Jarbas napisał(a):Nie znam spółki i nigdy nie miałem jej akcji. Zaciekawił mnie post więc zerknąłem na wykres… a że większość osób z tego serwisu owe wykresy uwielbia więc może inaczej na niego zerknijmy ku uciesze specjalistom i pokrzepieniu serc posiadaczy akcji spółki…
Nakładając na wykres zmiany ceny np. w czasookresie rocznym lub półrocznym, a nawet miesięcznym jak kto woli – wykres wolumenu łatwo da się zauważyć ostatnie słupy…
Przyspieszając proponuje wykres porównać z pierwszą lepszą inną spółką zwłaszcza ostatnio mocno wzrostową jak ma się wykres zmiany ceny do słupków wolumenu ;)
O ile teoria ta ma zastosowanie do spółki to posiadacze zapinajcie pasy bo w najbliższym czasie ostro lecicie ;) na północ oczywiście ;)
Jarbas, dzieki!

W zakresie trafnego polecenia sobie spolek tuz przed odpalem jestesmy kwita
Co tu gadac, bycza sesja, rekordowy obrot, zamkniecie na maxie... Troche pobujalo intraday, co potwierdzilo sile bykow. No i brak reakcji na popoludniowe oslabienie indeksow i USA.
Naturalnie do trwalych wiwatow jeszcze brakuje. Raz ze to sie zamknelo jakby na linii trendu spadkowego, takiego 9-miesiecznego (troche zalezy jak ja rysowac). Dwa ze przydaloby sie jednak zamknac powyzej 6 zlotych. Jesli to sie stanie, to droga otwarta, na 10 chyba od razu nie, ale na 8 zlotych jak najbardziej.

Poczekamy. Jestem dobrej mysli.
In the name of all that which does not suck!