PARTNER SERWISU
owlqzhvr
34 35 36 37 38
cad_man
0
Wpisów: 1 159
Wysłane: 1 marca 2012 17:17:48 przy kursie: 3,70 zł
pop napisał(a):
cad_man powinien, bo ma na miejscu

Oj nie tak na miejscu, ale stosunkowo blisko (śląsk). Natomiast byłbym chyba ostatnią osobą, którą by chcieli zobaczyć na walnym Pray i z innej strony nie mam aż takiej ilości głosów jak np Ty pop...
Byki i niedźwiedzie mają swoje miejsce przy stole, a tylko osły zostają o suchym pysku...
Przyglądaj się jak upór walczy z oporem a zawziętość ze wsparciem - na końcu dołącz do wygranych i zarabiaj

pop
pop
0
Wpisów: 3 427
Wysłane: 1 marca 2012 17:26:06 przy kursie: 3,70 zł
cad_man napisał(a):
Natomiast byłbym chyba ostatnią osobą, którą by chcieli zobaczyć na walnym i z innej strony nie mam aż takiej ilości głosów jak np Ty pop...

Nie wiem skąd te słowa-co kwartał masz podziękowania od samego Prezesa w komentarzu do wyników, kto jak kto, ale Ty akurat najwięcej starałeś się pomagać Spółce na wielu płaszczyznach, więc przesadzasz, choć domyślam się co miałeś na myśli, ale wrogiem Spółki na pewno nie jesteś, niewielu akcjonariuszy wyszukiwało fajne miejsca w google'ach, ktore mogłyby się firmie przydać, a czy skorzystali czy nie-to już ich sprawa, więc nie wyobrażam sobie Walnego bez Ciebie.
A co do pakietu-to też nie bądź taki skromny, bo masz calkiem, całkiem...3some .
Edytowany: 1 marca 2012 17:28

cad_man
0
Wysłane: 12 marca 2012 21:36:35 przy kursie: 3,99 zł
pop napisał(a):
nie wyobrażam sobie Walnego bez Ciebie

hej odkąd zapowiedziałem, że nie wybieram się na walne to kurs zaczął iść do góry!!! king

Nikt tutaj nic nie pisze, więc ja podam takie coś:

i3d Network napisał(a):
i3D Network i Multikino Media współpracują w zakresie sprzedaży czasu reklamowego na nośnikach nowej generacji. W ramach umowy i3D Network uruchomiło w multipleksach obsługiwanych przez Multikino Media na terenie całej Polski, zarządzaną w systemie Digital Signage, sieć interaktywnych nośników reklamowych Flooid. Autorskie rozwiązania sprzętowo-technologiczne oraz softwarowe pomogą realizować jeszcze skuteczniejsze kampanie kinowe.

Jeśli nie jest to żadna literówka to chyba zainstalowali sprzęt i to bardzo szybko i już działa sieć!!! Wchodził ktoś na nowe strony i3DNetwork - niestety trzeba się logować, podają m.in. pełną listę punktów gdzie zainstalowano podłogi. Oczywiście dominuje multikino - ale jest też jedna lokalizacja w Cinema3D...
Byki i niedźwiedzie mają swoje miejsce przy stole, a tylko osły zostają o suchym pysku...
Przyglądaj się jak upór walczy z oporem a zawziętość ze wsparciem - na końcu dołącz do wygranych i zarabiaj

SteV
0
Wpisów: 302
Wysłane: 13 marca 2012 09:46:54 przy kursie: 4,15 zł
Dzisiaj publikacja konserwy za rok 2011. Jestem bardzo ciekawy czy będzie zawierała nowe prognozy na rok 2012 i coś ciekawego odnośnie quazara.

pop
pop
0
Wysłane: 13 marca 2012 10:18:47 przy kursie: 4,15 zł
SteV napisał(a):
Dzisiaj publikacja konserwy za rok 2011. Jestem bardzo ciekawy czy będzie zawierała nowe prognozy na rok 2012 i coś ciekawego odnośnie quazara.

Hmm, ja o konserwie nic nie wiem, ale jeszcze sprawdzę...d'oh!
Czytałem jedynie, że dzisiaj ma być podanie raportu rocznego, ale zgodzę się, że sam raport akurat nie jest najważniejszy, bo chyba wszyscy czekamy głównie na to co będzie w tej nowej prognozie finansowej...3some
A tak przy okazji skoro mowa o raporcie rocznym, to o ile w normalnej sytuacji kibicowałbym by raport roczny był nieco lepszy od raportu za 4 kwartały, to w tym przypadku ja raczej wolę by raport roczny miał niższy zysk netto,albo przynajmniej nie wyższy od tego za 4 kwartały,gdyż skoro wiąże się to z wypłatą dywidendy, to zdecydowanie wolałbym by jak najmiej pieniędzy wypłynęło ze Spółki, a były one przeznaczone na rozwój, a chyba lepiej jak inwestują z własnych środków, niż z kredytów, ale to tylko oczywiście moje zdanie ...

A nowa prognoza zobaczymy czy rzeczywiście byłaby podana przy okazji raportu rocznego, w sumie mają czas do końca marca, bardziej bym się spodziewał w okolicach Walnego Zgromadzenia, ale kto wie...?Think
Na pewno póżniejsze podanie prognozy byłoby bardziej wiarygodne, gdyż cały czas coś może dodatkowo napływać ze zleceniodawców, więc im później tym chyba lepiej.

p.s. @cad_man
Zalogowałem się na i3D Network, ale nigdzie nie napotkałem na takie informacje, które Ty zamieściłeś w cytacie, gdzie one są (możesz napisać na priva).
Edytowany: 13 marca 2012 10:28

bankrucik
141
Wpisów: 4 899
Wysłane: 13 marca 2012 11:51:11 przy kursie: 4,15 zł
myślę, że teraz jest szansa na normalny wzrost kursu akcji, ostatnie dwa tygodnie to pkazywały ( budowa bazy) wczorajsza i dzisiejsza sesja to potwierdza wg mnie. wzrost już jest innego rodzaju, mielismy wystrzał ponad 5 zł, tam wysypano sporo akcji, potem mocna korekta ktora praktycznie zniwelowała cały wzrost ( tak sie czesto dzieje w początkach hossyPray ) i teraz mamy odbudowanie wzrostu
ludziska się boją po poprzednim wystrzale gdzie ubrano ich w ciepłe kurteczki na lato. ale teraz wg mnie mozna brać z większym bezpieczeństwem i mniejszym ryzykiem, spółka tez jest ciut dalej w rozwoju

wyniki roczne bedą ale wg mnie bez wiekszego znaczenia o ile nie beda znacznie odbiegały od wczesniej publikowanych... wazniejsze są wyniki za I kwartał 2012 i prognoza na 2012

Brak kary w przeszłości rozzuchwala na przyszłość..

teraz również na twitter.com
Edytowany: 13 marca 2012 11:57

cad_man
0
Wysłane: 13 marca 2012 15:24:47 przy kursie: 4,15 zł
też jestem przekonany, że obecne wzrosty nie mają charakteru czysto spekulacyjnego. Natomiast co do wyników rocznych za 2011 to ciekawy jestem czy pojawi się w nich wzmianka o niepoprwanym rozliczaniu długoterminowych kontraktów - w tym miejscu pozdrowienia dla Kasi!salute
No i może wpadnie w tym raporcie kilka zdań o nowych prognozach na 2012 r.

@pop - ale się uparłeś na tą dywidendę, aż Ci się spytam: gdzie masz napisane, że mają przeznaczyć na nią max zarobków w 2011 albo że ma to być minimum 15, mln zł? Jest tylko napisane, że muszą wykazać zysk 1,5 mln zł żeby odkupić akcje od Secusa...
Edytowany: 13 marca 2012 15:29

pop
pop
0
Wysłane: 13 marca 2012 16:03:13 przy kursie: 4,15 zł
cad_man napisał(a):
@pop - ale się uparłeś na tą dywidendę, aż Ci się spytam: gdzie masz napisane, że mają przeznaczyć na nią max zarobków w 2011 albo że ma to być minimum 15, mln zł? Jest tylko napisane, że muszą wykazać zysk 1,5 mln zł żeby odkupić akcje od Secusa...

No uparłem się, bo ciągle podkreślam, że jestem tutaj długoterminowo (2-3 lata), więc i na finanse spoglądam pod kątem długoterminowego rozwoju, a nie chwilowego łyknięcia dywidendy...
A jak wczytasz się w umowę z 2008r., to zobaczysz, że dywidenda w wys.1,5mln stanowi wysokość minimalną, więc gdyby był zysk wyższy ponad tę kwotę, to może oznaczać też wyższą dywidendę, czego ja akurat nie chciałbym, bo wolę zarabiać na wzroście kursu niż na dywidendzie, jak też wolę by spółka brała jak najmniej kredytów tylko posiłkowała się przede wszystkim swoimi środkami.
Wiem oczywiście, że te 1,5mln dywidendy musi być, więc z tą kwotą nie ma co dyskutować, ale na więcej wg mnie szkoda kasy...
A warunkami objęcia akcji od Secusa było:
1.wykazanie zysku (nie była podana wysokość)
2.wypłata dywidendy co najmniej 1,5mln
i tyle...
Edytowany: 13 marca 2012 16:13

SteV
0
Wysłane: 13 marca 2012 16:36:23 przy kursie: 4,15 zł
No tak, ale finansowanie kredytem można "wrzucić w koszty", a finansowanie kapitałem własnym bierze większy kawałek ciasta dla SP.Whistle

cad_man
0
Wysłane: 13 marca 2012 17:11:17 przy kursie: 4,15 zł
Pop masz rację z tą dywidendą - chodzi o 1,5 mln zł (i nie mniej), ale zważ na to że teoretycznie fundusze mogą głosować przeciw dywidendzie i pojawienie się na walnym niecałych 9% z ff przy przychylności funduszy mogłoby spowodować nie wypłacenie dywidendy.
No to co? Stawiamy się na walnym i blokujemy?

SteV
0
Wysłane: 13 marca 2012 17:42:14 przy kursie: 4,15 zł
Raport skonsolidowany za 2011: newconnect.pl/index.php?page=1...

cad_man
0
Wysłane: 13 marca 2012 18:51:04 przy kursie: 4,15 zł
Ja jestem po "pierwszym czytaniu" i bardzo optymistycznie mnie nastroiło to co przeczytałem - przez ostatni czas byłem pesymistycznie nastawiony do spółki, w szczególności po ataku spekuły 23 stycznia. Jestem podbudowany i to bardzo tym co przeczytałem. To co mi się rzuciłem w oczy 9mamy pełny raport) to po pierwsze przepływy:
> operacyjne "+"
> inwestycyjne "-"
> finansowe "+"
i ostatecznie:
> netto "+"

Moją uwagę zwróciła również pozycja "zapasy" równe 2,76 mln zł (rok wcześniej 0,53 mln zł) - więc jak na moje rozumowanie tutaj jest ukryte m.in. zwiększenie zatrudnienia, które nie "odbiło" się na wynikach...

Jeśli SW ma czas i ochotę to proszę o głębszą analizę i3D w kontekście zaprezentowanych wyników za cały rok 2011 oczywiście również w odniesieniu do roku 2010. Pray

pop
pop
0
Wysłane: 14 marca 2012 09:19:37 przy kursie: 4,08 zł
cad_man napisał(a):
Pop masz rację z tą dywidendą - chodzi o 1,5 mln zł (i nie mniej)[

Na dywidendę idzie 1,58mln, więc niemal cały zysk netto, teraz rozumiecie czemu niekoniecznie byłem za tym, by raport roczny wykazał wyższe zyski niż wynikało z raportu za 4 kwartały...? Pewnie wszystko ponad też by było przeznaczone na dywidendę.
No ale nic, w takim razie w niedalekim terminie czeka nas 17gr. na akcję z tytułu dywidendy.

p.s. Widzę, że wydatki inwestycyjne były bardzo duże, to też mocno obciążało zyski, ale większość tych wydatków ma zacząć pracować już pod koniec IQ (np.podłogi interaktywne, e-fizjologia), a inne już w IIQ (oddział w USA,komercjalizacja Quazara 3D).
W ogóle wcześniej niektórzy podejrzewali, że najbardziej kosztowny był oddział w USA, a tymczasem koszty i3D Inc. raczej nie były wysokie na tle innych spółek zależnych...
Edytowany: 14 marca 2012 09:24

wujek_dr
0
Wpisów: 27
Wysłane: 14 marca 2012 17:49:02 przy kursie: 4,08 zł
Ja akurat jestem bardzo zadowolony ze forma wyplaci dywidende i mam nadzieje ze bedzie to regularna praktyka. Ktos wie kiedy mozna spodziewac sie prognozy wynikow na 2012 i co mozna sie po nich spodziewac ?:)

mrk
mrk
26
Wpisów: 1 968
Wysłane: 14 marca 2012 19:01:51 przy kursie: 4,08 zł
wujek_dr napisał(a):
Ja akurat jestem bardzo zadowolony ze forma wyplaci dywidende i mam nadzieje ze bedzie to regularna praktyka.

nie wiem skąd u niektórych "fascynacja" dywidendami. Piszę to nie tylko w kontekście i3d a to z tego powodu, że dywidenda jest podwójnie opodatkowana i do inwestora trafia tylko 81% tego co faktycznie wypłaca spółka, czyli jest to czysta strata wartości dla akcjonariusza. Pomijam już fakt, że nawet jak ma się stratę za lata ubiegłe to podatek od dywidendy i tak zapłacić trzeba.

wujek_dr
0
Wpisów: 27
Wysłane: 14 marca 2012 19:09:40 przy kursie: 4,08 zł
Ciesze sie ze sie podzieliles swoimi odczuciami :) Jednak wybacz, ale nie zgodze sie ze dywidenda to czysta strata... Jest wrecz przeciwnie, to jest zysk. A ze podatki trzeba placic.. coz, takie zycie.

ktos cos moze powiedziec nt prognoz?

GregGoldi
0
Wpisów: 375
Wysłane: 14 marca 2012 19:21:27 przy kursie: 4,08 zł
Obydwoje macie trochę racji tyle że tutaj moim zdaniem jest inny problem... Spółka ledwie wyszła z etapu start-up a już rozdaje pieniądze. Mam nadzieję że wiedzą co robią...

mrk
mrk
26
Wpisów: 1 968
Wysłane: 14 marca 2012 19:23:18 przy kursie: 4,08 zł
wujek_dr
A mógłbyś przedstawić mi jakieś argumenty za tym, że dywidenda to zysk? ja swoje przedstawiłem - spółka traci 100 zł a akcjonariusz dostaje 81 zł. Na prawdę chętnie poznam argumenty przeciwnej strony na ten temat, bo już od dawna mnie to interesuje. Jeżeli potrzeba gotówki to można przecież sprzedać część akcji w jakim się chce momencie.
Edytowany: 14 marca 2012 19:24

pop
pop
0
Wysłane: 14 marca 2012 19:30:04 przy kursie: 4,08 zł
GregGoldi napisał(a):
Obydwoje macie trochę racji tyle że tutaj moim zdaniem jest inny problem... Spółka ledwie wyszła z etapu start-up a już rozdaje pieniądze. Mam nadzieję że wiedzą co robią...

Wiesz, temat jest trochę skomplikowany, w skrócie to jest tak:
"nie chcą, ale muszą"...
Po prostu kiedyś (w 2008r.) pilnie potrzebowali kasy na działalność i nowe projekty, więc zawarli akurat taką umowę z Secusem i Finess, że muszą teraz wypłacić dywidendę by odzyskać przewagę w akcjonariacie odkupując zastawione wcześniej akcje, nie ma wyjścia. Ale nic złego nie powinno się dziać po wypłacie kasy, gdyż już bardzo blisko do komercjalizacji Quazara, czy pierwszych zleceń ze Stanów, więc tą dywidendę jakoś da się przełknąć, ale w przyszłości nie sądzę by rozdawali kasę na dywidendy, oni wolą intensywny rozwój-i słusznie..salute
Edytowany: 14 marca 2012 19:35

cad_man
0
Wysłane: 14 marca 2012 19:46:34 przy kursie: 4,08 zł
No to ja też się odniosę do wypłaty dywidendy przez i3D - pop wspominał coś o umowie. No cóż podpisali niech ją zrealizują. Można by pisać i tak i siak - mnie się powód wypłaty dywidendy nie podoba i tyle!

mrk napisał(a):
Jeżeli potrzeba gotówki to można przecież sprzedać część akcji w jakim się chce momencie.

Natomiast co do oglnie dywidendowania (haha) to zależy - bo zauważ, że przy mało płynnej spółce to nie jest pstyk i nie mam akcji... Dlatego uważam, że wypłata dywodendy przez takie spółki jest dla akcjonariuszy dobrym pomysłem.
A przy okazji chciałbym kiedyś trafić na taką spółkę, gdzie kapitał w nią zainwestowany po 3-4-5 latach wypłacany by był w 100% (lub 90 v 80) w formie dywidendy... Dla przykładu takie eex - zakup w granicach 2zł i wypłata dywidendy np w wysokości 1 lub 1,5 zł za akcje po kilku latach... Albo cityinter po 2zł. Może i3D też będzie taką spółką, że za kilka lat będzie wypłacał spora dywidendę równa kilkudziesięciu procent np. dzisiejszej wyceny akcji...

wujek - nową prognozę mają podać do końca Ikw czyli w ciągu 2 tygodni...
Edytowany: 14 marca 2012 19:49

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

34 35 36 37 38

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 1,512 sek.

udadumuq
lbeoicqa
cqgowhbs
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
pdodeklw
aaojmrtf
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat