Witam w zimnny poniedziałkowy wieczór,
Mnie też zainteresował Ekopol. Atrakcyjny biznes - tanie ministacje. Wskaźniki jeszcze atrakcyjniejsze.
Już miałem złożyć spore zamówienia kupna.
Ale postanowiłem sprawdzić dlaczego nikt nie chce kupować akcji Ekopolu i Ekopol ma tak niskie wskaźniki.
Podejrzewam, że inwestorzy korzystają z wujka binga w celu znalezienia informacji i oto co znajdują:
www.youtube.com/watch?v=7GM4Lt...A oprócz tego stronę Urzędu Regulacji Energetyki:
www.ure.gov.pl/portal/pl/429/2...Oraz odpowiedź ministra Piotra Grzegorza Woźniaka na interpelację posła Andrzeja Grzesika do ministra gospodarki w sprawie nieprawidłowości w traktowaniu hurtowych odbiorców paliw przez koncerny paliwowe PKN Orlen i Grupa Lotos, w szczególności prywatnych właścicieli stacji benzynowych.
www.gover.pl/y=/poslowie/szcze...Co można tam wyczytać:
Z URE
Natomiast zgodnie z zapisem § 99 ust. 1 wskazanego powyżej rozporządzenia od dnia 1 stycznia 2006 r. dopuszcza się użytkowanie stacji kontenerowych wyłącznie jako tymczasowych obiektów budowlanych przeznaczonych do zaopatrzenia w produkty naftowe Sił Zbrojnych oraz w celu realizacji inwestycji o znaczeniu krajowym, a także do zaopatrzenia jednostek pływających żeglugi morskiej i śródlądowej, kolejnictwa oraz statków powietrznych lotnictwa cywilnego. Powyższy przepis nie przewiduje tym samym możliwości powszechnego użytkowania stacji tego typu. Ograniczenie w nim zawarte jest niejako dwupoziomowe, po pierwsze mogą to być wyłącznie tymczasowe obiekty budowlane i po drugie wykorzystywane jedynie w celach wskazanych w tym przepisie. Przy tym obie te przesłanki muszą być spełnione łącznie.
Ale
wskazuje, że kontenerowe stacje paliw mogą być użytkowane wyłącznie jako obiekty tymczasowe i przeznaczone do określonych w nim celów. Nie mogą być zatem użytkowane do powszechnego obrotu paliwami ciekłymi. Co warte podkreślenia, zakup paliw na potrzeby własne przedsiębiorcy nie wypełnia definicji obrotu, a tym samym nie dotyczą go omawiane przepisy, a nawet przepisy zobowiązujące do uzyskania koncesji. Nie zmienia to jednak faktu, że wykorzystywanie zbiorników naziemnych na potrzeby własne przedsiębiorcy (czego prawo nie zabrania) wiąże się, co do zasady, również z koniecznością uzyskania stosownych pozwoleń (np. pozwolenia na budowę czy pozwolenia na użytkowanie) i decyzji (np. Urzędu Dozoru Technicznego).
Pytanie posła
Kolejnym problemem są kontenerowe stacje, instalowane, zaopatrywane i obsługiwane przez koncerny paliwowe. Są to tzw. stacje dzikie, ponieważ żadna instytucja upoważniona do kontroli stacji benzynowych nie ma ich w swoim wykazie. Dla czynników kontrolnych te stacje nie istnieją!
Odpowiedź ministra
Zgodnie z 99 ust 1 przedmiotowego rozporządzenia użytkowanie stacji kontenerowych dopuszczone jest wyłącznie jako tymczasowych obiektów budowlanych przeznaczonych do zaopatrzenia w produkty naftowe Sił Zbrojnych oraz w celu realizacji inwestycji o znaczeniu krajowym, a także do zaopatrzenia jednostek pływających żeglugi morskiej i śródlądowej, kolejnictwa oraz statków powietrznych lotnictwa cywilnego.
W związku z powyższym konkretne przypadki użytkowania kontenerowych stacji paliw do celów innych niż wymienione powyżej powinny być zgłaszane organom ścigania.Z DI
Ekopol Górnośląski Holding obsługuje segment małych i średnich odbiorców (zużywających ok. 30 000 litrów paliw miesięcznie), którzy są poza zainteresowaniem największych koncernów paliwowych (Lotos, Orlen, BP, Slovnaft, J&S Energy, Anwim), na podstawie długoterminowych umów handlowych.
Specyfika branży powoduje, że potencjalna konkurencja zamienia się we współpracę. Koncerny paliwowe kierują wprost małych
i średnich przedsiębiorców do Emitenta, zapewniając sobie hurtowy zbyt na paliwa poprzez pośrednika (Emitent). Emitent świadczy jedyną w Polsce usługę przechowania, która polega na bezpłatnym zlokalizowaniu u potencjalnego odbiorcy mikrostacji paliw Fuelmaster o pojemności od 2 500 do 20 000 litrów (które są własnością Emitenta). Mikrostacje Fuelmaster wchodzą w skład magazynu paliw Emitenta i jego logistyki.
Dobrzebyłoby gdyby jacyś prawnicy się wypowiedzieli, bo ja jestem tylko finasistą i się gubię w prawniczych łamańcach, ale zrozumiałem że
Stacje Fuelmaster z Ekopolu są nielegalnie wykorzystywane jako bazy paliwowe (mogą to być tylko podziemne zbiorniki zabezpieczone przed wyciekiem z jakimiś osysaczmi itp.).
I dobrze - środowisko też jest ważne, nie tylko kasa :)
Ale możliwe, że Ekopol prowadzi obrót paliwami, przez ministacje (porównaj z DI).
W każdym razie temat jest śliski, a Ekopolowi może grozić utrata koncesji na handel paliwami.
A wtedy wycena zbliży się do 0 PLN.
Pozostaje mi skupić się na Orlenie i Lotosie, a Ekopol, KOV i Petrolinvest pozostawuę dla Kamikadze.
Ciekawy jestem też opini zarządu Ekopolu, bo nie znalazłem żadnej wypowiedzi (co nie znaczy, że się gdzieś nie wypowiedział).
Pozdrawiam,
Jerry le Krach