Akurat placówkę banku u nas w Płocku mogę obserwować z okien mieszkania i co widzę:jest trochę ludzi, ale tutaj runu nie ma... Może więcej ludzi będzie po 16, jak wyjdą z pracy. Podejrzewam, że ci z dostępem do internetu robią również jakieś ruchy.
|
|
Temat:
IDEABANK
Spółka przesuwa publikację raportu za III kwartał 2018 RAPORT
|
|
szef KNF-u chciał 40 mln zł w zamian za przetrwanie banku; 40 mln łapówki
|
|
Emitowane obligacje są zabezpieczone poręczeniem udzielonym przez spółkę Granbero Holdings Ltd, spółki konsolidującej wszystkie spółki projektowe Grupy Ghelamco w Polsce
|
|
W BPS-ie nie ma zarządu komisarycznego. Jest prowadzony program naprawczy zatwierdzony przez KNF. Czy KNF i obecny zarząd banku sprawdzili wszystko rzetelnie? Hmmm, mam nadzieję że tak.
|
|
mawoz1 napisał(a):Czy ktoś może ocenić upadek SK Bank Wołomin na notowane obligacje BPS. Wiele czynników wpływa na notowania obligacji BPS, ale ostatnio zwłaszcza upadek banku w Wolominie dał jego obligacjom w kość. Już obecnie w BPS wdrażany jest program naprawczy. W komunikacie dotyczącym zaprzestania działania SK Banku, KNF niedwuznacznie wyraziła się na temat jakości czynności nadzorczych pełnionych przez BPS w banku w Wołominie. Inwestorzy boją się teraz, że BPS będzie potrzebował ponownego dokapitalizowania, po tym jak syndyk BS w Wołominie wycofa z BPS wkłady. Ponadto inwestorzy zastanawiają się, czy BPS był równie niefrasobliwy w nadzorze pozostałych zrzeszonych banków spółdzielczych... Wszystkie obligacje BPS, notowane na Catalyst są podporządkowane, a czym to grozi w razie upadłości, to nie trzeba tłumaczyć. Co prawda, BPS w komunikacie stwierdza, że całe zrzeszenie ma się dobrze po upadku banku w Wołominie, ale to tylko komunikat... Poza tym BPS jest znany z nietrafionych inwestycji w obligacje korporacyjne (Gant itd) oraz ma b. wysoki poziom kredytów zagrożonych, co odbija mu się czkawką (wysokie odpisy) i jeszcze jakiś czas będzie się odbijać... To tak na szybko
|
|
Hmmmm, ciekawe... Akcje za to rosną.
|
|
Pojawiają się prawne wątpliwości czy ustawa "frankowa" jest ok link
|
|
Ach ten BPS nie rozpieszcza inwestorów ostatnio:( Bank poniósł drugą z rzędu sporą stratę...
|
|
działa, ale w ograniczonej formie: tzn. widzę tylko raporty...
|
|
Też mogę napisać, że odsetki są na koncie  Ale czy następnym razem będą
|
|
Szkoda, że BDM ma tak mało POK-ów...
|
|
Prezes Borusowski dopuszcza możliwość wcześniejszego wykupu obligacji, pod warunkiem że nie będzie okazji inwestycyjnych...
|
|
|
|
Potwierdzam - odsetki od BPS0718 są na koncie w aliorze
|
|
|
|
Pojawił się skonsolidowany raport grupy kapitałowej BPS: link Uwagę zwraca zwłaszcza analiza wskaźnikowa w stosunku do roku 2012...
|
|
|
|
Cytat:Przy okazji Bestu - wiecie czy zapis można złożyć elektronicznie czy i tak trzeba się udać do biura podpisać jakieś papiery? Zdaje się, że można elektronicznie złożyć zapis: mbank - na samym dole
|
|
|
|
Dzisiaj robiłem zapis na obligacje PKN ORLEN z dyspozycją deponowania na innym rachunku niż w DM PKO BP i nic nie płaciłem
|
|
Jeśli można coś zasugerować w sprawie większej dostępności: lepiej skorzystać z usług biura, które ma dużo większą ilość placówek, bo te obecne ich ilością nie grzeszy, przez co oferta siłą rzeczy jest jednak ograniczona...
|
|
Kupon od GNB0220 zaksięgowany:)
|
|
|
|
obligacje KRU0713 zostały wykupione:)
|
|
Wczoraj wpłynęły odsetki od PCR0416:)))
|