Temat:
KGHM
|
|
Dobry wieczór, poproszę o zakup PGE. Liczę na wzrost kursu w zwiazku z transformacja energetyczna w Polsce (źródła odnawialne, atom). Z punktu widzenia technicznego spodziewam się że obecną fala wzrostową wybije strefę oporową między 8.5 a 9 zł. Dodatkowo mamy sekwencje rosnących dołków
|
|
Zgłaszam się
|
|
Cześć, poproszę o zapisanie na listę rezerwową. Wybieram Polimex. Gram pod rozszerzenie działalności w związku z zakończeniem wojny i odbudowa Ukrainy oraz uruchomieniem procesu budowy elektrowni atomowych. Poza tym technicznie wykres wygląda obiecująco o ile przeskoczy 5 zl. Pozdrawiam wszystkich uczestników i życzę sukcesów
|
|
Teoria spiskowa. Może boją się słabych wyników Allegro za q3 ...
|
|
Chodzi o zamianę na obligacje Aforti. Nie znam szczegółów bo Pan był tajemniczy przez telefon i poiwedział, że wyśle szczegóły mailem, ale do tej pory nic nie dostałem:( Dlatego zastanawiam się o co może im chodzić i co to w ogóle za firma. Wszystkie chyba spółki NC mają podobny profil.
|
|
Cześć. Też jestem żywo zainteresowany tym wątkiem. Prosiłbym o więcej szczegółów jak przeprowadzić cały proces. Dzwonił ostatnio ktoś do mnie z Aforti i proponował wymianę obligacji Polfy na obligacje Aforti. Tak naprawdę czy coś można teraz zrobić oprócz czekania na wyrok sądu?
|
|
Temat:
DEVELIA
LC Corp usunięty z MSCI Poland Do indeksu MSCI Poland Small Cap dołączy od 1 grudnia Kruk i Neuca, a zostanie z niej usunięty Kernel, LC Corp, Polski Holding Nieruchomości i ZE PAK - podało MSCI w komunikacie. biznes.pap.pl/pl/news/search/i...Wrzucam informację o zmianach w MSCI Poland jakie będą miały miejsce od 01.12 Wszystkie serwisy piszą tylko o wejściu Kruka, ale o pozostałych zmianach to już chyba zapomnieli:)
|
|
Temat:
PHN
Polski Holding Nieruchomości usunięty z MSCI Poland Do indeksu MSCI Poland Small Cap dołączy od 1 grudnia Kruk i Neuca, a zostanie z niej usunięty Kernel, LC Corp, Polski Holding Nieruchomości i ZE PAK - podało MSCI w komunikacie. biznes.pap.pl/pl/news/search/i...Wrzucam informację o zmianach w MSCI Poland jakie będą miały miejsce od 01.12 Wszystkie serwisy piszą tylko o wejściu Kruka, ale o pozostałych zmianach to już chyba zapomnieli:)
|
|
Temat:
ZEPAK
ZE PAK usunięty z MSCI Poland Do indeksu MSCI Poland Small Cap dołączy od 1 grudnia Kruk i Neuca, a zostanie z niej usunięty Kernel, LC Corp, Polski Holding Nieruchomości i ZE PAK - podało MSCI w komunikacie. biznes.pap.pl/pl/news/search/i...Wrzucam informację o zmianach w MSCI Poland jakie będą miały miejsce od 01.12 Wszystkie serwisy piszą tylko o wejściu Kruka, ale o pozostałych zmianach to już chyba zapomnieli:)
|
|
Temat:
KERNEL
Kernel zostaje usunięty z MSCI Poland Do indeksu MSCI Poland Small Cap dołączy od 1 grudnia Kruk i Neuca, a zostanie z niej usunięty Kernel, LC Corp, Polski Holding Nieruchomości i ZE PAK - podało MSCI w komunikacie. biznes.pap.pl/pl/news/search/i...Wrzucam informację o zmianach w MSCI Poland jakie będą miały miejsce od 01.12 Wszystkie serwisy piszą tylko o wejściu Kruka, ale o pozostałych zmianach to już chyba zapomnieli:)
|
|
Temat:
NEUCA
Kruk i Neuca dołączą do indeksu MSCI PolandDo indeksu MSCI Poland Small Cap dołączy od 1 grudnia Kruk i Neuca, a zostanie z niej usunięty Kernel, LC Corp, Polski Holding Nieruchomości i ZE PAK - podało MSCI w komunikacie. biznes.pap.pl/pl/news/search/i...Wrzucam informację o zmianach w MSCI Poland jakie będą miały miejsce od 01.12 Wszystkie serwisy piszą tylko o wejściu Kruka, ale o pozostałych zmianach to już chyba zapomnieli:)
|
|
Temat:
KERNEL
|
|
Temat:
KERNEL
Dzięki W kwestii doprecyzowania: - wklejony przeze mnie link nie pochodził z gpwinfostrefa tylko z serwisu pap. - warto chyba zostawić komentarz i napisać prośbe o poprawę. W takiej formule widzę, że dyskusja toczy się na forach innych firm np. cd projekt. - jestem ciekawy jakiej wartości są niektóre komentarze i dyskusja prowadzona na forum CDProjekt? - fundusz Cascade Investment, którego właścicielem jest BIll Gates zwiększył swoje zaangażowanie do ponad 5% w akcje firmy Kernel co może oznaczać, że wysoko ocenia atrakcyjność spółki "Kernel Holding S.A. informs that it has received ....." biznes.pap.pl/pl/news/search/i...
|
|
Temat:
KERNEL
Drogi Adminie! Wrzuciłem wczoraj i dzisiaj dwa wpisy na temat tego, że pewien fundusz zainwestował środki w spółkę Kernel. Oczywiście podając odnośnik do artykuły w prasie. Nie widzę tych wpisów. Jeżeli zostały usunięte, to chociaż wypadałoby napisać dlaczego. Proszę o wytłumaczenie, bo jestem nowym użytkownikiem i może czegoś nie doczytałem Kod:mod: wypadałoby się przygotować do działalności na forum. (1) link wymaga cytatu; (2) linki z gpwinfostrefa nie działają bo odesłania z SW są blokowane (ktoś tam zwariował) --> ergo Twoje posty nie miały żadnej wartości dla użytkowników.
|
|
Temat:
MOL
Dobry wieczór! Miałem podobny problem. Rachunek w DB. Zgłosiłem się do banku i pod koniec lipca otrzymałem dywidendę na rachunek maklerski. Wyjaśnili to jako jakieś problemy osób zajmujących się tematem. pzdr
|
|
Temat:
URSUS
Czy ktoś może wie czym są spowodowane te dzisiejsze wymiany? Skąd nagle taka zmienność i aktywność po stronie podaży jak i popytu? Kurs nawet spada w okolice 2,8 pln.
|
|
Ja też nie otrzymałem wypłaty kuponu. Jaką teraz przyjąć procedurę? Jaka jest drogą postępowania, żeby ubiegać się o swoją kasę? Proszę o krótki scenariusz i pomoc za co z góry dzięki
|
|
Temat:
KERNEL
Coś się w końcu dzieje z obrotami spółki. Pytanie czy to ucieczka czy zbieranie sił pod przyszłe wzrosty (wyjście górą z formacji)?
|
|
Dzięki za info. Jestem posiadaczem serii C. Czy ta seria została wycofana z catalystu? Nie widzę jej w notowaniach?
|
|
Czy można jeszcze sprzedać obligacje Polfy na rynku?
|
|
Temat:
NEUCA
To nie jest ten DM, który ogłosił upadłość? W ostatnich dniach widać, że pojawiło się kilka artykułów "sponsorowanych" na temat Neuca. Jeden porównuje wyniki Grupy Pelion z Grupą Neuca. W tym przypadku moim zdaniem nie ma co porównywać. Wnioski są jednoznaczne. Pytanie czy wzrost wartości akcji będzie postępował dalej? Czy może ktoś z redakcji jest w stanie powiedzieć jaki "silnoręki" dokonał w ostatnim czasie masowych transakcji na dużą ilość papierów? Spółka nie potwierdziła w art. tak masowego nabycia papierów. Przy takiej płynności jest to zastanawiające. Proszę o słowo komentarza.
|
|
Temat:
NEUCA
Zastanawiająca jest tranzakcja na 23 tyś papierów. Ciekawe skąd na rynku przy tak niskiej płynności pojawiła się taka ilość i kto to kupił?
|
|
Temat:
MABION
Tak. Ale czy to wpłynie pozytywnie czy negatywnie na kurs spółki? Może chodzi o spotkanie Zarządu spółki w tym tygodniu?
|
|