No to po pozytywnej reakcji kursu na info o zatwierdzeniu prospektu już niewiele nam zostało :-(. Mówiąc szczerze to na jakiekolwiek dynamiczniejszy ruchu kursu na północ ( zwłaszcza pokonania pierwszego oporu na 1,8) możemy dopiero liczyć po zakończeniu emisji tj. wykupieniu pp i starcie notować PDA. Wcześniej nie sądzę. Ale to prognozuję będzie dopiero w drugiej połowie czerwca (a na razie to nadal nie znamy nawet harmonogramu dokończenia emisji emisji

).
Dla mnie pozostają 2 kluczowe czynniki które mogą odwrócić trend (przypominam, że nadal obowiązujący jest trend spadkowy)jak się popatrzy na wykres długoterminowy):
1. Ponowne przyznanie częstotliwości przez UKE dla Mobylandu i Centernetu w ramach powtórzonego przetargu do czego zobowiązał ich ostatni wyrok sądowy. Bardzo ważna informacja gdyż na dzień dzisiejszy bodaj z tego powodu wstrzymano budowę nowych stacji bazowych. A bez ich rozwoju nie ma co marzyc o ogólnopolskim zasięgu sieci.
2. Przejęcie przez Solorza Polkomtela.
Jeśli mnie pamięć nie myli to obie rzeczy miały być sfinalizowane w II Q b.r. więc czasu coraz mniej nam pozostaje i jakieś informacje zaczną się pojawiać (zwłaszcza te dotyczące przejęcia Plusa). W późniejszym okresie korzystnie wpływać na kurs mogą informacje z Cyforwego Polsatu, który w III Q b.r. ma rozpocząć po testach komercyjną sprzedaż internetu mobilnego w technologi LTE ale to już odleglejszy temat.
Zatem na razie czekamy na szanownych panów z zarządu Midasa, którzy raczą nas poinformować co z tą informacją od KNF-u zamierzają zrobić. Mam nawet małą podpowiedź: ja bym na ich miejscu ustalił harmonogram notowań PP i zapisu na akcje no ale nie będę się wymądrzał :blah5: