Temat:
11BIT
po debiucie Moonlightera na NS a kurs w ciągu tygodnia spadł 7%. Ktoś mi potrafi to wytłumaczyć logicznie? Zapewne punktem odniesienia będzie dopiero publikacja raportu w środę.
|
|
Temat:
11BIT
potrafi mi ktoś racjonalnie wytłumaczyć jeszcze przed publikacją wyników nagły spadek ceny od poziomu 458? tylko jeśli ktoś twierdzi że to fundusze itp. to proszę przedstawić dowód że w portfelu mają akcje 11bit.
|
|
Temat:
11BIT
zajmowałem się niemało lat wprawdzie nie finansami ale planowaniem operacyjnym produkcji i zawsze jak robiłem zamknięcie miesiąca czy np. półroczne to odnosiłem to do okresu półrocznego a nie kwartalnego. czemu tutaj wszyscy tak patrzą na wynik kwartalny a nie półroczny?
|
|
Temat:
11BIT
mam pytanie do forumowiczów, te wszystkie rekomendacje co do ceny docelowej to jest zawsze naturalna pochodna tego konsensusu wyników okresowych? W sensie jeśli rekomendację tworzy ten sam dom maklerski co jeden z tych sześciu prognoz branych do konsensusu.
|
|
Temat:
11BIT
Precyzując trzeba dodać że prognozy sześciu biur maklerskich co do zysku netto w 2 kwartale to niezłe widełki: od 31,6 do 45,9 mln.
|
|
Temat:
11BIT
jak myślicie jaki wpływ na kurs będzie miało podanie podobno podczas wyników półrocznych sprzedaży Frostpunka?
|
|
Dziwne że przy tych swoich niezłych analizach nie bierzesz pod uwagę kontekstu rynku o czym mówią chyba na każdym szkoleniu o analizie technicznej.
|
|
Zastanawiam się czemu służy takie pompowanie Cyberpunka wszędzie gdzie podobno kampania promocyjna pierwotnie miała być krótsza a poza tym wszyscy dobrze wiedzą że kurs jest napompowany do niebywałej wartości w stosunku do rekomendacji i realnych wyników finansowych?
|
|
Temat:
iFun4all
Spółka wyprodukuje grę dla Microsoft a poza tym 28-ego premiera Serial Cleanera na Nintendo Switch w Japonii a na forum brak dyskusji.....Poza bardzo średnimi wynikami za pierwszy kwartał, technicznie spółka wygląda nieźle. Co sądzicie?
|
|
Temat:
11BIT
Steamspy jest obecnie wiarygodny? Piszą o 20-50 tys. na Steam.
|
|
Temat:
11BIT
baks: zastanawiam się skąd tak jednoznacznie wyciągasz wnioski co do ilości personelu. Osiem lat zajmowałem się planowaniem operacyjnym produkcji firmy 450 osobowej, w tym właśnie zasobów ludzkich i do czegoś takiego potrzebne są dane typu ile godzin produkcyjnych zamierzają poświęcić na to a tu już wchodzą znane tylko im ścisłe dane dotyczące rozmachu gry, ilości szczegółowości itp., później muszą dodać do tego różne straty czasu przy produkcji, nadgodziny, chorobowe, uczenie się nowych pracowników, godziny na produkcję rozwojową, na dodatki, wielozadaniowość, zmianę stanowisk itp., urlopy wakacyjne. ilości dni roboczych w miesiącu itd.... Przy tworzeniu np. takiego planu operacyjnego w firmie dotyczącego zasobów ludzkich, przynajmniej ja używałem z 50 różnych wskaźników zanim doszłem ilu ludzi potrzebuję na kolejny rok, lata.
|
|
Temat:
TSGAMES
Wygląda to zabawnie przy końcu sesji, obroty malutkie i cyzelowanie we wsparcia i opory żeby zarobić parę drobniaków.
|
|
Temat:
11BIT
spinor1: gdzie masz napisane na forum inwestorskim że nie będą podawać sprzedaży? Bo nigdzie nie jest to napisane jednoznacznie. Napisali jedynie że będą zarządzać odpowiednio ceną.
|
|
Temat:
11BIT
A tu dalej liczą na podstawie komentarzy a na forum 11bit liczą na podstawie godzin gry co na logikę wydaje się wiele bardziej przekonujące. Komentarzy nikt nie musi pisać a grać każdy musi. I jeszcze pisanie że sprzedaż zatrzyma się na 500tys. bo ilość dzienna komentarzy jest taka i owaka to już na prawdę hipokryzja i ignoranctwo. Co poniektóre komentarze to tzw. "sztuka dla sztuki" i....pretensjonalność oraz małostkowość.
|
|
Temat:
11BIT
Grają na przeczekanie
|
|
Temat:
11BIT
Porównywanie komentarzy do sprzedanych sztuk jest dla mnie co najmniej dziwne. Tak jakbym porównywał ilość sprzedanych sztuk czegoś do ilości komentarzy na ceneo.
|
|
Temat:
RYVU
Mieli opublikować wyniki badań swoich na konferencji AACR w Chicago, jest na ich stronie.
|
|
Temat:
RYVU
jakieś informacje o wynikach konferencji w USA?
|
|
Pieniędzy miało nie być a są.
A nieufność to nie slogan. Poczytaj diagnozę społeczną.
|
|
Karuzela stanowisk to jeszcze większy slogan. Przytoczę cytat z poprzedników: "Pieniędzy nie ma i nie będzie".
|
|
Polską giełdę toczy patologiczna nieufność i czarnowidztwo. Problem jest w mentalności społeczeństwa.
|
|
Temat:
RYVU
Te prawa do akcji które będą jutro emitowane jako osobny indeks działają tak że inwestor przed oficjalnym dopuszczaniem może sprzedać akcje na które się zapisał i ta cena zostanie już ujęta w indeksie "normalnym" spółki? Czy nastąpi to dopiero w momencie oficjalnego dopuszczenia nowej emisji?
|
|
rozumiem już
|
|
dokładnie. Ale jak to jest? indywidualni kupują po cenie maksymalnej. Póżniej jest ustalana cena ostateczna. To po jakiej cenie kupiłem akcje? Bo obecnie po redukcji mam na koncie maklerskim tak jakbym je kupił nie za cenę ostateczną ale maksymalną.
|
|
Jak to jest z tą ceną maksymalną i ostateczną? Czy te ceny obejmują wszystkie akcje firmy czy tylko tą serię która teraz jest emitowana? Rozumiem że cena maksymalna to cena która powinna być zbliżona do wyceny? Tutaj ceny te różnią się dosyć znacznie. Znacie wiele podobnych sytuacji gdy przy debiucie różnica tych cen byłaby aż o 21%?
|
|
Sprzedano jedynie akcje za 92 mln a oczekiwano na ponad 200, a max 290. Czyli szału może nie być.
|
|
Jak to jest z braniem pod uwagę tego wskaźnika przy wyznaczaniu stop lossu? W jakich przypadkach należy brać n-krotność wskaźnika np. x2, x3. Słyszałem też opinię że powinno się brać co najmniej połowę dziennego ATR? N-krotność przy spółkach mniej płynnych?
|
|
Temat:
JSW
Podziękujcie totalnej opozycji że giełda tak się ślimaczy obecnie. Oni wszędzie rozpowiadają wyssane z palca opinie o rządach PIS-u. Co jak co ale gospodarka się kręci świetnie.
|
|
Temat:
RYVU
Wiadomo kiedy pierwszy dzień notowań nowych akcji? Znalazłem jedynie przydział na jutro.
|
|
Temat:
RYVU
Jak się ma fakt że firma ma wskaźnik C/Z 68, podczas gdy dla sektora jest 32. A C/WK 13,34 a dla branży 6,66.
|
|
Temat:
BRAND24
www.wirtualnemedia.pl/artykul/...Ciekawy komentarz na dole. Jako beginner giełdowy - przy NanoGroup instytucje były mniejszością na debiucie a debiut był przeciętny. A tutaj oby było lepiej.
|
|
Temat:
ENERGA
jestem dyletantem w sprawach giełdy więc spytam jak myślicie jak długo jeszcze cena będzie się utrzymywała w okolicy 16 zł?
|
|
Temat:
ENERGA
O 14 były jakieś ważne dane z USA i od godz. 14 sukcesywnie spadek.
|
|
Temat:
ENERGA
huncek napisał(a):Planowana redukcja według domów maklerskich nawet 50%. Zapisało się 60 000 indywidualnych inwestorów. www.bankier.pl/wiadomosc/Energ...Tutaj pisze że tedukcja ma objąć jedynie inwestorów którzy złożyli maksymalny zapis na akcje. Więc powiedzcie jak to w końcu będzie?
|
|