|
|
Czy ktoś przeanalizował by, jakie szanse ma MLS na wejście do Mwig 40 przy najbliższej rewizji kwartalnej w lipcu. Dziękuję Pozdrawiam
|
|
Temat:
MLSYSTEM
Wydaje mi się, że w przypadku MLS mniej razi cap 1 mld, niż w przypadku CLC 2,5 mld. W końcu MLS jest producentem i rozwija się pod tym względem.
|
|
|
|
Jakie wrażenia po ostatnim raporcie: zysk netto 70,3 mln, przychód 670 mln. Wydaje się, że wszystkie negatywne info. są już w cenie, a teraz powolne i systematyczne wzrosty.
|
|
ML System wypracował ok. 127,3 mln zł skonsolidowanych przychodów ze sprzedaży oraz 22,1 mln zł skonsolidowanego zysku EBITDA w 2020 roku. -skonsolidowany wynik EBITDA: ok. 22,1 mln zł, wobec 14 mln zł w 2019 r stooq.pl/n/?f=1407946&sear...Co sądzicie o szacunkowych wynikach MLS za 2020r.
|
|
Prośba do Szutnik, Czy zechciałbyś zerknąć na indeksy NCINDEX oraz TAN.US. Jak może się rozwinąć konsolidacja na tym pierwszym? Może jakiś komentarz do sytuacji branży solarnej w PL w perspektywie kilku miesięcy. Dzięki Pozdrawiam
|
|
Witam, jestem na giełdzie w porywach 2-3 lata. Od jakiegoś czasu inwestuję w spółki fotowoltaiczne: CLC, MLS głównie. Mam pytanie do bardziej doświadczonych inwestorów. Czy duże spółki energetyczne (duży udział skarbu państwa) nie przejmą, z czasem biznesu, który robią prywatne spółki PV. Czy te drugie nie będą miały problemu np. ze sprzedażą prądu do sieci w przyszłości. Jak może wyglądać konkurencja między nimi w dłuższej perspektywie. Pozdrawiam
|
|