PARTNER SERWISU
doimannq
17 18 19 20 21
Teresa
0
Wpisów: 4 710
Wysłane: 7 października 2011 10:59:17 przy kursie: 3,68 zł
Trend spadkowy został przebity.
Aktualnie kurs zatrzymał się na lipcowym oporze.
Znikomy volumen nie potwierdza ruchu, ale jeśli opór zostanie przebity można będzie coś z ruchu uszczknąć.

kliknij, aby powiększyć
A wiesz przynajmniej dlaczego przegrałeś?...

sss56
0
Wpisów: 522
Wysłane: 7 października 2011 11:09:01 przy kursie: 3,68 zł
Sprawdziłem wskaźniki i za rok 2010 C/Z wynosi 30 a jeżeli prognozy się sprawdzą to C/Z wyniesie ok 20 dopiero w 2012 według prognoz cena zysk osiągnie ponad 13. A według mnie CZ na poziomie 13 to naprawdę dużo przy obecnym rynku. Taki np PGS CZ ok 10 i spółka jest wiarygodna bo jest troszkę na rynku, a i3d na rynku jest kilka mc i już numer z wielkimi kosztami wejścia na NC. O ostatniej stracie nie wspomnę.
Reasumując na dzień dzisiejszy biorąc pod uwagę że jest bessa to wycena na poziomie C/Z ok 10 jest w miarę ok , wychodzi to poniżej 2zł za 1 akcję (jeżeli prognozy się sprawdzą)
Biorąc to pod uwagę to nie dziwi fakt że od debiutu mamy pionową kreskę w dół. Należy uzmysłowić sobie że firmy które mocno inwestują przeważnie wyceniane są niżej niż firmy które ten etap rozwoju maja za sobą.
Dodatkowym ryzykiem jest branża w której wszystko się szybko zmienia,
O plusach nie piszę bo cały wątek to ochy i achy :) Z wieloma tymi argumentami się zgadzam z tym ze według mnie cena 3,5 z akcję to na dzień dzisiejszy zdecydowanie za dużo
"człowiek jest niewolnikiem swego posiadania..."
"Wszystko jest trudne nim stanie się proste "
Edytowany: 7 października 2011 11:11

federer
0
Wpisów: 263
Wysłane: 7 października 2011 11:21:41 przy kursie: 3,68 zł
niby racja, ale w przypadku tej spolki 'sky is the limit'... jesli cos ma isc do przodu i cos ma nas uratowac z zapasci to nowe technologie i innowacje. Spadkow nie bylbym wtedy taki pewny. Tez mam problem z ocena tej spolki, tak chcialbym tknac, lecz boje sie...
nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło
jeśli lubisz miód, nie powinieneś bać się pszczół

lewho
0
Wpisów: 149
Wysłane: 7 października 2011 11:31:28 przy kursie: 3,68 zł
Prawie każda tego typu spółka ma swoje 5 minut (często niezasłużonej i czysto spekulacyjnej) chwały na giełdzie. Pytanie tylko z jakiego poziomu cenowego to nastąpi.

sss56
0
Wysłane: 7 października 2011 12:20:54 przy kursie: 3,68 zł
Może tak być ale w bessie szanse są niewielkie,
spółka została sprzedana w szczycie hossy, za (według mnie) co najmniej 2 razy za wysoka cenę, a jak się zachowywały tak drogo sprzedane spółki w szczycie poprzedniej hossy można zobaczyć na wykresie. Taki PGS spadł do 0,17 zl, tj ok 70% , a zadebiutował w ostatniej fazie bessy, zysku już wtedy miał ok miliona czyli niewiele mniej niż i3d ma zamiar mieć za 2011. Kapitalizacja wynosiła poniżej 5 milionów czyli 7 razy mniej niż obecnie ma i3d.
Idąc tym tropem można pokusić się o stwierdzenie że bańka to jest teraz. Co nie znaczy że nie może być jeszcze większa :) . Tylko ta bessa ...

cad_man
0
Wpisów: 1 159
Wysłane: 7 października 2011 18:21:59 przy kursie: 3,68 zł
sss56 napisał(a):
Napisałem dlaczego uważam że jest drogo

Chyba nie: napisałeś, że c/z jest wysoki i dlatego uważasz spółkę za drogą... Poniekąd można takie podejście zrozumieć - spółka prezentuje osiągane wyniki np zysk i na podstawie tego określasz czy obecna wycena spółki jest wysoka czy niska, czy opłaca się wejść przy obecnych poziomach czy nie... Gdyby to było tak proste to uczniowie gimnazjum pisali by automaty do gry na giełdzie! Pozostaje coś co każdy z nas ocenia inaczej: co spółka robi i jak to może wpłynąć na jej przyszłe wyniki, w jakim segmencie rynku siedzi działa i jak ten segment może się rozwijać. Być może o tym właśnie mówi różnica między wskaźnikiem c/z który byś tolerował na takiej spółce jaką jest i3D (powiedzmy = 10) a wartością tego wskaźnika jaką mamy obecnie (powiedzmy 25-30). Jestem zdania, że różnica między tym co jest w raportach (np. suche liczby znaczące zysk i przychody)i tym czego nie ma w raportach kwartalnych (np. podłogi interaktywne, Quazar3D, oddział w USA) ujawnia się właśnie nieakceptowanym przez Ciebie wskaźnikiem c/z. Jeszcze dopowiem, że c/z spokojnie dla tej spółki powinno być wyższe - bo to co robią spokojnie powinno w chwili obecnej mnożyć suchy c/z razy 3 lub 4... Ale każdy z nas ma inną wiedzę o spółce.
Byki i niedźwiedzie mają swoje miejsce przy stole, a tylko osły zostają o suchym pysku...
Przyglądaj się jak upór walczy z oporem a zawziętość ze wsparciem - na końcu dołącz do wygranych i zarabiaj

sss56
0
Wysłane: 7 października 2011 18:46:40 przy kursie: 3,68 zł
Masz racje każdy ma swój sposób oceny spółki, ja nie lubię płacić za odległą przyszłość
Załóżmy ze spółka płaci dywidendę, tak uczciwie 40 - 50% zysku to teraz wyobraź sobie że przy c/z 30 kwota tej dywidendy wyniesie poniżej 1,5%, a ty mi piszesz że c/z spokojnie powinna wynosić 90-120.
A wiesz jaki jest C/Z apple?
Edytowany: 7 października 2011 18:54

mrk
mrk
26
Wpisów: 1 968
Wysłane: 7 października 2011 19:48:11 przy kursie: 3,68 zł
sss56 napisał(a):

sss56 prawda jest taka, że patrząc na prognozy na ten rok i przyszły z DI to jest drogo. Prognozy jednak(mam tu na myśli tą na przyszły rok) nie uwzględniają jednak wielu potencjalnie dochodowych przedsięwzięć (quazar, odział w usa i chyba podłogi też nie były uwzględnione?), o których możesz nie wiedzieć jeśli nie śledziłeś na bieżąco co wiadomości. Mnie najbardziej interesuje jak poradzi sobie I3D Inc.
Edytowany: 7 października 2011 19:48

sss56
0
Wysłane: 8 października 2011 08:19:55 przy kursie: 3,68 zł
Cytat:
cad-man
skoro apple jest tańsze to kupuj - czego tego nie robisz? Jeśli zamierzasz kupić akcje i3D tylko pod przyszłoroczną dywidende to osobiście Co odradzam. Stopa zysku przy obecnej cenie akcji to 4,4%. Rozumiem, że starasz się wykazać, że spółka obecnie jest drogo wyceniana i jej "oczekiwana" wartość za akcję to 2zł. Tym samym starasz się "przestrzec" chętnych do kupna przed zakupem przewartościowanych akcji. Wg Ciebie cena za akcję powinna wynosić 2zł - tylko po co kupować akcje po 2zł skoro nie ma perspektyw do wzrostu zysku i przychodów? Tzn jak ktoś kupi po 2zł to sprzeda za ile i po jakim okresie? Napisz Twój plan co do inwestycji w akcje i3D:
1. Kupić po 2zł
2. Trzymać xxx miesięcy lub xxx lat
3. Sprzedać akcje po xxx zł/szt

To chyba forum jest i można tu dyskutować na temat spółki i3d tak? no więc dyskutujemy, ty uważasz że spółka jest super i można za nią zapłacić nawet 120 razy więcej niż wynosi jej zysk a ja uważam że c/z na poziomie 10 jest ok.

Cytat:
mrk
sss56 prawda jest taka, że patrząc na prognozy na ten rok i przyszły z DI to jest drogo. Prognozy jednak(mam tu na myśli tą na przyszły rok) nie uwzględniają jednak wielu potencjalnie dochodowych przedsięwzięć (quazar, odział w usa i chyba podłogi też nie były uwzględnione?), o których możesz nie wiedzieć jeśli nie śledziłeś na bieżąco co wiadomości. Mnie najbardziej interesuje jak poradzi sobie I3D Inc.

o właśnie dobre słowo potencjalnie, ja myślę że że w początkowej fazie inwestowania w nowe odziały i przedsięwzięcia jest spora szansa że zamiast zysków pojawią się duże koszty, a firma umie robić niepotrzebne koszty :)
Z drugiej strony ciekawe kiedy spółka ma szanse wypracować na czysto 3,5mln (tyle zysku by uzasadniało dzisiejszą cenę), myślę że nie wcześniej niż w 2013 przy dobrych wiatrach, a wiadoma jakie czasy są. Na taką mała firmę czeka wiele niemiłych niespodzianek, coś pójdzie nie tak i co poniektórzy z optymistów zrobią się pesymistami. Zresztą na dzień dzisiejszy jest ich więcej co widać po kursie.

Cytat:
pop
P/E Apple'a to ok.14, ale raczej już nie ma w planach zwiekszenia przychodów o 1500% w ciagu 3 lat...3some
Apple wzrósł w ciągu 9 lat....700 razy (nie procent)...!, anie jest to rekord na Nasdaq'u,pamiętam jak Cisco System kiedyś wzrósł w ciągu 7 lat 1000-krotnie, gigantyczne wzrosty miały też Yahoo!, Amazon i wiele innych, ale te gigantyczne wzrosty mialy w czasach...gdy nie dalo się policzyć P/E,bo były straty powodowane ogromnymi nakładami na rzowój.Paradoksalnie kiedy zaczęły konkretnie zarabiać, to już zaczęły się silne spadki ich kursów. Podobnie Stalexport z BRE (a potem z Elektrimem) zrobiły super=zyskowny deal sprzedając PTC firmie Vivendi z przebiciem-uwaga-50-krotnym po trzech latach od zainwestowania, co ciekawe wtedy Era była z wynikami zysku netto na gigantycznym minusie i z gigantycznym obciążeniem kredytowym.

Ja przed laty zrobiłem też całkiem spory deal kupując Optimusa (ówczesny własciciel Onetu) po 30-50zł za akcję, a sprzedałem blisko ówczesnego szczytu po 330zł (szczyt był po 362zł), a co również ciekawe-wtedy Onet miał 20mln rocznych przychodów i...20mln straty netto...!
Wielu wtedy w BRE podśmiewywało się ze mnie, że ostro wchodzę w firmę krzak, co przynosi straty, ale kiedy szybko zaczęło rosnąć jak na drożdżach do 100zł, to też słyszałem:"hahaha , Balon itp., a ja po prostu wiedziałem jak takie internetowe spółki wyceniać odejmując dyskonto aż 90% od wycen internetowych spółek amerykańskich...Angel
W pewnym momencie jak było po 300zł, ci co się ze mnie smiali sami zaczęli wchodzić, bo analitycy krzyczeli wszędzie w mediach, że internet to przyszłość i niedługo będzie po 1000zł, apóźniej po 5000 za akcję. Ja podziekowałem przy 330 i do spółki już nie wróciłem...
Reasumując-w przypadku i3D nawet specjalnie nie interesuje mnie aż tak bardzo bieżący zysk netto (choć oczywiście jak będzie wysoki, to czemu nie), ale dużo ważniejsze dla mnie na ten moment jest to , co będzie w komentarzu do wyniku i wzrosty przychodów, bo łatwiej nagle skokowo zwiekszyć potem sam zysk, niż przychody (zainteresowani wiedzą co mam na myśli...).

piękne plany to ma większość firm, przytoczyłeś mi kilka firm które odniosły sukces ale na pewno wiesz że to jest mały promil, ile firm zbankrutowało ile kisi na niskich poziomach a miało piękne plany. Bądźmy obiektywni, ogromna większość pięknych planów bierze w łeb. Oczywiście nie twierdzę że tutaj tak będzie ale płacić taką wysoką cenę za marzenia to troszkę przesada.

Kod:
mod: z wątku usunięto treści i wpisy o charakterze uwag osobistych. zabrania ich regulamin. rozmawiamy o spółkach, nie o innych ludziach. uczestnicy tej dyskusji jeśli ją będą dalej prowadzić w tym samym tonie, spotkają się z przewidzianymi konsekwencjami
Edytowany: 8 października 2011 11:27

bankrucik
141
Wpisów: 4 899
Wysłane: 8 października 2011 11:30:32 przy kursie: 3,68 zł
przestańcie wyjeżdzać na poletka osobiste w celu zdyskredytowania kogokolwiek.. kieruje to szczegolnie do optymistów tego watka.... fajnie ze wierzycie w ta spolke, fajnei ze społka jest mala i droga ale ma swietlane perspektywy ale z zagrozeniami ( dokładnie tak ją oceniam) zresztą jak sami pewnie wiecie interesowalem się ta społka jeszcze przed jej wejściem. nie kupiłem uznałem ze za drogo, debiut jednak przypadł w miare dobrym momencie i był bardzo udany , wiec gratulacje dla tych co wtedy kupili i sprzedali....

natomiast pomijać czynniki natury fundamentalnej to jesli dla mnie ktos uzywa argumentow z at przy spólce która ma obroty po kilka tysiecy zł na sesji i zamkniecia sa wyciagane zakupem 1 albo 10 akcji robiac wzrost o 3-5 % to po prostu taka analiza techniczna jest warta mniej niz cena 1 akcji:-) ( prawda ze tak jest obecnie na wiekszości niemowlaków, po prostu brak płynności i zainteresowania, dzięki temu latwo pilnowac tez wykresów i kursu)

i tez nie ma co narzekać ze jak ktoś ma akcje spółki to jest duzym optymista ( naturalne ponieważ jeśliby nie był optymista nie miałby akcjiDancing )
nie widzę tez sensu przypominać co ktos kiedyś dawno temu zarobil.... bo pewnie kazdy ma w swojej historii inwestycje z zyskiem po kilkaset procent jak i straty w w wysokości 60-70 %... nie wierze w takich co nie maja, bo jesliby mieli same zyskowne inwestycje w tej skali to juz bysmy ich ogladali CNBC swiatowym:-)))

Brak kary w przeszłości rozzuchwala na przyszłość..

teraz również na twitter.com

cad_man
0
Wysłane: 12 października 2011 21:34:45 przy kursie: 3,50 zł
Może akcje spółki wyceniane są w tej chwili drogo może tanio, ale przyjemne jest to, że polska firma brała (i chyba będzie jeszcze brać udział) w tworzeniu czegoś takiego:

www.saudiaramco.com/en/home/ne...

To chyba tam i3D instalowała jaskinię i Quzara3D. Należy mieć nadzieję, że jako dostawca sprzętu i autorskiego oprogramowania i3D będzie dla wspomnianego wyżej projektu kształcenia kadry inżynieryjnej kluczowym uczestnikiem... Z podanego tekstu wynika, że budowa jescze nie skończona a już z tego korzystają (nikt tam nie wyśmiewa tych "och" i "ach"...).
Tworzą ludzie z i3D podstawy nowoczesnego systemu nauczania (szkoda, że to jest na tyle kosztowne w chwili obecnej, że na razie dla potentatów światowych) - pozostaje mieć nadzieję, że za kilka lat to będzie standartem i wśród wielkich światowych firm chcących konkurować dobrze wykształconą kadrą jak i wśród uczelni wyższych kształcąc studiujących tam przyszłych inżynierów na światową czołówkę...
Byki i niedźwiedzie mają swoje miejsce przy stole, a tylko osły zostają o suchym pysku...
Przyglądaj się jak upór walczy z oporem a zawziętość ze wsparciem - na końcu dołącz do wygranych i zarabiaj
Edytowany: 12 października 2011 21:35

cad_man
0
Wysłane: 12 października 2011 22:02:48 przy kursie: 3,50 zł
Jeszcze do poczytania co dokładniej będzie robione w UPDC:

www.saudiaramco.com/en/home/ne...

Trochę aplikacji szkoleniowych mogą zamawiać...

pop
pop
0
Wpisów: 3 427
Wysłane: 13 października 2011 16:46:17 przy kursie: 3,41 zł
Widzę,że coś zaczyna się dziać w temacie z podłogami interaktywnymi, na kanale i3DVRhouse pojawiło się aż 5 nowych animacji w tym temacie oraz kilka innych:Think

oraz np. taka:

oraz jedna z kilku animacji dla Beckera:

Edytowany: 13 października 2011 16:46

High-Tech
0
Wpisów: 176
Wysłane: 15 października 2011 12:59:38 przy kursie: 3,52 zł
Wczoraj pojawiła się nowa aplikacja (bardzo fajna) dla firmy Becker Warkop...:

A poniżej kolejny najnowszy przykład podłogi interaktywnej i3D:

Edytowany: 15 października 2011 13:00

siekoo
0
Wpisów: 1 746
Wysłane: 15 października 2011 23:10:44 przy kursie: 3,52 zł
panowie, fajne filmiki, ale...

i to juz w bodajze 2008.

nie, zebym sie czepial, bo potencjal widze - ogromny. zwlaszcza w branzach automotive, aerospace, oil, midical itp uzytkowy high-tech, gdzie liczy sie efekt:

zeby efekt koncowy

mozna bylo przedstawic jeszcze w poczatkowej fazie projektowania (i tu troche autoreklamy 0:43, 1:27-1:35, 1:45 - przelanie wizji designera w realna konstrukcje majaca wytrzymac to i owo blackeye ).
Zawżdy znajdzie przyczynę, kto zdobyczy pragnie...

cad_man
0
Wysłane: 16 października 2011 11:27:07 przy kursie: 3,52 zł
@siekoo
Oczywiście masz rację: podłogi interaktywne nie są wymysłem i3D! Chyba nikt na forum o tym nie pisał w tym kontekście... Ale w planach i3D jest wykorzystanie podłóg interaktywnych dla następujących e-usług:

web.gov.pl napisał(a):

1. E-prezentacja - dostep do jednej z kilku interaktywnych i multimedialnych powierzchni prezentacyjnych jakie będą dostępne w wybranych miejscach publicznych. Korzystajac z prostego w obsłudze i w pełni automatycznego przewodnika umieszczonego na stronie internetowej, użytkownik dostanie możliwość umieszczenia w serwisie interaktywnej treści informacyjnej, a także możliwość wyboru miejsca i czasu wyświetlenia swojej tresci. Wszystkie prezentacje użytkowników, zostaną umieszczone w ogólnie dostepnym grafiku, a nastepnie wyświetlone w wybranym przedziale czasowym, we wszystkich badź w wybranych punktach, w których umieszczone zostaną urządzenia.

Urzadzenia projekcyjne beda umieszczane w ogólnodostępnych miejscach publicznych jak rynki, siedziby instytucji, skwery

2. E-płatności - automatyczna zapłata za zamówioną reklamę w trybie online. Po potwierdzeniu dokonania zapłaty reklama zostanie wyświetlona.

Zakładanymi grupami odbiorców są:

•instytucje publiczne (urzędy miast, gmin, pozostałe urzędy publiczne) wykorzystujące portal do prezentacji procedur i zakresu świadczonych usług, prezentacji walorów turystycznych regionu, prezentacji przewodników po mieście i ofercie czy aktualnych informacji w innowacyjny i ciekawy sposób.
•muzea, teatry, instytucje kultury będą wykorzystywały e-usługi do zaciekawienia klienta i prezentacji wydarzeń oraz organizowanych imprez.
•przedsiebiorcy.

www.web.gov.pl/baza-euslug/32_...

Na końcu masz podaną kwotę dofinansowania równą 800k PLN - i tutaj jest jakaś sprzeczność z tym co podane jest na stronach i3D, bo tam podana jest kwota prawie 1 mln PLN. Jak zobaczysz dofinansowaniu podlega 88% wartości projektu, można powiedzieć, że i3D dostaje projekt za darmo. I pozostaje czerpać z tego przychody i zyski. Pozostaje oczywiście pytanie ile na tym można zarobić? Usługa jaką będzie w tym zakresie świadczyć i3D to powiedzmy: udostępnianie powierzchni reklamowej wyświetlanej na podłogach interaktywnych. Oczywiście wszystko zależy od wielkości sieci podłóg... Ale z założenia widać, że system będzie praktycznie bezobsługowy... Jeśli chodzi o to ile można z tego wyciągnąć to ogólnie dostepne są informacje o billbordach reklamowych - i tak dla przykładu "Backlight" (6x3 m) to 8500zł za miesiąc... - pozostaje pytanie ile będzie sobie liczyć i3D i za co i oczywiście jakie będą lokalizacje... Jak to mozna wycenić inaczej? Przychodzi mi do głowy na szybko ProxyAd, dla której to spółki c/z=-44 (tak tak minus), spółka wyceniana na 1,83 mln zł i wypracowywyująca obecnie zysk netto na poziomie -0,04 mln zł (na podstawie SW). Myślę, że Network i3D większość kosztów pokryła z dotacji i będzie zarabiać na starcie więcej niż ProxyAd co chyba ma ruszyć w listopadzie br.
Należy pamiętać, że Network i podłogi nie są podstawowym biznesem i3D
Edytowany: 16 października 2011 11:29

pop
pop
0
Wpisów: 3 427
Wysłane: 16 października 2011 19:58:34 przy kursie: 3,52 zł
siekoo napisał(a):
panowie, fajne filmiki, ale...

i to juz w bodajze 2008.
nie, zebym sie czepial, bo potencjal widze - ogromny. zwlaszcza w branzach automotive, aerospace, oil, midical itp uzytkowy high-tech, gdzie liczy sie efekt.

Jak najbardziej podlogi interaktywne już są co najmniej od kilku lat, ale w Polsce to i tak dopiero raczkująca nowość. Jak te z i3D będą wyglądać pod względem technologicznym wobec konkurencji, to jeszcze nie wiemy, tu przydałby się komentarz Marka Koźlaka, bo on jest głównie od spraw technologicznych w i3D, ale myślę, że skoro inne produkty wyróżniają się bardzo wysoką jakością na tle konkurencji, to również w temacie podłóg dołożą wszelkich starań, by też jakość należała do najwyższych...
P.S.
Siekoo-ależ merytorycznie się "czepiaj", jak najbardziejwave . W Twoich postach nie ma żadnej zlośliwości (jak u niektórych), na wszelkie pytania i wątpliwości wspólnie jakoś możemy próbować dociekać i odpowiadać, wspólnymi siłami zawsze łatwiej...wave
Edytowany: 16 października 2011 20:02

cad_man
0
Wysłane: 16 października 2011 20:33:05 przy kursie: 3,52 zł
@pop
masz rację - komentarz Marka Koźlaka by się sprzydał, ale czy teraz, "na kilka dni przed" rozpoczęciem działania z podłogami interaktywnymi ma to sens dla spółki? Nie znam się na technice - ale podstawowa różnica chyba będzie taka, że będą one obsługiwane poprzez sieć, czyli do sprzętu musi być dodany moduł, który łączy sprzęt do wyświetlania z siecią. Czy ta innowacja może być opatentowana? Nie mam pojęcia... Pozostają oczywiście "motywy" wyświetlane na podłodze - te chyba można zastrzec... Pozostają również zmiany sprzętowe czy też oprogramowanie samych podłóg (wyświetlające treść). Ciekawy jestem, który producent sprzętu do podłóg współdziała z i3D - przecież i3D nie produkuje tego sprzętu

Percances
6
Wpisów: 178
Wysłane: 16 października 2011 23:02:04 przy kursie: 3,52 zł
Kłopot polega na tym,że podnieta idzie nie tam,gdzie powinna.Specjalistów od podłóg intercośtam jest co najmniej kilkudziesięciu na rynku, a i3d nie ma nic więcej niż oni do zaoferowania.Skupmy się na Quazarze3D,bo może coś z tego wyjdzie,a ględzenie o podłogach to raczej kpina z pozostałych akcjonariuszy hello1 binky
Edytowany: 16 października 2011 23:03

siekoo
0
Wpisów: 1 746
Wysłane: 17 października 2011 16:17:48 przy kursie: 3,48 zł
pomoge Ci - podlogi interaktywne (tak, trudne slowo). wyjasnisz, dlaczego mialaby to byc kpina z akcjonariuszy? bo ja tu widze w tym temacie sporo ciekawych wariantow - interaktywna projekcja nie musi byc podloga o Xm2 - rownie dobrze moze byc to projekcja klawiatury (np. dla tabletow, czy smartphonow biznesowych), pomocniczy wirtualny ekran, interaktywny rzutnik - wszystko to na meetingi jak znalazl. i te standardowe i organizowane ad hoc w pomieszczeniach do tego nie przeznaczonych.
wyprowadz mnie z bledu, jesli sie myle.
Zawżdy znajdzie przyczynę, kto zdobyczy pragnie...

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

17 18 19 20 21

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 1,311 sek.

puujctsg
gmzdwowa
nyhclnmk
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +76 827,68 zł +384,14% 96 827,68 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
unlxjaqq
knmqfjhm
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat