PARTNER SERWISU
ukxlbkfc
radecky

radecky

Ostatnie 10 wpisów
oczywiscie wielu spraw nie wiemy...jak np. cena...
jest jeszcze możliwosć kupna elka za akcje jago

maciek jest blisko 33% w jago...ciekawe czy ma w planach zwiększenie zaangazowania i przekroczenie progu 33%

ja mysle ze przynajmniej chwilowo będą wzrosty
pozdrawiam

pomijając kwestie czy elektrim jest ble czy cacy, to wytkne włąśnie tobie dwa błędy myśleniowe...

mają skupić 4,2mln akcji a maciek ma 4,2mln akcji...oraz dla maćka ma znaczenie kurs jago i jego dalsza sytuacja gdyż ma tam kupe kasy wsadzone... więcej niz w elka

toopaz napisał(a):
na Jago obowiązuje trend spadkowy, jednak podchodzi pod jego górne ograniczenie pokonanie 2,34 to potencjalny sygnał kupna z zasięgiem do 2,60, stop loss 2,15 później podnosimy oczywiście na 2,34

ta cała analiza tech nie dotyczy jago... tam juz nie raz miało iść zgodnie z oRGR i innymi trendami... ta spółka żyje po swojemu

sebanr1 napisał(a):
KOMISJA NADZORU FINANSOWEGO
Raport bieżący nr 65 / 2009
Data sporządzenia: 2009-10-27
Skrócona nazwa emitenta
JAGO
Temat
Spłata kredytu
Podstawa prawna
Art. 56 ust. 1 pkt 1 Ustawy o ofercie - informacje poufne
Treść raportu:
Zarząd Firmy Handlowej JAGO S.A. informuje, że w okresie od 30.09.2009 do 27.10.2009 r. nastąpiła częściowa spłata kredytu zaciągniętego w BRE Bank S.A. ( zaciągniętego przez STORMM S.A. ) w wysokości 1.700.000,00 PLN . Obecne zadłużenie emitenta w BRE Bank S.A. wynosi 8.300.000,00 PLN.

ech

dokłądnie na takie info czekałem od połączenia... jeszcze czekam na wzrosty :)

ps. mam nadzieje że zostawili kase na wezwanie na zremb :) co myślicie o zrembie?? chyba do końca roku mają czas

jakie jest wasza opinia na temat zbycia ganta przez stormm ... ?? tak jakos po 22zł srednio zbyli

wywalili prawie połowe ganta

jest rejestracja w sądzie :)

Stormm z Jago razem już od IV kwartału
Piotr Gośliński 02-09-2009, ostatnia aktualizacja 02-09-2009 14:30

- W najbliższych dniach złożymy wniosek do sądu o zarejestrowanie podwyższenia kapitału w związku z fuzją Stormm-u z Jago. Są szanse, że w czwarty kwartał wejdziemy już jako jedna grupa - mówi Krzysztof Kosiorek-Sobolewski, jeden z głównych akcjonariuszy Stormm-u (ma 29,90 proc. kapitału).
źródło: Fotorzepa
+zobacz więcej

Przypomnijmy, że kilka dni temu Komisja Nadzoru Finansowegozatwierdziła memorandum informacyjne w związku z emisją ponad 10 mln akcjiJago serii E dla akcjonariuszy Stormm-u. - Już dziś widzimy, że bankiprzygotowały dla nas dużo korzystniejsze warunki kredytowania niż wcześniej dla dwóch oddzielnych firm. Jest to ważne z uwagi na nasze plany przejęć w segmencie mrożonek i nowe projekty w części inwestycyjnej - dodaje Kosiorek-Sobolewski.

W I półroczu Stormm wypracował 14,5 mln zł zysku netto przy 15,2 mln złskonsolidowanej sprzedaży. Wpływ na dobre wyniki miały zyski z inwestycjigiełdowych. Efekty tych działań widać w przychodach finansowych, któreprzekroczyły 42 mln zł. - Zarobek został osiągnięty wyłącznie na rynkukasowym - podkreśla akcjonariusz spółki. Nie zdradza, nazw akcji spółek naktórych Stormm wypracował milionowe zyski. Walory Stormm-u kosztująaktualnie 1,14 zł, po ponad 7,3-proc. spadku ceny.
PARKIET

Stormm z Jago razem już od IV kwartału
Piotr Gośliński 02-09-2009, ostatnia aktualizacja 02-09-2009 14:30

- W najbliższych dniach złożymy wniosek do sądu o zarejestrowanie podwyższenia kapitału w związku z fuzją Stormm-u z Jago. Są szanse, że w czwarty kwartał wejdziemy już jako jedna grupa - mówi Krzysztof Kosiorek-Sobolewski, jeden z głównych akcjonariuszy Stormm-u (ma 29,90 proc. kapitału).
źródło: Fotorzepa
+zobacz więcej

Przypomnijmy, że kilka dni temu Komisja Nadzoru Finansowegozatwierdziła memorandum informacyjne w związku z emisją ponad 10 mln akcjiJago serii E dla akcjonariuszy Stormm-u. - Już dziś widzimy, że bankiprzygotowały dla nas dużo korzystniejsze warunki kredytowania niż wcześniej dla dwóch oddzielnych firm. Jest to ważne z uwagi na nasze plany przejęć w segmencie mrożonek i nowe projekty w części inwestycyjnej - dodaje Kosiorek-Sobolewski.

W I półroczu Stormm wypracował 14,5 mln zł zysku netto przy 15,2 mln złskonsolidowanej sprzedaży. Wpływ na dobre wyniki miały zyski z inwestycjigiełdowych. Efekty tych działań widać w przychodach finansowych, któreprzekroczyły 42 mln zł. - Zarobek został osiągnięty wyłącznie na rynkukasowym - podkreśla akcjonariusz spółki. Nie zdradza, nazw akcji spółek naktórych Stormm wypracował milionowe zyski. Walory Stormm-u kosztująaktualnie 1,14 zł, po ponad 7,3-proc. spadku ceny.
PARKIET

WatchDog napisał(a):
Robię po kolei te co mam przetworzone. Proszę nie poganiać.

właśnie Joker nie poganiaj WD :)

małymi kroczkami na góre zmierzamy :)

a jakie macie spostrzeżenia na temat raportów obu pereł?? czy bańka straty w 2qw jagody to koszt przejęć i papierków zwiazanych z łączeniem z stm??

Joker napisał(a):
Gortal napisał(a):
Joker napisał(a):
Gortal napisał(a):
Skorzystałem z promocji na 1.13
No jak już się chwalisz to na przyszłość powiedz nam wcześniej że na danym poziomie jest promocja. A nie 10% wyżej.. Też chcemy skorzystać laughing4

Jakbym wiedział to bym wziął pod korek, a tak to tylko dziobnąłem ;-) ale z drugiej strony jak papier startuje i jedzie koło 15% na plusie a potem poddaje się zbiorowej panice wchodząc na minus to można sądzić, że wróci w okolice początkowych poziomów.
Tylko z drugiej strony papier może niedługo z rynku zniknąć i wciąż jest grany na niekorzystnym parytecie, więc jak się o tym wie to już taki oczywiste to nie jest ;)
Ja w każdym razie na tym wozie już długo jadę i pojadę do końca, pewnie jakieś 3-4 tygodnie.

ja też licze ze to jeszcze 3-4tygodnie... a co do ceny...parytet równie dobrze moze oznaczac ze to jagoda dogoni stm który nadal będzie rósł

pkocinski napisał(a):
radecky napisał(a):
pkocinski napisał(a):
no moze i tyle kosztuje ale wyglada na to ze stormm jest posrednikiem i od kazdej tony kasuje 5usd czyli i tak niezla kasa. no i w raporcie jest wzmianka ze w jago powstanie komorka " stormm"..

gdzie ta wzmianka... poprosze o namiar

danke salute

stockwatch raport stormm, komentarz zarzadu str.2

dostrzegłem juz...podziekował

pkocinski napisał(a):
no moze i tyle kosztuje ale wyglada na to ze stormm jest posrednikiem i od kazdej tony kasuje 5usd czyli i tak niezla kasa. no i w raporcie jest wzmianka ze w jago powstanie komorka " stormm"..

gdzie ta wzmianka... poprosze o namiar

danke salute

teraz zcekamy do 2września...nie zajeli sie jago www.knf.gov.pl/Images/KNF_19_0...

Joker napisał(a):
Cytat:
NABYCIE AKCJI

Raport bieżący nr 39/2009

Zarząd Firmy Handlowej JAGO S.A., informuje, iż w dniu 06 sierpnia 2009 roku otrzymał od Członka Rady Nadzorczej Spółki zawiadomienie o nabyciu akcji Spółki przez STORMM S.A. z siedzibą w Warszawie. Zawiadomienie podpisane zostało przez Członka Zarządu STORMM S.A., będącego równocześnie Członkiem Rady Nadzorczej Firmy Handlowej JAGO S.A. Przekazane, na podstawie art. 160 Ustawy o obrocie instrumentami finansowymi (Dz. U. Nr 183 poz. 1538 z póź. zm.) zawiadomienie zawiera informację o następującej transakcji na rynku regulowanym GPW: a) nabycie w dniu 31 lipca 2009 roku 100.000 akcji po średniej cenie 2,35 zł.

Data sporządzenia: 2009-08-06 System: ESPI

jak wczoraj rzekłem tak dziś sie stało :) a moze wczorajszy volumen też do stormmu należał...hm? dobrze jest tylko jeszcze nie przekłada sie to na zainteresowanie giełdowych chłopców i dziewcząt hello1

Joker napisał(a):
Bardzo dobre posunięcie
Wszystkie emisje kierowane w zamian za przejmowane podmioty były w cenach 2,60-3 zł/akcje
Zbierają z rynku i po połączeniu akcje Jago będące w posiadaniu Stormmu będą mogły posłużyć np do "zapłaty" za przejmowane przedsiębiorstwa.

dokłądnie...i łądnie na tym zarobią
patrząc na wolumeny to jeszcze będzie info kolejne...31lipca podobny jak 30lipca...oraz dzisiaj... moze jutro kolejne info ... a potem przejmą mroźnie po 3zł za akcje własne :D thumbright

ciagnąć to w temacie 5%...jak myślicie, swego czasu fundusz zszedł w jago ponizej 5%... moze mniec jeszcze coś? Trigon Central and Eastern European FundThink

Joker napisał(a):
satch napisał(a):
Joker napisał(a):
satch napisał(a):
witam
dlaczego zremba sprzedaja po takim kursie , 2 zł i tam mogła trwac konsola
Można spytać a dlaczego nie 3 lub 4 zł
Zremb trafia do konkretnych osób, to oni największe profity będą czerpać
Przy 2 zł byłyby zbyt duże koszta a i osoby które to odbierają osiągnęły mniejszy zysk, bo na ile można byłoby wówczas liczyć 2,5? 3?
Stormm musi w miarę szybko zejść do 66% i wóczas będzie spekulacyjny podjzad i największe rozdzielanie akcji na rynku wśród drobnych

ok , logiczne salute
powiedz jeszcze przyjacielu czy więcej jest za czy przeciwko połączeniu w głowach rozgrywających pzdr
W związku z poprawą nastrojów na rynku więcej jest przeciwko ale dokumenty złożone, proces łączenia trwa, a Niebrzydowski widać do tego ambicjonalnie podchodzi, zwłaszcza że wśród drobnych panuje przekonanie iż do tego połączenia nie dojdzie

a ja jestem tez drobny i uwazam że dojdzie :)

Joker napisał(a):
klakson napisał(a):
jeżeli dojdzie do połączenia .... salute tera jest czekanie na sąd rejestracyjny .. a tak na marginesie dobry obserwator zobaczy pewną zależnosć pomiędzy spółkami p. M.N.
Teraz oczekujemy na przyjęcie memorandum przez KNF
Następnie będzie 6 miesięcy na złożenie wniosku w sądzie rejestracyjnym

pytanie...gdzie ja jako drobny inwestor moge zdobyc informacje o czasie trwania procedury (6miesięcy jak piszesz)... na stronach knf i etc nie ma wzmianek...czy tylko waskie grono powiazane ze spółka, lub bliskie tematu łączenia spółek giełdowych moze takie info posiadać... mniejsza z kad Ty posiadasz wiedze o terminie, ale ktoś kto nie wejdzie na ta strone gdzie może znalesć wzmianke??

dzięki binky

coraz ciekawiej wygląda... ja obstawiam 3zł przed infem poprzedzającym łączenie a potem 5zł Boo hoo!

satch napisał(a):
spam1 witam

wierzycie w połączenie , spłacamy kredycik przecież

tak spłącamy, ale i zremba sprzedajemy...wiekszosc kredyciku spłaconego pochodzi z akcji zrembu... do dzis od paxdziernika (czyli ustalenia parytety) sprzedali 2612004akcji zrembu w cenie sredniej w okolicach 1,1zł a kredyt spłacony w kwocie 3500000zł

pozdrawiam :)

Boo hoo! tu wykresy jakos nie mają wiekszego znaczenia...bardziej wpływ ma wyczekiwanie, niepewnosć, lęk, stres, nadzieja, życzenia...

jutro info o kredycie (tu niejedna osoba ma obawy) brak infa o łączeniu (tu niejedna osoba ma obawy) i dobiero wyklarowanie informacji okresli czy będziemy zdobywać duze szczyty czy będziemy w tym bagnie tkwic... 2zł to znacznie za tanio, aczkolwiek mogłoby spaść znacznie nizej gdyz akcjonarjat w pewnej cześci wszedł z nadzieją na szybki zysk a nie ceniąc spółke jako lidera w swojej branzy....ja patrze fundamentalnie i przyszłosciowe i nie oddam nawet jeśli wykres miałby dalej pokazac ze jednak trend spadkowy...czekamy na infa, ja licze ze o stormmie w lipcu się wyjaśni

pisząc emitent miałem na mysli ESPI(emitent) czy nawet PAP

ale nie maja bo znalazłem to: www.newtrader.pl/Obowiazki-inf...

a co do kombinowania...ja ciągle jestem zdania ze jeden grzyb byłby ....mają udziały i w jago i stormmu....jesli chytrzyliby się na stormm to szkolei stracą po dupie na jago...a tak wspólnymi siłami w czasie prosperiti jago dało by równie dynamiczne wzrosty i nie nadwyręzyłoby zaufania

jak to jest z memorandum?? czy spółka giełdowa powiedzmy jago :) ma obowiazek zgłosić do emitenta fakt złożenia memorandum odnośnie łączenia czy nie?? jest gdzies zapis dotyczący tego typu procedur?? d'oh!

jesli nie spłaca kredytów zjedzą tylko to co im podadza w celi... niekoniecznie dude :)

binky

no 2,15 przebite w dół ale to zupełnie nie swiadczy o zniszczeniu formacji oRGR.... taki rynek co zrobić, dziś wig się chyba wykrwawił na maksa usy też krwawia wiec moze to było oko korekty... pociesza mnie to, iz wcześniejsze szczyty nie przebite dołem 2,09

pozdrawiam jutro zieleń

jakie prognozy na ten tydzień?? co myślicie o AT joker?

JAGO:
Nabycie przedsiębiorstwa Twój Sukces
(Emitent - PAP - czwartek, 18 czerwca 09:56)

Podstawa prawna: Art. 56 ust. 1 pkt 1 Ustawy o ofercie - informacje poufne
Raport bieżący nr 34/2009

Zarząd Emitenta informuje, że w dniu wczorajszym podpisał ze spółką Przedsiębiorstwo Handlowo – Usługowe "TWÓJ SUKCES" Milena Zabielska, Zbigniew Jasiński spółka jawna wpisaną do rejestru przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Wrocławia – Fabrycznej we Wrocławiu Wydział VI Gospodarczy KRS pod numerem 0000179141 (Zbywca) umowę nabycia przedsiębiorstwa P.H.U. "Twój Sukces" w rozumieniu art. 55 kodeksu cywilnego.

Przekazanie informacji na temat wartości transakcji Emitent postanowił opóźnić na podstawie art. 57 ust. 1 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych (Dz. U. z dnia 23 września 2005 r.) oraz § 2 ust. 1 pkt 1 Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 13 kwietnia 2006 r. w sprawie rodzaju informacji, które mogą naruszyć słuszny interes emitenta, oraz sposobu postępowania emitenta w związku z opóźnianiem przekazania do publicznej wiadomości informacji poufnych (Dz. U. z dnia 24 kwietnia 2006 r.) do dnia 16 listopada 2009 roku.

Przychody przedsiębiorstwa Zbywcy ze sprzedaży wyniosły w roku 2008 ponad 5 milionów złotych, zysk netto kształtował się na poziomie 500tys zł.

Wydanie przedsiębiorstwa Zbywcy nastąpi z dniem 1 lipca 2009 roku. Zakup ww. przedsiębiorstwa na rzecz F.H. "JAGO" S.A. umożliwi wzmocnienie pozycji Spółki na rynku dolnośląskim oraz będzie kolejnym krokiem na drodze do konsolidacji branży dystrybucji żywności mrożonej.

PODPISY OSÓB REPREZENTUJĄCYCH SPÓŁKĘ
Data Imię i Nazwisko Stanowisko/Funkcja Podpis
2009-06-18 Sylwester Wojtaczka

Członek Zarządu

pozatym nie kazdy sugeruje sie cena...jedni kupia białoruskie tańsze inni polskie lepsze....

ps. nie wstyd graalowi przed wilbo?

jak myślicie...zwiekszone zainteresowanie wynika z ukształtowanej formacji oRDR (oraz mniejszego wybicia niz u innych) czy jest juz temat połączenia....czy moze kolejna fala wzrostów z 3zł wystartuje w lipcu po informacji

???

pozdrawiam

co oznacza dzisiejsze info.... bo powiem ze troche nie jestem w temacie... zaledwie od kilku dni niewielkim kapitałęm siedze w rybkach i nie skupiałem sie zbytnio na przeszłosci

podziękował

brawo joker

a ja to tego grala już mam dosc...i jutro ze stratą :( sprzedaje i szukam innej spuły w zamian... pozostając tylko w jago

a Ty wilku WatchDog co o jago powiesz...bo jednak bardziej aktywny jestes na śniętej rybie?

dziwny koniec sesji...w dzień obroty pokaźne i wzrosty też a koniec na zero... może ktos celowo meczy papier by nie urósł za szybko... moze kolejne sesje znowu ładny volumen bez konkretnego zamkniecia....Pray

WatchDog napisał(a):
zzsssszasunkiem proszzzze... binky
to forum wydało na świat m.in. Bolca Bolcowatego, Karolinę, Krrrachmena, Macieja z Krakowa, Emeryta Giełdowego i niestety... Motyla (choć ten krótko latał).

EDIT: nie żebym ich podziwiał. Niektórych szanuję, zaś w ogólności "forum Bankiera" to synonim tego co w necie złe i szkodliwe.

ta o karolinie słyszałem :) radecky też tam jest :)

czytelniejsze lepsiejsze :) tez myśle ze stoimy nad punktem G :) i o trójke powalczymy... ostatnio przeczucie nie zawiodło mnie do wieltonu i mispolu jak były na minimach swoich ale niestety kasa wtopiona była w ceramike teraz w gralla :/ ale jagódek trzymam ładny pakiet i dopiero w okolicach 3zł zaczne mysleć o puszczeniu z 1/3

pozdrawiam cierpliwych

co do memorandum to i pewnie obowiazku informowania nie maja ale kultura wymagałą by poinformować, w końcu to istotne info dla drobnych co boja sie wejsć... a takie info dałoby kopa do wzrostów thumbright

raporcik nie odbiega od wcześniejszych...oczywiscie powiekszyło sie o te dodatkowe milion samej spółki jago, który był wykazany 17maja, ale jako grupa nie przedstawiła kolejnych ukrytych strat w spółkach zależnych...

teraz kwestia złozenia memorandum...zapowiadali zaraz po raporcie....raport miał opóźnienie wiec myśle ze moze juz w połowie tygodnia bedziemy mieli info....jak prognozujecie zachowanie indeksu w tym tygodniu?? ja mysle ze do infa bedzie nadal niepewnosć a po infie zawalczymy o 2,5 gdyby szybko to przebiegło łączenie i gant pokonał bariere 30zł było by w wakacje super ciekawie...

każdy wzrost ganta o 1zł zwiększa wartość stormmu o 1,5mln zł a to odbiłoby sie na jago.... walczymy w wakacje o pokonanie magicznej cyfry 3zł??

pozdrawiamBoo hoo!

śmierc smierc fakt ale do połączenia i tak dojdzie i sprzedam jago w tym roku za 4złBoo hoo!

ostatnie posty wychodzą całkiem rzeczowe i konkretne :) myśle tak samo jak Joker... robi sie ciekawie, i maj będzie pełen emocji... jest szansa ze w maju jago całkowicie zmieni kurs Think

ile czasu moze trwać cała procedura łączenia.... czy to taka biurokracja a silny wzrost stormmu to spekuła a słaby wzrost jago to strach czy moze ktos cos kąbinuje brudniejszego??? miesiac juz po walnych i cisza...jak to bywało w innych spółkach ?

ile czasu moze trwać cała procedura łączenia.... czy to taka biurokracja a silny wzrost stormmu to spekuła a słaby wzrost jago to strach czy moze ktos cos kąbinuje brudniejszego??? miesiac juz po walnych i cisza...jak to bywało w innych spółkach ? binky

Informacje
Stopień: Obeznany
Ostatnia wizyta: 2 grudnia 2009 12:50:19
Liczba wpisów: 51
[0,01% wszystkich postów / 0,01 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,387 sek.

kjlujexs
ozcztycf
hdmmvdmi
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
nbodoxwm
rqzojyns
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat