PARTNER SERWISU
tipoqqti
klakson

klakson

Ostatnie 10 wpisów
doprowadzili spółkę do bankructwa ,a ludzie nadal wierzą w nich , rozliczyć powinno się ich i to co zrobili binky przewalili całą kasę z emisji , a usprawiedliwieniem prezesa jest to że to nie on , skoro winę ponosi stary zarząd to czy zrobili jakieś kroki zmierzające do wyciągnięcia konsekwencji od starego zarządu ? ludzie dawno pisali że chodzi o to żeby położyć łapę na kasę teraz się okazuje że to prawda była Shhh

maniu napisał(a):
A słyszałeś o czymś takim jak przejęcie firmy, która ma duże problemy i jest w stanie upadłosci?. Na pewno tak. Uważam, że jest to idealny moment na wejście inwestora branżowego, który zyskuje dostęp do wielu klientów i rozbudowanej sieci sprzedaży za grosze. I na to właśnie liczą kupujący w mojej ocenie.

a odpowiedz sobie pytanie kto kupi budki i stragany które były kupione za grube miliony do tego z prezesem pinokio w roli głównej ?

na techmexie , swarzędzu, torze i wilu innych też kupowano , a co się stało potem każdy wie. brodowski kolejny raz położył spółkę i kolejny raz pokazał co myśli o akcjonariuszach!

a kto zagwarantuje że sąd przychyli się do upadłości układowej ? mnie dziwi jak można rozwalić tyle kasy z emisji i doprowadzić spółkę do bankructwa naprawdę koleś ma talent najpierw strzelec teraz advadis dosłownie bajki w żywe oczy ciśnie Liar

wskaźniki wskaźnikami tylko, że nikt nie bierze pod uwagę czynnika jakim jest spekulacja i chciwość ludzka, ostatni kryzys pokazał co tak naprawdę się liczy i co jest najważniejsze $$$$$$

albo wpisze albo nie wpisze na giełdzie nic nie jest pewnethumbright

parę % zabrakło do 4 z przodu zobaczymy co przyjdzie po korekcie może jeszcze jedna próba przebici oporu i walka na psychologicznych 400 Think

Państwa na skraju bankructwa, a karawana jedzie dalej kto się nie utrzyma odpada pytanie tylko czy ktoś ma nad tym wszystkim kontrolę chodzi mi o Grecję Portugalię EU i inne kraje , FED itd itd .... a co do hossy to trwa w najlepsze walczymy blisko maxów na wig20 i pod euro raczej będą zwyżki niż zniżki po tym może być tąpnięcie

dolarman napisał(a):
Onet.pl kontynuuje reklamę Wiedźmina, o ile dobrze pamiętam to już trzeci pozytywny artykuł;
gielda.onet.pl/rekordowa-sprze...

ciekawe jakie zyski przyniesie po 4 latach ...Think ale miło czytać o polskim sukcesie zwłaszcza w takiej kategorii jak gry

ciekawe jakie plany ma Pan Solorz w stosunku do midasa i co z polkomtelem, w którejś z jego spółek będzie musiał się on znaleźć jeżeli uda mu się jego kupno midas, elektrim, pai media, czy inna ?

v3nom napisał(a):
Spółka wypłacając dywidendę zmniejsza swój kapitał, czyli spada jej wartość co z ekonomicznego (i logicznego) punktu widzenia pociągnie za sobą spadek wartości cen akcji. Myślę, że jak dobrze poszukasz to znajdziesz jakieś statystyki na google.

Zarabianie na giełdzie nie jest takie proste ;-)

do tego dochodzi ryzyko w postaci niewypłacenia dywidendy bo np. dużo śniegu spadło i zyski nie będą takie jak być powinny i klops :)Ale jeżeli już bazować na dywidendzie i budować portfel w oparciu na tego typu statystykach to chyba najlepiej wybierać spółki gdzie udziały ma skarb państwa dziura budżetowa spora daltego każda złotówka na wagę złota

SpartaN napisał(a):
www.parkiet.com/artykul/975376...

Nieciekawie się zapowiada IPO GPW. Parkiet szacuje że przy inwestycji 100 tysięcy inwestorów indywidualnych redukcja może sięgnąć 60-75 %, a o tylu chętnych na pewno nie będzie trudno. Co prawda Tauron część zniechęcił, ale to i tak nie wystarczy.

Osobiście stawiałbym na większą redukcję chyba że w zrobią ograniczenie jak na PZU a co do Taurona nie dziwi mnie że nie dał zarobić ale o GPW jestem spokojny i kilka procent powinien dać zarobić

w chwili obecnej papier nadal szoruje po dnie , obserwowane ostatnio zwiększone obroty poprawiają trochę sytuację techniczną moim zdaniem 2,20 to tylko kwestia czasu , chociaż ta korekta ostatniego wzrostu może przyjąć strukturę 5 falową a wtedy test 1,30 możliwy

Vox napisał(a):
ej, chyba jeszcze nie teraz.
zanik skrócimy FKGH, niech zrobią te 120 zł. blackeye

na poprzednich sesjach różnica pomiędzy kontraktami a akcjami kghm wynosiła ok 3 zł teraz już tylko 1zł

obietnice zawsze są piękne na 2009r prognozowano 1,5mld przychodu i zysk na poziomie 2-4%, a wyszło jak zawsze przychodu nieco ponad 600mln i strata w IV kwartale to oddaje cały obraz "interesiku", ale cieszą koszty zarządu które niezmiennie rok w rok czy jest bessa czy nie są na godziwym poziomie raczej kurs idzie w kierunku 0,2...

zmniejszenie kosztów i wyprowadzenie spółki z "problemów" to nie takie siup, jedno co jest pewne to czas który albo działa na stronę spółki albo na jej szkodę

2mek99 napisał(a):
Pierwsze wrażenia na podstawie slajdu 7.

Przychody
Poza Warszawą PGE ma do obsłużenia dawną Kongresówkę czyli najbiedniejsze obszary Polski. Podnieść ceny trudno bo bieda. Nie wiem jak jest z dochodowością odbiorców indywidulanych vs. przedsiębiorstwa. Polska jest chyba jedynym krajem, w którym cena energii dla odbiorców indywidualnych jest niższa niż dla przedsiębiorstw ale to się zmieni. Wynikałoby z tego, że poprawią wyniki firmy, które mają w tej chwili większy udział odbiorców indywidualnych (nie wiem jaki jest ten % dla poszczególnych spółek energetycznych).

Koszty
Teren najsłabiej zurbanizowany więc ogromne koszty dotarcia do klienta. Również ogromne koszty utrzymania tych milionów podłączeń. Podejrzewam że % nielegalnych podłączeń też jest wyższy na tym obszarze niż na zachodzie czy południu. Produkcja oparta na węglu brunatnym (chyba ciągle "najbrudnieszym" surowcem energetycznym) i z tego względu w przyszłości zapewne coraz bardziej kosztowne.

Konkurencja w produkcji będzie ogromna (nowe elektrownie gazowe, jądrowe) i myślę, że dystrybucja może być w dłuższym okresie bezpieczniejszym i pewniejszym źródłem dochodów. Chociaż być może w tej chwili zintegrowana produkcja energi na bazie węgla brunatnego ma ptrzewagę kosztową nad innymi metodami produkcji energii. Tu wiele będzie zależało od przepisów o wysokości różnego typu opłat ekologicznych.

bardzo ciekawy problem poruszony i dający do myślenia , za kilka - kilkanaście lat produkcja oparta na tradycyjnych metodach jak węgiel (już europa krzyczy aby ograniczać emisje co2)zostanie zastąpiona przez alternatywne źródła także przez elektrownie jądrowe.. jednak zanim to nastąpi można spać spokojnie spółka z mocnymi fundamentami i w kolejce do WIG20
pozdrawiam

ta spółka już pokazała jak dyma akcjonariuszy więc zalecabym ostrożność Whistle

nic nowego masz kase to robisz kase, nie masz jej możesz tylko pooglądać z boku Whistle

energetyka to podstawa i przyszłość naszej gospodarki, czekamy na elektrownie atomowe które powinny być już w planach .. energia konwencjonalna musi być zasąpiona przez alternatywną - "new age "
elektrownie atomowe rosną jak grzyby po deszczu tylko jeszcze nie u nas

elektrownie atomowe w europie

potwierdza się tylko to że na bankrutach najwiecej sięzarabia Whistle

niech się uregulują sprawy Jago Stormm, a zremb potencjał ma

Glaz-lkr napisał(a):
Czy to moje głupie wrażenie, czy tylko ja siedzę na tym papierze z tego forum?Anxious

z tego forum może tak ale Karkosik Roman Krzysztof też pewnie jeszcze ma thumbright

pamietam 2005r albo 2006r skotan (garbowanie skór chyba taka była wtedy jego działalnośc :)) pojawia się na ciągłych chodzi po 10zł aby potem poszybować na 160 aż łza się kręci :))

adamos napisał(a):
Nieco ponad pol roku temu Skotan chodzil w przedziale 60-70gr,to nikt go nie chcial kupowac. Jak podrozal blisko 5-cio krotnie,to na wszystkich forach slychac jaka to dzida bedzie wkrotce na 8zl czy 12zl. Proponuje troche mniej emocji a wiecej kalkulacji Shame on you

słusznie kalkulacja na zimno smakuje najlepiej :) jednak uważam że skotan nie powiedział ostatniego zdania zwłaszcza jeżeli nastapi poprawa w gospodarce i będzie kontynuacja wzrostów na rynku

troche za dużo jest tu akcji w obrocie ale widać że animator sobie dobrze radzi ... co do akcjonariatu nie zapominajcie że leci z wami Z. Solorz-Żak

WatchDog napisał(a):
Uwaga do osób korzystających z wycen: konwersja długu na akcje, które trafiły do banków, zmienia sytuację spółki.
Nowe akcjonariaty nie są jeszcze rozpropagowane, ale wiadomo o pozycjach poszczególnych banków:
- Kredyt Bank 15,68%
- Bank Handlowy 9%
- ING 15,99%
Zwiększyła się ogólna liczba akcji, więc wszyscy akcjonariusze ulegli rozwodnieniu - więksi i mniejsi.
Wartość wewnętrzna spółki dzieli się teraz na większą liczbę akcji.
W ramach restrukturyzacji, w tym etapie wyemitowano dla banków 92.100.000 szt. akcji czyli łącznie jest ich 189.400.000 sztuk - to wynika wprost z komunikatu spółki, natomiast pytanie, jaka kwota długu została skonwertowana na akcje. Policzmy na wprost, że 1,1 zł na akcję - zatem z zobowiązań zeszło 100 mln zł i pojawiło się w wartości księgowej.
To oznacza dwie rzeczy:
- rating poprawił się na B-
- WK na akcję wynosi 2,37 zł
- wycena likwidacyjna na akcję to 0,05 zł
- stopień ogólnego zadłużenia to 56%
Niestety nie jestem w stanie zasymulować w serwisie, jak zmienią się pozostałe wskaźniki. Duda nie ma zysku więc wyceny dochodowe są niemożliwe, ale średnia z WK na akcję i likwidacyjnej na akcję wychodzi 1,21 zł. To bym na razie uznał za fundamentalny target.

fajny zakład maja w Grąbkowie ostatni bastion obrony :) co do spółki faktycznie akcjonariat został rozwodniony .. ale i tak wszystko zależy od strategi rozwoju firmy, miejmy nadzieje że pan prezes jeszcze ma siłe na nowe wyzwania przecież zera na koncie to nie wszystko...

plynacyzrynkiem napisał(a):
hurraoptymisci gora

@wojtas jak sie przeczyta pare postow pod rzad to mniej wiecej brzmi to jak "kupuj! kupuj!" ;)

własny koń najlepszy thumbright

sebanr1 napisał(a):
Chyba nic nie rozrusza spółek Niebrzydowskiego.
Ciężko mi już wyobrazić sobie info po którym ludzie zaczęli by pakować akcje jego spółek. Cały rynek robi odjazd a tu mielenie kół w miejscu.
I co z tego, że fundamenty, co z tego, że przejęcia jak cały rynek ma to gdzieś.
Ech.

najpierw połączenie i zachowanie poziomu parytetu , może jakas mała niespodzianka być ale jak narazie chyba oczekiwanie na połączenie, jakieś zasady musza obowiązywac . A w przyszłości Jak "manager" się sprawdzi to jest szansa na sukces Think

mily napisał(a):
klakson napisał(a):
przyjdzie hossa to na wszystkim zarobisz ale osobiscie uważam że są ciekawsze spółki .

podaj choc 3 powody czemu zre nie jest ciekawa spolka?reindeer

każda jest na swój sposób ciekawa i każda posiada własny potencjał... tecnicznie nie ogladałem ale mam ją na podglądzie binky
a stormm cały już się wysypał bo z tego co wiem to jeszcze chyba ma troche akcji zremba ?

przyjdzie hossa to na wszystkim zarobisz ale osobiscie uważam że są ciekawsze spółki .

już dawno nie było takich spekulacyjnych zabaw na skotanie king do końca dnia jeszcze daleko ... ciekawe kto ostatni zgasi światełko Whistle

WatchDog napisał(a):
...i kapitalizacja 18x wartość księgowa.
Tylko Solorz potrafi robić takie deale.

takie numery to tylko w Erze.... :) ale racja głowa i kark na odpowiednim miejscu ciekawe jak potoczy się sprawa Elektrimu i banku staropolskiego Whistle

widać że rynek zaczyna doceniac zapomniane spółki.. co do raportu wydaje mi się że za I półrocze był w miare dobry fakt że zysk mniejszy ale w rok wcześniej na wyniki miała wpływ sprzedaz nieruchomości jak dobrze pamietam Połczyn Zdroj.. duży plus to wzrost marży ale to co obiecywali 1 500 000 000 zł przychodu w 2009r to troche nie trafione

mnie zastanawia co zrobi Elektrim ze swoim pakietem Rafako Whistle

nocnygracz napisał(a):
klakson napisał(a):
walka trwa misie Vs Niedzwiedzie Whistle

Co byczki mają robić w tej walce.
Przyglądać się, a gdy wojna domowa się skończy wziąć na rogi niedobitki?

w sumie racja :) niech sotją i się przyglądają Whistle
pozdrawiam

nie ma spółki na zawsze, jest jedynie najlepszy horyzont inwestycyjny, i jest to nieskończoność

od małych budek kantorowych do giGANTA tak się robi biznes Dancing

wszystko zależy od ogólnej sytuacji na rynkach jeżeli rynek bedzie testował ostatnie roczne dołki to nie będzie lekko wszystko jak jeden polecą za nim ale nie straszmy, walka trwa byczki Vs Niedzwiadki Whistle
no i nie zapominajmy o dziurce budżetowej na następny rok Liar

czy to nie PGNiG miał o strate ? :) jak taki sektor może mieć strate chyba dlatego że państwowe Liar

właśnie miałem o tym napisać :)

investorsi.pl/index.php?subact...

myślałem że już zapomnieliście o słynnej rekomendacji

jeżeli plany wpompowania miliardów dolarów w ratowanie światowej gospodarki nie spalą na panewce to 2700 - 2600 pkt na WIG 20 i szanse na nową hosse.

Zgadzam się że jest czas że zarabiają byki i jest czas dla niedzwiedzi i tylko chciwe świnki nigdy nie zarabiają ale dla każdej gospodarki wodą na młyn jest ożywienie gospodarcze, rozwój i wzrost pkb

A tak na marginesie to nie pierwsza i nie ostatnia bessa przed nami cykle koninkturalne sprawdzają się idealnie od dawien dawna i z nimi nikt jeszcze nie wygrał

w ryzyko inwestycji należy teraz wliczać jeszcze awarie zasilania na gpw Whistle

jeżeli to korekta ostatnich spadków od maja to nie za ciekawie bo kurs dotarłdo kluczowego oporu ale jeżeli uda się zanegować dzisiejszą świeczke i popyt przebije opór to powrót w okolice 30 bardzo realny

witam,
zgadzam się tam gdzie polityka tam syf chociaż są wyjątki

Joker napisał(a):
klakson napisał(a):
jeżeli dojdzie do połączenia .... salute tera jest czekanie na sąd rejestracyjny .. a tak na marginesie dobry obserwator zobaczy pewną zależnosć pomiędzy spółkami p. M.N.
Teraz oczekujemy na przyjęcie memorandum przez KNF
Następnie będzie 6 miesięcy na złożenie wniosku w sądzie rejestracyjnym

z doświadczenia dla mnie ważniejszy jest sąd ale i KNf musi przyklepać
a co do Jago i do STM przy takich nastrojach to STM nie zdziwi jak będzie po 4 a jago sami doppiszczie

jcieszyn napisał(a):
Ja bym się nie nastawiał na jakieś świetne wyniki za 2Q, w wywiadzie po zakończeniu postępowania naprawczego Duda dał do zrozumienia, że fakt iż ono trwało odbił się na spółce. Aczkolwiek zachęcam wszystkich do windowania kursu :)

kurs poszedł z ok 0,50 na 1,80 a wam mało i mało Whistle :))

jeżeli dojdzie do połączenia .... salute tera jest czekanie na sąd rejestracyjny .. a tak na marginesie dobry obserwator zobaczy pewną zależnosć pomiędzy spółkami p. M.N.

arkusz zleceń możesz sprawdzić na interii a także w arkuszu zleceń podobnie wolumen i obroty

co do spółki to ładnie mielą papier ale lepiej uważać i mieć palec na enterze po ostatnich wybrykach Angel

Uważam że energetyka to przyszłosć w inwestycji, może nie ta tradycyjna ale alternatywna , odnawialna. Świata już nie stać na kolejne dekady trucia nas samych i zanieczyszczania środowiska jedynym ratunkiem dla nas jest alternatywa a ta lezy w odnawialnych źródłach pozyskiwania energii może nawet elektrownie atomowe będą rozwiązaniem:

http://timeofenergy.com/uran.html

w polsce też są już przymiarki a jeżeli nie teraz to kiedy ?

jak na świnki idące na rzeź to fason trzymają Whistle

mocna spółka rozwijająca się to i nagrody są king

bioton to moloch na glinianych nogach ale takie uroki spółki gdzie nic sie nie robi tylko produkuje się akcje ale mimo takiego ff mielenie jest i to przyzwoite ... mogliby pomyślec nad jakimś splitem tylko że w drugą strone

pamiętam jak powyżej 15zł wywalano akcjie na rynek wcisnięto akcjonariuszom jak dobrze pamiętam akcji za 150mln ale to sa uroki gpw większy zjada mniejszego binky

wszystko zależy od tego jak poprowadzą spółkę najważniejsze to zmniejszyć ogólne zadłużenie i wypadałoby zmniejszyć koszty "utrzymania".. ostatnio jedna ze znanych spółke dała komunikat do pracowników aby jeden miesiąc pracować za darmo może tak w każdej spółce notowanej na gpw poprosić o coś takiego to sie porobiłoWhistle

leonik napisał(a):
Dalej nie wiem jaka jest różnica miedzy wolumenem a obrotem. Wikipedia po odnalezieniu frazy wolumen daje definicje obrotu giełdowego.

uproszczając : wolumen to ilosć akcji, (kontraktów) jaka na danej sesji została "przemielona", obrót to ilość "gotówki" jaka została na nie "wyłożona" czyli na ich kupno i sprzedaż

kurs od dna zrobił ponad 100% należy mu się korekta której jesteśmy świadkami , na chwile obecną oscyluje w pobliżu średniej 45 dniowej

troche martwi bierność spółki wobec wzrostów indeksów , jęzeli rynek dopisze wybicie z obecnej formacji moze dać wzrost w okolice 0,48 - ostatnie denko (min) 0,26

fakt ilość akcji może przynosić obawy ale z drugiej strony więksi akcjonariusze nie należą do ludzi z małym kapitałem i pomimo że ff spory to paier jest przewalany wszystko zależy od rynku w dłuższej perspektywie czasu

wszystko zależy od procedury naprawczej i jak ona będzie przebiegała , jak narazie ogłosili upadłość spółki zależnej

pomimo rekomendacji jednego z DM popyt pokazał siłe objęcie hossy dało impuls do przebicia 7zł i to na sporych obrotach do pokonania opór na 8,53 - 8,79 mozę być jescze proba powrotu do 6,4 ale ogolnie wykres wyglada ciekawie

najlepiej sam przetestuj pare biur bo kazdy ma inne oczekiwania bos, wbk, x-trade jest tego tyle ze mozna wybierac

miedz odbiła to i KGHM zrobił prawie 100% czy bedzie cd?
moze dzisiaj byl dzien okazyjny do odkupienia ....3some

uwazam ze okres na nuke jest idealny nastepna taka okazja i taki kryzys nie wiadomo kiedy bedzie:)
co do nauki wiele jest stron ktore wprowadzaja w swiat rynkow kapitalowych :

http://www.newtrader.pl/
http://investorsi.pl/
http://bossa.pl/

ale nic tak nie ksztalci jak zdobyte doswiadczenie

cale zycie jest subiektywne i tak jak kazdy ma swoje poglady tak wiele roznych opinii bedzie na temat fal elliotta , kazdy ma swoje narzedzia z ktorych korzysta, wielu uzywa fal elliotta i dobrze na tym wychodzi, wzne aby metody ktore stosujemy byly skuteczne i przynosily zyski tak jak juz napisano powyzej fale elliotta z dobrymi wskaznikami stanowia dobre narzedzie do rynku kapitalowego

Informacje
Stopień: Obeznany
Ostatnia wizyta: 22 marca 2012 15:09:18
Liczba wpisów: 69
[0,02% wszystkich postów / 0,01 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,602 sek.

agjmjaef
qmfcihgp
aonafvfs
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +76 599,59 zł +383,00% 96 599,59 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
qjdreznb
molhhxnw
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat