PARTNER SERWISU
caurqhaf
1 2
honza
0
Wpisów: 170
Wysłane: 8 lutego 2010 07:44:57 przy kursie: 3,39 zł
Strefa Patrowicza
Magdalena Graniszewska
Puls Biznesu, pb.pl,08.02.2010 07:28

Mariusz Patrowicz zainteresował się kolejną spółką z GPW. Czy kontrowersyjny gracz wpłynie na jej notowania.

O tym, że Mariusz Patrowicz interesuje się Ampli, giełdową siecią hurtowni elektrycznych, rynek huczy od pewnego czasu. Postanowiliśmy to sprawdzić u źródła.

— Tak, mam w portfelu akcje Ampli, ale utrzymuję zaangażowanie poniżej progu głosów, który wymagałby ujawnienia się w akcjonariacie. Uważam tę spółkę za interesującą ze względu na jej relatywnie mały rozmiar. Poza tym branżę handlową uważam za bezpieczną — odpowiada Mariusz Patrowicz.
Reklama:

Czy informacja o tym, że Mariusz Patrowicz ma mały pakiet akcji Ampli, wpłynie na dzisiejszy kurs tej spółki? Możliwe. Do tej pory magia tego nazwiska działała bezbłędnie. Najświeższe przykłady to Erg i Elkop, które wyraźnie drożały na wieść o możliwym wejściu kapitałowym znanego giełdowego gracza.

Należy jednak uważać, bo nazwisko nie gwarantuje zysku. Ostatnio zwróciła na to uwagę Komisja Nadzoru Finansowego, wydając specjalny komunikat ostrzegawczy.

Cały tekst w poniedziałkowym Pulsie Biznesu.
A co wy na tohello1

honza
0
Wysłane: 8 lutego 2010 15:59:52 przy kursie: 3,89 zł
Poniedziałkowa sesja zaczyna się od wzrostów. Blue-chipy zyskują przeciętnie 1,1 proc., a średniaki zwyżkują o 0,8 proc.

Liderem sesji jest Ampli, o którym pisze dzisiejszy „PB”. Właściciel hurtowni elektrycznych nie wypuścił ostatnio żadnych nowych informacji, ale na łamach dziennika do posiadania akcji spółki przyznał się Mariusz Patrowicz, znane giełdowe „nazwisko”. Inwestor ma tylko niewielki pakiet akcji i przyznaje, że rozmowy z głównym akcjonariuszem Ampli na temat odkupienia jego akcji nie przyniosły na razie efektów. To jednak nie zniechęcą inwestorów, a kurs Ampli rośnie o 17 proc.
Czyli kupujethumbright Boo hoo!
Edytowany: 8 lutego 2010 16:07

honza
0
Wysłane: 8 lutego 2010 18:32:46 przy kursie: 3,89 zł
Patrowicz ma też spółki deweloperskie więc rynek zbytu ogromny

emerytowany_student
0
Wpisów: 17
Wysłane: 8 lutego 2010 21:37:45 przy kursie: 3,89 zł

Jest mu potrzebna ta spółka i negocjuje ceny ponieważ ma w zanadrzu wykorzystanie ampilu do działań na rzecz ekorozwoju między innymi chodzi o energie wiatrową.Dlatego może z czasem dojść notowanie tej spółki do 10 zł ,ale to jak wszystko dobrze pójdzie.Zawsze to tylko prognozy....

Narazie cicho jest na ten temat ,ale każdy powinien wiedzieć ,że jedna inwestycja(inwestor)zawsze ciągnie drugie... - sektor budowlany powoli też się będzie miał lepiej niż w tamtym roku ,a co budowlańcy to samowystarczalni są?!

a to ,że pisze kupuj znaczy kupuj nie wiem co w tym dziwnego skoro niby dzięki temu marża będzie większa na jednostce akcji... Tak czy inaczej i tak będzie z czasem wyższa Whistle - w takim razie jak to ma taki wpływ to wniosek jeden : co pół Polskich inwestorów tu siedzi i to czyta - bo ja wątpię...

Jak ktoś uważa ,że pisze jak typowa "przekupa z targu" to niech tego nie kupuje ,a czas pokaże kto miał rację i kto do kogo chodzi po kredyt choćby np..... bo mi kredyty nie potrzebne ,a z banku to do mnie przychodzą bo takie czasy,a nie ja do nich salute

slawek87
0
Wpisów: 41
Wysłane: 9 lutego 2010 14:13:04 przy kursie: 3,89 zł
Cytat:
Jak ktoś uważa ,że pisze jak typowa "przekupa z targu" to niech tego nie kupuje ,a czas pokaże kto miał rację i kto do kogo chodzi po kredyt choćby np..... bo mi kredyty nie potrzebne ,a z banku to do mnie przychodzą bo takie czasy,a nie ja do nich

"Don't be a hero. Don't have an ego. Always question yourself and your ability. Don’t ever feel that you are very good. The second you do, you are dead."

salute

honza
0
Wysłane: 1 marca 2010 17:38:17 przy kursie: 3,80 zł
No i raport lipnyThink

framed
0
Wpisów: 131
Wysłane: 9 marca 2010 15:19:58 przy kursie: 3,80 zł
Zaczyna się dziać coraz ciekawiej technicznie. Kurs zmaga się własnie ze średnimi SMA.Na wykresie krótkoterminowo rysuje się trójkąt a średnioterminowo nadal w trendzie rosnącym.STS i MACD bliskie wygenerowania sygnałow zakupu.
Edyta : Już średnie SMA poprzeciane( intraday).
Edytowany: 9 marca 2010 15:28

Verschuren
0
Wpisów: 56
Wysłane: 3 sierpnia 2010 13:47:59 przy kursie: 3,85 zł
Czy wie ktoś jaka jest przyczyna dzisiejszego mocnego wzrostu ? Sprzedawać czy jednak przytrzymać jeszcze ?

slawek87
0
Wpisów: 41
Wysłane: 17 listopada 2010 14:54:47 przy kursie: 4,35 zł
Może wyniki jakie spółka zaraportowała,

Wyniki za 3Q2010

Moim zdaniem spółka wygląda nieźle z technicznego punktu widzenia. Trend wzrostowy ciągle utrzymany. Wskaźnikowo też nie wypada najgorzej. Fundamentalistą nie jestem, ale z tego co tam pokazali to też nie wygląda to źle - wzrost przychodów ze sprzedaży+ znaczna poprawa na poziomie zysku netto.

Ja dziś wszedłem. Pożyjemy zobaczymy. Stop zapięty ;)

PS
nie spojrzałem na datę ostatniego wpisu- tutaj nic się nie dzieje a spółka rośnie ... kolejna dobra oznaka :P

Edytowany: 17 listopada 2010 14:56

kneczaj
0
Wpisów: 274
Wysłane: 21 grudnia 2010 19:29:23 przy kursie: 3,39 zł
O co chodzi z tymi umowami z bankiem Pekao SA? Zauważyłem, że jednocześnie kurs poleciał w dół i przerwał linię trendu wzrostowego.

Cytat:
Spółka Akcyjna AMPLI, informuje, że w dniu 15.12.2010 r. podpisany został aneks do umowy eFinancing o finasowanie dostawców zawartej w dniu 22.06.2010r. z Bankiem Polska Kasa Opieki S.A. I Małopolskie Centrum Korporacyjne w Tarnowie.

Przedmiotem tej Umowy, o której zawarciu Spółka informowała w Raporcie bieżącym nr 14/2010 jest świadczenie usług polegających na finansowaniu przez Bank
zobowiązań AMPLI S.A. wobec jej wyszczególnionych w Umowie kontrahentów
(Dostawców) przez okres wskazany w Umowie tzw. wydłużony okres finansowania.

Na podstawie aneksu do ww. Umowy zwiększony został tzw. wydłużony okres finansowania z 45 dni do 60 dni kalendarzowych, ale nie dłużej niż do dnia 29 lipca 2011 r., przy czym zmieniony wydłużony okres finansowania będzie dotyczył jedynie wierzytelności sfinansowanych przez Bank po dacie podpisania aneksu.
Zmianie uległa również lista Dostawców, których dotyczy Umowa.

W związku ze zwiększeniem wydłużonego okresu finansowania, AMPLI S.A. złożyło nowe oświadczenie
o poddaniu się egzekucji do kwoty 450.000 zł

Pozostałe istotne warunki umowy eFinancing o finansowanie dostawców, pozostały bez zmian.

AMPLI S.A. oświadcza, że nie ma żadnych powiązań pomiędzy AMPLI S.A. i osobami nią zarządzającymi lub nadzorującymi Spółkę a Bankiem Polska Kasa Opieki SA i osobami nim zarządzającymi, na rzecz których ustanowiono powyższe zabezpieczenie.

Wobec faktu, że aktualnie kapitały własne Spółki wynoszą 10 061,0 tys. PLN umowa, o zmianie której informuje niniejszy raport, łącznie z innymi umowami zawieranymi przez AMPLI S.A. lub jej spółki zależne w ciągu ostatnich 12 miesięcy z Bankiem Pekao S.A., spełnia kryteria znaczącej umowy (jej wartość wynosi co najmniej 10 % kapitałów własnych).

Cytat:
Spółka Akcyjna AMPLI, informuje, że w dniu 15.12.2010 r. podpisany został aneks do umowy o świadczenie usług eFinancing zawartej w dniu 22.06.2010r. z Bankiem Polska Kasa Opieki S.A. I Małopolskie Centrum Korporacyjne w Tarnowie.

Przedmiotem tej Umowy, o której zawarciu Spółka informowała w Raporcie bieżącym nr 15/2010 jest świadczenie usług polegających na finansowaniu poprzez wykup przez Bank niewymagalnych wierzytelności przysługujących AMPLI S.A. wobec jej wyszczególnionych w Umowie kontrahentów (Odbiorców) - w drodze przelewu tych wierzytelności.

Na podstawie aneksu do ww. Umowy podwyższony został odnawialny limit finansowania
z kwoty 500.000 zł do kwoty 2.000.000 zł.
Zmianie uległa również lista Odbiorców, których dotyczy Umowa.

Dodatkowym prawnym zabezpieczeniem wierzytelności Banku wynikających z ww. Umowy o świadczenie usług eFinancingu - z podwyższonym limitem finansowania - jest oświadczenie AMPLI S.A. o poddaniu się egzekucji do kwoty 3.000.000 zł.

Pozostałe istotne warunki umowy o świadczenie usług eFinancing pozostały bez zmian.

Za podwyższenie limitu finansowania Bank obciąży rachunek AMPLI S.A. prowizją
w wysokości 0,5 % p. a. od kwoty podwyższenia Limitu finansowania, tj. 3 431,51 zł.

AMPLI S.A. oświadcza, że nie ma żadnych powiązań pomiędzy AMPLI S.A. i osobami nią zarządzającymi lub nadzorującymi Spółkę a Bankiem Polska Kasa Opieki SA i osobami nim zarządzającymi, na rzecz których ustanowiono powyższe zabezpieczenie.

Wobec faktu, że aktualnie kapitały własne Spółki wynoszą 10 061,0 tys. PLN umowa,
o zmianie której informuje niniejszy raport, spełnia kryteria znaczącej umowy (jej wartość wynosi co najmniej
10 % kapitałów własnych).

Edytowany: 21 grudnia 2010 19:30

mila
0
Wpisów: 716
Wysłane: 22 grudnia 2010 18:23:24 przy kursie: 3,50 zł
to że kurs poleciał to nie ma raczej żadnego związku z tymi informacjami.
Informacje neutralne, mówiące tylko o tym że zwiększył się limit w odnawialnej linii kredytowej, a więc jeśli będą mieli taką potrzebę to mogą mieć więcej gotówki.

Spółka ciekawa, regularnie przynosząca zyski, wskaźniki na rozsądnych poziomach (C/Z nieco powyżej 10), chociaż patrząc po częstotliwości wpisów na wątku - nieco zapomniana.
Edytowany: 22 grudnia 2010 18:24

mila
0
Wpisów: 716
Wysłane: 20 stycznia 2011 22:16:09 przy kursie: 3,62 zł
starszy brat (TIM) poszedł dziś wyraźnie do góry to może i pociągnie za sobą młodszego brata AMPLI :) wskaźnikowo Ampli póki co wypada znacznie korzystniej.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

1 2

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,546 sek.

mmblpsvf
dlpcstbo
glelyyhr
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
lsvuekxq
tpomkaxw
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat