PARTNER SERWISU
mutwonxq
168 169 170 171 172

Kiedy szczyt hossy?

Frog
13
Wpisów: 5 508
Wysłane: 26 sierpnia 2011 09:44:10
Będzie bujać na pewno. Najbardziej się cieszę na czytanie piątkowych wieczornych uzasadnień analityków dlaczego wzrosło/spadło.
Follow me on Twitter
Zanim zaczniesz narzekać, że znikają Twoje posty, przeczytaj Regulamin Forum

krewa
PREMIUM
1 362
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 957
Wysłane: 26 sierpnia 2011 09:52:03
Frog, mogę przedstawić próbkę już teraz.

poranny komentarz: "jeżeli szef FED zaaplikuje słabnącej gospodarce kolejną odsłonę programu stymulacyjnego, to czekają nas w średnim horyzoncie czasowym wzrosty na giełdach i spadki złota i franka szwajcarskiego"

wieczorny komentarz: "inwestorzy uznali, że zapowiedziana przez szefa FED trzecia runda stymulacyjna świadczy o bardzo słabej kondycji gospodarki i zaczęli wyprzedawać akcje, alokując środki w bezpieczne aktywa".

Frog
13
Wpisów: 5 508
Wysłane: 26 sierpnia 2011 09:53:51
Krewa,

właśnie na takie kwiatki się cieszę. Dobry humor na udany weekend thumbright
Follow me on Twitter
Zanim zaczniesz narzekać, że znikają Twoje posty, przeczytaj Regulamin Forum

krishic
26
Wpisów: 582
Wysłane: 26 sierpnia 2011 09:54:05
Cytat:
Będzie bujać na pewno. Najbardziej się cieszę na czytanie piątkowych wieczornych uzasadnień analityków dlaczego wzrosło/spadło.

Ciekawe "analizy" po sesji bylyby, gdyby poszarpalo i zamknelo sie w okolicy zera.
Edytowany: 26 sierpnia 2011 09:55

del-20160301
0
Wpisów: 1 491
Wysłane: 26 sierpnia 2011 09:55:11
A co z tekstem: Gdy widzisz, że ktoś kupuje certy za 2 bańki wiec że coś się dzieje binky .

v3nom
0
Wpisów: 3 042
Wysłane: 26 sierpnia 2011 10:04:22
donatel napisał(a):
Ja miałem ten sam pomysł. Za pół kapitału pobrać S, za pół L. I wszystko zabezpieczyć przez stop lossy. Jak pójdzie w górę wywali stop na S, jak w dół wywali na L. I w ten sposób mamy pół kapitału włożone w dobrą stronę.
Jest jedna potężna wada. Rynek może tak bujać, że zanim określi kierunek wywalą wszystkie stopy jak leci. Ja jestem na to chyba za słaby, ale jak ktoś ma mocne nerwythumbright

Pół kapitału? Anxious Jak będziesz ryzykował więcej jak 5% na transakcję najpewniej zbankrutujesz w najbliższym czasie. Podczas zawierania transakcji nie myśl o kasie, tylko o tym, żeby ja poprawnie przeprowadzić. Jakby adwokat podczas procesu zamiast skupić się na obronie klienta, myślał tylko o tym na co wyda honorarium, to nie zrobiłby chyba kariery. Standard to 1-2% kapitału na transakcję.

A co powiecie na scenariusz, że nie będzie rozstrzygnięć. Rynek będzie sie bujał jeszcze kilka tygodni / 2-3 miesiące na obecnych poziomach, po czym dopiero rypnie w dół, po pogarszających się danych, ewentualnie jakimś trupie z szafy?

Ja dzisiaj nie zawieram żadnych transakcji.
Klika się i sprzedaje ;-)
Edytowany: 26 sierpnia 2011 10:05

mathu
0
Wpisów: 4 615
Wysłane: 26 sierpnia 2011 10:10:10
Niemiecki walec konsekwentnie miażdży formacje byków.
The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.

del-20160301
0
Wysłane: 26 sierpnia 2011 10:27:18
Tragizujesz. Póki nie przebije 5000 nie ma się czym przejmować. Zresztą zawsze może odbić. Dzisiaj będziemy fruwać góra dół. No chyba, że jest jakiś trup w szafie. Plotki mówią, że Niemcy i Francuzi coś ściemniają z tym bezpiecznym systemem bankowym. Koszt ubezpieczenia jest wyższy niż przed upadkiem LB. Ale to tylko plotki. Równie dobrze może być dzida i powrót do hossy. Kto dziś dobrze obstawi zarobi. Kto stanie z boku będzie się tylko przyglądał jak ludzie tracą fortuny.

Taurus80
0
Wpisów: 2 936
Wysłane: 26 sierpnia 2011 10:28:13
v3nom napisał(a):
donatel napisał(a):
Ja miałem ten sam pomysł. Za pół kapitału pobrać S, za pół L. I wszystko zabezpieczyć przez stop lossy. Jak pójdzie w górę wywali stop na S, jak w dół wywali na L. I w ten sposób mamy pół kapitału włożone w dobrą stronę.
Jest jedna potężna wada. Rynek może tak bujać, że zanim określi kierunek wywalą wszystkie stopy jak leci. Ja jestem na to chyba za słaby, ale jak ktoś ma mocne nerwythumbright

Pół kapitału? Anxious Jak będziesz ryzykował więcej jak 5% na transakcję najpewniej zbankrutujesz w najbliższym czasie. Podczas zawierania transakcji nie myśl o kasie, tylko o tym, żeby ja poprawnie przeprowadzić. Jakby adwokat podczas procesu zamiast skupić się na obronie klienta, myślał tylko o tym na co wyda honorarium, to nie zrobiłby chyba kariery. Standard to 1-2% kapitału na transakcję.

A co powiecie na scenariusz, że nie będzie rozstrzygnięć. Rynek będzie sie bujał jeszcze kilka tygodni / 2-3 miesiące na obecnych poziomach, po czym dopiero rypnie w dół, po pogarszających się danych, ewentualnie jakimś trupie z szafy?

Ja dzisiaj nie zawieram żadnych transakcji.

Wszystko jest mozliwe :) obecnie patrze na BDI i po raz kolejny przynajmniej na 3 miesiace wczesniej sygnalizowal problemy :) obecnie ladnie odbil przez pewien czas regularnie codziennie robil po 3% co sugerowalo ze sie sytuacja poprawi we wskaznikach za 3Q wczoraj mamy w koncu pierwszy spadek indexu :) alenalezy bacznie obserwowac :) jezlei przejdzie bedzie nadal rosl mysle ze w 4Q czekaja nas ladnewzrosty jezeli natomiast zacznie znow spadac bedzie kaplica Boo hoo!

Duzo zalezy niby od dzisiejszego wystapienia BENA jednak ja uwazam ze gowno zdziala z prostego powodu on czysto teoretycznie moze tylko wpompowac kase w sektor finansowy a my potrzebujemy kasy w gospodarke na twozenie miejsc pracy a na to chyba musi wyrazic zgode kongres a nie BEN.

Podsumowujac jezeli BEN da sygnal na kase mysle ze to i tak nic nie zmieni bo recesja pewna, jezeli nie da jeszcze gorzej :)
Czy tak zle czy tak niedobrze king

Potrzebujemy dzialan Obamy i kongresu a nie bena musza w koncu zrozumiec ze jezlei maja dawac kase musza ja bezposredni skeirowac w gospodarke a nie w finanse bo finanse zarzna swiat na amen!!!

pop
pop
0
Wpisów: 3 427
Wysłane: 26 sierpnia 2011 10:42:20
Cytat:
Duzo zalezy niby od dzisiejszego wystapienia BENA jednak ja uwazam ze gowno zdziala z prostego powodu on czysto teoretycznie moze tylko wpompowac kase w sektor finansowy a my potrzebujemy kasy w gospodarke na twozenie miejsc pracy a na to chyba musi wyrazic zgode kongres a nie BEN.

sorry Taurus,ale nie mogę czytać spokojnie bzdur...
To niby jak Ben może wpompować kasę w inne sektory gospodarki jak nie przez sektor bankowy...?! Kurczę,widzę,że niektórzy chcą mieć większą wiedzę,niż szef Rezerwy Federalnej...
Czyli co: Ben głupi,a Ty wiesz lepiej...???
Fed dokonuje nie raz wyborów między większym,a mniejszym złem,w Stanach są naprawdę konkretne mózgi i oni z pewnością zdają sobie sprawę z wszelkich wad różnych rozwiązań.
Edytowany: 26 sierpnia 2011 10:48

owner
6
Wpisów: 2 876
Wysłane: 26 sierpnia 2011 10:50:06
Taurus80 napisał(a):
Wszystko jest mozliwe :) obecnie patrze na BDI i po raz kolejny przynajmniej na 3 miesiace wczesniej sygnalizowal problemy :) obecnie ladnie odbil przez pewien czas regularnie codziennie robil po 3% co sugerowalo ze sie sytuacja poprawi we wskaznikach za 3Q wczoraj mamy w koncu pierwszy spadek indexu :) alenalezy bacznie obserwowac :) jezlei przejdzie bedzie nadal rosl mysle ze w 4Q czekaja nas ladnewzrosty jezeli natomiast zacznie znow spadac bedzie kaplica Boo hoo!

BDI fajna sprawa. spadać zaczął już na początku lipca a zwała na giełdach przyszła miesiąc później. teraz cały niemal sierpień rośnie... teoretycznie można się spodziewać odbicia we wrześniu binky

www.bloomberg.com/apps/quote?t...:IND
EEX
Edytowany: 26 sierpnia 2011 10:50

Taurus80
0
Wysłane: 26 sierpnia 2011 10:54:04
POP Whistle
Nie bede mowil ani tlumaczyl co mam na mysli jak sie cofniesz o pare lub kilkadziesiat stron to zrozumiesz o czym mowie :)

A jako ze nie rozumiem twoich mysli wytlumac mi lopatologicznie co da wpompowanie kasyu w sektor finansowy???

Bylo QE1 QE2 i co mamy to samo co bylo 2 lata temu co lepsze dzisiaj sie pompuje z bankow centralnych po kilkadziesiat miliardow dolarow czy euro tygodniowo jak kto woli, w obligacje i co to zmienia???

Jezlei maja drukowac to powinni pompowac bezposrednio kase w gospodarke, np infrastrukture czy cokolwiek innego zwiekszajacego miejsca pracy!!

Pompowanie w banki nie zwiekszy ilosci etatow w tych bankach a co najwyzej pensje bankierow :) a ni i tak zamiast dawac kredyty ktorych i tak malo kto chce bo sie boi beda pompowali w surowce :).

Jezeli dal ci ktos milion a ty zarobiles na nim drugi milion na jakiejs dzialanosci, to jezeli ktos dzisiaj znow da ci milion to co zmienisz dzialalnosc ???

Taurus80
0
Wysłane: 26 sierpnia 2011 10:59:40
owner napisał(a):
Taurus80 napisał(a):

BDI fajna sprawa. spadać zaczął już na początku lipca a zwała na giełdach przyszła miesiąc później. teraz cały niemal sierpień rośnie... teoretycznie można się spodziewać odbicia we wrześniu binky

www.bloomberg.com/apps/quote?t...:IND

Tak naprawde spadal od wrzesnia zeszlego roku do marca tego i to spadl ogromnie z okolo 3000 do okolo 1000 :) od marca mozna powiedziec ze jest konsola :)

A gieldy przez ten czas sie kisily i nastapil ladny spadek ale czy to koniec ??

del-20160301
0
Wysłane: 26 sierpnia 2011 11:02:34
owner napisał(a):

Tyle że w maju ten wykres załamał się jeszcze bardziej a zwały nie było wtedy. Po nieszczęściu to każdy widzi na wykresach wszystko. Sztuką jest widzieć przed krachem, że on nastąpi.

donatel
0
Wpisów: 235
Wysłane: 26 sierpnia 2011 11:09:10
v3nom napisał(a):
Pół kapitału? Anxious

No faktycznie jak sam przeczytałem zabrzmiało jakby chodziło o wszystkie oszczędności;-)
Bardziej chodziło mi o "spekulacyjną" część środków. Poza tym po to są SL aby w razie czego wychodzić obronną ręką z tak ryzykownych transakcji. Tak na marginesie, jak zacząłem inwestować odpalenie SL uważałem za porażkę, ale jak sobie później zacząłem obliczać ile mi to forsy uratowałoPray

v3nom napisał(a):
Standard to 1-2% kapitału na transakcję.

Serio tak mało?? U mnie jest to 5-8 procent. Nie więcej niż 10, ale to i tak 5 razy więcej niż "standard".

owner
6
Wpisów: 2 876
Wysłane: 26 sierpnia 2011 11:17:57
onochi napisał(a):
owner napisał(a):

Tyle że w maju ten wykres załamał się jeszcze bardziej a zwały nie było wtedy. Po nieszczęściu to każdy widzi na wykresach wszystko. Sztuką jest widzieć przed krachem, że on nastąpi.

majowy ząbek jest bez znaczenia. BDI wyprzedza zachowanie giełd o jakies pół roku i teraz znowu się to potwierdziło.

kliknij, aby powiększyć
EEX

mathu
0
Wysłane: 26 sierpnia 2011 11:19:19
Pytanie, czy teraz jesteśmy w DEC czy FEB :)
The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.

digital_world
0
Wpisów: 184
Wysłane: 26 sierpnia 2011 11:47:53
donatel napisał(a):

Serio tak mało?? U mnie jest to 5-8 procent. Nie więcej niż 10, ale to i tak 5 razy więcej niż "standard".

Załóżmy, że 10tyś w portfelu. 2% z tego to 200zł. Jeśli na jednej pozycji masz 2000zł pakiet z -10% SL to na całym kapitale stracisz teoretycznie nie więcej niż te 2%. Oczywiście dochodzą poślizgi i koszty transakcyjne. O coś takiego chodziło?
Mój blog: vibender.pl

mathu
0
Wysłane: 26 sierpnia 2011 12:01:43
No ale zależy, jak ktoś liczy "kapitał". Moim zdaniem powinno się liczyć 2% od wszystkich oszczędności, a nie tylko od tego, co siedzi na rachunku maklerskim.

donatel
0
Wpisów: 235
Wysłane: 26 sierpnia 2011 12:19:40
@digital_world

Dokładnie tak jak piszesz. Nawet kwoty się mniej więcej zgadzają.

@mathu
No trochę bez sensu. Nie do końca rozumiem co masz na myśli. A co jeśli ktoś gra na giełdzie 20% wszystkich swoich oszczędności??Think

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

168 169 170 171 172

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,430 sek.

tcjuguiy
nxniguen
lzbeotma
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
emeyiqvy
svkrjaqx
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat