PARTNER SERWISU
pcigamqo
70 71 72 73 74
andrzey
0
Wpisów: 20
Wysłane: 2 czerwca 2011 14:32:55 przy kursie: 2,35 zł
W międzyczasie informacja dot. Polkomtela: nowy termin dla wiążących ofert.

del-20111116
0
Wpisów: 155
Wysłane: 2 czerwca 2011 17:03:48 przy kursie: 2,35 zł
Nie wiem czy dobrze myślę, ale informacja zawarta w tym linku, nie jest chyba zbyt pomyślna dla nas. A z drugiej strony po raz wtóry górne widły do złamania (2,42 zł). Z czego ten byk?

sss56
0
Wpisów: 522
Wysłane: 2 czerwca 2011 17:21:48 przy kursie: 2,35 zł
a może lepiej jak P.Solorz skupi się na midasie
"człowiek jest niewolnikiem swego posiadania..."
"Wszystko jest trudne nim stanie się proste "

bucik1986
0
Wpisów: 223
Wysłane: 2 czerwca 2011 17:44:49 przy kursie: 2,35 zł
Przesuniecie o jeden dzien roboczy niczego nie zmienia :P. Nie wiem skad tu takie wzrosty dzisiaj ale byly przelemane jedne widelki i dociagnelismy do drugich, szkoda, ze sie nie utrzymalo, ale nie nazekajmy zamknelismy powyzej 2.30 ;-). Jutro jesli sie utrzymamy powyzej 2.30 bede szczesliwy :). Zastanawiam sie tylko ilu ludzi bedzie sie spieszylo z wywaleniem papiera pierwszego dnia notowan PDA :/.

mainecoon
0
Wpisów: 49
Wysłane: 2 czerwca 2011 18:06:03 przy kursie: 2,35 zł
Na tej samej stronie ciut wcześniej znajduje się artykuł
www.rp.pl/artykul/19417,667514...

Taurus80
0
Wpisów: 2 936
Wysłane: 2 czerwca 2011 20:57:10 przy kursie: 2,35 zł
v3nom where are you ??? Nie baw sie tym helikopterem wracaj teraz mozesz kupic lepsza drozsza wersje king

mainecoon
0
Wpisów: 49
Wysłane: 2 czerwca 2011 21:00:53 przy kursie: 2,35 zł
Na oficjalnie na stronie http://www.midasnfi.pl/ MOBYLAND jest uznany za spółkę NFI MIDAS

kliknij, aby powiększyć

Edytowany: 2 czerwca 2011 21:01

broker_ns
0
Wpisów: 506
Wysłane: 2 czerwca 2011 21:50:21 przy kursie: 2,35 zł
lukch napisał(a):
broker_ns napisał(a):
@lukch
Natomiast co do szczęścia to nawet jeśli je mamy (choć ja siebie kategoriach szczęściarza nie postrzegam - należy poczekać bo ryzyko nadal duże) to jednak szczęściu trzeba czasem mocno pomóc.

Równie dobrze mogliśmy obudzić się z odwołaną emisją i w ciągu tygodnia powtórzyć schemat z PP na starych akcjach ;-) ze zjazdem do 0,0x. Ja byłem tego świadomy, Ty nie?

Wg mnie ryzyko istniało wcześniej tj. już po odcięciu gdy mogło nie być zatwierdzenia prospektu przez KNF. Natomiast jak już zatwierdzili prospekt i emisja ruszyła to nie miałem obaw że nie zbiorą minimalnej sumy jaką zakładali bo Solorz wcześniej zapowiadał że jak drobni nie obejmą akcji w ramach przyznanych pp to on przez swoje spółki i tak kupi te akcje. Więc jedyną niewiadomą było tylko ilu drobnych akcjonariuszy się zapiszę na akcje i jak się okazało było ich baaardzo wielu i emisja im się nadspodziewanie udała.

Taurus80 napisał(a):
v3nom where are you ??? Nie baw sie tym helikopterem wracaj teraz możesz kupic lepsza drozsza wersje king

Hehe v3nom niestety nie wytrzymał i wysiadł z Midasa przedwcześnie Shame on you - przynajmniej jeśli wziąć kurs dzisiejszy jako bazę porównawczą.
Pamiętam jak zacząłem interesować się Midasem i obserwować go na początku 2011 to wielce cenną rzeczą były bardzo merytoryczne jego techniczne rozważania na temat technologii LTE, stacji bazowych, częstotliwości, map pokrycia sieci w Polsce itp. Dlatego teraz jego brak na tym forum wydaje się najbardziej odczuwalny.

A co do dzisiejszej sesji to po wczorajszym wyciągnięciu kursu na fixingu spodziewałem się dalszych wzrostów ale ataku na opór na 2,3 dopiero w piątek. Dziś mamy piękną pro-wzrostową świeczkę, dodatkowo z domkniętą luką z samego rana i przy bardzo dużych obrotach no i oczywiście pokonany opór na 2,3. A więc z punktu widzenia AT układ idealny hello1 . Jutro wzrosty powinny być kontynuowane choć zapewne będzie duże amplituda wahań. Wydaje się że na Midasie od ostatniego tygodnia jesteśmy świadkami historycznego odwrócenia długoterminowego trendu ze spadkowego na wzrostowy.

Edytowany: 2 czerwca 2011 21:53

v3nom
0
Wpisów: 3 042
Wysłane: 3 czerwca 2011 00:40:05 przy kursie: 2,35 zł
Przedwcześnie lub nie. Trochę pieniędzy na tej spółce straciłem, ale zdrowie jest wartością nieprzeliczalną Angel

Przyznasz, że 3 dni z rzędu przeceny na PP po 40-parę procent zmiękczyło nie jednego twardziela Angel Od początku planowałem wejść w emisję, ale pierwszego dnia notowań PP puściłem je w diabli, jak tylko pojawił się odpowiedni wolumen. Decydująca była dla mnie dystrybucja podczas pierwszej sesji po odcięciu. Teraz skoro największe c**y sprzedały, będzie rosło Angel

Przyznam się, że giełda już mnie tak nie interesuje. Musiałbym być szalony, żeby w to wchodzić ponownie, skoro dopiero co się wyleczyłem Angel Teraz tylko AT, nie wdaję się w szczegóły, nie czytam raportów, nie śledzę wątków, nie chce mi się nawet zbytnio oglądać wykresów. Szkoda na to życia Angel

Na koniec merytorycznie, bo mnie admin przeniesie na kozetkę blackeye Technicznie Midas wygląda dobrze, wolumen, długie świece i emocje. Trendy spadkowe, jakby ich nie rysować, przełamane. Gdzie ustawić SL każdy widzi, trochę daleko, na oko ze 20%, trzeba to mieć na uwadze.

Bez odbioru wave
Klika się i sprzedaje ;-)

del-201504191
0
Wpisów: 854
Wysłane: 3 czerwca 2011 02:17:28 przy kursie: 2,35 zł
A propo piramidek cypryjskich Solorza :-)

- Na początku maja udało nam się renegocjować konwencję o unikaniu podwójnego opodatkowania z Cyprem. Przede wszystkim zależało nam na usunięciu z tej umowy niekorzystnych zapisów zawierających podatkowe zachęty dla zakładania fikcyjnych spółek za granicą - powiedział wczoraj wiceminister finansów Maciej Grabowski.

Zakładanie spółek - matek na Cyprze dla polskich aktywów było jedną z najpopularniejszych form zmniejszenia podatku od dywidendy, który w Polsce wynosił 19 proc., a na Cyprze 9. Teoretycznie cypryjski fiskus mógłby pobrać pozostałe 10 proc., ale specjalna klauzula w umowie pozwalała mu tego nie robić. Cypryjczycy posiłkowali się nią powszechnie i podatku nie pobierali. Teraz klauzula ma zostać wykreślona z umowy. Jak stwierdził Grabowski, nowa umowa ma być podpisana "w niedługim czasie". Potrzebna będzie zgoda rządu i Sejmu.

Spółkę holdingową na Cyprze założył m.in. właściciel Polsatu Zygmunt Solorz. Wyspiarski kraj był wyjątkowo atrakcyjny - procedury zakładania spółek są proste, a jednocześnie jest członkiem UE, więc nie obowiązują tam restrykcyjne procedury transakcji z tzw. rajami podatkowymi, takimi jak Antyle Holenderskie czy Liechtenstein.

wyborcza.biz/biznes/1,100896,9...
W moich wypowiedziach staram się zachować zarówno umiar jak i obiektywizm. Jestem otwarty na konstruktywną krytykę każdego postu. | Polecam: http://www.ampfutures.pl

del-201504191
0
Wpisów: 854
Wysłane: 3 czerwca 2011 02:36:01 przy kursie: 2,35 zł
v3nom napisał(a):
Teraz tylko AT, nie wdaję się w szczegóły, nie czytam raportów, nie śledzę wątków, nie chce mi się nawet zbytnio oglądać wykresów. Szkoda na to życia Angel
Bez odbioru wave

Popieram w 100%, szkoda na to życia ... na końcu i tak wszystko sprowadza się do świadomości podjęcia ryzyka. Czy to ryzyko będzie doskonale znane czy tylko mgliste to żadna różnica jeśli i tak zamierzasz je podjąć lub nie ...
W moich wypowiedziach staram się zachować zarówno umiar jak i obiektywizm. Jestem otwarty na konstruktywną krytykę każdego postu. | Polecam: http://www.ampfutures.pl

broker_ns
0
Wysłane: 3 czerwca 2011 09:46:21 przy kursie: 2,31 zł
v3nom napisał(a):

Przyznam się, że giełda już mnie tak nie interesuje. Musiałbym być szalony, żeby w to wchodzić ponownie, skoro dopiero co się wyleczyłem Angel Teraz tylko AT, nie wdaję się w szczegóły, nie czytam raportów, nie śledzę wątków, nie chce mi się nawet zbytnio oglądać wykresów. Szkoda na to życia Angel

Na koniec merytorycznie, bo mnie admin przeniesie na kozetkę blackeye Technicznie Midas wygląda dobrze, wolumen, długie świece i emocje. Trendy spadkowe, jakby ich nie rysować, przełamane. Gdzie ustawić SL każdy widzi, trochę daleko, na oko ze 20%, trzeba to mieć na uwadze.

Bez odbioru wave

Jeśli chodzi o bezstresowe inwestowanie to AT wg mnie nie jest dobrym rozwiązaniem bo to jest jednak głównie trading więc i większy stres a i sama AT często zawodzi Shame on you Lepiej zainwestować na long term pod kątem fundamentalnym w jakąś perspektywiczną niedowartościowaną spółkę i zapomnieć o wszystkim np przez 2 lata.

A co do kursu Midas do dzisiaj mamy jak na razie powtórkę z dnia wczorajszego. Tj otwarcie powyżej zamknięcia, krótkotrwałe zejście na dół aby domknąć lukę i teraz można już kontynuować wzrosty. Prognozuję zamknięcie dzisiaj sesji powyżej 2,5!

mdtrader
0
Wpisów: 749
Wysłane: 3 czerwca 2011 09:51:34 przy kursie: 2,31 zł
Widac,ze nic sie nie nauczyliscie! Po odcieciu praw poboru- ludzie wystawiali zlecenia z limitem ceny, po czym zlecenia im nie wpadalu i znowu mysla-kurde spadlo na 0.9 zl..dam na 0.92....znow zlecenie nie wpadlo. Rynek sie obsuwa i znowu zmiana ceny i zlecenia- o spolce robi sie glosno- jak grubasy widza,ze juz jest spora niepewnosc na spolce wrzucaja duzego batona na sprzedaz by jeszcze spotengowac strach i nagle Ci co chcieli sprzedac o 2 gr wiecej niz byla cena rynkowa daja PKC i rynek leci na pysk na szyje.

W druga strone dziala tak samo,rynek zlecial-zatrzymal sie na chwile- sporo na forach szczekalo ze knot,ze lipa-poszly dwa infa(ktore fundamentalnie nic nie zmieniaja) i zaczelo sie w gore. Zlecenia 2000 k po 1.42...a cena rynkowa 1.45 -nie wpada.....cena do gory o 5% i mysl"nie kupie tak drogo tam i 1.5 zamiast PKC i kupic po 1.52 i kolejnie rynek odjezdza ....znowu zmiana zlecenia a koniec koncow kupujemy po 1.7. Gdy juz widac,ze sporo drobnych inwestorow jest chetnych na spolke to wtedy ktos kto chce sprzedac duze pakiety wie ze zainteresowanie jest na tyle duze by mogl sprzedac caly pakiet.

Ja nie mowie ze spolke leci,tylko ze ktos kto skupowal po 1.4....i sprzedaje po 2.2 miliony akcji robi duza kase na tym...a jak juz sprzeda to znowu robi panike na rynku i obsuwa go w dol - by skupic na nizszych poziomach wiedzac ze za kilka dni nakarmi rynek kolejnymi info pod ktore bedzie mogl zagrac na zwyzki i zarobic............

Koniec koncow mali traca a on zarabia i to krocie!

to tak odnosnie tego co dzieje sie na Midasie i nie tylko....

sss56
0
Wpisów: 522
Wysłane: 3 czerwca 2011 09:55:50 przy kursie: 2,31 zł
mądrości po fakcie....blackeye
"człowiek jest niewolnikiem swego posiadania..."
"Wszystko jest trudne nim stanie się proste "

buldi
0
Wpisów: 5 068
Wysłane: 3 czerwca 2011 10:04:47 przy kursie: 2,31 zł
v3nom napisał(a):

Bez odbioru wave

Tylko bez takich mnie tu. Angel
V3 - krótki urlop od giełdy i wracaj czym prędzej.

Co to sie porobiło. Do 10,00 obrót na Midasie był wyższy niż na KGHmie.

madstorm
0
Wpisów: 51
Wysłane: 3 czerwca 2011 10:15:39 przy kursie: 2,31 zł
Apokalipsa...ale w pozytywnym tego słowa znaczeniu (on ile takie istnieje ;)). Wygląda na to że duża część inwestorów wierzy weekendowego gołębia, który przyniesie dobre info. Fingers crossed! Dancing

mdtrader
0
Wpisów: 749
Wysłane: 3 czerwca 2011 10:20:50 przy kursie: 2,31 zł
Obsuneli kurs PP do groszy- skupili wszystkie akcje w nowej emisji. Pisalem wczesniej ze kto jak kto ale Solorz,Karkosik i inni duzi na naszej gieldzie przy obecnych poziomach gieldy zarobia krocie.

Gielda to emocje-ale czasami warto siasc i zastanowic sie" jesli sprzedawalem cos po 1.5 bo nie wierzylem dalej w spolke, a teraz kupuje po 2.3 to co sie zmienilo?

Mam nadzieje,ze Karku zrobi podobny manewr przed PDA na Borku i pociagnie rynek w gore. Wystarczy chlodna kalkulacja i sprawdzenie ile zarobili % sredni a ile Ci ktorzy ten rynek kierowali na groszowe PP...skup po poziomach 1.3-1.4 teraz winda w gore i zrobienie pieknej kasy na PDA. Kwestia czy zdecyduja sie na to by sposcic rynek w dol czy beda grali tylko na gore i karmic beda kolejnymi info.

Choc szczerze przyznam,ze daje zarobic...)

klakson
0
Wpisów: 69
Wysłane: 3 czerwca 2011 10:25:43 przy kursie: 2,31 zł
ciekawe jakie plany ma Pan Solorz w stosunku do midasa i co z polkomtelem, w którejś z jego spółek będzie musiał się on znaleźć jeżeli uda mu się jego kupno midas, elektrim, pai media, czy inna ?

broker_ns
0
Wysłane: 3 czerwca 2011 10:54:05 przy kursie: 2,31 zł
@mdtrader

Mówiąc szczerze trochę nie rozumiem Twojej irytacji. I nie zgodzę się również z tym, że nic się w spółce nie zmieniło fundamentalnie i ostatnie wzrosty kursu są oderwany od fundamentów. O ile info o zrolowaniu przez Alior bank bonów Midasa i spłata zadłużenia spółkom Karkosika nie miały wg mnie takiej wagi gatunkowej (o czy już tutaj wcześniej pisałem) i stanowiły pretekst do odreagowania spadków o tyle pełny sukces emisji i zastrzyk gotówki dla spółki w postaci bagatela 300 mln zł ma już kolosalne znaczenie - i już nie chce mi się tłumaczyć ponownie dlaczego.

Tak naprawdę to wczorajsza sesja była przełomowa z perspektywy AT. Dlatego dzisiejsze obroty dalszy wzrost kursu nie powinny dziwić - zwłaszcza jeśli mamy w perspektywie najbliższy opór zawieszony gdzieś na poziomie 3,3!
A to że giełda jest poddana emocjom to nic nowego - już to podkreślałem, że rynek ma tylko chwilowe przebłyski racjonalności a tak naprawdę to rządzą emocje i psychologia rynku. Ale nie trzeba się na to obrażać tylko wykorzystać salute .

wujek_staszek
0
Wpisów: 792
Wysłane: 3 czerwca 2011 15:37:03 przy kursie: 2,31 zł
buldi napisał(a):
v3nom napisał(a):

Bez odbioru wave

Tylko bez takich mnie tu. Angel
V3 - krótki urlop od giełdy i wracaj czym prędzej.

Wróci, wróci... zawsze wracają. :)
Albo my ich, albo oni Was.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

70 71 72 73 74

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,322 sek.

hmcyxplx
ufvnszju
ficpepdh
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
byqruqmv
xwnduihv
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat