PARTNER SERWISU
tyfnnibj
21 22 23 24 25
plynacyzrynkiem
0
Wpisów: 1 344
Wysłane: 19 stycznia 2011 00:36:30 przy kursie: 4,16 zł
compaq100 napisał(a):
v3nom zgadzam się,ale częściowo,mam odmienne zdanie co do AT.AT należy anlizować od połowy grudnia 2010,gdyż w tym mniejwięcej czasie zmienił się akcjonariat spólki oraz cele i strategia MIDASA.

i za kazdym razem, gdy zmieni sie strategia i akcjonariat wyrzucisz historie do kosza? jesli w ogole chcesz uzywac at, a nakazu przeciez nie ma, to poza swiadomoscia jej ograniczen, warto wykorzystac jej zalety - a wiec obiektywizm - jesli podwojne dno mialoby byc na x.xx to nie zalezy to od zmiany strategii ;)

v3nom
0
Wpisów: 3 042
Wysłane: 20 stycznia 2011 11:52:52 przy kursie: 4,06 zł
Dawno nie było tak niskiej zmienności (ATR):

kliknij, aby powiększyć
Klika się i sprzedaje ;-)

pop
pop
0
Wpisów: 3 427
Wysłane: 20 stycznia 2011 14:35:19 przy kursie: 4,06 zł
Nie mam (już) spółki,ale to Was może zainteresować:
Cytat:
-Czy plan osiągnięcia 2000 stacji obsługujących LTE 1800 do końca 2011 roku jest realistyczny do spełnienia? Czy przewidują Państwo jakieś trudności?

Zgodnie z naszymi ustaleniami z partnerem budującym sieć infrastrukturalną plan wybudowania 500 nowych stacji bazowych do 2011 roku uważamy za realny.

-Czy spółce udało się zrealizować plan ukończenia 700 stacji obsługujących standard LTE 1800? Ile tego typu stacji liczy sieć?

Obecnie sieć z której korzystamy dysponuje 465 nadajnikami obsługującymi standard LTE 1800.

notowania.pb.pl/pytania/PLNFI0...
Edytowany: 20 stycznia 2011 14:36

v3nom
0
Wysłane: 20 stycznia 2011 14:46:16 przy kursie: 4,06 zł
Właśnie dzisiaj rano otrzymałem powiadomienia na maila. Trochę wymijające odpowiedzi i nie do końca zgadzają mi się liczby. Nie mniej jednak omawiamy temat Angel

EDIT: To jakiż zarobek Ciebie Pop zadowolił, skoro tutaj w ogóle nie ma ostatnio zmienności? Angel
Edytowany: 20 stycznia 2011 14:47

Hytron
0
Wpisów: 27
Wysłane: 21 stycznia 2011 01:18:04 przy kursie: 4,06 zł
Nie wiem jak Wy, ale jeśli chodzi o AT, to ja tu widzę od początku stycznia chorągiewkę, co może skończyć się wybiciem dołem. No chyba, że ktoś korzystając z bliskości historycznego wsparcia zagra spekulacyjnie i pociągnie papier w górę...
Przyszły tydzień zapewne przyniesie nam odpowiedź Think

compaq100
0
Wpisów: 610
Wysłane: 22 stycznia 2011 10:46:08 przy kursie: 4,09 zł
Zgadzam się,że AT miesiąca stycznia ma formację pozytywną.W tym momencie kurs spółki jest w konsolidacji,opór został nie naruszony.w przyszłym tygodniu mamy komunikat KNF o zatwierdzeniu prospektu emisyjnego oraz zbliza się termin EMISJI.Uważam,że nastąpi poderwanie kursu do góry,a po tym może być ciekawa sytuacja

v3nom
0
Wysłane: 22 stycznia 2011 14:39:06 przy kursie: 4,09 zł
Zaktualizowałem strukturę powiązań kapitałowych i doszedłem do tego skąd wziął się ten Daycon Treading Ltd. Trzeba było od razu to sprawdzić. Aero2 nie jest już właścicielem Moby. 100% udziałów w spółce posiada teraz Daycon z Nikozji Angel

Chociaż może to jest bez znaczenia, bo jestem niemalże pewien, że to jedna i ta sama grupa.

kliknij, aby powiększyć

www.imsig.pl/pozycja/2011/10/K...
Edytowany: 22 stycznia 2011 14:42

mrk
mrk
26
Wpisów: 1 968
Wysłane: 22 stycznia 2011 15:45:07 przy kursie: 4,09 zł
czy ta spółka Rexon Overseas jest powiązana z Solorzem?

v3nom
0
Wysłane: 22 stycznia 2011 16:02:14 przy kursie: 4,09 zł
Powiązana jakoś jest, ale jak? Poczytaj o osobie Tadeusza Kuchara. Kiedyś robili interesy, później był spór sądowy... Jak jest teraz? Nie udało mi się do tego dotrzeć.

v3nom
0
Wysłane: 22 stycznia 2011 16:36:38 przy kursie: 4,09 zł
Jeszcze jedna symulacja. Zwróciłem wczoraj uwagę na podkreślony fragment:

Cytat:
Midas szykuje emisję z prawem poboru. Nova jest jego głównym udziałowcem, a Aero 2 głównym udziałowcem Novej. Czy Aero 2 dokapitalizowało ostatnio Novą?

Nie, Aero 2 nie dokapitalizowywało Novej. Proszę pamiętać, że nasza spółka jest mocno zadłużona.

W jaki sposób zatem Aero 2 chce wziąć udział w emisji Midasa?

To nie jest przesądzone, ale poczekajmy na rozwój wypadków. Możliwe źródła finansowania Aero 2 to – tak jak do tej pory – kredyt lub oczywiście nowi udziałowcy. Wojciech Pytel, prezes Midasa, powiedział, że część nowych akcji może zostać objęta inaczej niż za gotówkę.

Skoro Midas ma służyć jako wehikuł inwestycyjny dla projektu Aero-Mobylandu-CenterNetu, to czy nie byłoby zasadne, aby to on był właścicielem Aero i Mobylandu?

Nie jest to wykluczone.

www.parkiet.com/artykul/977390...

1. Skoro Aero2 jest poważnie zadłużona, najprawdopodobniej u innych spółek z grupy Hana Angel a jest ich sporo, na przykład Aero od 1 do 20 Angel może oznaczać, że Nova nie obejmie emisji. Wcześniej pisałem, że jest jej gwarantem, ale być może gwarantem jest faktycznie Daycon (sprzedający Moby) co jest zgodne z przedwstępną umową.

2. Akcji Midasa jest teraz 60mln, co oznacza emisję 240mln nowych akcji, łącznie 300mln. Aktualnie Nova posiada 60% udziałów w Midasie, co oznacza dla jej akcjonariuszy - Aero2 oraz Rexon - około 30% Midasa.

3. W przypadku jeśli Nova zażyczy sobie objęcia akcji nowej emisji przez Daycon, jej udziały w Midasie spadną do 12% (po około 6% dla Aero2 i Rexon), a sam Daycon będzie posiadał blisko 50%.

Zastanawiam się jak się rozliczyło Aero2 oraz Daycon przy sprzedaży Moby? Macie jakieś koncepcje / antykoncepcje? Angel

compaq100
0
Wpisów: 610
Wysłane: 22 stycznia 2011 20:16:49 przy kursie: 4,09 zł
v3nom- twoja dociekliwośc oraz wnikliwa analiza powiązań kapitałowych w akcjonariacie MIDASA jest perfekcyjna i pomocna na ewentualny wpływ rozwoju w perspektywie MIDASA.
Ja się zastanawiam czy ta analiza na dzień dzisiejszy nie jest za głeboka,skoro czuwa nad tym SOLO i do końca lutego może wiele się zmienić jeżeli chodzi o powiązania kapitałowe w akcjonariacie.Tutaj mam duże wątpliwości i jestem przekonany,ze wczasie zostanie sprawa akcjonariatu w sposób czytelny uporządkowana.

Taurus80
0
Wpisów: 2 936
Wysłane: 22 stycznia 2011 20:48:27 przy kursie: 4,09 zł
Widze V3nom ze masz checi drazyc temat :) i zawziecie oczywiscie Angel Podziwiam i niezazdroszcze bo wiem ile to kosztuje paracy i czasu :)
Mysle ze mozemy poczekac przynajmniej do zatwierdzenia prospektu wtedy pismaki zaczna meczyc Hana i dowiemy sie cos wiecej, kazda gazeta ma swojego redakcyjnego detektywa ktory rozszyfrowuje powiazania spolek Hana :)
A to wszystko dzieki innej spolce ktora do dzisiaj jest madialna choc sie o niej cicho zrobilo :)

v3nom
0
Wysłane: 22 stycznia 2011 21:15:12 przy kursie: 4,09 zł
Compaq, warto być przygotowanym. Wielu z tak zwanych elefantów lata temu także nie chciało wchodzić w temat za głęboko Angel

Cytat:
Tutaj mam duże wątpliwości i jestem przekonany,ze wczasie zostanie sprawa akcjonariatu w sposób czytelny uporządkowana.

Ja się zastanawiam czy rzeczywiście? Nie przypadkowo zorganizowali przecież ten cały burdel, żeby go teraz porządkować. Tych firm krzaków jest od cholery:

Krzysztof Żyto:
www.imsig.pl/szukaj/osoba,KRZY...

Andrzej Chajec:
www.imsig.pl/szukaj?imiona=AND...

Kto go do tego zmusi?

Cytat:
kazda gazeta ma swojego redakcyjnego detektywa ktory rozszyfrowuje powiazania spolek Hana :)

Z czasów Cesarza blackeye
Niestety znam to tylko z historii..

PS. Ciężko byłoby mi dojść do sensownych wniosków gdyby nie opinie Taurusa oraz materiały w necie, w tym wpisy na konkurencyjnych forach.
Edytowany: 22 stycznia 2011 21:16

Taurus80
0
Wpisów: 2 936
Wysłane: 22 stycznia 2011 22:39:21 przy kursie: 4,09 zł
Cesarz byl najlepszy i dla DT i dla masochistow szukajacych wyjasnien :) Te nieprzespane noce poswiecone na studiwanie prawa miedzynarodowego :) i roznych dziwnych powiazan kapitalowych spolek krzakow, i wyprowadzanie majatku codziennie gdzie indziej :)

Dla kazdego cos dobrego dla traderow, prawnikow detektywow, itd :)

Ale wracajac do tematu dzisiaj nie znajdziemy za wielu odpowiedzi a mialbym ich dziesiatki :) jezeli ma byc dobrze i pan Solorz rzeczywiscie mysli o stwozeniu telekomu, to przypominam ze ma zaplecze w postaci ludzi to tego stworzonych :) i z duzym doswadczeniem w Erze i nie tylko, dodatkowo ma jednych z najlepszych prawnikow w Europie jak nie na swiecie, to sa fakty.
Pytanie co i jak chce stworzyc :)
Najwazniejsze pytania:
Czy rzeczywiscie chce w Midasie tworzyc potentata LTE, no i dla mnie najwazniejsze jak bedzie wygladala struktura spolek po ewentualnym przejeciu Polkomtela :) mam ciekawa teorie jednak to jest tylko fantazja :)

A co do kontraktow na transfer w LTE to mysle ze w tym roku oprocz polsatu w tym roku jeszcze beda zamowienia z Plusa i nie zdziwie sie jak beda z ERY :)
Ale to tez tylko glupie przypuszczenia.

Dzisiaj powinni sie skupic na jak najszybszym stawianiu anten aby pokryc jak najwieksza czesc populacji bo to bedzie glowna karta przetargowa w staraniach sie o zamowienia na transfer.
Na chwile obecna wyglada ze do zakonczenia emisji mozemy byc w finansowym pacie :) Mobyland nie moze pozyczyc ani grosza od nikogo do czasu zakonczenia przejecia a jedyna gotowka jaka do nich juz plynie to niecale 10 mln od cyfrowego :) pierwsa transza lada chwila bedzie :) no ale na ile anten starczy 30 mln uzyskane do konca marca ??

smyrko1
0
Wpisów: 157
Wysłane: 24 stycznia 2011 18:33:10 przy kursie: 4,07 zł
Ciekawa lektura dotycząca spółek S.Ż. głównie grupy NFI MIDAS. W tym tyfosniu powinien zostać zatwierdzony prospekt emisji, więc iskra do ziększenia wolumenu oraz kursu może pójść ze strony spekulantów... oby w końcu coś się ruszyło w górę.

NFI MIDAS Art.

Cytat:
W budowę sieci szybkiego dostępu do internetu w technologii LTE zaangażowany jest Zygmunt Solorz-Żak. W połowie grudnia kontrolowany przez biznesmena Cyfrowy Polsat podpisał z Mobylandem umowę, dzięki której w pierwszym kwartale 2011 r. zaoferuje swoim klientom dostęp do sieci w technologii LTE. CenterNet należy w 100 proc. do NFI Midas, który planuje emisję akcji m.in. na zakup Mobylandu. Solorz-Żak zapowiedział w grudniu ub.r. inwestycję w fundusz.
Edytowany: 24 stycznia 2011 18:34

v3nom
0
Wysłane: 24 stycznia 2011 22:36:58 przy kursie: 4,07 zł
Link do słynnego już wywiadu z Libickim z Cyfrowego Polsatu zalinkowanego wcześniej przez dolarmana. Wszyscy zainteresowani (i umoczenia na Midasie :D) powinni się zapoznać z materiałem na RP.PL.

Nie wklejam cytatu, bo czarno na białym jest napisane co linkuje:
www.rp.pl/artykul/598796_Cyfro...

Pojawiły się nowe dane odnośnie ceny usługi. Tak jak oczekiwałem - CPS będzie wyceniał usługi LTE na tym samym poziomie co HSPA. Co jest logiczne, skoro LTE ma być tańszym odpowiednikiem dla HSPA. Dolarman, pamiętasz te 9 dych które prognozowałem? Nie jest tak źle Angel Pakiet 30GB (5GB w dzień / 25GB w nocy) za 7 dych. Szkoda, że to nie jest 10GB w dzień. Ale sądzę, że i do tego dojdą. W telekomunikacji nie obniża się przecież abonamentu, a podnosi raczej limity. Więc z czasem, kiedy LTE się rozpowszechni, będą w stanie zaoferować za tą samą cenę więcej transferu.

Liczba dotychczasowych abonentów usług internetowych jednak nie powala, jak powiedział prezes to tylko 25k, ale dynamika k/k za to dwucyfrowa. Myślę jednak, że do czasu kiedy prowadzą modemy dwu sieciowe, rozwój ten może być mocno ograniczony.

Smyrko, nic nowego. Linkowałem kiedyś to chyba z PB (na interii jest zdaje się fragment tamtego artykułu).
Edytowany: 24 stycznia 2011 22:38

sbyszek
0
Wpisów: 807
Wysłane: 25 stycznia 2011 01:13:29 przy kursie: 4,07 zł
Taurus80 napisał(a):

Mamy mnostwo niewiadomych ciekawi mnie jaka role odegra Elektrim i czy i ile dostal dywidendy z ERY to tez jest bardzo istotne :)

Z tego co pamiętam to w lutym 2007r Elektrim objał ponad 40% ostatniej emisji Rafako. Teraz to ma tego coś ok.13% o wartości rynkowej (~8700000sztx12,3zł)ponad 107mln zł. Tylko nie wiem czy teraz te akcje czasami nie stanowia jakiegoś zastawu, bo Cesarz kiedyś lubił takie zabawy z żonglowaniem kasy.
Kopanie się z koniem jest najlepszą reklamą konia.

sbyszek
0
Wpisów: 807
Wysłane: 25 stycznia 2011 01:48:30 przy kursie: 4,07 zł
w branży zaczyna się robić ciekawie, polecam str6 dzisiejszy Parkiet o P4
Kopanie się z koniem jest najlepszą reklamą konia.
Edytowany: 25 stycznia 2011 01:48

smyrko1
0
Wpisów: 157
Wysłane: 25 stycznia 2011 08:35:46 przy kursie: 4,07 zł
Akcja inwestor:

1. Czy są informacje w zakresie postępu zatwierdzania prospektu emisyjnego przez KNF
2. Jakie jest zaangażowanie w akcje spółki Pana Solorza

1. Prospekt emisyjny zgodnie z wcześniejszymi deklaracjami został złożony przez nas w Komisji Nadzoru Finansowego jeszcze w 2010 roku - 31 grudnia. Zatwierdzenie prospektu jest niezależną decyzją Komisji i Spółka nie ma możliwości bieżącego monitoringu jej prac. Jesteśmy w stałej dyspozycji KNF i niezwłocznie odpowiadamy na wszystkie stawiane nam pytania związane z planowaną emisją.

2. Spółka z mocy prawa dysponuje i przekazuje do publicznej wiadomości dane akcjonariuszy, którzy dysponują akcjami uprawniającymi do wykonywania co najmniej 5% głosów na walnych zgromadzeniach akcjonariuszy. Spółka nie posiada informacji jakoby Pan Zygmunt Solorz-Żak dysponował pakietem uprawniającym go do wykonywania takiej liczby głosów. Pan Zygmunt Solorz-Żak na łamach mediów deklarował zainteresowanie Spółką i nie możemy wykluczyć, że pośrednio - poprzez inne podmioty - dysponuje akcjami NFI MIDAS SA.

dolarman
0
Wpisów: 594
Wysłane: 25 stycznia 2011 09:49:08 przy kursie: 4,06 zł
v3nom napisał(a):

(..) Dolarman, pamiętasz te 9 dych które prognozowałem? Nie jest tak źle Angel Pakiet 30GB (5GB w dzień / 25GB w nocy) za 7 dych. Szkoda, że to nie jest 10GB w dzień. Ale sądzę, że i do tego dojdą. (..)

Racja, jestem nieco zaskoczony. Jeśli plany się zrealizują, to na starcie usługa będzie relatywnie tańsza niż maja Yankesi po kilkunastu miesiącach obecności na ich rynku. Chociaż jak porównamy średnie zarobki, to powód do optymizmu jakby nieco gaśnie, ale to inna bajkablackeye

Mnie jeszcze interesuje TV. Libicki podaje, że dla płynnego obrazu dobrej jakości potrzeba 6Mb/s. Wcześniej gdzieś czytałem, że wystarczy ok 3, maks 4 Mb/s i transmisja powinna przebiegać bezproblemowo, więc nie wiem gdzie tu prawda. Może obydwa źródła mają inne pojęcie wysokiej jakości..
Co do limitów, to raczej się o to nie obawiam. Będą wzrastać wraz z rozwojem usługi. Pamiętam jak w pierwszej komórce jaką miałem, płaciłem coś koło 3zł/min (bez sekundowego rzecz jasna). Jak wówczas na jakimś forum pisałem, że za kilka lat rozmowy będą za grosze, a kasować Nas będą za faktyczny czas rozmowy, to mnie forumowicze wyśmiali drwiąc, że operatorzy nie będą mieli na czym zarabiać. Czas pokazał że zarabiają. I tu tak będzie, to tylko kwestia czasu.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

21 22 23 24 25

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 1,402 sek.

wjdwnobi
eagxqqdt
vngobpfc
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
yozfteik
kpgjutqn
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat