PARTNER SERWISU
winzlfwj
jakub8174

jakub8174

Ostatnie 10 wpisów
Czy ktoś mądry wie kiedy nastąpi zamiana PDA na zwykłe akcje?

Czy ktoś może podać jakieś informacje (ew. link) dotyczące przyznawania, wykupu, sprzedaży PP nowej emisji? Pojawiły mi się na rachunku PP, ale nie mogę znaleźć konkretnych informacji dotyczących tej emisji.
Dziękuję za pomoc.

WatchDog napisał(a):
Data jest w uchwale walnego zgromadzenia z 12 stycznia nr 7 na str. 9, par. 1 pkt. 6.

Czy w związku z tym kto chce mieć pp powinien mieć akcje 27 lutego czy trzy dni wcześniej? Bo na forach różnie piszą...

dzięki za pomoc.

pytanie off topic - skad zdobyc dostep do wykresow online?

Sinuhe napisał(a):
To oznacza, że w ciągu max. 4 tygodni (po dopuszczeniu do obrotu przez KDPW serii A i B) pakiet 24mln akcji ponownie zmieni właściciela na instytucjonalnego

a skąd pewność, że zmieni na instytucjonalnego, a nie pójdzie w rynek?

Nie myliłeś się:

www.gpwinfostrefa.pl/palio/htm...

pytanie teraz co to oznacza, albo za ile poszlo?

faktycznie, tej uchwaly o splicie nie podjeto.

Dodatkowo wyplata dywidendy, niewielkiej, ale zawsze, bedzie dla akcjonariuszy posiadajacych akcje w dn 10.06.2010, wiec kurs powinien podskoczyc.

Trzy dobre infa z rzędu, a tu spokój...

Coś się niby ruszyło, ale widać ukrytą sprzedaż. Być może Ci, co nie śledzą na bieżąco poustawiali się. Zobaczymy...

Po mału jednak delikatnie żre ;)

pop napisał(a):
jakub8174 napisał(a):
Mam pytanie do doswiadczonych.

Kiedy PP zaczely byc notowane pozbylem sie zarowno akcji jak i PP. Musialem tak zrobic, a i pakiet byl niewielki.
Po czym niedawno otrzymalem informacje z banku, ze na moim rachunku nadal posiadam PP i ze jak sie nie zapisze na akcje, to poniose strate.

Czy to mozliwe, ze nadal mam prawo do akcji nowej emisji, czy to wynika z balaganu w banku?

Probowalem znalezc odpowiedz na forum, ale nie udalo sie.

z gory dziekuje za pomoc.

A sprawdziłeś datę rozliczenia sprzedaży PP z datą wydrukowania (nie tylko wysłania) powiadomienia z banku?
Możesz po prostu sprawdzić na rachunku czy masz nadal PP,sprawdź też w historii transakcji,czy na pewno sprzedałeś PP,czy tylko złożyłeś zlecenie,gdzieś musi być przyczyna rozbieżności,no chyba,że w banku mają totalny bałagan i wprowadzają w błąd...

PP sprzedalem na pewno, co do tego nie mam watpliwosci. PP sprzedalem 3.02.2010 a info z banku (wiadomosc elektroniczna) dostalem 10.02.2010. Stad moje zdziwienie...

Kiedy PP zaczely byc notowane pozbylem sie zarowno akcji jak i PP. Musialem tak zrobic, a i pakiet byl niewielki.
Po czym niedawno otrzymalem informacje z banku, ze na moim rachunku nadal posiadam PP i ze jak sie nie zapisze na akcje, to poniose strate.

Czy to mozliwe, ze nadal mam prawo do akcji nowej emisji, czy to wynika z balaganu w banku?

Probowalem znalezc odpowiedz na forum, ale nie udalo sie.

z gory dziekuje za pomoc.

mathu napisał(a):
300 000 zł obrotu w dwie minuty handlu.

Po ośmiu już 600 000 zł.

mathu,
co to wg. Ciebie wrozy?

polmoney napisał(a):
summus napisał(a):
wydawało mi się, że za 5 akcji dostane 1 PP, a jedno PP mogę zamienić dopłacając 15 zł na jedną akcję. jeżeli mylę się, to mnie popraw.

Za 1 akcje dostaniesz 1 PP. Za 5 PP + 15zł dostaniesz 1 akcję.

Czyli mając 100 starych akcji dostaniesz 100 PP.
100PP jest na 20 akcji do których dopłacając 300zł będziesz miał 20 nowych akcji.

A co nalezy zrobic, zeby objac akcje z NE jesli posiadam ganta?

Wystarczy miec odpowiednia gotowke na rachunku (15zl x ilosc akcji), czy musze gdzies sie zapisywac?

Dzieki za odpowiedzi.
Dopiero zaczynam i wlasnie otworzylem rachunek w mbanku.
Chcialem tez poznac opinie innych, gdzie najlepiej sledzic notowania.
pozdrawiam.

Gdzie najlepiej sledzic na biezaco notowania?
Wszedzie gdzie zagladam jest opoznienie o 15 min w stosunku do realu, jedynie NC jest w miare aktualny.
Dzieki z gory za pmoc.

Manat36 napisał(a):
Handel akcjami grupy od połowy grudnia www.parkiet.com/artykul/7,8747...

Witam,
czy ktos doswiadczony moze wyjasnic co sie stanie gdy PGE wyjdzie z fazy PDA?
Zalozmy, ze mam w portfelu te spolke. Czy wtedy PDA zostana automatycznie zamienione na akcje 1 do 1?

Dziękuję z gory za wyjasnienie.

Zauważyliście wzmożony ruch na tej spółce?
Od piątku ktoś kupuje te spolke po 77zl (w piatek za ok 14mln i dzis za kolejne 4,5mln). To niespotykane obroty na tej spolce, tym bardziej, ze ma niski FF.

Czy ktos doswiadczony moze wyjasnic co moze oznaczac ten wzmozony ruch?

Wyglada to na wymiane pakietow lub wejscie jakiegos funduszu.

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 20 lipca 2015 14:23:18
Liczba wpisów: 16
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,261 sek.

dopjmwke
qztptxfu
fzeydwsn
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
oousykgl
hjkilkrr
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat