PARTNER SERWISU
jcsfwxxo
1 2 3 4

Very Nice Studio

Frog
13
Wpisów: 5 508
Wysłane: 27 kwietnia 2012 08:51:41
266.300 akcji w rękach potencjalnej podaży. To jednak spore ryzyko dla nowych inwestorów.
Weźcie to pod uwagę, bo teraz o pozyskanie kasy na NC baaardzo trudno (wiem, bo dzwonią do mnie AD, namawiają itp.).
Follow me on Twitter
Zanim zaczniesz narzekać, że znikają Twoje posty, przeczytaj Regulamin Forum

majama
1
Wpisów: 1 182
Wysłane: 27 kwietnia 2012 08:57:19
Gra Okavango wydaje mi sie interesujaca jako opcja rodzinnej rozrywki na choinkowe swieta. Czasem poszukuje takich pozycji w ktore dorosli i dzieci moga razem grac i wszyscy miec zabawe.
To jest gra. Zabawa na pieniądze.

nocnygracz
0
Wpisów: 2 104
Wysłane: 27 kwietnia 2012 09:12:38
Frog napisał(a):
266.300 akcji w rękach potencjalnej podaży. To jednak spore ryzyko dla nowych inwestorów.
Weźcie to pod uwagę, bo teraz o pozyskanie kasy na NC baaardzo trudno (wiem, bo dzwonią do mnie AD, namawiają itp.).

Mogę się mylić, ale z tego co mi wiadomo, żadna z tych osób (oprócz jednej) nie ma aktywnego rachunku maklerskiego. To rodzina, znajomi, przyjaciele - wszyscy ci, którzy zgodzili się zainwestować w spółkę we wcześniejszej fazie jej rozwoju tylko na zasadzie zaufania do nas. Dwie z tych osób zainwestowały kwoty rzędu 900 zł.
Nie chcemy im nic narzucać, wykazali wystarczająco dużo zaufania względem nas abyśmy i my mogli zaufać im. To - z tego co mi wiadomo - inwestorzy długoterminowi.
Co ważne - większość z tych osób nabywała akcje w cenie zbliżonej do tej, w której akcje będzie można kupić w najbliższej emisji skierowanej do inwestorów zewnętrznych.

Gerda
24
Wpisów: 530
Wysłane: 27 kwietnia 2012 10:52:03
Przyjacielu,

na giełdzie nie ma "zaufanych" ludzi. To że ktoś nie ma rachunku maklerskiego według Twojej wiedzy nie oznacza NIC. Nie ma lock-up więc nie ma również żadnego powodu ażeby nie upłynnić akcji od razu po debiucie

nocnygracz
0
Wysłane: 27 kwietnia 2012 17:34:13
Gerda - rozumiem Twój punkt widzenia.
Jeśli brakuje ci zaufania względem Spółki - do czego masz święte prawo - zwróć uwagę na ostatnie zdanie w moim poprzednim poście. To powinno Cię - jako potencjalnego inwestora - choć trochę uspokoić.

nocnygracz
0
Wysłane: 27 kwietnia 2012 18:56:08
majama napisał(a):
Gra Okavango wydaje mi sie interesujaca jako opcja rodzinnej rozrywki na choinkowe swieta. Czasem poszukuje takich pozycji w ktore dorosli i dzieci moga razem grac i wszyscy miec zabawe.

Jak już zagrasz - jeśli zagrasz - podziel się proszę wrażeniami (albo np. porównaj do innych produkcji z tej samej półki cenowej).

Nie ma to jak marketing szeptany.

cad_man
0
Wpisów: 1 159
Wysłane: 27 kwietnia 2012 19:50:22
Gerda napisał(a):
Nie ma lock-up więc nie ma również żadnego powodu ażeby nie upłynnić akcji od razu po debiucie

Nawet jak jest "lock'up" to i tak zazwyczaj są "furtki" wyjścia z akcji - najpowszechniej stosowany to możliwość sprzedaży poza rynkiem regulowanym.... I już! Proste i dające niezłe złudzenie lock'up. A potem znajomemu w pakietówce a znajomy puszcza w rynek...
Dla mnie prawdziwy lock-up to: akcje imienne. A zresztą kto inwestuje w oparciu o lock-up? Chcesz mieć pewność, że to Ty będziesz miał możliwość jako jeden z pierwszych puszczenia kupionych akcji w rynek? Jeśli spółka wg Ciebie jest dobra i perspektywiczna to kupuj i nie patrz na lock-up, jeśli się obawiasz puszczania akcji przez starych to poczekaj jak się będą wysypywać... Nie muszisz kupywać jakichkolwiek akcji...
Byki i niedźwiedzie mają swoje miejsce przy stole, a tylko osły zostają o suchym pysku...
Przyglądaj się jak upór walczy z oporem a zawziętość ze wsparciem - na końcu dołącz do wygranych i zarabiaj

anty_teresa
PREMIUM
522
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 191
Wysłane: 27 kwietnia 2012 19:53:20
Nocny,

Gratulacje!

Od razu mam pytanie. Jak będą wyglądały Wasze raporty? Czy zostaniecie przy niskim standardzie NC, gdzie ważny i informacyjny jest tylko raport roczny, czy planujecie robić od razu "dorosłe" raporty z pełnym RZIS oraz CF?

nocnygracz
0
Wysłane: 27 kwietnia 2012 22:54:24
anty - dzięki za dobre słowo na wstępie - to, na które pozwoliłeś sobie dla zatarcia konkretnej i merytorycznej zawartości całej reszty Twego krótkiego, acz treściwego (jak zwykle) posta.

W kwestii dorosłości raportów - jeszcze tego zagadnienia nie rozważaliśmy, nic więc w tym względzie nie obiecuję. Prawdopodobnie z jednej strony sprawdzimy z jakimi kosztami (tymi wyrażanymi w PLN) taka dorosłość będzie się wiązała, a z drugiej wsłuchamy się w potrzeby akcjonariuszy; ze zderzenia tych dwóch elementów (traktowanych jako układ izolowany) wyciągniemy rozwiązanie zgodne z zasadą zachowania pędu.
Edytowany: 27 kwietnia 2012 23:00

Frog
13
Wysłane: 29 kwietnia 2012 10:21:04
nocnygracz napisał(a):
Co ważne - większość z tych osób nabywała akcje w cenie zbliżonej do tej, w której akcje będzie można kupić w najbliższej emisji skierowanej do inwestorów zewnętrznych.

Niby fajnie, ale... Skoro rodzina/znajomi objęli jakiś czas temu akcje w podobnej cenie do obecnej emisyjnej, to raczej nie są zadowoleni. Wartość ich akcji nie wzrosła.
Teraz trzeba przekonać nowych akcjonariuszy, że gdy oni obejmą akcje w podobnej cenie, to ich wartość jednak wzrośnie.

Nie traktuj tego jako czepliwości, po prostu głośno myślę, analizuję... Powodzonka!
Follow me on Twitter

nocnygracz
0
Wysłane: 8 maja 2012 12:50:17
Prace trwają, oto kolejne screeny z Between Light & Dark: A Game of Souls:

kliknij, aby powiększyć

kliknij, aby powiększyć

krewa
PREMIUM
1 362
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 961
Wysłane: 8 maja 2012 13:06:00
Nocny,
a dałoby się wyostrzyć to ... hm... narzędzie(?) w prawym dolnym rogu screenów?

nocnygracz
0
Wysłane: 8 maja 2012 13:32:29
Jakbym słyszał naszego grafika. On by najchętniej nic innego nie robił, tylko wyostrzał to "narzędzie".

nocnygracz
0
Wysłane: 13 maja 2012 13:30:07
Zachęcam do zapoznania się z filmami promującymi naszą najbliższą produkcję: WORD HEXa.

HEX-files: Brian

HEX-files: Julia

The word is out there.
Become a hexoholic. salute

nocnygracz
0
Wysłane: 15 maja 2012 12:48:44
Sympatycznie mi poinformować, że w X edycji Konkursu Świat Przyjazny Dziecku organizowanym przez Komitet Ochrony Praw Dziecka nasze gry planszowe, a konkretnie:

1) Seria Koala Mądrala Bawi i Uczy: Lody, Farma, Basen, Pizza, Urodziny

2) Seria Gry Edukacyjne: Matematyczne safari, Angielski od kuchni

zostały odznaczone wyróżnieniem w kategorii ZABAWA: Zabawki dla dzieci w wieku 3-7 lat.

Celem konkursu jest wyróżnienie najlepszych produktów dla dzieci na polskim rynku.

Kapituła X edycji konkursu „Świat przyjazny dziecku”: Anna Chrostowska – Buzun (psycholog dziecięcy), Artur Barciś (aktor, reżyser), prof. Adam Fraczek (były rektor Akademii Pedagogiki Specjalnej w Warszawie), Mirosława Kątna (Przewodnicząca Zarządu Krajowego KOPD), Magdalena Łazarkiewicz (reżyser filmowy, teatralny, telewizyjny, scenarzysta), Robert Myśliński (autor bajek „Siedem supełków”, wspólnie z żoną Dorota Zawadzka pisze książki, organizuje spotkania oraz wykłady), Magdalena Stachowiak (pedagog i Szef Zespołu Projektów i PR KOPD), prof. Mieczysław Wasilewski (wykładowca ASP), Dorota Zawadzka (psycholog rozwojowy, Superniania), Magdalena Kordaszewska (www.zabawkowicz.pl) oraz Tomasz Aleksandrowicz (psychoterapeuta rodzinny).

Frog
13
Wysłane: 15 maja 2012 13:03:32
@nocny

Kiedy dołączyłeś do zespołu VNS? W prezentacji dotyczącej historii spółki Ciebie nie ma. W opisie prezentują Cię jako inwestora i doradcę finansowego. Czy współtworzyłeś te gry?
Follow me on Twitter

nocnygracz
0
Wysłane: 15 maja 2012 13:24:19
Jestem w VNS od kwietnia 2011 (od początku istnienia spółki akcyjnej). Jestem jedyną osobą w pięcioosobowym Zarządzie, która nie zajmuje się równocześnie produkcją gier.

pop
pop
0
Wpisów: 3 427
Wysłane: 15 maja 2012 13:25:15
nocnygracz napisał(a):
Sympatycznie mi poinformować, że w X edycji Konkursu Świat Przyjazny Dziecku organizowanym przez Komitet Ochrony Praw Dziecka nasze gry planszowe, a konkretnie:

1) Seria Koala Mądrala Bawi i Uczy: Lody, Farma, Basen, Pizza, Urodziny

2) Seria Gry Edukacyjne: Matematyczne safari, Angielski od kuchni

zostały odznaczone wyróżnieniem w kategorii ZABAWA: Zabawki dla dzieci w wieku 3-7 lat.

Celem konkursu jest wyróżnienie najlepszych produktów dla dzieci na polskim rynku.

Kapituła X edycji konkursu „Świat przyjazny dziecku”: Anna Chrostowska – Buzun (psycholog dziecięcy), Artur Barciś (aktor, reżyser), prof. Adam Fraczek (były rektor Akademii Pedagogiki Specjalnej w Warszawie), Mirosława Kątna (Przewodnicząca Zarządu Krajowego KOPD), Magdalena Łazarkiewicz (reżyser filmowy, teatralny, telewizyjny, scenarzysta), Robert Myśliński (autor bajek „Siedem supełków”, wspólnie z żoną Dorota Zawadzka pisze książki, organizuje spotkania oraz wykłady), Magdalena Stachowiak (pedagog i Szef Zespołu Projektów i PR KOPD), prof. Mieczysław Wasilewski (wykładowca ASP), Dorota Zawadzka (psycholog rozwojowy, Superniania), Magdalena Kordaszewska (www.zabawkowicz.pl) oraz Tomasz Aleksandrowicz (psychoterapeuta rodzinny).

Może to nie będzie post merytoryczny, ale mam nadzieję, że nie będzie skasowany...
@Nocny
Powiem krótko:
Powodzenia w uplasowaniu emisji, a także stałego wzrostu wyników Twojej Spółki...!wave
p.s.Na forum parkietu ktoś sobie robi jaja i założył identyczny nick jak mój, krytykując tę Spółkę i nocnegogracza. Oświadczam, że to nie ja i tamten użytkownik nie ma ze mną nic wspólnego. Jeśli ów użytkownik w jakiś sposób zasugeruje, że to ja, nie zawaham się mocniejszej interwencji.Zresztą w ogóle nie jestem zalogowany na Parkiecie.

nocnygracz
0
Wysłane: 15 maja 2012 17:41:11
A tymczasem na światło dzienne wyszedł Steve.
Kolejny film z serii HEX-files:

nocnygracz
0
Wysłane: 18 maja 2012 12:13:47
Desmond? Who the fuck is Desmond?
Welcome a new hexoholic:

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

1 2 3 4

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,312 sek.

uzrrgsry
inwixnyp
dfbuemuo
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +76 138,84 zł +380,69% 96 138,84 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
vllvoazi
zhaxjkoi
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat