(przepraszam za niestandardowe cytowanie, forum jest popsute)
Topcia napisala:
>Ale monolog jednym tchem-bez znaków interpunkcyjnych. Trudno się połapać
To normalne u nienawyklych do dyskusji, ten strumien swiadomosci ... plus podawanie informacji znanych i oczywistych.
Bywa ;-> Czlowiek sie wyrobi, oby :-)
A tak cos na temat platformy dla produktow naszej spolki, i potencjalnej dominacji iPada, swiezy artykul z bardzo opiniotworczego i duzego magazynu:
www.esquire.com/the-side/2010-..."Top-Selling Christmas Gifts... Ever.
2010: Apple iPad
The Big Deal: Really, were there any other contenders? It's the first of its kind — a slim tablet that lets you seamlessly glide between movies, music, browsing the web, and Street Fighter beat-downs. With Wi-Fi and 3G, everything from racing simulators to magazines are just a touch away. And don't get us started on that gorgeous LED display.
The Weird Part: You can use the iPad to do just about anything, but you're probably going to waste all your time on Angry Birds, which has been purchased over 10 million times on Apple's App Store."
Pelno podobnych opini/analiz po sieci, wystarczy wygooglac.
Tablety maja gleboki sens, wierze w to. Zastanawialem sie ostatnio nad kupnem Dell Streak, potem nad Samsungiem Galaxy Tab. Za maly ekran jednak, to nie jest zmiana jakosciowa w stosunku do duzych ekranow telefonow/komputerow takich jak na przyklad moja N900. Wiec chyba kupie na gwiazdke kobiecie iPada, ma swietny balans rozmiaru/wygody. Mimo ze Appla nie cierpie z zasady bardziej niz Microsoftu (choc z nim sie przeprosilem juz za Win7 64bit, niech sie Ubunty i inne chowaja) - iPad to urzadzenie genialne - dalbym tu "kupie kobiecie" w cudzyslow, gdyby nie to ze to prawda - ja sobie lubie popisac, wiec nie oddam klawiatury, ale jest wielu ludzi ktorzy sa glownie odbiorcami tresci - przegladajac net, filmiki, grajac, itd.
iPad to swoistego rodzaju rewolucja,
a rynek rozrywki dla niego, ma potencjal w tej chwili niezmierzalny.
Jesli chodzi o 11bit - nie jestem specjalnie przekonany do Anomaly, choc moze odniesc spory sukces, jesli bedzie grywalna.
Bardziej fascynuje mnie te pozostale 10 projektow, o ktorych na razie kompletnie nic nic slychac. Oby bylo to chocby cos jak Doodle Jump czy wlasnie hicior numer 1, Angry Birds.