PARTNER SERWISU
avjlfrla
122 123 124 125 126

Giełdowy "Blog of the Frog"

Spin
14
Wpisów: 364
Wysłane: 15 marca 2012 23:20:16
Sobol dostaje prowizję i zadowolony, a gdy przychodzisz jakaś afera lub pora coś zrobić (np czyszczenie NC) to dopiero zaczyna działać. Szkoda tylko, że ludzie już zostali obskubani.

Frog
13
Wpisów: 5 508
Wysłane: 16 marca 2012 09:17:48
Ciekawe czy kiedyś Don zawita na coś nowego z New Connect. Tam to z gotówką spekulacyjną mógłby niektóre walory docisnąć do kapitalizacji ponad miliard king
Follow me on Twitter
Zanim zaczniesz narzekać, że znikają Twoje posty, przeczytaj Regulamin Forum
Edytowany: 16 marca 2012 09:18

bankrucik
141
Wpisów: 4 899
Wysłane: 16 marca 2012 10:18:29
kiedyś był niebrzydowski w elku, teraz proponuje patrona do petrola działoby sięDancing

Brak kary w przeszłości rozzuchwala na przyszłość..

teraz również na twitter.com

stolin
0
Wpisów: 5
Wysłane: 16 marca 2012 12:19:21
To chyba jedyna osoba która może pomóc tej spółcelaughing6

Mam prośbę Frog, (mam nadzieję że się nie pogniewasz że ma to miejsce na Twoim blogu) od dłuższego czasu rozmyślam nad inwestycją w 3 spółki: TelForce One, Tesgas i Agora. Napisałbyś co myślisz na temat wyżej wymienionych. Oczywiście sam podejmę decyzję co do ewentualnego zakupu, ale chciałbym poznać świeżą opinie osoby, która zapewne nie obserwuję tych spółek dłużej i nie traktuje ich jako potencjalnej szansy na dobry zarobek przy wybiciu.

Frog
13
Wysłane: 16 marca 2012 18:33:51
TFO - tylko spekulacyjnie, technicznie albo na zasadzie "podczas hossy urośnie jak wszystko". Spółka nie prowadzi działalności która miałaby stać się nie wiadomo jakim hitem i źródłem mega zysków w przyszłości. Atrakcyjnie wyglądają wskaźniki i wieloletni wykres.

TSG - jako podwykonawca w podupadającej branży budowlanej wiele nie zwojuje. Nie ma tej iskierki która mogłaby przyciągnąć inwestorów. Podobnie jak TFO czy AGO jest zdołowana i zyskowna, więc jest pod co grać. Ale nie widzę dlaczego miałaby się wyróżniać z tłumu.

AGO - zyskowna od lat, zdołowana, niezbyt lubiana przez inwestorów. Branża kiepsko przędzie, sztandarowy produkt podupada a pomysłów na nowe hity sprzedażowe brak. Helios i AMS jakoś łatają dziurę, ale nie kupując swego czasu Allegro dali d... Fajnie że płacą dywidendę, szkoda że insiderzy tak lubią sprzedawać akcje.

Podsumowując - fajne, zdołowane, zyskowne spółki, które w dłuższym okresie dadzą zarobić. Ale raczej żadna z nich nie okaże się polskim Apple.
Follow me on Twitter

stolin
0
Wpisów: 5
Wysłane: 17 marca 2012 08:13:15
Wielkie DZIĘKI! Tego właśnie potrzebowałem, udanego weekendu.

Frog
13
Wysłane: 19 marca 2012 20:49:37
Ktoś, chyba jakiś fundusz, uparcie sprzedaje akcje MAB w okolicach 15,5. Coś mi się wydaje, że przejście tej granicy będzie wymagało naprawdę dużej determinacji popytu.
Pojawiła się myśl, że być może z tego pieca chleba nie będzie. Ulotniła się równie szybko jak sztuczny popyt na spółkach Don Patro. Trzymam akcje dalej i kombinuję skąd zdobyć środki na ew. dokupienie jeżeli spadnie w okolice 14 zł.

W USA regularna hossa, a u nas bryndza. Jakoś nie chce mi się wierzyć, żeby rynek dyskontował wcześniej gorsze od oczekiwań dane o produkcji przemysłowej. Nadal nie mogę tego rozkminić. Czy to zbieg okoliczności o których już wiemy (podatek kopalniany, likwidacja OFE), czy coś gorszego?
Follow me on Twitter

Szutnik
153
Wpisów: 1 886
Wysłane: 20 marca 2012 09:42:25
W USA regularna hossa, a u nas bryndza. Jakoś nie chce mi się wierzyć, żeby rynek dyskontował wcześniej gorsze od oczekiwań dane o produkcji przemysłowej. Nadal nie mogę tego rozkminić. Czy to zbieg okoliczności o których już wiemy (podatek kopalniany, likwidacja OFE), czy coś gorszego?

W tych danych przemysłowych coś może być, ale problem chyba bardziej w tym, że nadal brak przestrzeni do obniżki bazowej stopy porcentowej przez RPP , więc na razie Zagranica w większości płynie w polskie obligacje. Akcje to na razie mniejszość do momentu, gdy coś w tej sprawie się nie pojawi, co pozwoli zmienić nastawienie RPP.
"Kupuj akcje, ilekroć zobaczysz na wykresie Wiewiórkę, siedzącą na ramieniu Clowna. To się nazywa Analiza Techniczna" - Dilbert (Scott Adams) :-)

Frog
13
Wysłane: 21 marca 2012 20:19:40
Jakiś czas temu moje chytre oko wypatrzyło spółkę Warfama. Niska jak na GPW kapitalizacja, niski C/WK... Myślałem nad nią w kontekście "a może spekuła wsiądzie". Odłożyłem pomysł na półkę, głównie z braku gotówki. No a dzisiaj +30%.

Miałem zaskórniaki na dokupienie Mabionu, ale instynkt kazał mi wejść w WFM. Niestety kupowałem po południu po cenie w okolicach drugich górnych wideł. Bardzo niewielki udział, 5% posiadanego kapitału. Kupili znaną markę, więc jest pod co grać. No chyba że to był jednodniowy wystrzał pod artykuł Parkietu.
Follow me on Twitter

Frog
13
Wysłane: 22 marca 2012 10:59:06
No to się korekcimy. Tym razem chyba na serio. Dziury w popycie straszne.
Ale jak złote strzały to złote strzały. Ignoruję trendy krótkoterminowe. I czekam na zyski liczone w setkach procent za jakiś czas.
Chociaż przyznam, że jak zwykle wirtualne zmniejszanie się portfela nie wpływa dobrze na morale.
Follow me on Twitter

mrk
mrk
26
Wpisów: 1 968
Wysłane: 22 marca 2012 11:15:46
Cytat:
Dziury w popycie straszne.

obserwowałem sobie przez jakiś moment abm solid, a tam w pewnej chwili 2 zlecenia na kupnie w całym arkuszuSick sierpień jako żywo staje przed oczami.

Frog
13
Wysłane: 22 marca 2012 14:25:29
Czyżby traktory miały się okazać przebojem na miarę IPhone?
Warfama rośnie jak na drożdżach, aż się boję. Ruch był dobry, szkoda tylko że tak niewiele miałem gotówki.

Zaczynam podejrzewać, że jakieś znane inwestorom nazwisko wkrótce będzie wymieniane w jedym zdaniu z nazwą Ursus. Bo nawet poprawa fundamentów nie sprawia od tak sobie, że popyt drobnych inwestorów czy nawet instytucji szturmuje jakiś walor. I to jeszcze w tak frontalny sposób.
Follow me on Twitter

Frog
13
Wysłane: 22 marca 2012 15:08:00
Aha, i muszę się jeszcze do czegoś przyznać. Jak kronika to kronika, piszę o wszystkim.
Śniła mi się giełda (oczywiście) a konkretnie Binary Helix. Wydali jakieś info i kurs był w okolicach kilkunastu złotych.

Niestety, jak widać po arkuszu zleceń, to był tylko piękny sen tard
Follow me on Twitter

GregGoldi
0
Wpisów: 375
Wysłane: 22 marca 2012 15:26:08
Czytając takie wpisy podnoszę się na duchu... Ze mną nie jest jeszcze tak źle :D

Frog
13
Wysłane: 23 marca 2012 12:12:03
Dzisiaj zrealizowałem zyski na Warfamie. Oczywiście jak to zwykle bywa dużo poniżej dziennego maksimum d'oh! Stwierdziłem że te widły to nie na moje nerwy. Za całość dokupiłem Mabion.

Obecnie w portfelu:
- Medicalgorithmics
- Mabion
- Binary Helix (na akcje mam lock'up, czyli chcąc nie chcąc akcje są zakopane na wiele miesięcy).
Follow me on Twitter
Edytowany: 23 marca 2012 12:12

Frog
13
Wysłane: 26 marca 2012 13:45:14
Zastanawiam się kto tach chętnie wystawia sprzedaż z ukrytą ilością na Mabionie? Widać to od wielu dni. Drobni praktycznie nie sprzedają, prezes raczej skupuje akcje, a w akcjonariacie powyżej 5% nie widzę żadnego TFI... Ale bardziej niż kto, interesuje mnie dlaczego.

Mam nadzieję, że chodzi o zebranie pieniędzy na nową emisję, albo jest inny powód nie związany bezpośrednio ze spółką. Bo teoria spiskowa że "ktoś coś wie" raczej stoi w sprzeczności z zakupami Prezesa. Think
Follow me on Twitter

bankrucik
141
Wpisów: 4 899
Wysłane: 26 marca 2012 17:17:25
nie obserwuje Mabiona ale sugeruje w celu potwierdzenia lub odrzucenia tezy ze "ktoś coś wie" spróbować oszacować ile faktycznie wział prezes a ile faktycznie ktoś wrzucił w rynek... zeby nie było ze zakupu prezesa to podpucha mająca napedzić kupujacych albo co najmniej uspokoić posiadaczy akcji

Brak kary w przeszłości rozzuchwala na przyszłość..

teraz również na twitter.com

Frog
13
Wysłane: 26 marca 2012 17:23:05
Przemknęło mi to przez myśl, ale to by było zbyt wyrafinowane.
Nikt przy zdrowych zmysłach, a prezesa uważam za takowego, nie będzie sobie psuł wizerunku żeby "ktoś" miał ułatwione wyjście ze spółki.

Myślę, że to jakiś fund siedzący pod progiem. Ale im wybaczam. Mają prawo błądzić jak wszyscy. Angel Przełomową informacją będzie kto i ile akcji obejmie, po jakiej cenie i jakie prognozy na przyszłe lata przedstawią w prospekcie.
Follow me on Twitter
Edytowany: 26 marca 2012 17:23

Frog
13
Wysłane: 1 kwietnia 2012 19:02:11
No to w środę mamy NWZA w Mabionie. Czuję, że tego dnia zakończy się marazm w notowaniach spółki. Myślę że spora liczba obecnych oraz potencjalnych akcjonariuszy od wyników tego Walnego uzależnia swoje być albo nie być w akcjonariacie.

Najlepszy scenariusz to emisja powyżej obecnej wartości z informacją, że są chętni na cały pakiet akcji. Oczywiście to mało realne, ale zachowania kursu po czymś takim można się domyślać.
Najgorzej będzie, gdy cena nowej emisji będzie w okolicach obecnej wyceny rynkowej a zainteresowanie akcjonariuszy, głównie instytucjonalnych, będzie tajemnicą.
Follow me on Twitter

cad_man
0
Wpisów: 1 159
Wysłane: 1 kwietnia 2012 21:43:38
Pewnie o tym wiesz, ale dla pewności zacytuję:

SII napisał(a):
W porządkach obrad walnych zgromadzeń spółek DT Partners S.A. oraz Mabion S.A. (zwołanych odpowiednio na 3 i 4 kwietnia 2012 r.) znalazł się punkt o planowanym podjęciu uchwały w sprawie podwyższenia kapitału zakładowego w drodze emisji nowych akcji z pozbawieniem prawa poboru dotychczasowych akcjonariuszy. Niestety żadna ze spółek nie zamieściła informacji uzasadniającej pozbawienie akcjonariuszy praw poboru, a także nie poinformowała ani o cenie emisyjnej, czy też o sposobie jej ustalenia.

I ciekawe co z tego wyniknie?

www.sii.org.pl/interwencje/bie...
Byki i niedźwiedzie mają swoje miejsce przy stole, a tylko osły zostają o suchym pysku...
Przyglądaj się jak upór walczy z oporem a zawziętość ze wsparciem - na końcu dołącz do wygranych i zarabiaj

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

122 123 124 125 126

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 2,295 sek.

cusjnnag
xyyzmuoy
yelitqnl
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +76 827,68 zł +384,14% 96 827,68 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
gnsyhiiw
wfzwbknz
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat