PARTNER SERWISU
etcbwenh
mapez

mapez

Ostatnie 10 wpisów
https://stooq.pl/mol/?id=7639
Jakoś tego nie czaję.
Czy ktoś może pomoc mi to wyjaśnić w bardziej przystępny sposób?
Z góry dzięki

Dobry wieczór,
poproszę o zakup PGE.
Liczę na wzrost kursu w zwiazku z transformacja energetyczna w Polsce (źródła odnawialne, atom).
Z punktu widzenia technicznego spodziewam się że obecną fala wzrostową wybije strefę oporową między 8.5 a 9 zł. Dodatkowo mamy sekwencje rosnących dołków

Zgłaszam się

Cześć, poproszę o zapisanie na listę rezerwową. Wybieram Polimex.
Gram pod rozszerzenie działalności w związku z zakończeniem wojny i odbudowa Ukrainy oraz uruchomieniem procesu budowy elektrowni atomowych. Poza tym technicznie wykres wygląda obiecująco o ile przeskoczy 5 zl.
Pozdrawiam wszystkich uczestników i życzę sukcesów

Teoria spiskowa.
Może boją się słabych wyników Allegro za q3 ...Silenced

Chodzi o zamianę na obligacje Aforti. Nie znam szczegółów bo Pan był tajemniczy przez telefon i poiwedział, że wyśle szczegóły mailem, ale do tej pory nic nie dostałem:( Dlatego zastanawiam się o co może im chodzić i co to w ogóle za firma. Wszystkie chyba spółki NC mają podobny profil.

Cześć. Też jestem żywo zainteresowany tym wątkiem. Prosiłbym o więcej szczegółów jak przeprowadzić cały proces. Dzwonił ostatnio ktoś do mnie z Aforti i proponował wymianę obligacji Polfy na obligacje Aforti. Tak naprawdę czy coś można teraz zrobić oprócz czekania na wyrok sądu?

LC Corp usunięty z MSCI Poland

Do indeksu MSCI Poland Small Cap dołączy od 1 grudnia Kruk i Neuca, a zostanie z niej usunięty Kernel, LC Corp, Polski Holding Nieruchomości i ZE PAK - podało MSCI w komunikacie.

biznes.pap.pl/pl/news/search/i...

Wrzucam informację o zmianach w MSCI Poland jakie będą miały miejsce od 01.12
Wszystkie serwisy piszą tylko o wejściu Kruka, ale o pozostałych zmianach to już chyba zapomnieli:)

Polski Holding Nieruchomości usunięty z MSCI Poland

Do indeksu MSCI Poland Small Cap dołączy od 1 grudnia Kruk i Neuca, a zostanie z niej usunięty Kernel, LC Corp, Polski Holding Nieruchomości i ZE PAK - podało MSCI w komunikacie.

Wszystkie serwisy piszą tylko o wejściu Kruka, ale o pozostałych zmianach to już chyba zapomnieli:)

ZE PAK usunięty z MSCI Poland

Kernel zostaje usunięty z MSCI Poland

Kruk i Neuca dołączą do indeksu MSCI Poland

Tak to prawda:( Człowiek widzi to co chce widzieć.

www.parkiet.com/artykul/27,144...

Zbieżność nazw firm inwestycyjnych spowodowała....

Dzięki
W kwestii doprecyzowania:
- wklejony przeze mnie link nie pochodził z gpwinfostrefa tylko z serwisu pap.
- warto chyba zostawić komentarz i napisać prośbe o poprawę. W takiej formule widzę, że dyskusja toczy się na forach innych firm np. cd projekt.
- jestem ciekawy jakiej wartości są niektóre komentarze i dyskusja prowadzona na forum CDProjekt?

- fundusz Cascade Investment, którego właścicielem jest BIll Gates zwiększył swoje zaangażowanie do ponad 5% w akcje firmy Kernel co może oznaczać, że wysoko ocenia atrakcyjność spółki
"Kernel Holding S.A. informs that it has received ....."

Drogi Adminie!
Wrzuciłem wczoraj i dzisiaj dwa wpisy na temat tego, że pewien fundusz zainwestował środki w spółkę Kernel. Oczywiście podając odnośnik do artykuły w prasie.
Nie widzę tych wpisów. Jeżeli zostały usunięte, to chociaż wypadałoby napisać dlaczego.

Proszę o wytłumaczenie, bo jestem nowym użytkownikiem i może czegoś nie doczytałem

Kod:
mod: wypadałoby się przygotować do działalności na forum. (1) link wymaga cytatu; (2) linki z gpwinfostrefa nie działają bo odesłania z SW są blokowane (ktoś tam zwariował) --> ergo Twoje posty nie miały żadnej wartości dla użytkowników.

Dobry wieczór!
Miałem podobny problem. Rachunek w DB. Zgłosiłem się do banku i pod koniec lipca otrzymałem dywidendę na rachunek maklerski. Wyjaśnili to jako jakieś problemy osób zajmujących się tematem.
pzdr

Czy ktoś może wie czym są spowodowane te dzisiejsze wymiany? Skąd nagle taka zmienność i aktywność po stronie podaży jak i popytu? Kurs nawet spada w okolice 2,8 pln.

Ja też nie otrzymałem wypłaty kuponu.
Jaką teraz przyjąć procedurę? Jaka jest drogą postępowania, żeby ubiegać się o swoją kasę?
Proszę o krótki scenariusz i pomoc za co z góry dzięki

Coś się w końcu dzieje z obrotami spółki. Pytanie czy to ucieczka czy zbieranie sił pod przyszłe wzrosty (wyjście górą z formacji)?

Dzięki za info.
Jestem posiadaczem serii C.
Czy ta seria została wycofana z catalystu? Nie widzę jej w notowaniach?

Czy można jeszcze sprzedać obligacje Polfy na rynku?

To nie jest ten DM, który ogłosił upadłość?
W ostatnich dniach widać, że pojawiło się kilka artykułów "sponsorowanych" na temat Neuca.
Jeden porównuje wyniki Grupy Pelion z Grupą Neuca. W tym przypadku moim zdaniem nie ma co porównywać. Wnioski są jednoznaczne.
Pytanie czy wzrost wartości akcji będzie postępował dalej?
Czy może ktoś z redakcji jest w stanie powiedzieć jaki "silnoręki" dokonał w ostatnim czasie masowych transakcji na dużą ilość papierów? Spółka nie potwierdziła w art. tak masowego nabycia papierów.
Przy takiej płynności jest to zastanawiające.
Proszę o słowo komentarza.

Zastanawiająca jest tranzakcja na 23 tyś papierów. Ciekawe skąd na rynku przy tak niskiej płynności pojawiła się taka ilość i kto to kupił?

Tak. Ale czy to wpłynie pozytywnie czy negatywnie na kurs spółki?
Może chodzi o spotkanie Zarządu spółki w tym tygodniu?

Informacje
Stopień: Oswojony
Ostatnia wizyta: 5 września 2025 22:10:22
Liczba wpisów: 31
[0,01% wszystkich postów / 0,01 postów dziennie]
Punkty respektu: 1

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,404 sek.

yynsoymm
rqubvnre
ffdejqjn
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
mfkqukpq
hwrvpzwc
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat