Temat:
SERINUS
Wybijamy się z trójkąta, tak dla ścisłości, ale to widac gołym okiem :) Co do wykresów, to nie można wszystkiego podawac ludziom na tacy, lekcje trzeba odrabiac samemu :)
|
|
Temat:
SERINUS
Po długiej konsolidacji pojawiają się pierwsze białe świeczki, zaczyna się trend wzrostowy, wskaźniki potwierdzają chęc wybicia.
|
|
Temat:
ZEPAK
Na wykresie dziennym, po wczorajszej sesji mamy wzrostowe Harami. Wskażniki są potęznie wyprzedane. Papier przed wzrostowym wybiciem. Dobra płynność, warto się zainteresować :)
|
|
Temat:
TERMOREX
Zarząd Termo-Rex SA z siedzibą w Jaworznie ("Spółka") niniejszym informuje, że w dniu 22 października 2015 roku, powziął wiadomość o zawarciu przez Spółkę jako Partnera konsorcjum w składzie: PAK Serwis Sp. z o.o., Termo-Rex S.A. i CKTiS S.A., z Mostostalem Power Development Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie - umowy na roboty budowlane w ramach projektu budowy Bloków energetycznych numer 5 i 6 na parametry nadkrytyczne w Elektrowni Opole. Przedmiotem umowy jest wykonanie przez Spółkę obróbki termicznej dla zleconego Konsorcjum zakresu prac obejmującego montaż części ciśnieniowej oraz montaż rurociągów łączących w/w kotłów w ramach zakresu prac objętych pakietem numer 3. Wynagrodzenie Spółki jest wynagrodzeniem ryczałtowym i wynosić będzie nie mniej niż 4 mln zł neto. Prace realizowane będą w okresie od maja 2016 roku do lipca 2017 roku. W ramach umowy konsorcjum Spółka ponosi wobec Mostostal Power Development Sp. z o.o. wraz z pozostałymi członkami konsorcjum solidarną odpowiedzialność z tytułu niewykonania lub nienależytego wykonania umowy, w tym w zakresie zastrzeżonych w umowie kar umownych (w tym kar umownych naliczanych jako określony w umowie procent wartości robót. Zabezpieczenie roszczeń wierzyciela stanowi gwarancja bankowa dostarczana przez członków konsorcjum o wartości 10% wynagrodzenia przewidzianego umową. Wartość umowy przekracza 10% wartości przychodów Spółki ze sprzedaży za okres ostatnich czterech kwartałów.
|
|
Temat:
TERMOREX
Biała świeca i wybicie z długiej konsolidacji, zatem zasieg tego ruchu wzrostowego będzie spory i może dojsc nawet do 5.20
|
|
Na papierze konsolidcja przed wybiciem w górę. Zasięg ruchu co najmniej 1.30
|
|
Temat:
TERMOREX
Zzaczyna się wzrostowe wybicie na Termorexie. Na wykresie 60 min kurs przełamał linie trendu spadkowego, a srednie kroczace zaraz sie przetną dając sygnał kupna. papier jest mało płynny, wiec zsieg ruchu bedzie spory.
|
|
Temat:
TERMOREX
Pogrom na giełdzie, a Termorex + 3,5 %. Heh, nieźle, papier wygląda prowzrostowo na wykresie. Czy dzisiaj Termorex ma ogłoszenie półrocznych wyników finansowych?
|
|
Temat:
ATHOS
Potężna korekta wzrostów na tym papierze. Cena spadła do okolic minimum z przed ruchu wzrostowego, czyli 1 zł. Wskaźniki sugerują małą, ale szybką korektę ostatnich spadków. Ma ktoś jakies cenne uwagi? ;)
|
|
Temat:
GENRG
jeśli myslisz, ze korekta tych spadków zajmie 1 sesje, to lepiej zacznij grac w warcaby a nie na giełdzie ;)
wczoraj na papierze było - 20% a wyciągneli go na + 2%, korekta trwa i dopiero nabiera rozpędu
|
|
Temat:
GENRG
Po co niektórzy tutaj sie tak denerwują? Nikt nie zmusza was do inwestycji na wzór Buffetta, jest korekta spadków, trzeba umieć na niej zarobic, i tyle.
|
|
Temat:
GENRG
|
|
Temat:
HBPOLSKA
Właśnie dlatego wzrostowa korekta będzie adekwatna do glębokości spadków;)
przypomnij sobie wykres groclinu, popatrz jakie społka miała dochody w okresie gdy kurs był po 2,50 a cena zawędrowała aż na 15 zł w 1wszej fali wzrostowej
|
|
Temat:
HBPOLSKA
Tak, zaczeliśmy korektę spadków na tym papierze, dalsze wzrosty będą bardzo dynamiczne. Jest szansa, że dojedziemy nawet do oporu na 4,40.
|
|
Po dzisiejszej sesji piękne wybicia na obu spółkach, po 14 % każde ;)
Wydaje mi się,że Drewex będzie zakrywał lukę spadkową na 1 zł, jest to papier czysto spekulacyjny, z powodu małej płynności mamy tu od czasu do czasu spore wybicia. Natomiast HB dopiero zaczyna korektę spadków i tutaj wzrosty jeszcze trochę potrwają, wg mnie celem jest opór na 4 zł, ale równie dobrze możemy dojść do 3 zł i zysk i tak będzie spory. Widać ,że na rynku robi się spore rozwarstwienie, które da możliwość zarobienia ogromnych pieniędzy,ale do pełni szczęścia brakuje mi jeszcze 1 fali spadkowej, którą pewnie zaczniemy po nowym roku :)
|
|
Do portfela dochodzi Drewex po 0.43 Mamy tutaj łagodny wykres spadkowy,potencjalny zasięg ruchu wzrostowego jest spory. Stochastic wyszedł już z trendu spadkowego, zawężenie Bollingera sugeruje bliskość wzrostowego wybicia. Na tym papierze jest mała płynność,więc spekuła wykorzystuje to do bujania kursem, jak dotąd mieliśmy 2 duże wzrosty na tym papierze, no 1 wszy był nawet ogromny ;) media.stockwatch.pl/data/2011/... W portfelu nadal HB, czekamy na dalsze wzrosty na tym papierze. Firma cały czas podpisuje nowe kontrakty, rynek w końcu to doceni ;)
|
|
Temat:
HBPOLSKA
Dzisiaj ponad 2 mln wolumen na HB . Ostatnie spadki na coraz mniejszych czarnych świeczkach, a dziś 0% przy duzych obrotach. Jutro powinniśmy zacząć korektę spadków, a czy będzie to początek korekty całej bessy na tym papierze...zobaczymy :) Ja uśredniłem HB do 1.35. Pamiętam jak tani był Groclin i wszyscy myśleli, ze spółka bankrutuje ;)
|
|
Dzisiaj ponad 2 mln wolumen na HB . Ostatnie spadki na coraz mniejszych czarnych świeczkach, a dziś 0% przy duzych obrotach. Jutro powinniśmy zacząć korektę spadków, a czy będzie to początek korekty całej bessy na tym papierze...zobaczymy :)
|
|
Pamiętam wykres Groclinu i cenę 2,50 za akcję. Wtedy ludzie też mówili, że to bankrut, do tego wyniki finansowe miał fatalne. Hydrobudowa w przeciwieństwie do Groclinu pracuje pełną parą. Ma pełen portfel zamówień, do tego w tym roku i nastepnym będą spływać zyski ze zrealizowanych projektów. Właśnie na tym polega siła bessy, jest tak tanio , że aż strach się bać :)
|
|
Yawal wyrzucony na spadkach ze stratą - 10 %, Hydrobudowa dalej w portfelu, uśredniona do poziomu 1,35 pln. Skoro rynek dał taką okazję inwestycyjną, dokupiłem drugie tyle co miałem w portfelu przy poziomie 0,91. Najbliższy mocny opór to okolice 4 pln. Ciekawy wykres na 06 Magnie, długa konsolidacja na białych świeczkach sugeruje zbliżające się bardzo mocne wybicie górą :)
|
|
Wygląda na to, ze HB złapało równowagę , papier dochodzi więc do portfela po 2.27
AbMsolid poszło po cenie kupna 9.00.KCI podobnie wyrzucone na wczorajszym mini wybiciu. Teraz w portfelu tylko 2 papiery:
Yawal po 7.75 HB po 2.27
HB jest o tyle ciekawą spółką,że niezaliczyła jeszcze hossy w swojej historii notowań. Oczywiśce, ze wzgledu na płynnosć HB stanowi większość portfela.
Na rynku panuje podejrzana cisza, bardzo mało transkacji, chyba szykuje się do większych spadków. Widać spore zróżnicowanie w notowanych spółkach, cześć jest już w po dużych spadkach inne dopiero w nie wchodzą.
|
|
HB poszło po 2.29 zysk + 5% , STS unosi się pod ostrym katem i myśle,że bedzie jeszcze jakas korekta i ruch w bok i dopiero właściwy wzrost.
Kupuje trochę KCI po 0,80 i 0,81 . Możliwy szybka korekta spadków.
Generalnie obserwuję HB i czekam na rozwój wydarzeń.
|
|
Lokaty Bud S 0.54 ( 0,00%) Malkowski S 1.58 ( - 4,00% )
Yawal K 7.75 mała ilość DT Petrol dzisiaj K 8.19, S 8.42 ( + 2,00 ) ABM Solid dzisiaj K 9.00
Na ABM czekam na jakis szybki ruch korekcyjny w górę.
|
|
DT to zły wybór na naszym rynku, z powodu niskiej płynnosci. Jak juz to graj na Petrolu, cos tam na niego zerkam i widze ze jest spora zmiennoscc i dobry obrót. Wybierz sobie takich kilka spółek i graj tylko na nich, bo do DT trzeba sie wczuc.
|
|
Sprzedany Motoricus po 1.25 ( -2,5% ) i dokupiony na wybiciu Malkowski, po łącznej cenie 1.65.
Na Malkowskim oczekuję mocniejszego ruchu w górę, chociaz na dzisiejszej sesji widać duże przerwy w arkuszu zleceń po stroni K.
Dziś wybija się też HB, bardzo ładna biała świeczka na dziennym, STS unosi się pod odpowiednio łagodnym kątem, sugerując dalszą kontynuacje ruchu.
|
|
Aktualizacja portfela Na dzisiejszej sesji sprzedałem Yawal po 7.59 zysk + 5%. Nie podoba mi sie zachowanie STS na dziennym, ruch w górę pod ostrym katem, zazwyczaj nie ma trwałych wzrostów przy takim ustawieniu. Niestety dzis wyjatkowo nie mogłem siedziec przy kompie i Yawal mógł być sprzedany wyzej ale doszły nowe papiery z New Connect. Kolejność wg wielkości udziału w portfelu. Portfel : HB po 2.20 Nowe: Lokaty Budowlane po 0.54 Motoricus 1.28 Malkowski 1.60 link do wykresów : media.stockwatch.pl/data/2011/... Na Lokatach od razu mocny ruch w górę, duza, biała świeca bedzie stanowic solidne wsparcie. Niestety wykresy intraday sa nieczytelne z powodu małej ilosci danych (obejmują tylko 3 ostatnie sesje ) HB przetestowało jednak poziom 2.00. W przyszłym tygodniu spodziewam sie wzrostów na tym papierze.
|
|
Do portfela dochodzi YAWAL po 7.15. Niewielka ilośc w porównaniu do HB, z powodu niskiej płynnosci. Papier po bardzo solidnej przecenie. STS nie robi już nowych dołków, do tego malejący wolumen na spadkach sugeruje ich wygasanie. media.stockwatch.pl/data/2011/...
|
|
Cześć, korzystam z BOŚu. Bardzo mi pasuje ich program do analizy technicznej. Nie wiem jak jest w innych biurach ale za dostep do wykresów głównych rynków światowych i surowców, do tego 5 najlepszych ofert k/s z naszego rynku musze płacic 75 pln za msc, no chyba ze w danym miesiacu wypracuje ponad 30 000 pln obrotu na rachunku. Ale są tez i tańsze pakiety, dla mniej aktywnych graczy.
|
|
Witam, na giełdzie jestem od kilku lat i pewnie jak wiekszość miałem okresy zwatpień i znacznych strat kapitału. Od jakiegos czasu pracowałem nad sygnałamy kupna i sprzedazy w oparciu o różne wskażniki, a skupiłem się głównie na Stochastic. Mam nadzieje, że moje techniki gry przydadzą się innym w pomnażaniu kapitału, a wspolne przemyslenia je udoskonalą. Na dzień dzisiejszy w portfelu Hydrobudowa kupiona w zeszłym tygodniu po łącznej cenie 2.20. Dzisiejsza wzrostowa sesja daje nadzieje zmiany trendu ,jednak brak testu poziomu 2.00 był troche niepokojący. Stochastic tygodniowy pokazuje dywergencje ( Slow D ), dzienny STS to samo. Intraday jest jeszcze miejsce na wzrosty, ale podejrzewam ze najpierw przez kilka sesji bedzie nieżle rzucało w obie strony, zanim naprawde sie wybijemy w górę. Teoretyczny zasięg ruchu to okolice 4pln , tam jest bardzo mocny opór, jak dotąd testowany 3 razy. Woluemn na dziennym maleje przed właściwym wybiciem. Link do zrzutu z ekranu: www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0...www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f...Niestety nie wiem jak poprawic jakosć fotek, ale kazdy widzi jak wyglada sytuacja na swoim kompie ;)
|
|
Warszawa, 12.05.2011 (ISB) - Spółka budowlana Hydrobudowa Polska prognozuje zwiększenie skonsolidowanego zysku netto przypadającego akcjonariuszom jednostki dominującej do ok. 50,0 mln zł w 2011 r. z 46,5 mln zł w ub.r., przy wzroście przychodów do ok. 1.600 mln zł z 1.582 mln zł, podała spółka w komunikacie.
"Prognoza wyników finansowych Grupy Kapitałowej Hydrobudowa Polska na rok 2011 oszacowana została na podstawie kontraktów, które Grupa w większości posiada już w swoim portfelu zamówień, a także na podstawie kontraktów planowanych do pozyskania i realizacji w 2011 roku" - głosi komunikat.
Spółka podkreśla przy tym, że w prognozie nie uwzględniono wpływu potencjalnych kontraktów "o znaczącej wartości jednostkowej", o które grupa stara się obecnie w postępowaniach przetargowych.
"Przewiduje się, że największy udział w skonsolidowanych przychodach stanowić będą przychody z realizacji kontraktów w segmencie 'drogi' (około 39%) oraz w segmencie 'budownictwo przemysłowe i mieszkaniowe' (około 36%), następnie w segmencie 'Woda' (około 21%) oraz 'Gaz, ropa, paliwa' (około 4%)" - czytamy dalej w komunikacie.
Hydrobudowa Polska miała 36,51 mln zł skonsolidowanego zysku netto przypisanego akcjonariuszom jednostki dominującej w 2010 roku wobec rekordowego zysku w wysokości 96,15 mln zł rok wcześniej. Skonsolidowane przychody wyniosły 1581,63 mln zł wobec 1673,87 mln zł rok wcześniej. (ISB)
|
|
jeszcze 2-3 sesje takiego boczniaka i mocny ruch w górę, wskazniki sa na minimach Kod:mod: Proszę nie zamieniać forum w swój brudnopis. Notatki możesz robić na Kronice. Na wątkach spółek tego rodzaju "analiza" musi mieć podane, konkrety, przynajmniej które to wskaźniki są na minimach. O wykres już nie śmiem prosić. Na chwilę obecną post niezgodny z regulaminem.
|
|
Temat:
06MAGNA
kurs spada, a wskażniki dynamicznie rosną, wolumen się zancznie zmniejszył : cisza przed burzą :)
|
|
Temat:
06MAGNA
Widzę ,że spółka zapomniana przez forumwiczów, a szkoda bo byc może szykuje sie jakieś dynamiczne wybicie na papierze. Warto obserwowac !!!
|
|
co 2-3 lata na giełdzie trafia sie spółka, która jest grana bardziej niż pozostałe, na której ruchy siegają kilkuset %. Myślę ze Petrol jest następcą Elektrimu. Trzeba tylko jeszcze poczekać, bo nadal twierdze że prawdziwe wybicie dopiero przed nami.
|
|
dla przykładu wykres punktowo symboliczny: http://www.czasnazysk.pl/wykres/oilsyganły k/s są automatyczne, zazwyczaj na tego typu wykresach wchodzą z opóżnieniem,ale za to trafność jest wysoka, teoretyczny zasieg wzrostu nalezy traktowac z przymrużeniem oka, bo np po 1 wszej fali wzrostowej, nadejdzie korekta, na której pojawi sie sygnał s, a poznej ponownie pojawi sie sygnał k,ale moze byc już za pozno zająć pozycje
|
|
No dobrze Tereso,ale popatrz na ten papier z szerszej perspektywy. Petrol mial niejednokrotnie mocne wybicia w swoim trendzie spadkowym!!! Kreśląc linię na wykresie tygodniowym, jedziemy od szczytu 66.80 poprzez szczyt na 42.90, co daje nam możliwość korekcyjnego ruchu nawet do 20pln !!!
|
|
Ten ruch potrwa 3-4 tygodnie, patrząc po wskażnikach tygodniowych. Ktos wie w jakim terminie ma być nowa emisja?
|
|
Tu jest raczej pytanie, czy mamy teraz odbicie zdechlego kota, czy rzeczywiscie papier dopiero wychodzi z bessy. Ale osobisice niewierze,żeby ci co kupowali powyżej 12-13 zł odzyskali swoje pieniadze. Rychu musi zawrócic kurs ponad 10pln, żeby znależć chętnych na nową emisję, aczkowliek niewykluczone, że robi on właśnie numer swojego zycia, po którym uda się na emeryturę pod palmami.
|
|
Kolejne: PETROLINVEST SA zawiadomienie o transakcji osoby zobowiązanej
17.11. Warszawa (PAP/ESPI) - Raport bieżący 91/2010
Zarząd PETROLINVEST S.A. ("Spółka"), informuje, że w dniu 16 listopada 2010 roku Spółka otrzymała od: czterech osób pełniących funkcje członków Zarządu Prokom Investments S.A. z siedzibą w Gdyni ("Prokom"), a jednocześnie członków Rady Nadzorczej Spółki, osoby pełniącej funkcję członka Rady Nadzorczej Prokom, a jednocześnie członka Rady Nadzorczej Spółki, zawiadomienia o sprzedaży w dniu 9 listopada 2010 przez Prokom na rzecz osoby trzeciej 1.950.000 akcji Spółki, na podstawie umowy sprzedaży akcji, zawartej w dniu 9 listopada 2010 roku pomiędzy Prokom a osobą trzecią, za cenę po 10,50 złotych za każdą akcję Spółki. Akcje zostały przeniesione w drodze czynności poza rynkiem regulowanym, na podstawie umowy cywilnoprawnej. Powyższa informacja dotyczy tej samej transakcji, o której Zarząd Spółki informował w raporcie bieżącym nr 90/2010 z dnia 16 listopada 2010 roku.
|
|
Chyba tego infa tutaj nie było: 17.11. Warszawa (PAP/ESPI) - Raport bieżący 89/2010
Zarząd PETROLINVEST S.A. ("Spółka") informuje, że w dniu 16 listopada 2010 roku Spółka otrzymała od podmiotu wskazanego przez Prokom Investments S.A. ("Prokom") jako podmiot finansujący ("Podmiot Finansujący") - w rozumieniu umowy o pozyskanie finansowania zawartej pomiędzy Spółką a Prokom w dniu 20 marca 2009 roku, o której Spółka informowała w raporcie bieżącym nr 33/2009 - dokonującego bezpośredniej inwestycji kapitałowej w akcje PETROLINVEST S.A.: żądanie przeniesienia na Podmiot Finansujący liczby akcji, która odpowiada ilorazowi kwoty bezpośredniej inwestycji kapitałowej w akcje PETROLINVEST S.A. w wysokości 18.500.000 złotych dokonanej przez Podmiot Finansujący w formie wpłaty gotówkowej oraz ceny emisyjnej równej 10,00 złotych (warunki w/w umowy przyznają Podmiotowi Finansującemu uprawnienie do objęcia akcji po cenie emisyjnej równej cenie zamknięcia notowań jednej akcji Spółki na GPW w Warszawie z dnia poprzedzającego datę zgłoszenia żądania, przy czym inwestor, mając na uwadze regulacje ustawowe dotyczące minimalnej ceny emisyjnej akcji, zdecydował się na dokonanie inwestycji po wyższej cenie za akcję), wezwanie do zaoferowania Podmiotowi Finansującemu 1.850.000 akcji zwykłych na okaziciela Spółki, po cenie emisyjnej równej 10,00 zł za jedną akcję, to jest za łączną kwotę 18.500.000 złotych. W ocenie Zarządu Spółki, dokonana w ramach powołanej umowy o pozyskanie finansowania z dnia 20 marca 2009 roku wpłata potwierdza dotychczasowe wysokie zaangażowanie Prokom Investments S.A. w pozyskiwanie finansowania PETROLINVEST S.A., niezależne od rynkowej wyceny akcji Spółki. Łączna kwota finansowania zainwestowana w PETROLINVEST S.A. przez Prokom lub podmioty przez niego wskazane przekroczyła od początku roku 217 mln złotych.
|
|
Jak czytam tą dyskusję, to przypomina mi się sytuacja Groclinu, gdzie kupowałem po 2.60 z groszami, ludzie mi wtedy mówili,że skoro tak spadło, to firma bankrutuje, żeby to wywalić,póki mam jeszcze czas itd. Myślę,że tutaj sytuacja jest identyczna, panuje psychoza strachu, mimo że firma dostała przedłużenie koncesji i opublikowała raport najlepszy z dotychczasowych, co prawda jest dużo ale....ale taka jest właśnie giełda :)
|
|
Skoro poszły takie spadki, mamy nowe minima, a firma póki co nie bankrutuje, tzn że dotychczasowe wzrosty były tylko korektami w trendzie spadkowym i wzrosty na tym papierze dopiero się zaczną.
|
|
Wszyscy zajeci debiutem GPW, a Rychu sobie pocichutku podciąga petrola, dziś bardzo mało zleceń po stronie S !!!
|
|
Myślę, ze Rychu nie pozwoli,żeby kurs był poniżej tych 10 pln. Pewnie niedługo pójdzie jakiś info , że Petrol się do czegoś dokopał itp itd...Przyszły tydzień wiele nam powie.
|
|
2010.11.04, 15:28
Petrolinvest mocno w dół, akcje na giełdzie tańsze niż ich wartość nominalna (opinia)
04.11. Warszawa (PAP) - Akcje Petrolinvestu spadają w czwartek ponad 10 proc, przy wysokich obrotach, przekraczających 66 mln zł. Zdaniem analityków, kurs paliwowej spółki jest w silnym trendzie spadkowym, a zniżki gwałtownie przybrały na sile po spadku notowań poniżej bariery 10 zł, czyli poniżej wartości nominalnej jej akcji.
"Petrolinvest to spółka zawiedzionych nadziei, spada praktycznie od momentu debiutu na giełdzie. Coraz mniej jest inwestorów, którzy biorą za dobrą monetę obietnice zarządu spółki" - powiedział Marek Pokrywka z DM BOŚ.
Jego zdaniem, na rynku jest wiele innych ciekawych okazji inwestycyjnych, dlatego inwestorzy decydują się na wyjście z Petrolinvestu.
"Od dawna w akcjonariacie Petrolinvestu dominują inwestorzy detaliczni, o nastawieniu krótkoterminowym, spekulacyjnym" - powiedział.
Spadek kursu akcji Petrolinvestu przybrał na sile po tym, jak notowania spółki spadły w środę poniżej 10 zł. W środę, przy silnie zniżkującym kursie, właściciela zmieniło ponad 1 mln akcji, w czwartek już prawie 4 mln akcji (czyli prawie 10 proc. wszystkich istniejących akcji), a akcje spadały w ciągu dnia ponad 15 proc., osiągając w pewnym momencie historyczne minimum na 8 zł. Wartość obrotów akcjami paliwowej spółki do godziny 15.20 przekroczyła 66 mln zł.
"Pękła techniczna bariera 10 zł za akcję, to napędziło spadki" - powiedział Pokrywka.
Mirosław Saj z BM DnB Nord uważa, że sprzedającymi akcje Petrolinvestu mogą być inwestorzy nastawieni spekulacyjnie, ale nie tylko.
"Obroty są na tyle wysokie, że nie tylko drobni inwestorzy za tym stoją. Być może ktoś gra na krótko, bo były jakieś pożyczki akcji Petrolinvestu od członków zarządu spółki" - powiedział Saj.
W efekcie silnej przeceny kurs akcji Petrolinvestu na giełdzie spadł obecnie poniżej swojej wartości nominalnej, czyli poniżej 10 zł. Oznacza to, że spółka może mieć problem z uplasowaniem emisji nowych akcji, gdyż nie mogą być one sprzedawane poniżej ceny nominalnej, a to zmusza spółkę do poszukiwania chętnych na nowe akcje, którzy zapłaciliby za nie więcej niż aktualna cena rynkowa.
"Kurs akcji Petrolinvestu znajduje się cały czas w silnym trendzie spadkowym, a po przebiciu wartości nominalnej pojawiły się ewidentne sygnały sprzedaży. Do tej pory ta wartość nominalna, czyli 10 zł, była pewnym wykładnikiem, teraz, gdy ta bariera pękła, inwestorzy rzucili się do sprzedawania, zawsze tak się dzieje w takiej sytuacji" - powiedział Saj.
1 listopada nadzwyczajne walne zgromadzenie Petrolinvestu uchwaliło warunkowe podwyższenie kapitału o kwotę do 190 mln zł w drodze emisji bezpłatnych warrantów subskrypcyjnych, które upoważniałyby do objęcia 19 mln akcji. Pozyskane środki pozwolą na sfinansowanie nowych projektów inwestycyjnych.
Obecnie kapitał zakładowy Petrolinvestu dzieli się na 41,3 mln akcji.
"Do tej pory wpompowano w Petrolinvest dużo pieniędzy w kolejne emisji akcji, a żadnych efektów w postaci projektów wydobywczych nie ma. Teraz pojawia się kolejny problem, bo spółce będzie trudno znaleźć inwestorów gotowych wesprzeć spółkę kapitałowo w sytuacji, gdy na giełdzie można kupić jej akcje taniej" - powiedział Saj z BM DnB Nord.
"Należy też spojrzeć na spółkę od strony fundamentalnej i zastanowić, czy obecna cena 8 zł znajduje uzasadnienie w jej sytuacji finansowej i perspektywach" - dodał. (PAP)
|
|
|
|
Temat:
PETROLINV
Tak patrzę na wykres ropy i wygląda na to , że czeka nas jakiś ruch w górę. Gdyby podczas jego trwania poszło jakieś info na petrolu, np o nowych odwiertach, to wiadomo co będzie się działo na papierze...
|
|
Temat:
PETROLINV
A skąd ty wiesz ,ze insiderzy nie są już obkupieni??? Oni skupuja na kilka rachunków , więc nikt nie bedzie zawiadamiał o przekroczeniu 5%.
|
|
Temat:
PETROLINV
No stawiałem na 10.50, wyhamowaliśmy troche niżej, ale najważniejsze , że będą dobre pieniądze do zarobienia na tym papierze.
|
|
Temat:
PETROLINV
10.50 na dziennym jest bardzo silnym wsparciem. Skoro dzisiaj go obroniliśmy ,a wskażniki zaczynają podnosić się ze swoich minimów, wiec na najbliższych sesjach powinny pojawic się jakieś wzrosty, może to byc nawet przyczynek do większej podbitki na tym papierze.
|
|
Temat:
PETROLINV
Ten papier był nic niewarty po 400 pln i nadal tak jest przy dzisiejszej cenie. Nigdy nie znaleźli ropy czy gazu, nic nie wydobyli. Co z tego ,że emisje? Liczy się zysk na akcję. Gdyby kasa z emisji poszła na rozwój spółki, czy zmianę rejonu poszukiwań, ten papier miałby jakąś wartość.
|
|
Temat:
PETROLINV
Skąd taka cisza w tym temacie? Wszak Pan Krauze ogłosił fenomenalną wiadomość ! Jeszcze przez kolejne 5 lat będzie obiecywał akcjonariuszom krociowe zyski i puszczał kolejne emisje akcji, hahahaha!!!!! A tak na poważnie, straszna przecena na tym papierze z 800 do 10 pln daje możliwość na jakieś korekcyjne odbicie. Wskażniki zaczynają wykręcać się ze swoich minimów. Może szału zakupów nie będzie, ale korekcyjny wzrost do strefy 13.60 - 14.55 pln jest bardzo możliwy.
|
|
Temat:
HBPOLSKA
Na wykresie tygodniowym mamy świeczki o coraz to mniejszych korpusach, świadczy to ,że moment wybicia jest blisko. Wskaźniki tygodniowe zaczynają też wykręcać w kierunku sygnału kupna, a na dziennym są mocno wyprzedane. Myślę, że już w tym tygodniu możemy spodziewać się jakichs ruchów wzrostowych.
|
|
Tak, dokładnie. Osłabienie złotówki wobec euro może skutować dodatkowym bonusem.
|
|
Certyfikat naśladuje zmiany indeksu ShortDAX®, liczonego jako odwrotność indeksu największych spółek DAX, obliczanego przez giełdę we Frankfurcie. www.gpw.pl/gpw.asp?cel=inwesto... Prawdopodobnie idzie większa korekta, dobrze jest się bliżej przyjrzeć temu certyfikatowi. Atutem jest doskonała płynność, emitent zawsze wystawia do k/s po 1000 sztuk.
|
|
Temat:
ARCTIC
Mam pod obserwacją ten papier. Ewnetualne kupno zależy od zachowania szerokiego rynku. Moim zdaniem idą spadki, zobaczymy jak z nimi poradzi sobie Arctic.
|
|
Temat:
HBPOLSKA
przy kursie 3.60 ktoś ciagle wystawia małe pakieciki, które błyskawicznie znikają,już prawie 60 000 sztuk tak poszło
|
|
Hydrobudowa zbuduje za 144,8 mln zł układ przesyłowy ścieków w Warszawie
Konsorcjum, którego liderem jest PRG Metro, a w skład którego wchodzi Hydrobudowa Polska i Hydrobudowa 9 podpisało z MPWiK w Warszawie umowę w sprawie budowy układu przesyłowego ścieków z Warszawy lewobrzeżnej do oczyszczalni ścieków Czajka - etap II. Wartość netto kontraktu to 144,8 mln zł - podała spółka w piątkowym komunikacie.
Przedsiębiorstwo Robót Górniczych Metro oraz Hydrobudowa 9 należą do grupy kapitałowej Hydrobudowa Polska. Na emitenta i spółki z jego grupy kapitałowej przypada 95 proc. zakresu prac inwestycji.
Inwestycja będzie polegać na "wykonania obiektów Zakładu Farysa, syfonu pod Wisłą, obiektów Zakładu Świderska i kolektorów prawobrzeżnych" - napisano.
"Wygranie przetargu na +przejście pod Wisłą+ otwiera nowe możliwości w strategii rozwoju spółek z grupy HBP. Wiąże się z wdrożeniem technologii drążenia tuneli z wykorzystaniem tarczy TBM, stosowanej choćby przy budowie tuneli komunikacyjnych, takich jak metro czy tunele kolejowe" - powiedział cytowany w komunikacie Szymon Tamborski, wiceprezes Hydrobudowy Polska.
Zakończenie prac planowane jest 31 grudnia 2011 roku. (PAP)
|
|
Wg mnie juz jutro zobaczymy sporego plusa, dzisiejsza sesja była skupem przed odpałem. Oscylatory intraday poruszają się w górnych ograniczeniach kanału, a to świadczy ze papier juz "dojrzał" do wzrostów. A tak na chłopski rozum: HB zadebiutowało po 13pln i od samego początku było w 2,5 rocznej bessie. Możliwości zarobku na tym papierze są wyśmienite, do tego jak sam piszesz w portfelu ma pełno zamówień i ciągle dochodzą nowe.
|
|
No w końcu, bo w życiu nie trzymałem akcji tak długo jak te HB. A co do kursu to powinny zaczac sie dynamiczne wzrosty, skoro wszyscy widzą, że było podwójne dno i taniej już nie będzie.
|
|
strefa 3.04 - 3.06 jest teraz wsparciem intraday i na tym poziomie mamy mocny skup
|
|
PBG ma 63% udziału w akcjonariacie, a ING OFE 5%, dlatego robią z kursem co chcą !!! Ten papier miał niejedna szanse na wybicie, nieraz były 6% wzrosty na sesji,ale póżniej te świece były negowane. Dzisiaj mieliśmy inside bara, oscylatory intrady rosną, stawiam,że jutro będzie zamknięcie na większym plusie.
|
|
Temat:
HBPOLSKA
18.06. Warszawa (PAP/ESPI) - Raport bieżący 24/2010
Zarząd HYDROBUDOWY POLSKA S.A. informuje, że w dniu 17 czerwca 2010 roku zawarł dwie znaczące umowy z Generalną Dyrekcją Dróg Krajowych i Autostrad działającym na rzecz i w imieniu Skarbu Państwa -jako Zamawiającym; 1) jako Partner Konsorcjum, złożonego z PBG S.A. - Lidera oraz Partnerów Konsorcjum: spółki APRIVIA S.A., spółki HYDROBUDOWA POLSKA S.A., SRB Civil Engineering Limited z siedzibą w Dublinie oraz John Sisk>Son Limited z siedzibą w Dublinie. Przedmiotem umowy jest "Budowa Autostrady A-1 Toruń-Stryków, Odcinek III Brzezie-Kowal od km 186+348 do km 215+850". Zaakceptowana Kwota Kontraktowa wynosi netto 702 768 700,00 zł netto, tj. brutto 857 377 814,00 zł.
Kolejna umowa, gdzie liderem jest SRB Civil Engineering Limited a partnerami: PBG, Aprivbia, Hydrobudowa Polska oraz John Sisk&Son Limited, dotyczy budowy Autostrady A-1 Toruń-Stryków na odcinku I Czerniewice-Odolion, od km 151+900 do km 163+300 i na odcinku II Odolion-Brzezie od km 163+300 do 186+366.
Zaakceptowana kwota kontraktu wynosi 765.632.889,69 zł netto, tj. 934.061.145,42 zł brutto
Jak podała Hydrobudowa Polska w komunikacie prasowym, udział Hydrobudowy Polska będzie częściowo zależał od rozstrzygnięć w kolejnych przetargach, w których spółka bierze udział.
"Hydrobudowa Polska może być wykonawcą bardzo istotnej części prac na A1, od robót ziemnych, melioracji, kanalizacji i wodociągów, po budowę wszelkich obiektów inżynierskich, na przykład wiaduktów. Naszym niewątpliwym atutem jest to, że w pobliżu budowy - we Włocławku - mieści się oddział oraz baza sprzętowo-transportowa naszej spółki. Skorzystamy więc nie tylko z ich bliskości, ale i doskonałego rozpoznania lokalnych uwarunkowań" - wskazuje cytowany w komunikacie Jerzy Ciechanowski, prezes Hydrobudowy Polska.
"Niewykluczone jednak, że w przypadku zdobycia innych dużych zleceń, o które się staramy, w mniejszym stopniu zaangażujemy własne siły wykonawcze w budowę A1" - dodaje.
Autostrada A1 od Torunia do Kowala będzie mieć dwie jezdnie po dwa pasy ruchu w każdym kierunku (docelowo po trzy) oraz pasy awaryjne. W ramach zawartych kontraktów powstaną między innymi: 4 węzły autostradowe, 8 miejsc obsługi podróżnych (MOP), 4 stacje poboru opłat i około 60 innych obiektów inżynierskich. (PAP)
|
|
No proszę jakie cuda na fixingu. W ciągu 10 minut 100 000 obrotu, 2x tyle co podczas całej sesji !!!
|
|
Dzisiaj ładny skup, pakiety fruwają, może na najbliższych sesjach wybijemy się z tego marazmu.
|
|
odbijamy się od linii trendu :)
|
|
Temat:
HBPOLSKA
2010.04.27, 11:04 PBG spodziewa się w '10 wzrostu przychodów o kilkanaście proc. i utrzymania marż
27.04. Warszawa (PAP) - PBG ocenia, że w 2010 roku możliwy jest kilkunastoprocentowy wzrost przychodów grupy. Spółka szacuje też, że tegoroczne marże będą podobne do tych, które osiągane były w przeszłości - poinformował wiceprezes PBG Przemysław Szkudlarczyk.
"Jeśli podpiszemy w pierwszym półroczu kilka dużych kontraktów, szczególnie w segmencie drogowym, gdzie kontrakty są z gotową dokumentacją i można od razu rozpocząć budowę, wtedy może to się jeszcze przełożyć na wyniki tegoroczne" - powiedział Szkudlarczyk w wywiadzie dla TVN CNBC.
"Kilkunastoprocentowy przyrost przychodów jest możliwy" - dodał.
Szkudlarczyk poinformował, że wyniki za pierwszy kwartał 2010 roku będą prawdopodobnie porównywalne rok do roku.
"Zima dała się we znaki spółkom budowlanym, my też odczuliśmy jej skutki ale nie na tyle mocno, by spodziewać się drastycznych spadków wyników w porównaniu do ubiegłego roku" - powiedział.
Dodał, że jeśli chodzi o wyniki za pierwszy kwartał "będzie to poziom zbliżony do tego, z ubiegłego roku".
"W pierwszym kwartale musieliśmy wstrzymać prace na kilku kluczowych budowach na 2-3 tygodnie. W celu kontynuowania prac przy ujemnych temperaturach ponosiliśmy dodatkowe koszty. Stąd nie będziemy mogli wykazać wzrostów w porównaniu do pierwszego kwartału ubiegłego roku" - powiedział.
Szkudlarczyk poinformował, że wraz z publikacją wyników za pierwszy kwartał tego roku spółka poda prognozę wyników na cały 2010 rok.
Wiceprezes ocenił, że tegoroczne marże PBG powinny być na poziomie marż z ubiegłych lat.
"Chcemy osiągnąć w tym roku marże osiągane historycznie w naszych wynikach. Szacujemy, że będzie to poziom podobny do lat ubiegłych, nie przewidujemy drastycznego spadku" - powiedział.
Jego zdaniem, także wyniki za pierwszy kwartał spółki z grupy PGB, Hydrobudowy, powinny być porównywalne rok do roku.
Miesiąc temu prezes PBG Jerzy Wiśniewski informował, że wszystkie wyniki finansowe będą w 2010 roku lepsze od tych uzyskanych w 2009 roku.
W 2009 roku marża netto wyniosła w grupie PBG 8,2 proc.
|
|
Temat:
HBPOLSKA
po takiej świecy nie ma już żadnych wątpliwości, a gdyby sie okazało , że szeroki rynek jeszcze nie wraca do bessy,ale przetestuje 2600 ( kontrakty ) i dopiero runie to by było po prostu świetnie Patrze w arkusz zlecń i widze 2 pakietówki w sumie 300 000 w końcówce sesji.reszta zleceń (a było ich mnóstwo na dzisiejszej sesji ) pochodzi od drobnych graczy, tzn że tłum przerzucił się na HB.
|
|
Temat:
HBPOLSKA
3.45 to bardzo mocne wsparcie, jak wytrzyma to w przyszłym tygodniu jedziemy w górę
|
|
Temat:
HBPOLSKA
HYDROBUDOWA POLSKA SA powołanie nowych członków rady nadzorczej
21.04. Warszawa (PAP/ESPI) - Raport bieżący 14/2010
Zarząd HYDROBUDOWY POLSKA S.A. informuje, iż w związku z upływem kadencji dotychczasowych Członków Rady Nadzorczej Spółki i wygaśnięciem mandatów Pani Małgorzaty Wiśniewskiej - Przewodniczącej Rady Nadzorczej, Pana Andrzeja Wilczyńskiego - Wiceprzewodniczącego Rady Nadzorczej, Grzegorza Wojtkowiaka - Sekretarza Rady Nadzorczej oraz Przemysława Szkudlarczyka - Członka Rady Nadzorczej, Zwyczajne Walne Zgromadzenie Spółki w dniu 21 kwietnia 2010 roku powołało w skład Rady Nadzorczej nowych Członków w osobach: 1) Pani Małgorzata Wiśniewska, 2) Pan Andrzej Wilczyński, 3) Pan Przemysław Szkudlarczyk, 4) Pan Grzegorz Wojtkowiak, 5) Pan Adam Hamrol, 6) Pan Marek Obrusiewicz, W skład organu Spółki wchodzą ponadto jego dotychczasowi członkowie - Pan Jacek Krzyżaniak oraz Pan Robert Oppenheim, których kadencja nadal trwa.
|
|
Temat:
HBPOLSKA
HYDROBUDOWA POLSKA SA lista akcjonariuszy posiadających co najmniej 5% głosów na ZWZ
21.04. Warszawa (PAP/ESPI) - Raport bieżący 15/2010
Zarząd HYDROBUDOWY POLSKA S.A. podaje do wiadomości publicznej listę akcjonariuszy posiadających co najmniej 5% liczby głosów na Zwyczajnym Walnym Zgromadzeniu Spółki w dniu 21 kwietnia 2010 roku: 1. Spółka PBG S.A. na ZWZ posiadała 132 098 185 głosów z ogólnej liczby 151 052 345 głosów na ZWZ, co stanowiło 87,45 % głosów na ZWZ oraz 62,74 % ogólnej liczby głosów. 2. ING OTWARTY FUNDUSZ EMERYTALNY z siedzibą w Warszawie posiadał 17 966 503 głosów z ogólnej liczby 151 052 345 głosów na ZWZ, co stanowiło 11,89 % głosów na ZWZ oraz 8,54 % ogólnej liczby głosów.
|
|
Temat:
HBPOLSKA
J.W. jest OK. Patrząc w kontekście dzisiejszej sesji jutro mogą być większe wzrosty.
|
|
Dobrze jest. Wzrosły obroty na niskim poziomie, było kilka pakietówek po 50 000. Wskażniki intraday szorują po dnie. CMO i ROC na dziennym wyglądaja bardzo pozytywnie.
|
|
Info z przed 3 dni:
2010.03.15, 11:52 Hydrobudowa Polska podniosła prognozę przychodów na 2009 rok do 1,67 mld zł
15.03. Warszawa (PAP) - Hydrobudowa Polska podniosła prognozę przychodów grupy w 2009 roku do 1,67 mld zł z 1,5 mld zł - podała spółka w komunikacie.
"Zarząd Hydrobudowy Polska z uwagi na rozpoznane wyższe niż wcześniej zakładano przychody ze sprzedaży na realizowanych przez spółki z grupy kapitałowej HBP kontraktach, podaje niniejszym zaktualizowaną prognozę dotyczącą skonsolidowanych przychodów ze sprzedaży w wysokości ok. 1 670 mln zł, co oznacza wzrost o ponad 11 proc. względem prognozy opublikowanej w dniu 29.04.2009 roku. Pozostałe wartości prognozy nie ulegają zmianie" - napisano w komunikacie.
Prognoza na 2009 rok opublikowana pod koniec kwietnia zakładała, że grupa wypracuje około 114 mln zł EBIT, ok. 92 mln zł skonsolidowanego zysku netto przy przychodach na poziomie ok. 1,5 mld zł. (PAP)
|
|
Owszem, coś sie dzieje. Ktos wyrażnie opiekuje się kursem. Niezdziwiłbym się, gdybysmy jutro zobaczyli jakies wieksze wzrosty. Szkoda tylko, ze ten papier tak długo marudził. Tez zauważyłem te zlecenia po 22 sztuki.
|
|
Też myślę,że jeszcze 3-4 sesje pobujamy sie w okolicach dzisiejszego poziomu a potem bedzie jazda w górę. Wskażniki dziennie są mocno wyprzedane.
|
|
Daniello rzeczywiście mój bład,linia szyi powinna biec nad ramieniem, a co do spełnienia formacji, to bedzie wiadomo dopiero po jakims czasie. jesli jednak realizujemy RGRa to powinnismysie spodziewac wzrostu do tych 7pln i wówczas bedziemy miec prawe ramie. Co do piątkowej luki, jeśli zostanie zakryta to bedzie to dobry znak, bo wówczas przestanie działać jako opór.
|
|
|
|
Poszło dzisiaj negatywne info: wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,35...Kurs przetestował dzisiaj poziom przez który przebiega linia trendu wzrostowego oraz linia wsparcia na 3.60. Na wykresie dziennym ADX i DMI nie dały jeszcze sygnału sprzedaży. Byc może na wykresie dziennym formuje się ogromny RGR, gdzie lewe ramie zostało ukształtowane 20/8/2009. Po dzisiejszym spadku wskaźniki intraday są masakrycznie wyprzedane, wygasły tez na nich negatywne dywergencje.
|
|
Właśnie miedzy innymi ten zanik obrotów zapowiada mocny ruch w górę !!! Kto miał sprzedać, ten sprzedał. Arkusz zleceń wyczyszczony ze słabych rąk. Bollinger jest masakrycznie zwężony ( intraday ), długi ruch w bok ostudził wskażniki i teraz potencjał ruchu jest olbrzymi. Sygnał kupna wszedł na tygodniowym DMI, ADX niewiele brakuje do tego sygnału. Wg mnie wybicie bedzie masakrycznie silne i proporcjonalne do tego 3tygodniowego ruchu w bok na papierze.
|
|
|
|
Na wykresie liniowym rysujesz od szczytu na 3.61 i od dołka na 3.48. Nie wiem jak zamieszcza się screeny wykresów.
|
|
Widzisz Siekoo trzeba sie starać napisać coś przed faktem, bo komentowanie na zasadzie ale nam dzisiaj wzrosło czy spadło jest na poziomie forum bankiera.
|
|
DM IDM SA podwyższył rekomendację dla Hydrobudowy Polska do "kupuj"
08.02. Warszawa (PAP) - DM IDM SA w raporcie z 31 stycznia podwyższył rekomendację dla Hydrobudowy Polska do "kupuj" z "trzymaj", podnosząc jednocześnie cenę docelową do 4,32 zł z 3,5 zł.
W dniu wydania raportu za akcje spółki płacono 3,84 zł. W piątek na zamknięciu notowań papiery firmy kosztowały 3,7 zł. (PAP)
|
|
Patrząc na wykres liniowy, dzienny można wyrysować trójkąt rozszerzający się. Piątkowy spadek testował dolne ograniczenie tego trójkąta. A na indeksach mamy korektę spadków Fali C. Mówiąc krótko: będzie się działo....
|
|
Portfel Hydrobudowy Polskiej to niemal 2,3 mld zł, niedługo kolejne oferty za 3 mld zł (wywiad)
04.02. Warszawa (PAP) - Aktualny portfel zamówień Hydrobudowy Polska sięga 2,3 mld zł, a spółka już zapowiada złożenie kolejnych ofert, których wartość wyniesie 3 mld zł - poinformował PAP w wywiadzie Jerzy Ciechanowski, prezes Hydrobudowy Polska.
"Rozpoczęliśmy ten rok z portfelem zamówień o wartości niemal 2,3 mld zł netto, z czego do realizacji w 2010 roku przypada prawie 1,8 mld zł" - powiedział prezes.
"Przygotowujemy się do złożenia w najbliższych tygodniach ofert o wartości ponad 3 mld zł, głównie w przetargach infrastrukturalnych oraz związanych z ochroną środowiska. Nie chciałbym jednak podawać konkretów, aby zbytnio nie odsłaniać się przed konkurencją" - dodał.
Prezes poinformował, że konsorcjum z udziałem Hydrobudowy Polska złożyło najniższą ofertę w przetargu na obwodnicę Bojanowa i Rawicza w ciągu drogi ekspresowej S5, której wartość to ponad 777 mln zł netto.
"Czekamy także na rozstrzygnięcie kolejnych przetargów o wartości około 500 mln zł" - powiedział.
KONTRAKTY STADIONOWE HYDROBUDOWY RENTOWNE
Prezes zapewnił, że wszystkie realizowane przez spółkę kontrakty na budowę stadionów na Euro 2012 są rentowne.
"Wbrew dość powszechnemu przekonaniu, że na budowie stadionów +nie da się zarobić+, mogę zapewnić naszych akcjonariuszy, że każdy z realizowanych przez nas kontraktów stadionowych jest rentowny" - powiedział.
Ciechanowski poinformował, że najbardziej zaawansowana jest modernizacja stadionu w Poznaniu. Hydrobudowa Polska zakontraktowała już także większość prac na budowie Stadionu Narodowego w Warszawie, których łączna wartość mieści się w przyjętym przez spółkę budżecie.
"Biorąc pod uwagę, że do +rozdzielenia+ pozostały nam właściwie roboty wykończeniowe, na rynku, na którym mamy bardzo dużą konkurencję, liczymy na otrzymanie atrakcyjnych ofert od potencjalnych podwykonawców" - powiedział.
"Przychody z tej umowy rozpoznajemy obecnie z niższą marżą od przeciętnej w grupie, ale na tym etapie inwestycji wolimy pozostawić sobie jeszcze pewne rezerwy" - dodał.
Prezes Ciechanowski zaznaczył, że najbardziej konserwatywnie Hydrobudowa Polska ujmuje na razie przychody z kontraktu na budowę stadionu w Gdańsku.
"Jesteśmy jednak przekonani, że ostatecznie także ta umowa przyniesie nam satysfakcjonującą rentowność" - zapewnia.
PRZYCHODY HYDROBUDOWY W 2010 PRZYNAJMNIEJ JAK W 2009
"Biorąc pod uwagę wartość naszego portfela zamówień, przychody grupy Hydrobudowy Polska będą w tym roku co najmniej porównywalne z ubiegłorocznymi" - powiedział prezes Ciechanowski.
"Jednak przed publikacją prognoz finansowych nie mogę wypowiadać się szczegółowo na temat oczekiwanych wyników" - dodał.
Prezes mówiąc o perspektywach rynku budowlanego w roku 2010 powiedział, że w fazę realizacji wejdzie wtedy rekordowa liczba kontraktów drogowych.
"Liczymy, że to przyczyni się do zmniejszenia konkurencji w walce o nowe zlecenia i ułatwi nam wejście na ten rynek" - dodał.
Ciechanowski powiedział, że dzięki współpracy ze spółką matką - PBG - Hydrobudowa Polska chce zostać beneficjentem oczekiwanego od lat boomu inwestycyjnego w budownictwie energetycznym.
"Nie odpuszczamy oczywiście również rynku inżynieryjnego i ochrony środowiska, przy czym będziemy koncentrować się głównie na większych zadaniach, wymagających bogatszych referencji, w których spodziewamy się umiarkowanej konkurencji" - dodaje prezes.
Hydrobudowa Polska zamierza podać prognozy wyników na rok 2010, jednak na razie data ich ujawnienia nie jest jeszcze ustalona.
"Dobrym zwyczajem jest, aby duże firmy giełdowe publikowały prognozy finansowe. Prawdopodobnie nie będziemy się jednak z tym spieszyć, gdyż zechcemy zaprezentować inwestorom jak najbardziej realne szacunki" - powiedział prezes.
Zgodnie z wcześniejszymi zapowiedziami zarząd Hydrobudowy Polska nie będzie jeszcze rekomendować wypłaty dywidendy za rok 2009, jednak, jak zastrzega prezes, ostateczna decyzja będzie należeć do akcjonariuszy.
"Biorąc pod uwagę coraz lepszą sytuację finansową grupy, możemy się spodziewać, że w kolejnych latach nasi właściciele będą już chcieli odcinać kupony. Rekomendacja zarządu będzie natomiast zależeć głównie od tempa dalszego rozwoju Hydrobudowy i związanego z tym zapotrzebowania na kapitał obrotowy" - dodaje Ciechanowski.
Łukasz Pawłowski(PAP)
|
|
Papier był w prawie 2tygodniowej konsolidacji, a teraz sie z niej wybija. Na kolejnych sesjach bedzie się działo. Myślę ze zobaczymy nowe szczyty na tym papierze.pozdro
|
|
Temat:
HBPOLSKA
No wsparcie obronione, wskażniki intraday wyprzedane, czas na dalsze wzrosty i to te najbardziej dynamiczne.
|
|
Temat:
HBPOLSKA
Jutro zostanie podpisana umowa z wykonawcą przebudowy prawie dwukilometrowego odcinka krajowej „jedynki” we Włocławku. Zakresem przebudowy zostanie objęty odcinek ulicy Okrzei od skrzyżowania z ulicą Lunewil do okolic placu Powstania Styczniowego. Roboty będzie prowadzić konsorcjum firm: jego liderem jest Aprivia z Wysogotowa, a wraz z nią w jednym teamie są Hydrobudowa Polska z Wysogotowa (grupa PBG), Przedsiębiorstwo Robót Inżynieryjno-Drogowych z Nowego Tomyśla i Husar Budownictwo Inżynieryjne z Włocławka. Wartość kontraktu wyniesie 39,48 mln zł. Inwestycja ma zostać zakończona do czerwca 2011 r. samorzady.pb.pl/2028810,46719,...
|
|
Temat:
HBPOLSKA
HYDROBUDOWA POLSKA SA terminarz publikacji raportów okresowych w 2010 roku
20.01. Warszawa (PAP/ESPI) - Raport bieżący 7/2010
Zarząd HYDROBUDOWY POLSKA S.A. podaje do wiadomości publicznej terminarz raportów okresowych, które opublikowane zostaną w 2010 roku: - skonsolidowane raporty kwartalne, zawierające skrócone jednostkowe, kwartalne sprawozdania finansowe: IV kwartał 2009: 01 marzec 2010 r. I kwartał 2010: 17 maj 2010 r. III kwartał 2010: 15 listopad 2010 r. Zarząd Spółki informuje, iż zgodnie z ő 101 ust. 2 Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 lutego 2009 r., nie będzie publikował raportu kwartalnego za II kwartał 2010 r. - skonsolidowany raport półroczny zawierający skrócone jednostkowe, półroczne sprawozdanie finansowe: 31 sierpień 2010 r. - roczne sprawozdanie jednostkowe za rok 2009: 30 kwiecień 2010 r. - skonsolidowany raport roczny Grupy Kapitałowej za 2009 rok : 30 kwiecień 2010 r. Podstawa prawna: ő 100 ust.1 Rozporządzenia w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych z dnia 19 lutego 2009r.
|
|
Temat:
HBPOLSKA
teraz jak papier jasno określił swój kierunek, to przed nami dalsze dynamiczne wzrosty
|
|
Temat:
HBPOLSKA
Po stronie kupna w karnecie zleceń 15 tysiecy sztuk, po stronie sprzedazy 150 000, a i tak wszystko rozebrali!!! Dzisiaj śmiga duzo pakietówek. Pewnie szykuja sie do publikacji raportu.
|
|
Temat:
MWTRADE
Ale po co żenić sie z tym papierem. Test 4,50 pokaże co dalej. Myslę, że na indeksach cały czas mamy dopiero korektę pierwszej fali bessy i wrócimy do niej lada chwila. Pewnie czeka nas wyjscie górą z tej konsolidacji, bo trzeba komuś opchnąć drogie papiery,a najlepiej zrobic to na wzrostach. Nie bez powodu nie ma chetnych do kupna PGE, duzi czekaja, bo wiedzą,że bedzie znacznie taniej, a na akumulacje potrzeba czasu.
|
|
Temat:
MWTRADE
nasza giełda jest silnie manipulowana, dlatego sobolewski dał niemcom taka zaporową cenę. gdyby doszło do połaczenia giełd, skoczyłaby płynność i skonczyłoby sie kręcenie lodów. Gracze, którzy sa na naszej giełdzie od pocztaku jej istnienia, mówią, ze dotychczas nie widzieli takiej zmiennosści i przypadkowości w ruchu indeksów.
|
|
Temat:
MWTRADE
Ok,ale sam przyznasz ,że obót 44 000 sztuk nie jest imponujący i jeśli coś takiego się urwie, to jesteś w plecy co namniej kilkanaście %, i to pod warunkiem ze sprzedasz na pierwszej spadkowej sesji. Ryzyko jest nieadekwatne do zysku. Apropo tych sygnałów, może z czasem Watch Dog pomyśli nad wprowadzeniem wirtualnych portfeli inwestycyjnych, to by pozwoliło wyłonic najbardziej doświadczonych graczy, ale to chyba za dużo pracy przy czyms takim.
|
|
Temat:
MWTRADE
Nie ważne co było przyczyną, bo zawsze jest jakies wytłumaczenie, ważne jak wygląda wykres,no ale przyszły tydzień pokaże co się będzie działo. Ewentualnie mozna obserwować jak wypadnie test oporu na 4,50, jest to mocny opór.
|
|
Temat:
MWTRADE
Trochę mnie zakręciłes z tą hiperbolą,ale wyrażenie jest poprawne i właśnie tak jest stosowane, poszukaj w necie, zreszta nie łapmy się za słówka bo to nie lekcja polskiego. Co do fundamentów, to nie biorę ich pod uwagę, wystarczy wspomnieć spółki Karkosika, które kiedyś biły rekordy ,a teraz? Myślisz, że taki Hutmen w 2006 roku był jakimś potentatem? Nie, to ludzkie szalenstwo tak wywindowało cenę. Ja uzywam AT i twierdzę ze najlepszy moment wyjścia był w tym tygodniu. Zwłaszcza jezeli się trzyma papier od początku wzrostów, bo taki zysk się zwyczjnie realizuje. Nikt normalny nie bedzie ryzykował ponad 400% zysku, żeby ugrać jeszcze te 20%. Bo spółka jest mało płynna i bedzie się działo to co na Atonie.
|
|
Temat:
MWTRADE
porównaj sobie wykres atonu, tam tez była hiperbola, papier jest mało płynny ,jak zacznie spadać to nie dasz rady sprzedać bez straty w zyskach, te wzrosty mają juz chatakter agonalny, cena wyszła ponad R2pivot point
|
|
Temat:
TECHMEX
Wskaźniki sugerują,że trwa akumulacja na papierze, jesli wybicie pojdzie górą,to wzrost mógłby zajść w okolice 2.90 Myslę,czy by nie zaryzykować małą sumą, a nuż będzie na zapełnienie barku na cały rok
|
|
Temat:
HBPOLSKA
HB ma dzisiaj szanse na dalsze wzrosty.
|
|