0 Dołączył: 2011-07-29 Wpisów: 1 159
Wysłane:
2 lutego 2012 10:28:43
przy kursie: 3,77 zł
Ciekawe czy ta nowa prognoza na 2012, która ma się pojawić w tym kwartale, będzie naprawdę nowa jeśli chodzi o przychody i zyski czy też nowością będzie podanie planowanego zwiększenia pracowników? Prezes mógł to powiedzieć w czasie wywiadu w tvncnbc - padło tam pytanie o prognozy na 2012 rok więc spokojnie mógł wspomnieć, że spółka pracuje nad rewizją prognoz na 2012 rok, które zostaną opublikowane do końca bieżącego kwartału... A teraz podają, że będzie tylko w jakim zakresie. Wracam (jakoś tak mnie ciągnie  ) do i3DNetwork, i dzisiaj się dowiadujemy, że Cytat:Multikino Media i i3D Network stworzą największą w Polsce sieć reklamowych podłóg interaktywnych. news.webwweb.pl/2,54956,0,Mult...Ciekawy artykuł - zobaczymy jak im pójdzie. Jak zainstalują podłogi we wszystkich ich kinach (co najmniej po 1 szt) to może dalej Auchan czy inne sieci sklepów? Kod:mod: usunięto link do konkurencyjnego serwisu informacyjnego przekazującego wtórne informacje i zastąpiono linkiem do źródłowej informacji prasowej. Byki i niedźwiedzie mają swoje miejsce przy stole, a tylko osły zostają o suchym pysku... Przyglądaj się jak upór walczy z oporem a zawziętość ze wsparciem - na końcu dołącz do wygranych i zarabiaj
Edytowany: 2 lutego 2012 11:10
|
|
141 Dołączył: 2011-03-26 Wpisów: 4 899
Wysłane:
2 lutego 2012 10:30:33
dobry ruch z tym multikinem, może jeszcze z cinema ? o ile nie mają zakazu w umowie
Brak kary w przeszłości rozzuchwala na przyszłość..
teraz również na twitter.com
|
|
23 Dołączył: 2011-09-15 Wpisów: 243
Wysłane:
2 lutego 2012 11:02:20
bankrucik, to samo mi od razu przyszło do głowy. Z tego co pamiętam CC ma około 70% rynku sieciowego. Umowa może być jednak podpisana na wyłączność. Z drugiej, pomimo mniejszego zasięgu, Multikino ma też sporo zalet. Zespół odpowiedzialny za sprzedaż reklam "sprzedawał" już klientom podobne rozwiązania, do tej pory oparte o technologię dostarczaną przez... Adumę. Tak przynajmniej wynika z ich prezentacji - źródło: ftp://multikinoftp.pl/b2b/partner-w-biznesie.pdf (str 10 prezentacji). Cad_man chyba przytaczał wyniki podane przez Adumę, nie wiem natomiast czy był to jedyny kanał ich sprzedaży czy może odpowiedzialnych było więcej podmiotów. No i jeszcze kwestia pozyskania z początkiem roku przez Multikino "Śród z Orange" (kosztem Cinema City właśnie). Powinno to mocno podnieść liczbę widzów odwiedzających kina tej sieci, a tym samym może przekonać potencjalnych reklamodawców żeby zainwestować pieniądze w podłogach. Wiem napewno, że część klientów, zakładając że przeniesienie "Śród" spowoduje spory odpływ widzów, zmienia nieco mediapany reklamowe i strategie negocjacyjne na ten rok. Wszystko zależy teraz od polityki rabatowej sieciówek kinowych, negocjacje z klientami i domami mediowymi powinny powoli toczyć się ku końcowi. Ich wynik będzie miał największy wpływ na wpływy z reklam emitowanych na ekranie, w bloku reklamowym przed filmami, ale może i na tzw. "niestandardy" coś skapnie. @Cad_man Auchan raczej nie. Nie bardzo mają rozwiniętą ofertę reklamową. Zauważ, że wybór Multikina (z rozwiniętą komórką sprzedażową, kontaktami handlowymi, trwałymi umowami z klientami, polityką rabatową), może świadczyć że i3D nie bardzo chce się samo mieszać w sprawy handlowe. Szukałbym więc podmiotów, które mają już ofertę reklamową i podłogi po prostu by ją rozbudowały. Z sieci handlowych rozwinięte oferty reklamowe (i aktywnych handlowców) mają Real i Carrefur, ale innym kierunkiem mogą być np. sieci fitness, baseny oraz ... McDonaldsy.
Edytowany: 2 lutego 2012 11:25
|
|
|
|
Wysłane:
2 lutego 2012 11:27:09
Nie bardzo rozumiem zakazu w umowie? Nie będą mogli nikomu innemu sprzedawać podłóg i tworzyć innych sieci? Załózmy, że sieć kin np. Multikino ma własną sieć i co mają mieć do tego czy np. CinemaCity będzie miało własną sieć podłóg? To by były zupełnie odrębne sieci... Może i powinni uderzać potem do CinemaCity ale wg mnie powinni po udanej instalacji (w tym kwartale?) w Multikinach pokręcić się przy Heliosie (Agora) - taka sieć w Heliosach nie tylko obsługiwałaby potrzeby kina ale też mogłaby stać jednym z kanałów reklamowych Agory! Byki i niedźwiedzie mają swoje miejsce przy stole, a tylko osły zostają o suchym pysku... Przyglądaj się jak upór walczy z oporem a zawziętość ze wsparciem - na końcu dołącz do wygranych i zarabiaj
Edytowany: 2 lutego 2012 11:28
|
|
0 Dołączył: 2009-01-01 Wpisów: 59
Wysłane:
2 lutego 2012 11:28:36
Osobiście wątpię aby umowa z Multikino Media została podpisana na zasadach wyłączności. Jeśli produkt i3D Network jest faktycznie tak bezkonkurencyjny, to w jakim celu jest blokować sobie nowe rynki zbytu skoro żaden inny podmiot nie oferuje tak dobrego produktu jakim jest Flooid ?
|
|
4 Dołączył: 2009-05-05 Wpisów: 1 251
Wysłane:
2 lutego 2012 11:33:52
pop napisał(a):Kasia Stefańska analityk i3D i wielu innych spółek napisał(a):Z komentarza do sprawozdania domyślam się, że chodzi o ujemną jeszcze rentowność projektów I3D Home Kasiu, o ile znam tę spółkę, to wydaje mi sie, że iHome co prawda był pod kreską, ale i tak ze wszystkich spółek zaleznych akurat ta radzi sobie dosyć dobrze (jesli nie najlepiej). Najbardziej do tyłu ciągnie jeszcze i3D Med i i3D Network, w nieco mniejszym stopniu i3D Science. Oczywiście może być tak jak mówisz. Ale ja muszę opierać się na sprawozdaniu. Założenie jest takie, że właśnie w nim spółka pisze prawdę.
|
|
Wysłane:
2 lutego 2012 17:49:02
rybeusz napisał(a):Zauważ, że wybór Multikina (z rozwiniętą komórką sprzedażową, kontaktami handlowymi, trwałymi umowami z klientami, polityką rabatową), może świadczyć że i3D nie bardzo chce się samo mieszać w sprawy handlowe. no nie wiem czy do końca tak, bo: Artykuł webwweb napisał(a):Za sprzedaż czasu reklamowego odpowiadać będą Biuro Reklamy i3D Network oraz Multikino Media. Chciałbym się jeszcze odnieść do Kasi omówienia wyników za 4 kw - oczywiście wykazano w tym kwartale spory ubytek kasy ze spółki, ale należy wg mnie wziąść pod uwagę (nie ma o tym ani słowa w sprawozdaniu), że spółka skupiła swoje akcje za kwotę 645 tyś zł, dostała kredyt na kwotę 2 300 tyś zł - ale też robi w Ikw12 duży przetarg dla ŚlAM (1,2 mln zł - wydaje mi się, że większość to sprzęt) no i oczywiście 25 szt podłóg dla Multikino (nie wiemy jaki udział będzie miało Multikino i co wnosi - ale można założyć, że będzie to inwestycja własna i3D w sprzęt i uruchomienie sieci, której będą w większości właścicielem - od czegoś trzeba zacząć) co może kosztować wg mnie spokojnie co najmniej 1 mln zł. Wszystkie te wydatki zwrócą się - gdy skupione akcje odkupią Ci co mają odkupić, gdy ŚlAM zapłaci faktury za wykonanie przetargu. Co do podłóg to inwestycja (jeśli i3D sprzęt bieże na siebie) zwróci się max w ciągu 1 roku (szacunkowe wyliczenia przychodów i zysków trochę wcześniej). Byki i niedźwiedzie mają swoje miejsce przy stole, a tylko osły zostają o suchym pysku... Przyglądaj się jak upór walczy z oporem a zawziętość ze wsparciem - na końcu dołącz do wygranych i zarabiaj
|
|
0 Dołączył: 2008-12-30 Wpisów: 3 427
Wysłane:
2 lutego 2012 21:06:34
cad_man napisał(a):Na podstawie DI Adumy wychodzi, że jedna podłoga (projektor) generuje u nich 10 tyś przychodów kwartalnie. Wobec tego te 25 w i3D powinno generować kwartalnie 250 tyś przychodów - rocznie 1 mln zł. Czy nie pomyliłeś się w obliczeniach...??? Jeśli Aduma mając 10 podłóg generuje 3mln przychodów rocznie oraz przy prognozie na 2012r. zakłada 25-35 podłóg (uśrednijmy do 30) i ok.9,9mln przychodów,to na 1 podłogę wychodzi niemal 300tys.rocznie, czyli ok.75tys.kwartalnie. Cytat:Rozwój sieci nośników interaktywnych Aduma Interactive Network w sieciach kin oraz galeriach handlowych. Obecnie Spółka posiada 10 nośników interaktywnych umieszczonych w multipleksach należących do sieci Multikino. Do 2012 roku planowane jest zwiększenie sieci do 25-35 nośników, które będą umieszczane w lokalizacjach o dużej przepustowości jak np. kina, czy największe galerie. Obecnie trwają negocjacje na podpisanie kontraktu z pierwszą galerią, jak również z kolejną siecią kin w Polsce.
newconnect-analizy.blogspot.co...Oczywiście w przypadku i3D Network trzeba wziąć poprawkę na to,iż w IQ podłogi dopiero są instalowane,więc jeszcze nie ma co liczyć na wpływy (ewentualnie raczej niezbyt duże),ale od IIQ z tego tytułu coś już może wpływać sensowniejszego. A gdyby przełożyć wpływy Adumy na i3D Network,czyli 25podłóg x 75tys.zł=1,87 mln przychodów. No ale mam nadzieję, że w kolejnych kwartałach też coś będą instalować... Ale przypominam, że szacunki są odniesione do DI Adumy, a trudno powiedzieć na ile dane tam zawarte były rzetelne, choć co prawda jakieś historyczne dane finansowe już zostały podane...
Edytowany: 2 lutego 2012 21:23
|
|
Wysłane:
2 lutego 2012 22:01:20
@pop nie bardzo wiem skąd wziąłeś te 3 mln przychodu z samych podłóg??? U Adumy podłogi to sieć AIN... Str 45 DI Aduma, przychody przez pierwsze 3 kwartały 2011 to 300 tyś zł - stąd wyszło mi 10 tyś/ kwartał / podłogę. Przy 25 podłogach wychodzi 250 tyś/kw i 1 mln zł/ rok. Można pokusić się o Prognozy na 2011 Adumy tam przyjmują 540 tyś za cały rok dla 10 podłóg. Proporcjonalnie dla takiej prognozy dla 25 podłóg wyszłoby 1 350 tyś zł - ale to tylko prognozy... Bardziej jestem ciekawy rentowności jeśli rzeczywiście wyniosłaby około 45 % to przy 25 podłogach w tym roku za 3 kwartały (bo słusznie zauważyłeś, że ten pierwszy kwartał to instalacja i rozruch sieci) i3DNetwork przysporzyłoby grupie od 330 do 450 tyś zysku... Nawet jakby tak było to koszt podłóg jest duży i nieszybko to zobaczymy w czystym zysku - natomiast przychody powinny ładnie rosnąć. Nie pozostaje nic innego jak poczekać na: debiut Adumy, nowy DI Adumy, pierwszy raport kwartalny Adumy lub DI i3DNetwork, szybkiego pozyskania kapitału w ofercie prywatnej i szybkiego rozwoju sieci! Byki i niedźwiedzie mają swoje miejsce przy stole, a tylko osły zostają o suchym pysku... Przyglądaj się jak upór walczy z oporem a zawziętość ze wsparciem - na końcu dołącz do wygranych i zarabiaj
|
|
23 Dołączył: 2011-09-15 Wpisów: 243
Wysłane:
2 lutego 2012 22:32:56
cad_man napisał(a):Nie bardzo rozumiem zakazu w umowie? Nie będą mogli nikomu innemu sprzedawać podłóg i tworzyć innych sieci? Z punktu widzenia Multikina mogoby chodzić o przewagę konkurencyjną - możliwość zaoferowania klientom takiej możliwości reklamowej, jakiej nie posiadają w ofercie pozostałe sieci. Oczywiście mam nadzieję, że i3D ma na tyle silną pozycję, że wybroniła się z takiej sytuacji i niedługo zbaczymy ich nośniki w CC i Heliosach Jeśli chodzi o kwestie sprzedażowe i przytoczony przez Ciebie cytat - na razie moim zdaniem znamy za mało szczegółów i informacji o tym, kto i za co dokładnie odpowiada. Podobne frazy bardzo często zostawia się w umowach, żeby nie przekreślać żadnej możliwośći zdobycia biznesu. To takie pustosłowie. Faktyczny udział właściciela nośnika jest często nikły i całą robotę odwala komórka reklamowa brokera. Nie wiem czy dalej taka sytuacja ma miejsce, ale jeszcze do niedawna reklamy na telewizorach w Carrefurach sprzedawał... dział reklamy Polsatu. Nie oznaczało to oczywiście,że jeśli do Carrefura przyszedł chętny klient, to nie mogli mu przedstawić oferty reklamowej, poopowidać i na koniec z-cash'ować. Najczęściej kończyło się to jednak skontaktowaniem klienta z odpowiednią osobą w biurze Polsatu i dalszą monetyzacją kampanii. Rozmiesz? Kwestia, jak interpretujemy pojęcie "za sprzedaż czasu reklamowego odpowiadać będą Biuro Reklamy i3D Network oraz Multikino Media". Po tak lakonicznym komunikacie spółki mogę sobie np. wyobrazić, że odpowiedzialność i3D w pozyskiwaniu klienta sprowadza się on np. do tego, że i3D jest zobowiązane aby na rozmowy z ważniejszymi klientami wyeksportować jakiegoś pracownika, żeby wspierał zespół Multikina w technicznych aspektach. Pewnie można byłoby to jakoś podciągnąć Cad_man, nie twierdzę że nie masz racji (ba,nawet wolałbym się tu bardzo mylić), ale takie obawy wpadły mi do głowy zaraz po przeczytaniu informacji. Być może w akcji inwestor padną pytania z prośbą o kilka słów komentrza ze spółki odnośnie pracy z konkurencją oraz faktycznymi możliwościami pozyskiwania i dalszego rozwoju biznesu.
Edytowany: 2 lutego 2012 22:33
|
|
|
|
Wysłane:
2 lutego 2012 23:18:01
cad_man napisał(a):@pop nie bardzo wiem skąd wziąłeś te 3 mln przychodu z samych podłóg??? Wziąłem z poniższego linku,tam masz tabelki z danymi finansowymi: newconnect-analizy.blogspot.co...Cytat: Partnerstwo przy 4 dużych projektach muzealnych planowane jest już w latach 2011-2012. Szacowana wartość tych projektów dla Aduma to ponad 10 mln zł.
edit: A w DI Adumy te same cyfry są na 49str.: aduma.com.pl/DokumentInformacy...
Edytowany: 2 lutego 2012 23:26
|
|
Wysłane:
4 lutego 2012 20:27:32
przy kursie: 3,80 zł
cad_man napisał(a):@pop nie bardzo wiem skąd wziąłeś te 3 mln przychodu z samych podłóg??? U Adumy podłogi to sieć AIN... Str 45 DI Aduma, przychody przez pierwsze 3 kwartały 2011 to 300 tyś zł - stąd wyszło mi 10 tyś/ kwartał / podłogę. Przy 25 podłogach wychodzi 250 tyś/kw i 1 mln zł/ rok.! Sprawdziłem DI Adumy i już wszystko rozumiem,miałeś rację. W sumie ciekawe jest to, iż Aduma w ciągu 1,5 roku zainstalowała 10 podłóg,a i3D Network ma zainstalować 25 sztuk w jeden kwartał...  . No i mam nadzieję,że na tych 25 się nie skończy  . Jak zainstalują w Złotych Tarasach w W-wie-to powiem jakie wrażenia, może wrzucę jakieś zdjęcia,zobaczymy... A tak przy okazji,to spółka (i3D Network) nie podała żadnych danych finansowych,a detektyw cad_man już wstępnie jest w stanie podać założenia ile z tego może być kasy...  . Jedynie jak patrzę na DI Adumy,to tam przez pierwsze dwa kwartały spółka była na minusie i wg mnie tu też trzeba się z tym liczyć,na razie koszty na pewno będą wyższe od wpływów.Myślę,że najwcześniej od IIIQ można mieć nadzieję na wyjście nad kreskę,ale to takie moje przypuszczenia,za jakiś czas dowiemy się więcej...
Edytowany: 4 lutego 2012 20:31
|
|
Wysłane:
5 lutego 2012 20:54:53
przy kursie: 3,80 zł
W ostatnim raporcie wspomniano o sprzedaży Quazara dla AGH, ciekawe ile będą w stanie sprzedać w tym roku? Cytat:II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Oprogramowanie Quazar3D, firmy I3D, składa się z dwóch odrębnych modułów. Pierwszy służy do obsługi stanowiska do prezentacji wirtualnej rzeczywistości w trójwymiarowym, interaktywnym systemie ekranów typu CAVE. System typu CAVE Cave Automatic Virtual Environment jest konstrukcją od trzech do sześciu ekranów ułożonych tak, że otaczają użytkownika, sprawiając wrażenie, że jest on zanurzony w wirtualnym świecie obrazów. Każdy ekran jest obsługiwany przez oddzielny rzutnik sterowany własnym komputerem. Dodatkowo użytkownik jest wyposażony w okulary do oglądania stereoskopowego oraz układ lokalizujący położenie użytkownika, dzięki czemu jego ruch wpływa na zmianę perspektywy wyświetlanej na ekranach sceny. Funkcjonalność tej części oprogramowania Quazar3D obejmuje: - rozbicie wyświetlanej sceny na kilka ekranów, wykonanie takiej korekcji, żeby scena na ekranach ułożonych w sześcian wyglądała naturalnie, a przejścia między ekranami były niewidoczne - umożliwienie trybu stereoskopowego - zsynchronizowanie obrazów na poszczególnych ekranach, szczególnie ważne przy stereoskopii - dopasowanie widoku sceny do poruszającego się użytkownika. Drugą częścią oprogramowania Quazar 3D jest odrębne stanowisko do modelowania scen trójwymiarowych. W tym zakresie Quazar 3D jest samowystarczalnym, bardzo rozbudowanym narzędziem, wykorzystującym silnik graficzny Unigine. Pozwala na samodzielne konstruowanie skomplikowanych scen. Umożliwia też współpracę z wieloma popularnymi do modelowania 3D, takimi jak 3D Studio Max, Blender, i innymi. W ramach dostawy wykonawca zapewni szkolenie 3 osób personelu Zamawiającego z zakresu obsługi i możliwości technicznych dostarczonego oprogramowania, które zakończy się niepóźnej niż do 3 miesięcy od daty instalacji oprogramowania. Wykonawca zapewni również aktualizację oprogramowania przez okres 12 miesięcy. Byki i niedźwiedzie mają swoje miejsce przy stole, a tylko osły zostają o suchym pysku... Przyglądaj się jak upór walczy z oporem a zawziętość ze wsparciem - na końcu dołącz do wygranych i zarabiaj
Edytowany: 5 lutego 2012 21:04
|
|
Wysłane:
6 lutego 2012 10:33:18
przy kursie: 3,78 zł
side napisał(a): sieć Multikina liczy 24 obiekty, a wyżej jest mowa o sieci 25 punktów.
Z linku poniżej wynika,że jednak 25 obiektow, poznaliśmy też termin montażu wszystkich podłóg: Ekonomia24.pl napisał(a):Multikino (sieć multipleksów kontrolowana przez ITI) coraz silniej rozwija działalność reklamy i marketingu, który w 2010 r. przyniósł jej 36 mln zł przychodów. Najnowszy jej projekt to interaktywne podłogi – rozwiązanie, które do końca tego miesiąca we wszystkich 25 obiektach Multikina wdroży spółka i3D Network
www.ekonomia24.pl/artykul/7061...
Edytowany: 6 lutego 2012 10:33
|
|
0 Dołączył: 2011-07-30 Wpisów: 2
Wysłane:
6 lutego 2012 17:54:27
przy kursie: 3,78 zł
Brakujący punkt to Multikino w Kielcach. Otwarcie nowej galerii w którym będzie Multikino planowane jest w IIQ tego roku.
|
|
Wysłane:
8 lutego 2012 16:43:25
przy kursie: 3,61 zł
cad_man napisał(a):Ciekawe czy ta nowa prognoza na 2012, która ma się pojawić w tym kwartale, będzie naprawdę nowa jeśli chodzi o przychody i zyski czy też nowością będzie podanie planowanego zwiększenia pracowników? Prezes mógł to powiedzieć w czasie wywiadu w tvncnbc - padło tam pytanie o prognozy na 2012 rok więc spokojnie mógł wspomnieć, że spółka pracuje nad rewizją prognoz na 2012 rok, które zostaną opublikowane do końca bieżącego kwartału... No to już chyba Twoje wątpliwości rozwiane, ma być podana nowa prognoza finansowa: Akcja Inwestor na temat i3D napisał(a):1.Niedawno w Akcji Inwestor pojawiło się nast. zdanie: "Grupa i3D planuje dalszy wzrost zatrudnienia jednak szczegółowe informacje w tym zakresie podane zostaną w prognozie na 2012 rok, która pojawi się do końca IQ 2012r.." Ja to rozumiem tak, iż do końca IQ ma być prognoza FINANSOWA, przy okazji której podana będzie również prognoza zatrudnienia. Czy dobrze zrozumiałem, czy jednak chodzi wyłącznie o prognozę zatrudnienia? Rozumiem, że tym razem w ewentualnej prognozie finansowej byłaby ujęta wersja pudełkowa Quazara 3D i oddział w USA?
ad.1Prognoza finansowa na rok 2012 pojawi się do końca IQ 2012 r. Uwzględniać ona będzie także prognozy wzrostu zatrudnienia oraz tak jak było to już zapowiadane, prognozy dotyczące przychodów związanych z działaniami spółki zależnej w U.S.A.
2. Pytanie - o ile nie stanowi ono tajemnicy handlowej - czy skoro i3D instaluje podłogi interaktywne od Sharpa, to czy kupuje te podłogi od owego producenta,czy występuje jakaś inna opcja?
ad.2 I3D Network nie instaluje podłóg interaktywnych od Sharpa, lecz kupuje projektory Sharpa, które są używane w interaktywnych podłogach
pulsinwestora.pb.pl/ai?company...
Edytowany: 8 lutego 2012 16:44
|
|
Wysłane:
8 lutego 2012 18:01:39
Widzę, że w akcji "inwestor" pb.pl (link w poście wyżej) zadano więcej pytań. Podadzą prognozy finansowe (nowe) na 2012 r. - dobrze, o ile będą wyższe od "starych". Mnie najbardziej ciekawiła odpowiedź na pytanie dotyczące przeniesienia rozliczeń z IVkw na Ikw2012 (przychody i ewentualne zyski) - i niestety mnie osobiście odpowiedź zdołowała (zresztą jak zachowanie kursu ostatnio). Wychodzi na to, że w wynikach IVkw pokazano to co faktycznie było łącznie z osiągniętymi zyskami - Kasia miała rację, rozważa się to co podaje spółka w raporcie, a nie domysły. Z odpowiedzi wynika, że nie przesunęli rozliczeń i zysków tylko części projektów? Chciałoby się napisać "co na sercu mi leży" - ale znowu byłaby interwencja działu PR i IR spółki i3D do SW p.s. Spółka nie planuje przejścia z NC na GPW - bardzo budujące dla akcjonariuszy. Przynajmniej napisaliby znaną formułkę o "szczerych" chęciach wejściach, ale małej kapitalizacji itd. itp. jak robią inne spółki w odpowiedzi na takie pytania. To chyba jest pierwsza, która odpowiedziała: NIE!!! Byki i niedźwiedzie mają swoje miejsce przy stole, a tylko osły zostają o suchym pysku... Przyglądaj się jak upór walczy z oporem a zawziętość ze wsparciem - na końcu dołącz do wygranych i zarabiaj
Edytowany: 8 lutego 2012 18:04
|
|
0 Dołączył: 2009-07-16 Wpisów: 1 746
Wysłane:
8 lutego 2012 18:13:45
moze glupie pytanie, ale do czego im to mialoby byc potrzebne? Zawżdy znajdzie przyczynę, kto zdobyczy pragnie...
|
|
Wysłane:
8 lutego 2012 18:17:28
siekoo napisał(a):moze glupie pytanie, ale do czego im to mialoby byc potrzebne? Faktycznie im to do szczęścia niepotrzebne - im jest lepiej z raportami "newconnectowymi" niż takimi jakie przedstawiają spółki z GPW... Byki i niedźwiedzie mają swoje miejsce przy stole, a tylko osły zostają o suchym pysku... Przyglądaj się jak upór walczy z oporem a zawziętość ze wsparciem - na końcu dołącz do wygranych i zarabiaj
|
|
Wysłane:
8 lutego 2012 18:36:11
siekoo napisał(a):moze glupie pytanie, ale do czego im to mialoby byc potrzebne? Kij ma 2 końce-przejście na GPW mogłoby spowodować szersze zainteresowanie funduszy (vide MW Trade),więc korzystne z punktu widzenia inwestorów. Minusem jest niestety koszt przejścia w okolicach kilkuset tys.zł, przypomnę nowym akcjonariuszom, że jak i3D wchodziła na NC, to koszty wejścia podliczono aż na 500tys.. Co prawda koszty powinny być niższe od tamtej kwoty, gdyż wtedy zapene wliczono ogromną prowizję dla GoA za skorzystanie z bazy inwestorów, ale i tak koszt byłby spory jak na tę jeszcze małą spółkę, więc mnie akurat raczej samo przejście jest na ten moment obojętne, a finansowo wręcz korzystniejsze dla spółki (więc i dla akcjonariuszy). Kasiu, wytłumacz mi proszę odpowiedź na punkt I, bo kompletnie nic z tego nie rozumiem...: Akcja Inwestor napisał(a): 1. Dlaczego przychody skonsolidowane za 2011 r. są niższe od jednostkowych, skoro niektóre spółki zależne realizowały kontrakty - jak np. spory kontrakt i3D Home? 2. Czy zbliżające się Euro 2012 stanowi dla Was potencjalne źródło zarobku?
1. Przychody skonsolidowane wyłączają minnymi innymi obroty wewnątrz grupy. 2. Tak i dokładamy wszelkich starań by wykorzystać szansę jaką stwarza organizacja Euro 2012.
pulsinwestora.pb.pl/ai?company...
Edytowany: 8 lutego 2012 18:43
|
|