Tak to wyglądało 7 lipca przy poziomie 7.25PLN.
addison napisał(a):Według mnie psychologia tłumu trochę się zmieniła po odkryciu kart. Teraz każdy rozsądny TFI powinien policzyć co Leszek może zrobić z tym butikiem. Butik jest mały ale ma sprawdzony model, dobrze zyskowny i to co Leszek lubi od zawsze, BIZNES ma ZARABIAĆ.
Niech więc myślą twarde głowy w fundach bo akcji w obrocie za wiele nie ma.
3 tygodnie później Leszek formalnie przejął spółkę, jest w niej równe 2 miesiące.
Co się wydarzyło w tym czasie:
Przez blisko 1.5 miesiąca III kw były "zabawy", w wyniku których spółka dostała finansowania na ok 27,5mln(po wykupie obligów na kw ok 7mln).
Zsumowałem raportowane sumy umów jakie spółka podpisała w III kw, wyszło mi
77mln PLN, oczywiście to nie wszystko bo nie każda umowa kwalifikuje się do raportowania na rynek. Można sądzić, że w sumie zawarli kontraktów na ok 90mln. Taka wartość umów w III kwartale pokazuje, że moje szacunki dojścia z bilansem na koniec roku do 200mln są zbyt niskie, skoro to IV kwartał jest
TYM kwartałem.
Wracając do tego butiku, BUTIK jest mały(w skali Leszka) i postanowili założyć sieć na najbliższe 2 kwartały
300mln PLN. Taka kwota bardzo szybko zbliży firmę do lidera czyli Magellana.
Ostatnio pojawiły się takie umowy na jakie czekałem, tylko w tym tygodniu widzieliśmy umowy na 8mln i 19mln. Tym samym dynamika wzrostu bilansu 30% kwk została przekroczona.
Wygląda, że firma przygotowała się do IV kw, ile mogą tego kontraktować? trudno mi oszacować. Na razie wszystkie moje szacunki spółka przebijała. Zapewne będzie to więcej niż w III kw i przekroczy 100mln kontraktowania.
Zyski, w tym roku to ja widzę przekroczone 6mln netto. Śmietanka będzie w 2011 i według mnie spółka zarobi w okolicach 17-20mln PLN. Potem to już tylko Leszek wie co z tym zrobić.
IV kwartał czas zacząć, mam nadzieję, że zobaczymy strategię w tym miesiącu, na wrzesień zbytnio nie liczyłem, od NWZA upłynął dopiero miesiąc.