PARTNER SERWISU
xmywkubq
1 2 3

Mitia & Stock - kronika giełdowa

TomekP
2
Wpisów: 226
Wysłane: 1 listopada 2010 18:29:02
Mitia napisał(a):

[...]
Coraz czujniej obserwuję Krezusa - być może skuszę się na niego w przyszłym tygodniu.

W każdym razie, od początku wątku zysk przekroczył 20% osiągając ok. 24% w dwa tygodnie.
Plan na ten tydzień zrealizowałem, pozostawia postawić sobie cele na przyszły tydzień:
bezpieczeństwo na CI, MWT oraz wyjście z Borka, o ile będzie zanosiło się na dalsze kiszenie - oczywiście spółka wciąż jest na moim oku i na pewno pozostanie do co najmniej połowy października.

Na taką pogodę, najlepszym wspomagaczem są procenty king

wave

Gratuluję wyniku, ale jakoś na planowaniu tygodnia skończyłeś opis. Działasz coś dalej?
Ulubione cytaty :::

- „Możesz postawić wszystko na jedną kartę, ale uważnie obserwuj, co się z nią dzieje.” /Warren Buffett
- „Jeżeli Twoja rzeczywistość zaczyna się od Twoich marzeń, to Twoje marzenia staną się Twoją rzeczywistością.” /Donald Trump
- „Bez pasji nie ma energii, a bez energii nie ma nic.”

Edytowany: 1 listopada 2010 18:29

Mitia
0
Wpisów: 142
Wysłane: 1 listopada 2010 20:22:25
Ostatnio głownie obserwowałem forum, a to ze względu na całkowity brak czasu. Na Boryszewie jestem dalej, MWT dokupiłem po 14, uśredniając cenę do 15,80 więc jestem minimalnie do tyłu, ale o ile nie zostaną przegłosowane konkretne wersje ustawy dot. pożyczek i długów szpitali to się nie martwię i trzymam co najmniej do końca 3q, poza tym zakupiłem po 4,01 hawe.

Ogólnie portfel złapał pewien marazm, ale cieszy mnie Boryszew w którym mam 75% środków i od początku inwestycji 2 miesiące temu wzrosło wiadomo ile. Teraz obserwuję sytuację Cormay i prawdopodobnie jutro wejdę. Bacznie obserwuję także EFH.

Mitia
0
Wysłane: 14 listopada 2010 16:51:16
Miałem wreszcie kilka dni wolnego. Przez ten czas postanowiłem się przyjrzeć wielu spółkom. Będę dysponował wolną gotówką, więc przeanalizowałem w co mógłbym się teraz lokować Think

Po porównaniu wykresów, sprawozdań, komentarzy i zachować wcześniejszych wyłoniłem swoją grupkę wspaniałych. Zależy mi na dywersyfikacji, ale i tak tę liczbę trzeba przebrać.

ABMSOLID

CCC
rekomendacja -> 69 zł, świetne wyniki.

ENEA

HANDLOWY INGBSK

IPOPEMA

KRUSZWICA

MCI
naprawdę dobrze wygląda. Perspektywiczna ekipa, dobre podstawy, duże możliwości.

MIESZKO - docelowe 4.20 jako średnia kilku rekomendacji wydaje się całkiem zasadne.

MISPOL

OPONEO.PL
perspektywiczna spółka, z widocznym potencjałem wzrostu.

PZU
Analitycy J.P. Morgan podtrzymali rekomendację "kupuj" dla PZU i określili cenę docelową akcji ubezpieczyciela na 472 zł, - poziom wspacia 360 zł - raport 15.11.2010

RADPOL

SILVANO - skupowanie akcji do 16 zł

SKYLINE

SYNTHOS
- raport 13.11. przy dobrym wyniku powinien jeszcze urosnąć.

TAURONPE
wycena BRE na poziomie 8,42 PLN wycena Mill 6.40 Do zastanowienia

Przy pozycjach pustych drapię się w głowę i szukam więcej info, bo posiadane przeze mnie wciąż mnie nie przekonuje. ZObaczymy, co będzie, to będzie. Od jutra zaczynam polowanie i dalsze śledzenie. Docelowo chce wejść w 8-10 spółek z tej listy.

Frog
13
Wpisów: 5 508
Wysłane: 14 listopada 2010 17:02:41
ABMSolid i Oponeo są już po dużych wzrostach. Osobiście bałbym się teraz w nie wchodzić.

Oczywiście mamy hossę, więc powinny jeszcze wzrosnąć, ale większy potencjał tkwi chyba w innych walorach. Think
Follow me on Twitter
Zanim zaczniesz narzekać, że znikają Twoje posty, przeczytaj Regulamin Forum

Mitia
0
Wysłane: 14 listopada 2010 17:36:14
Większość z tych spółek jest po sporych wzrostach binky Oponeo faktycznie wydaje się przegrzewać i wchodzić w konsolidację, ale w abmsolid wierzę, szczególnie, że uległo teraz drobnej korekcie i czekałbym przebicia 26 zł.

Poświęciłem analizie tych spółek wiele wiele godzin - we wszystkich lokowałbym się średnioterminowo - ale coś mnie powstrzymuje przed tą zagrywką. A z drugiej strony każdy dzień jest bliższy dnia końca hossy d'oh!
Edytowany: 14 listopada 2010 17:36

Kamil
0
Wpisów: 637
Wysłane: 14 listopada 2010 20:12:04
W mojej opinii ABM to dobra spółka, ale nie za tą cenę. W okolicach 20zł możnaby się zastanowić. Z budowlanych większy potencjał widzę w mirbudzi i unibepie, który właśnie się wybił więc może być grany.

Ze spółek które wymieniłeś ciekawie wygląda Mieszko, Silvano i Oponeo, reszta już za późno w mojej opinii. Dodam że MSO i MRB mam w portfelu więc mogę być nieco nieobiektywny :P
Aktualnie: MRB(100%)

Mitia
0
Wysłane: 14 listopada 2010 21:35:40
Nad unibepem myślałem - ale wybicie nie podoba mi się, agresywne i spekulacyjne. Na MIrbudzie wybicia potwierdzone dużym wolumenem nakazują przyjrzeć się bliżej - muszę zobaczyć stronę fundamentalną spółki. Wykres podoba mi się.

Mitia
0
Wysłane: 3 stycznia 2011 21:56:03
Od listopada do końca roku w moim portfelu niewiele się zmieniło. Sporządzona lista zakupów nie została zrealizowana - i cieszę się z tego. Przytrzymałem Boryszew, przeszedłem przez PDA i nadal ta spółka stanowi 70% mojego portfela.

Najgorszą inwestycją 2010 roku było dla mnie Monnari - po 20% na plusie skończyłem z podobną sumą na minusie. Wierzyłem w odbicie, które nie nadeszło - kolejne doświadczenie na giełdzie i kolejne uderzenie po rękach przypominające o stopach i nie przecenianiu wiary we własne przeczucia Silenced Rozczarował Igroup - na szczęście wyszedłem na lekkim plusie, choć mogło skończyć się tragicznie.
Zamknąłem pozycję na MWTrade z blisko 8% stratą w porównaniu do kwoty ostatniego zakupu - ogólnie jednak na minimalnym plusie.

Najlepszą inwestycją okazał się Boryszew - przynosząc blisko 60% zysku - cieszy jego dominujący udział w portfelu.

Pod koniec grudnia zakupiłem także Midasa, który stanowi blisko 20% portfela, a także Mispol - 8%. Gotówka to ok 2%.

Ogółem rok kończę 38% do przodu.

Biorąc pod uwagę, że portfel zacząłem kształtować na początku sierpnia - wynik tych 4 miesięcy jest dla mnie całkowicie zadowalający.

Cele na Nowy Rok to kolejne 40%. Wtedy będę mógł myśleć na realizacją części zysku i przeznaczeniem go na od dawna planowane wydatki - przede wszystkim nowe własne lokum i wejście na nową drogę życia Shhh

Osiągnięcia tego co zaplanowane życzę wszystkim Czytającym. Szczęśliwego Nowego ROku thumbright

PS

Ciągle czekam na informacje o planowanym debiucie PZL-Świdnik - spółka wygląda co raz ciekawiej. Może wreszcie w tym roku... Think

Edytowany: 3 stycznia 2011 22:01

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

1 2 3

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,505 sek.

lpjgpgik
wljczeez
aggvdiho
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
aawpqmnv
ticslilb
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat