WatchDog, chciałem zgłosić błąd.
Problem:
Przewijające się pole "Ostatnio zaktualizowane dane" obciąża strasznie procesor:
1. Firefox (v3.0.11) obciążenie 100%
2. MSIE (v6.0) obciążenie 55%
3. nie sprawdzałem Opery i pozostałych przeglądarek
Opis:
1. Po uruchomieniu "Screenera fundamentalnego" pole "Ostatnio zaktualizowane dane" zaczyna "mulić"
2. Po najechaniu na nazwę spółki, obciążenie w FireFoxie spada do 0% (w IE pozostaje bez zmian na poziomie 55%)
Możliwe rozwiązania:
Wygląda na to, że problem jest definitywnie związany z tym przewijaniem. Prawdopodobnie przyczyną są wadliwe biblioteki i/lub niekompatybilność przeglądarek, na które tak narzekałeś kilka postów wyżej. Doskonale Cię rozumiem, sam jestem programistą ;-)
Wydaje mi się, że błąd można naprawić / obejść w jeden z następujących sposobów:
1. Zamienić przewijane pole w listę, prosta tabelka (2-5 linijek) nie zabierze dużo więcej miejsca,
2. Wyłączyć domyślne przewijanie,
3. Wstawić ikonkę / przycisk, który pozwoli na wyłączenie przewijania i/lub ukrycie pola (albo przełączenie przewijanie / tabelka ),
Problem jest "palący" (choć może wydawać się drobny). Dosłownie robi mi się gorąco jak go widzę ;-) Procesor w laptopie chodzi pełną parą, zaczyna się grzać i po krótkim czasie w pokoju staje się nieznośnie gorąco ;-)
To chyba jedyny sposób w jaki StockWatch wpływa na pogorszenie się mojego komfortu życia, hehe. ;-)
Pozdrawiam, ogólnie dobra robota! (wspominałem?) ;-)
Klika się i sprzedaje ;-)