacje dotyczące przebiegu procesu karnego naszego "ulubieńca"

Coś nowego.

Były prezes współpracował ze służbami. wiadomosci.onet.pl/tylko-w-one...

Cytat:
18 lipca 2019 22:07:37 przez Kakarotto

Wykup jest 25 lipca blackeye

Aneks nr 2
noblesecurities.pl/files/Archi...

Dzięki, a już myślałem, że to koniec gry. Zobaczę za tydzień.

Nie wykupili obligacji serii A. Pieniędzy i odsetek brak na koncie

Dla mnie sprawa jest jasna. Wariant inwestorski i tylko tyle. Ja nie kupowałem od IB. Wariant z działalnością operacyjna jest bez sensu bo Getback generuje straty i przepala kasę. Z mojej perspektywy pozostaje tylko jeszcze sprawa karna - 5 lat minimum i może odzyskam jeszcze 6-8%. Na kasę z przekrętów i oszustw nie liczę bo niby od kogo Getback w procesie cywilnym odzyska pieniądze? - firm w upadłości czy innych wydmuszek. Tak to jest jak się w gówno wdepnie i okazuje się, że ten cały szajs - rynek kapitałowy to jedna wielka ściema: KNF, audytor, agencje ratingowe, giełda, raporty kwartalne i roczne sfałszowane i zaudytowane. Ciekaw jestem czy państwo jest w stanie wyrzuć Deloitte z Polski za "nieudolny" audyt i kopnąć w ... KNF (konkretnych ludzi) za klepanie prospektów emisyjnych. A może Polacy nic się nie stało

Cytat:
Pytanie - sam nie wiem - czy ewentualna nacjonalizacja tych banków jest dobra czy zła. Akcjonariusze jednoznacznie odpowiedzieli że dobra, co widać po kursie. No a los tych banków jest dla nas istotny w razie procesów odszkodowawczych.

Moje wnioski są inne - żadnej nacjonalizacji nie będzie. Nacjonalizacja bez odszkodowanie, a o takiej była mowa oznacza stratę dla akcjonariuszy i obligatariuszy (obligacje zabezpieczone). Zatem kurs powinien iść w dół a poszedł w górę

Jeżeli dobrze pamiętam, to IB w zeszłym kwartale założył rezerwę w wysokości 60 mln zł na sprawy związane z obligacjami GBK.

basik napisał(a):
A cóż znaczy - obligacje zmaterializowane.Sory ale nie wiem, posiadamy dokumenty, które wymieniłem wcześniej.

To taka kartka papieru na której jest napisane Obligacja nr seria kto jest wystawił kto jest właścicielem (jeżeli jest imienna) wartość nominalna itd

W przypadku gdy kupiłeś obligacje zdematerializowane - takie w postaci zapisu to powinieneś je mieć
albo na rachunku maklerskim lub na "książce" - ewidencji prowadzony np przez biuro maklerskie.

W pierwszym przypadku potrzebujesz świadectwa depozytowego a w drugim wyciąg z ewidencji.

Cytat:
Mam ogromną prośbę i proszę o pomoc. Kupiliśmy obligacje bezpośrednio w placówce GetBack (nowo utworzonej z przeznaczeniem na te oszustwa). Sprawę zgłosiliśmy jak wszyscy do prokuratury. Posiadamy tylko ksero dokumentacji (oryginałów zażądała prokuratura). Akt Notarialny, Potwierdzenie Odbioru, Arkusz wykupu.Proszę o konkretne wskazówki co powinniśmy zrobić, jakie poczynić kroki, żeby móc być i głosować w Sądzie na kolejnej rozprawie 6 listopada br. Dziękuję

Najważniejsze są obligacje. Skoro masz potwierdzenie odbioru to powinieneś mieć obligacje zmaterializowane. Czy dobrze zakładam? Musisz zabrać ze sobą obligacje i stawić się u sędziego komisarza. Przynajmniej w ostatnich 2 razach sędzie dopuszczał do udziału w głosowaniu w dniu głosowania. Czy będzie tym razem tak samo tego nie wiem.

Do Anty_teresa.

Ładnie napisane, ale utrata płynności finansowej w SK-Banku to zwykłe przestępstwo 74 osoby z zarzutami. To nie była zwykła utrata płynności związku z przekroczeniem progów koncentracji pożyczek. To samo wydarzyło się w innym banku spółdzielczym - w Nadarzynie i w dużej części stali za tym ci sami ludzie.
Sprawa nie jest tak głośna ponieważ większość klientów banku odzyskała wpłacone pieniądze z BFG

Przepraszam, że nie na temat GBK, ale drobne sprostowanie się należy forumowiczom.
Więcej w linku poniżej

wyborcza.pl/7,155287,22642912,...

Może FAKT nie jest najbardziej opiniotwórczą gazetą, ale nasz Romuś jest mistrzu. Państwo Polskie nad biedakiem się pastwi i świat się mu zawalił :

"Jako obywatel tego kraju jestem zdruzgotany, że tak działa instytucja, która odpowiada za sprawiedliwość. Odebrano mi wszystko. Moje życie się skończyło 6 grudnia o 06.05 – mówił dziennikarzom. Prawnicy starali się nie dopuścić do procesu. Złożyli liczne wnioski, w tym pismo do Trybunału Sprawiedliwości Unii Europejskiej podważające bezstronność wrocławskiego sądu. Wszystkie zostały odrzucone."

Jeszcze długa droga przed nami.

W Fakcie o PCZ. "Najciekawszy" wątek wkleiłem w całości.

AsGBK napisał(a):
Zgodnie z informacją Sędziego-komisarza z dnia 24.05.2018 r. wnioski o dopuszczenie do samodzielnego występowania w postępowaniu należało złożyć w Sądzie do 10 lipca.

www.wroclaw-fabryczna.sr.gov.p...

Za Ciebie zagłosuje Kurator.

10 lipca 2018 to termin sugerowany, ale można było przyjść w dniu głosowanie i zgłosić się do sędziego. Dopuszczał do udziału w głosowaniu o ile miało się świadectwo depozytowe lub np oryginały obligacji.
Od strony praktycznej to nie miało znaczenia ponieważ kurator dysponuje zdecydowaną większością obligacji.

Jeżeli to prawda co piszą o Altusie i Trigonie to będzie z nikim żadnych układów i porozumień

Cytat:
Na październikowym posiedzeniu Komisja Nadzoru Finansowego może zadecydować o odebraniu firmie Altus TFI licencji na zarządzanie funduszami alternatywnymi (FIZ, FIZAN, NS FIZ) - dowiedział się nieoficjalnie Business Insider Polska. Podobny los może czekać też Trigona. To efekt postępowania administracyjnego, które KNF wszczęła w związku z potencjalnym naruszeniem obowiązków nadzoru nad poczynaniami GetBacku przy serwisowaniu portfeli funduszy wierzytelności.

businessinsider.com.pl/finanse...

Link do propozycji układu. Słabo to widzę.

www.bankier.pl/static/att/emit...

Nareszcie prokuratura zabrała się za biegłych rewidentów badających bilanse PCZ. Może w końcu i oni odpowiedzą za cudowne wzrosty aktywów i późniejsze "wyparowanie" 300 mln.

Lepiej późno niż wcale.

obligacje.pl/pl/a/biegli-rewid...

Link do artykułu z obligacji.pl Wniosek o wniosek o uchylenie zarządu własnego dłużnika i odwołania spółki Kaczmarek i Skonieczna Doradcy Restrukturyzacyjni z funkcji nadzorcy sądowego

obligacje.pl/pl/a/wierzyciel-g...

Jak dla mnie całkiem sensownie. Tylko czy sąd to uwzględni?

Nie marnujcie czasu na dystrybutorów. Ja bez sensu liczyłem na DM Vestor z powodu EUROCENT S.A. To był błąd. Bierzcie sprawy w swoje ręce i ich pilnujcie. Ile zaoszczędzicie?- kilkaset złotych. Przyjrzyjcie się tylko kancelarii wyznaczonej do reprezentowania obligatariuszy przez sąd - nie widzę sukcesów. Duże prawdobodobieństwo, ze będą klepać to co przedstawi GBK - obym się mylił.

Chodzi o czas.
W połowie marca nic się szczególnego nie działo. Kurs akcji spadał powoli. W mojej ocenie 18,5 zł na IPO to było mistrzostwo świata. Abris na papierze zarobił w kilka miesięcy ok 8 zł na akcję. (kupił za 830 mln zł 80 mln akcji) a sprzedał po 18,5 (oczywiście nie wszystko 20 nowej emisji i 20 swoich czyli wycofał z inwestycji 360 mln zł). Dlatego nie wszedłem w akcje GBK. Nie widziałem uzasadnienia dla tak spektakularnego wzrostu wartości tej firmy. Późniejszy wzrost kursu był dla mnie dużym zaskoczeniem. Spadek notowań traktowałem jako powrót do godziwej wartości GBK i to patrząc z dzisiejszej perspektywy mnie uśpiło. W połowie kwietnia dla większości (lub znacznej ilości) inwestorów i obligatariuszy było jasne, że coś jest nie tak.

Zgadzam się, że szanse nie były równe co pokazuje zachowanie NN. Oni i tak byli spóźnieni, ale byli lepiej zorientowani niż większość.

W dalszym ciągu nie wiem czy te pożyczki od Abrisa to zostały wypłacone czy też są tylko obietnicą, że mogą być udzielone. W moim rozumieniu komunikatów to nie zostały spółce fizycznie udzielone. W tej chwili to nie ma już tak wielkiego znaczenia bo mleko jest rozlane.

Cytat:
Moim zdaniem 18,50zł to jest cena właściwa. W końcu - jak pisałem wyżej - winę ponoszą po częsci nieodpowidzialni obligatariusze.

Masz rację. Patrząc z dzisiejszej perspektywy obligatariusze nie powinni kupić ani jednej obligacji GBK. Nie miałbyś straty na akcjach ponieważ nie było by GBK na giełdzie.

Dziwi mnie tylko, że winisz obligatariuszy, a nie masz pretensji do Abrisu jak elegancko rolował małych akcjonariuszy, proponując emisję bez prawa poboru i dla większych. Przecież jest oczywiste, że dodatkowa emisja iluś milionów akcji nie pozwoli utrzymać kursu na tym samym poziomie co przed emisją. Padają wskaźniki na akcję więc i cena będzie niższa. Pierwsza część podaży akcji pochodziła od małych, później wygląda na to, że NN wywalał ile się dało. Zawalił również kurs obligacji.

Rozumiem twoją gorycz, ale pamiętaj warunki emisji obligacji ustalał GBK i miej do nich pretensje. GBK wystawił wierzycieli do wiatru - pożyczył pieniądze na ustalonych warunkach i powinien ich dotrzymać.
W mojej ocenie problemem nie była nawet opcja put, tylko nie udolność zarządu GBK i głównych udziałowców. W połowie marca wystarczyło by ok 200 -250 mln zł dodatkowego kapitału i nie było by problemu. Trochę większe wykupy obligacji przez kilka tygodni i sytuacja by się uspokoiła. Potem powstrzymanie się od zakupów wierzytelności i spokojne rolowanie kolejnych serii obligacji. To tylko moja teoria.

Cytat:

Tez uważam że bardzo porządnie ustawili program spłat, sądzę że powinni trochę bardziej pocisnąć żeby było więcej miejsca do negocjacji. Ale to już decyzja GBK.

Nie jest to propozycja, która można zaakceptować. Nie mam zaufania do zarządu GBK i uważam, że sanacja jest lepszym rozwiązaniem.
Termin spłat zdecydowanie za długi. Spłata w tym roku zdecydowanie za niska - 10-15% będzie OK. Konwersję części długu (15-20%) może bym zaakceptował, ale nie po cenie 8 zł. - raczej bliżej 4 zł

Co pojawi się w raporcie rocznym? Ostatni jaki widziałem to za 3 kwartał i tam nic nie zapowiadało problemów. Spłaty były, rolowanie długu szło sprawnie a parę miesięcy później jesteśmy w tym miejscu gdzie jesteśmy.

Ciekaw jestem co pchnęło zarząd GBK do doprowadzenia do takiej nierównowagi? jak mieli ustawione premie i nagrody?

No i figa z makiem. Nie ma odsetek dla serii G

Zarząd EUROCENT Spółka Akcyjna z siedzibą w Krakowie informuje, iż w dniu dzisiejszym tj. 26 października 2017 roku otrzymał informację od Tymczasowego Nadzorcy Sądowego o odmowie wyrażenia zgody na wypłatę odsetek od zabezpieczonych na majątku spółki Obligacji serii G (dalej Obligacje ) za czwarty okres odsetkowy Obligacji. Zgodnie z harmonogramem przewidzianym w warunkach emisji Obligacji termin wypłaty odsetek przypada na dzień 28 października 2017 roku. Mimo posiadania środków umożliwiających terminową obsługę Obligacji i mimo starań Zarządu Emitenta odsetki od Obligacji serii G nie zostaną wypłacone w terminie.

Całkowita wartość nominalna wyemitowanych Obligacji wynosi 3 000 000 zł. Obligacje oprocentowane są według stałej stopy procentowej w wysokości 7,5% w skali roku, odsetki od Obligacji wypłacane są kwartalnie. Termin wykupu Obligacji przypada 28 października 2019 r.

I to samo dla serii E

Zarząd EUROCENT Spółka Akcyjna z siedzibą w Krakowie informuje, iż w dniu dzisiejszym tj. 26 października 2017 roku otrzymał informację od Tymczasowego Nadzorcy Sądowego o odmowie wyrażenia zgody na dokonanie częściowej spłaty wartości nominalnej Obligacji serii E. Zarząd Emitenta planował przekazać Obligatariuszom, podobnie jak w ubiegłych tygodniach, kwotę stanowiącą 3% pierwotnej wartości nominalnej. Mimo posiadania środków umożliwiających częściową spłatę i mimo starań Zarządu Emitent nie dokona kolejnej częściowej spłaty wartości nominalnej Obligacji serii E w zaplanowanym przez Zarząd terminie.

Do dnia dzisiejszego Emitent spłacił w transzach 41% łącznej wartości nominalnej Obligacji serii E.

Aksu,

Przesadziłem trochę wczoraj - przepraszam.

Niestety nie mam problemów z czytaniem i nic nie muszę pasować. W warunkach emisji serii G w 3 okresie odsetkowym - Dzień ustanowienia praw do Odsetek 13-07-2017. Dzień płatności Odsetek 21-07-2017. Te daty są w podane. Nie mam innych dokumentów świadczących o zmianach. Z mojego punktu widzenia terminy podane w propozycji nabycia obowiązują. To, że wypłacili odsetki 28.07 było dla mnie zaskoczeniem, ale o tym pisałem.

Aksu,

Pozwij proszę. Jak nie masz pojęcia to się zamknij. Przeczytaj warunki emisji serii G tabela nr 1. Jest tu pkt Sposób naliczania odsetek i jest kolumna Dzień płatności odsetek. Dla twojej wiadomości 21-07-2017 i ten dzień mnie interesuje.

Kod:
mod: z tekstami w stylu "zamknij się" łatwo o skierowanie do programu Projekt Lady, gdzie uczą dobrych manier

A dzisiaj pozytywne zaskoczenie. Na koncie pojawiły się odsetki z obligacji (seria G) fart

Koniec nadchodzi szybko. Nie wypłacił odsetek od serii G. Upadłość to kwestia paru tygodni. Spółka nie jest zdolna do płacenia swoich bieżących zobowiązań. angry5

Sąd Rejonowy dla m.st. Warszawa, X Wydział Gospodarczy dla spraw Upadłościowych i Restrukturyzacyjnych, postanowieniem z dnia 23 stycznia 2017 r. w sprawie o otwarcie postępowania sanacyjnego, sygn. akt X GR 22/16, postanowił zabezpieczyć majątek TOPMEDICAL S.A. z siedzibą w Warszawie, KRS 0000319603, poprzez ustanowienie Tymczasowego Nadzorcy Sądowego w osobie Doradcy Restrukturyzacyjnego Jerzego Sławka, posiadającego licencję nr 2.

Czy ktoś z posiadaczy obligacji serii B lub D dobrał się do hipoteki?

Proszę o informację co należy zrobić aby Administrator Hipoteki rozpoczął egzekucję hipoteki. Będę wdzięczy na info

Emil, ja się z Tobą zgadzam. Chodzi mi tylko o sposób w jaki to zostało zrobione. Kupno niewielkiej części na Cataliście i kompensata wzajemnych zobowiązań. Jak wiesz potrącanie wzajemnych zobowiązań jest dopuszczalną formą. Pytanie jest co to było za zobowiązanie na ponad 1 mln zł, kto stał po drugiej stronie oraz jak to dalej przekuć na materiał procesowy. Cel tego działania w tej chwili jest dla mnie jasny, ale to może nie wystarczyć.

Nie będzie to takie proste.Poniżej link odpowiedzi Skiby wysłany do SII

www.sii.org.pl/static/img/0089...

Należy się im dobrać do d... dosyć przewał.

www.forbes.pl/inwestorzy-na-gp...

Wysyłanie jakiś żądań to za mało. Panie może komentarz do tego:

"Jeszcze mniej przyjemnie zrobiło się w PCZ, wrocławskiej spółce kierowanej przez Romualda Ściborskiego, która na rynku Catalyst uplasowała obligacje za 62 mln złotych. Ostatnią serię sprzedała w czerwcu, w lipcu poinformowała o braku pieniędzy na spłatę długu, a w sierpniu było już po sprawie – sąd ogłosił upadłość PCZ.
Ten człowiek może się dziś śmiać ze wszystkich i napisać książkę, jak oskubać ludzi w świetle prawa – mówi Jarosław Dominiak, prezes Stowarzyszenia Inwestorów Indywidualnych. – Bez przesady można postawić tezę, że to najczarniejszy okres w historii GPW."

Dzięki. Takie pełnomocnictwo ma wadę - nie wskazuje w sposób jednoznaczny kogo ta kancelaria reprezentuje. Musza podać Imię, Nazwisko, Adres i nr PESEL. Pewnie jest tam zakres umocowania.

WatchDog proszę podaj nazwę kancelarii i nazwisko osoby która się pod tym pismem podpisała. Zobaczymy z kim mamy do czynienia.

No to chyba żegnamy PTI. Ci co kupili akcje PTI w ostatnich 3-4 tygodniach umożliwili wyjście Skibie i innym.

www.stockwatch.pl/komunikaty-s...
www.stockwatch.pl/komunikaty-s...

Kto wie kiedy sąd będzie rozpatrywał wniosek NOMADA o upadłość?

ricco1 pomyliłeś forum Shame on you . Pomniki będą stawiać a nie zajmować się sprawą PCZ.

Tworzą byt prawny. Będą mieli roszczenie co zresztą napisali wprost i będą udowadniać, że to nie oni spowodowali straty w spółce a w konsekwencji u wierzycieli. W ten sposób zyskują czas, pewnie ze 2 lata. A czas płynie i pieniądze wierzycieli coraz dalej odpływają w siną dal. Patrzyliście na udziały w spółkach zależnych od PCZ. Cały czas trwa w nich sztuczne podnoszenie kapitału. Niedługo PCZ będzie miał po 1 % zamiast 100%, jak było wcześniej. Ciekaw jestem jak rozwiążą problem działania na szkodę PCZ, a Zarząd i RN zgodnie z KH mają działać na rzecz Spółki, którą reprezentują, a nie głównego udziałowcy. Sorry takie mamy prawo

Czy ktoś wie co dzieje się w spółce. Wolumen obrotów w ostatnim tygodniu bardzo duży.

Czy ktoś wie czy sąd rozpatrzył wniosek o upadłość złożony przez Nomada oraz jaka jest decyzja?

Witam,

Powtórzę pytania czy ktoś dostał odsetki z serii 0816. Przejrzałem KDPW i nie ma informacji o braku środków. Czyżby miła niespodzianka?

Informacje
Stopień: Obeznany
Ostatnia wizyta: 5 maja 2025 17:50:41
Liczba wpisów: 50
[0,01% wszystkich postów / 0,01 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,574 sek.

oypltrqu
ogiybdrk
takbcrgl
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
msvoeitw
jcoqschv
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat