marpa napisał(a):Wracając do egzaminów maklerskich, to zgadzam się z lukch(em?), że przechowywanie rozwiązań wszystkich zadań w jednym wątku prowadzi do chaosu. Jeśli ktoś chciałby się zająć tym tematem (osobiście jestem mało zainteresowany), to sugerowałbym rozwiązanie, w którym każde zadanie ma swoją stronę www, z rozwiązaniem, tagami i możliwością podpięcia wątku, o standardowo formatowanym tytule. Zadania można by przeszukiwać wg lat, numerów, tematów (tagów). Nad każdym zadaniem czuwałby redaktor. Propozycje rozwiązań nadsyłaliby użytkownicy. Redaktor dokonywałby kompilacji i zamieszczał ostateczne brzmienie. Autorzy i redaktor byliby wymienieni przy każdym rozwiązaniu. Trochę takie wiki. Tyle mam myśli na gorąco w tym temacie. Forum traktuję dosłownie - jako miejsce wymiany pomysłów, wolny rynek idei - i byłoby bardzo miło, gdyby ten wątek zaowocował czymś ciekawym.
Mam na imię Łukasz. Pomysł ciekawy, ale dla stockwatch nieopłacalny, jeden etat na czuwanie nad tym byłby potrzebny a grupa docelowa mierna. Kandydaci na maklerów, czyli najczęściej studenci, a student wiadomo mało kasy wymagania kosmiczne i to najlepiej w wersji open source ;-). Generalnie za dostęp do takiej bazy wiedzy powinien być abonament bis drugie 400 zł/rok bo nie ma sensu całej reszcie tego w koszta wrzucać, bo wiadomo, że nie będą w 98% zainteresowani.
Jednak gdyby faktycznie poparto to wsparciem kompetentnego belfra i dobrą bazą rozwiązań i materiału źródłowego (artykuły) to pewnie byłby to jakiś substytut kursów maklerskich po 2500-5000 zł za 4 tygodniowy kurs (weekendy same). Te parę stów ...
W moich wypowiedziach staram się zachować zarówno umiar jak i obiektywizm. Jestem otwarty na konstruktywną krytykę każdego postu. | Polecam: http://www.ampfutures.pl