PARTNER SERWISU
rlqlefnj
zedzed

zedzed

Ostatnie 10 wpisów
mam trochę tego śmiecia, czy radzicie czekać - jest szansa że póżniej trochę drożej sprzedam czy pozbyć się w tym wezwaniu ?

wyslane, pozdrawiam

meter30 napisał(a):
Od godziny 13:00 notowania Idea banku to linia prosta na kwocie 2.19zł. Czyżby zawieszono ich notowania?

IDEABANK zawieszone, GETINOBLE zawieszone, GETIN jeszcze żyje

edit : przeoczyłem że już było to info na forum

Polski Dom Maklerski (główny dystrybutor tego shitu) traci licencję KNF
next.gazeta.pl/next/7,151003,2...

@omicron - czyli wg Ciebie Idea Bank gratis obdzwaniał swoich klientów i "infomował" ich o super dealu w postaci obligacj iGB ?

i znowu morawieccy...

wyborcza.pl/7,75398,24037093,j...

kostek-mundek napisał(a):
Niestety sprawa może wyglądać trochę gorzej - MIFID miał raczej okiełznać handel naprawdę ryzykownymi instrumentami - opcjami, kontraktami terminowymi, obligacje są zasadniczo bezpieczne, a w interesującym nasz przypadku problemem okazało się nie ryzyko ekonomiczne, ale intencjonalne oszustwo i tym IMO należałoby się zająć w 1. kolejności.

ze mną Idea Bank wypełniał MIFID kilka lat temu przed nabyciem pierwszej lokaty strukturyzowanej która miała 100% ochrony kapitału. A gdy im to w reklamacji nt Getbacka zarzuciłem to stwierdzili, że do tych obligacji nie musieli brać mojej ankiety (gdzie miałem określony profil konserwatywny, brak akceptacji straty kapitału) pod uwagę. Acha - i zarówno formularz przekazania danych do PDM (oczywiście bez pytania mnie o zgodę na przekazanie moich danych) jak i zapisu na obligacje (co zdaje się powinienem zrobić osobiście) zrobił za mnie pracownik Idea Bank (z ideabankowego IP) - to też jest ok ?

Vox napisał(a):
ciekawe wypowiedzi tam padają o "pasożytujących obligatariuszach"...
jesli to prawda to getback emitował prywatne emisje oprocentowane w kilkaset % rocznie

już kiedyś była mowa o takich, niektórzy pracownicy getback i ich rodziny brali krótkoterminowe obligacje na duuużo większy procent

dziś w sejmie spotkanie grupy ponad 100 obligatariuszy (z grupy fb) z posłami.
relacja na żywo : www.sejm.gov.pl/sejm8.nsf/tran...

czy orientuje się ktoś może jak to prawnie wygląda z ankietą MIFID ? Idea Bank który sprzedał mi te obligcje (a w którym mam wypełnioną kilka lat temu ankietę z profilem konserwatywnym - co oznacza że nie mają prawa oferować mi produktów z możliwą utratą kapitału) na reklamację odpisał mi że oni nie byli "agentem firmy inwestycyjnej i ich moja ankieta MIFID nie obowiązywała. Wg nich oferentem obligacji był PDM (drugi wątek to w jaki sposób PDM mógł być dla mnie oferentem w emisji prywatnej skoro nie mieli żadnych moich danych a w Idea przy założeniu konta wyraziłem sprzeciw przeciw przetwarzaniu danych dla celów marketingowych - a z PDM otrzymałem dokumenty - w tym formularz zapisu który powinien był wypełniony przeze mnie a którego nie widziałem na oczy - ze wszystkimi moimi danymi) - i teraz podstawowe pytanie czy PDM mógł mi sprzedać takie papiery BEZ wypełnienia przeze mnie ankiety MIFID, któa jest chyba obowiązkowa ?
pozdrawiam

Maupa_w_niebieskim napisał(a):
zedzed napisał(a):
A moje zaświadczenie o posiadanych obligacjach wystawione przez Idea Bank nie ma terminu ważności - czy tak jest ok ?

Z Twojego opisu wynika, że może to być tzw potwierdzenie przydziału obligacji ale nie jestem pewna - jak możesz prześlij mi skan/zdjęcie (oczywiście zasłoń dane osobowe) na anielka.56@wp.pl to się zorientuję czy się nada. Być może mamy jakiś czwarty przypadek ale bez obejrzenia co ten dokument zawiera trudno ocenić.

dzięki za odpowiedź, wieczorem podeślę skan jak dojadę do domu. Nie jest to potwierdzenie przydziału (to dostałem mailem od razu przy zakupie) tylko przysłali mi papier pocztą po zgłoszonej prośbie o świadectwo depozytowe - ale nie ma na tym dokumencie takiego tytułu

A moje zaświadczenie o posiadanych obligacjach wystawione przez Idea Bank nie ma terminu ważności - czy tak jest ok ?

Paweł, Radek
na fb pojawiła się grupa prowadzona przez b. rozsądną i zorientowaną w temacie obligacji osobę (Kamil Brz), czy próbowaliście już może z nim się skontaktować celem połączenia (ma ponad 300 członków i zbieżne z naszym podejście do sprawy) - ma nazwę "Getback S.A. - restrukturyzacja spółki, zagrożenia dla Obligatariuszy"
pozdrawiam

jack005 napisał(a):
Witam .Panowie czy nie warto by było jednak połczyć siły z grupą z facebooka.Działamy dokładnie w tym samym celu.Zarzad Get Back bedzie Was rozgrywał przeciwko sobie :(.Razem bedziemy o 100% silniejsi.Gosciu z facebooka ma dużo motywacje:) i można sie z nim dogadac piszac na pw na faceboku.Pozdrawiam

tylko że tej grupy na fb już nie ma - zapisałem się do niej jak tylko powstała a dzisiaj wszystko wyparowało z niewiadomych przyczyny

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 13 listopada 2020 16:28:03
Liczba wpisów: 14
[0,00% wszystkich postów / 0,01 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,257 sek.

vmizfrmu
wfiarapr
bxpncsyq
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
nhddorpq
uvctpkie
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat