W nawiązaniu do powyższego wpisu - o wywalonym stopie prawie zapomniałem.
Mam sobie za złe, że nie doszukałem się informacji ktore były dostępne w grudniu.
Nad Reinholdem już wtedy zaczęły krażyć te same sępy co nad Trionem.
finanse.wnp.pl/alterco-obejmie...Pojawiła sie "rozwadniająca" zapowiedź objęcia akcji po 3,88zł objętych za "wciśnięte" aktywa, oraz o pożyczce całej 1 bańki by skonsumować umowę.
Cytat:Rubicon pośrednio nabędzie od Reinhold Group, za cenę 5 mln zł, 900.000 sztuk uprzywilejowanych akcji serii A oraz 128.731 sztuk akcji zwykłych serii B, obecnie będących przedmiotem zastawu zabezpieczającego spłatę pożyczki w wysokości 4 mln zł udzielonej Reinhold Polska przez Rubicon w dniu 22.09.2010 r." - napisano w komunikacie.....
....... Transakcja zostanie przeprowadzona, o ile wcześniej Alterco udzieli Reinhold Polska finansowania w postaci pożyczki w kwocie 1 mln zł na okres do 7 lutego 2012 roku.
Raport dopełnił czarę goryczy.
Takiego g.... od czasów Triona nie widziałem.
Kaliber porównywalny.
Ostatnie informacje ze spółki dotyczą już tylko ucieki szczurów z tonącego okrętu.
Widzę jednak że nikt tu już nie pisze, więc wygląda na to, że dla porządku - jako temu który zaczął ten wątek - przyszło mi dziś dopełnić formlności jego zamknięcia.
Dla mnie Reinhold już nie istnieje.