PARTNER SERWISU
njlpafnb
13 14 15 16 17
QQ
QQ
0
Wpisów: 2
Wysłane: 22 września 2010 12:34:11 przy kursie: 2,68 zł
Witam wszystkich - jestem tu nowy więc pozdrawiam wszystkich inwestorów i sympatyków tego forum salute

Co do akcji pracowniczych to 150 tys. akcji CIA to nieco ponad 1% całości (12,65 mln) - to naprawdę niewiele.
Zajmuję się zawodowo konstrukcją i wyceną takich programów motywacyjnych. Średni program w ostatnich kilku latach stanowił około 5% akcji z dnia uchwalenia.

Cena po jakiej uczestnicy będa obejmować akcje (około 12 zł) obliczona jako średnia z ostatnich 3 miesięcy jest jednym z rozsądniejszych mechanizmów. Tutaj akurat korzystnym dla uczestnika ze względu na ostry wzrost kursu w ostatnich miesiącach. Pytanie czy ta średnia będzie z dnia dzisiejszego czy z listopada kiedy odbędzie sie NWZA.
Generalnie na polskim rynku tam gdzie są fundy i strasznie marudzą cena musi być na poziomie z dnia przyznania - ewentualnie z małym 5% dyskontem. Na drugim biegunie są spółki, które stosują typowe rozdawnictwo - np. akcje obejmowane po nominale.

Niektórzy obawiają się, że nowe i tanio objęte akcje zachwieją kursem Eh? Bez sensu.
Po pierwsze aby objąć akcje trzeba zrealizować warunek EPS co wzmocni sytuację finansową firmy i prawdopodobnie przyczyni się do wzrostu kursu.
Po drugie, liczba instrumentów jest tak mała, że nie powinna znacząco wpłynąć na kurs.

leniwiec
0
Wpisów: 61
Wysłane: 22 września 2010 13:01:18 przy kursie: 2,68 zł
ciekawe czy na pol milarda ja wycenia a potem na milard jak myslicie?

volky
0
Wpisów: 245
Wysłane: 22 września 2010 20:29:28 przy kursie: 2,68 zł
constant napisał(a):
volky napisał(a):
44 tys akcji to niektórzy z nas pewnie posiadają
a że tąpnęło to zasługa stop lose poniżej 30 zł

Dwie male, pedantyczne uwagi:

Po pierwsze to "stop loss" (lose to "luzny", a nie strata).
Po drugie w tym przypadku zadzialal "stop profit". Tez inna rzecz.

Dzięki ... nie mam wykształcenia ekonomicznego ani żadnego innego w tym kierunku jestem samoukiem.
Z chęcią przyjmę wszelkie słowa krytyki... choć kwestia słownictwa w moim przypadku to też cięższa sprawa.W języku polskim nie jestem orłem :)ani nie przywiązuję do stylistyki większej wagi.
Zawsze dobry byłem z matmy na studiach uczyłem kolegów statystyki, a potem sobie psychologię wyrobiłem ... może to śmiesznie zabrzmi ale grając w pokera na necie(idealne miejsce treningu odgadywania emocji innych).
Po połączeniu tych cech jak widać jakąś tam skuteczność mam :) .

co do tematu czyli aktualnych zachowań CITY ...
dziś na wykresie dziennym pojawiła się ładna świeczka sugerująca zmianę trendu spadkowego na wzrostowy

kliknij, aby powiększyć

nie jest to oczywiście jeszcze przesądzona sytuacja o powrocie w górne rejony
ale... szybciej wzrost niż spadek
Osobiście mam nadzieję, że kurs będzie poruszał się drobnymi kroczkami po 4-5 %
Ludzie są spłoszeni ostatnimi spadkami ... i jak zwykle będą dwa razy myśleć zanim kupią i ważne jest żeby robili to stopniowo. Zbyt szybki wzrost może zakończyć ponownie zjazdem w dół tylko że wtedy wsparcie na 23,80 może nie wytrzymać.
Choć ten poziom 27 zł i panujący dziś skup na tym poziomie to zbyt dobry podarek od losu i zbyt tani poziom dla ponownie wchodzących... I tu jest problem bo jeżeli wchodzi strachliwy akcjonariat równie szybko może wychodzić.
Co do poziomów :

kliknij, aby powiększyć

Spadek to ewentualnie do max 26 zł - tutaj uważam że jest silne wsparcie.
Przebicie 28,30 -> szybki powrót do 30 zł
Oby to był powolny wzrost ... choć na wykresie dziennym wygląda to bardziej dynamicznie

Edytowany: 22 września 2010 20:31

Akoholuszki007
0
Wpisów: 1
Wysłane: 24 września 2010 09:49:49 przy kursie: 2,30 zł
Eh? obserwuje od jakiegoś czasu wpisy na forum ciekawe spostrzeżenia na temat AT czy AF
super każdy przewiduje co jest grane na city, panika ludzie nie widzieli Prezesa czy też ani jednego komunikatu i panikują wyprzedają, a ja skupuje cały czas, Sniper na PS3 ukaże się w grudniu i wiecie co nie długo zarząd zacznie kupować pakietami jak myślicie co to spowoduje ... powodzenia na city thumbright

witas
0
Wpisów: 25
Wysłane: 24 września 2010 10:17:25 przy kursie: 2,30 zł
Ciekawe czy jakis fundusz ujawni się w najbliższym czasie, bo wymiana jest na dużą skalę.

X72
X72
0
Wpisów: 19
Wysłane: 24 września 2010 10:45:38 przy kursie: 2,30 zł
wraz z malejącym kursem spadają obroty czyżby panika powoli wygasała ? RSI też bardzo nisko, wruciłem na pokład salute

danek197
0
Wpisów: 317
Wysłane: 24 września 2010 17:48:13 przy kursie: 2,30 zł
KOMISJA NADZORU FINANSOWEGO
Raport bieżący nr 75 / 2010
Data sporządzenia: 2010-09-24
Skrócona nazwa emitenta
CITY INTERACTIVE S.A.
Temat
Transakcje Prezesa Zarządu City Interactive S.A. na akcjach Spółki
Podstawa prawna
Art. 160 ust 4 Ustawy o obrocie - informacja o transakcjach osób mających dostęp do informacji poufnych

Treść raportu:
Zarząd City Interactive S.A. informuje, iż w dniu dzisiejszym do Spółki wpłynęło zawiadomienie od Pana Marka Tymińskiego - Prezesa Zarządu City Interactive S.A. o dokonanych przez niego w dniach 21-24 września 2010 roku transakcjach na akcjach Emitenta. Pan Marek Tymiński sprzedał 750.687 (słownie: siedemset pięćdziesiąt tysiecy sześćset osiemdziesiąt siedem) akcji Spółki, po średniej cenie 25,53 zł (słownie: dwadzieścia pięć złotych i pięćdziesiąt trzy grosze) za jedną akcję.
Aktualny stan posiadania akcji Spółki przez Pana Marka Tymińskiego wynosi 6.480.794 akcji, co stanowi 51,23 % ogólnej liczy akcji i uprawnia do 51,23 % głosów na Walnym Zgromadzeniu Akcjonariuszy.

pieknie Prezio sypie, bezczelnie naganiajac w wywiadach prasowych i w CNBC salute salute ponad 19 mln zainkasowal glasses5
Edytowany: 24 września 2010 17:53

anty_teresa
PREMIUM
522
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 191
Wysłane: 24 września 2010 17:58:57 przy kursie: 2,30 zł
Danek,
W wywiadach o ile mnie pamięć nie myli mówił, że spółka jest jego zdaniem warta 20 PLN. Tak mi się gdzieś obiło o uczy, jeśli tak to wywala przewartościowany wedle swojego uznania papier... Ty byś tak nie zrobił?

Co innego wartość wewnętrzna. Ta będzie rosła, spółka się rozwijała itd. To wszystko jest prawdą, tylko kurs już dawno to zdyskontował

volky
0
Wysłane: 24 września 2010 17:58:58 przy kursie: 2,30 zł
Moje AT można wykasować ...
osobiście dziś wywaliłem prawie całą cześć portfela

Dziękujemy Panu Prezesowi ... za wizję firmy

i czekamy na info dla kogo ?
to poszło

Zacny
0
Wpisów: 23
Wysłane: 24 września 2010 18:04:26 przy kursie: 2,30 zł
Ciekawe co wydarzy sie dalej. Prezes praktycznie pozbawil sie mozliwosci dalszego skorzystania na wzroscie kursu spolki, no chyba ze wyemituje akcje sam dla siebie ;). Wiele mowiono o duzym zainteresowaniu spolka przez zagraniczne fundusze, obstawiam, ze na poczatku przyszlego tygodnia poznamy kto to taki. Skoro prezes przestal sprzedawac, mozna sie spodziewac duzej reakcji w poniedzialek, gdzie pewnie fundusze jeszcze napchaja sie akcjami. Przed nami interesujace perspektywy - wyniki za wrzesien, 3Q, zapowiedziane rekomendacje z zagranicy, czyzby mialybyc niekorzystne skoro prezes sprzedal znaczna czesc pakietu? Czy ktos widzi jakies pozytywy?

vieri
0
Wpisów: 34
Wysłane: 24 września 2010 18:15:00 przy kursie: 2,30 zł
Hmm zakładając, że prezes już nie będzie w najbliższym czasie sprzedawał to być może kurs się troszkę ustabilizuje ? Czy może to info wpłynie na inwestorów jak czerwona płachta na byka i w poniedziałek znowu zjazdy do 10 %? Whistle W sumie wytrzymałem ostatnie 3 dni sporych spadków hehe blackeye aczkolwiek niewiem czy w takim wypadku jest sens to trzymać
Edytowany: 24 września 2010 18:17

danek197
0
Wysłane: 24 września 2010 18:20:08 przy kursie: 2,30 zł
anty_teresa napisał(a):
Danek,
W wywiadach o ile mnie pamięć nie myli mówił, że spółka jest jego zdaniem warta 20 PLN. Tak mi się gdzieś obiło o uczy, jeśli tak to wywala przewartościowany wedle swojego uznania papier... Ty byś tak nie zrobił?

Co innego wartość wewnętrzna. Ta będzie rosła, spółka się rozwijała itd. To wszystko jest prawdą, tylko kurs już dawno to zdyskontował

chodzi o fakt ze po kazdej informaicji o sprzedazy odrazu "wskakiwal" do TVN CNBC i mozna smialo powiedziec "naganial" tak jak w prasowych wywiadach ;) o ten fakt mi chodzi....przesledz sobie pierwsze informacje o sprzedazy co po nich nastapilo, jakie informacje wychodzily ze spolki....a ostatnio po tranzakcjach sprzedazy jak pisalem w/w zwiekszyla sie jego intensywnosc "naganiania" w CNBC i prasie....dziwny zbieg okolicznosco co ??? d'oh! d'oh! powiedzial ze sa warte 20 zl a co pozniej powiedzial Shame on you Shame on you odnosnie ceny 20 zl ?? tak sie nie robi......

danek197
0
Wysłane: 24 września 2010 18:22:06 przy kursie: 2,30 zł
volky napisał(a):
Moje AT można wykasować ...
osobiście dziś wywaliłem prawie całą cześć portfela

Dziękujemy Panu Prezesowi ... za wizję firmy

i czekamy na info dla kogo ?
to poszło

do nikogo to nie poszlo - rynek wchlonal

bedzie mozna kupic w next week taniej salute
Edytowany: 24 września 2010 18:38

Gerda
24
Wpisów: 530
Wysłane: 24 września 2010 19:42:23 przy kursie: 2,30 zł
Z punktu widzenia biznesowego to moim skromnym zdaniem mógł spokojnie nagonić jeszcze do 40 zł, wystarczyło szepnąć w czasie wywiadu nazwę funduszu zainteresowanego kupnem akcji i byłoby naprawdę wysoko i miałbym czas żeby sprzedać drożej ale może po prostu mu wystarczyło?

Tak sobie myślę co się może stać w następnym tygodniu to tworzy mi się tyle scenariuszy że na razie na pewno nie wejdę...

volky
0
Wysłane: 24 września 2010 20:50:30 przy kursie: 2,30 zł
Przykro mi to napisać ale zawiodłem się na CITY INTERACTIVE
okazuje się że rzetelna polityka informacji ...
dbanie o inwestorów indywidualnych
jest tutaj identyczne jak na innych spółkach....
jesteśmy ostatnimi w łańcuchu pokarmowym GPW
i nie liczymy się ani jako ludzie ...ani jako inwestorzy .... ani nasze pieniądze

Sprzedaż mogła się odbyć po za rynkiem bez dołowania kursu po 25 zł.
I byłaby to pozytywna informacja np o wejściu fundu z USA.

Aktualnie mam ochotę sprzedać pozostały pakiet akcji City (w podziękowaniu dla Pana Prezesa) nie wiadomo czy któryś z nich skupił 5 % całości ... bo sprzedaż mogła być na zasadzie kto więcej da to dostanie. Trudno to nazwać jakąkolwiek pozytywną czy negatywną informacją ....jednak trzeba się pilnować w tej inwestycji żeby nie zostać dawca kapitału.

Kiedyś były porównania CITY do petrola tam też akcjonariusz jest ostatnim w zarabianiu a pierwszy w dawaniu kapitału przy emisjach.
Tutaj widać podobna zasada zaczyna obowiązywać. Że mniejsi czyli my jesteśmy tylko potrzebnie do podbijania kursu.

Giełda szybko zapomina i wybacza ... błędy spółek a ludzie spragnieni zysku i tak wrócą
.....ale autorytet prezesa uległ zmianie w moim przekonaniu o 180 %.
Rozumiem że chciał zarobić ale mógł oddać tą część w transakcji poza rynkowej a nie naszym kosztem bo fundusze skupiły więcej nie tylko 750 tys. od niego ale i od akcjonariuszy. Była by to pozytywna informacja a nie NIEDOCENIANIE wartości własnej spółki.

Kurs spadnie w poniedziałek .. a potem znów odbije bo albo będzie stymulowany przez fundusze albo tak jak wspomniałem wszyscy zapomną i wrócą.
W poniedziałek zacznie się słodzenie prezesa.....
od wyników za wrzesień .... po wejście jakiegoś funduszu ,choć fundusze mogły nie przekroczyć 500 tys. akcji.... i nie będą musiały nas informować o swoich krokach. Bo sprzedaż polegała na tym kto da więcej ten odkupi.
(Zresztą AVIVA podejrzewam że dlatego zmniejszyła udziały po to żeby nie musiała informować o swoich krokach.)

Jestem dziś wkurzony i może mi się zmieni zdanie do poniedziałku....
ale ja wystawiam się na PKC sprzedaj.... bo wiem że odkupię taniej i może być to zjazd do 12 zł tak jak na petrolu.Z rana bym nie uwierzył we własne słowa ,ale wobec ostatnich godzin i dni nie mam nic więcej do powiedzenia....

Gerda
24
Wpisów: 530
Wysłane: 24 września 2010 21:12:07 przy kursie: 2,30 zł
Jeżeli do wtorku nie będzie jakiejkolwiek informacji pozytywnej ze spółki to nic kursu nie zatrzyma.

Masa
PREMIUM
30
Wpisów: 1 074
Wysłane: 24 września 2010 23:34:52 przy kursie: 2,30 zł
volky napisał(a):

(Zresztą AVIVA podejrzewam że dlatego zmniejszyła udziały po to żeby nie musiała informować o swoich krokach.)

Ja myślę Volky że Aviva zmniejszyła część udziałów podobnie zresztą jak prezes spółki ponieważ są przekonani a może nawet i pewni że odkupią tą sama ilość po atrakcyjniejszej dla nich cenie a zysk ze sprzedaży zostanie w kieszeni.
Cytat:
Nowa strategia:
2022 +3,59 % (6 miesięcy)
2023 +44.47 %
2024 +1,36 %

myfund.pl/index.php?raport=pok...

Buziek
0
Wpisów: 100
Wysłane: 24 września 2010 23:51:53 przy kursie: 2,30 zł
Volky co Ty pier... za przeproszeniem? Miałeś ponad 1000% zysku i mówisz, ze się zawiodłeś? Pazerność ludzka nie zna granic! Oczekiwałeś, że będzie rosło w nieskończoność? Trzeba wiedzieć kiedy zamknąć pozycje, a skoro szybko rosło, to jeszcze szybciej może spadać.

To, że Ty zarabiasz jest w porządku, ale nagle jak Prezes korzysta z okazji, bo kurs jest na poziomie z kosmosu to nagle wszystko jest złe, a drobni gracze są dymani? Żebyś Ty swoje zarobił, ktoś musi być "dawcą kapitału" i musi stracić. Jak ktoś kupuje po takich cenach, musi liczyć się z dużym ryzykiem.

Porządna korekta na City była potrzebna i powinna być dużo głębsza. Czas pokaże jak to się dalej potoczy. Bańka pękła.

volky
0
Wysłane: 25 września 2010 09:22:18 przy kursie: 2,30 zł
Buziek tu nie chodzi o to, że miałem 1000 % zysku (już nie mam)
Gdybym nie napisał ze taki pułap został przekroczony to byś mi tego nie wypomniał :)

Zaufałem CITY ...
to jest giełda ... masz rację... to jest biznes ... masz rację ....
dostałem lekcję inwestowania.
Ja po prostu uwierzyłem że na tej spółce nie doświadczę jakiś przekrętów.
A tu proszę bardzo zaniżanie kursu przez samego prezesa naszym kosztem dla sprzedaży grubym. To niebyła korekta. Kurs był manipulowany.
Rozumiem że facet chciał mieć z tego kasę ale dlaczego nie sprzedał pakietu po za rynkiem ?

Wielu ludzi kupiło w okolicach powyżej 30 zł sprzedało niżej zapewne, a City straciło w oczach wiarygodnej firmy.

Buziek a wracając do zysku ... jeżeli spółka jest dochodowa ... godna zaufania
to mogę trzymać ją cały czas. Póki nie będą mi potrzebne pieniądze np na zakup mieszkania, samochodu , prezent dla żony czy coś tam ... to mogę trzymać jej akcje bardzo długo.
A tutaj pozostaje tylko to że spółka jest dochodowa ale nie godna zaufania i dłuższej inwestycji.

Kiedyś mnie ojciec ukarał milczeniem przez tydzień gdy go okłamałem . Powiedział że straciłem jego zaufanie i będę musiał mocno się postarać żeby je odzyskać.

a tak jeszcze mi się na zakończenie

Akoholuszki007 napisał(a):
Eh? obserwuje od jakiegoś czasu wpisy na forum ciekawe spostrzeżenia na temat AT czy AF
super każdy przewiduje co jest grane na city, panika ludzie nie widzieli Prezesa czy też ani jednego komunikatu i panikują wyprzedają, a ja skupuje cały czas, Sniper na PS3 ukaże się w grudniu i wiecie co nie długo zarząd zacznie kupować pakietami jak myślicie co to spowoduje ... powodzenia na city thumbright

widzisz akoholuszku blisko byłeś prawdy swojej tezy
ale wyszło na odwrót Zarząd sprzedaje ....a nie kupuje
Edytowany: 25 września 2010 09:34

Fantomas
0
Wpisów: 379
Wysłane: 25 września 2010 09:42:52 przy kursie: 2,30 zł
volky napisał(a):

Rozumiem że facet chciał mieć z tego kasę ale dlaczego nie sprzedał pakietu po za rynkiem ?
/.../
Buziek a wracając do zysku ... jeżeli spółka jest dochodowa ... godna zaufania
to mogę trzymać ją cały czas. Póki nie będą mi potrzebne pieniądze np na zakup mieszkania, samochodu , prezent dla żony czy coś tam ... to mogę trzymać jej akcje bardzo długo.
A tutaj pozostaje tylko to że spółka jest dochodowa ale nie godna zaufania i dłuższej inwestycji.

Wybacz, ale jeśli Ty potrzebujesz pieniędzy na samochód to możesz sprzedać akcje i wszystko jest ok a w przypadku prezesa już nie - trochę to dziwne rozumowanie. I dlaczego miałby sprzedawać poza rynkiem - co by to dało ?

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE cigames

13 14 15 16 17

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,422 sek.

pggckhmf
jemsmsbm
wjukkwfx
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
cboryvit
angjonhc
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat