PARTNER SERWISU
ocwpnbca
2 3 4

Very Nice Studio

nocnygracz
0
Wpisów: 2 104
Wysłane: 22 maja 2012 23:17:26

nocnygracz
0
Wysłane: 25 maja 2012 12:42:05
Ze względu na "średnią" sytuację na parkiecie (w znaczeniu "na giełdzie", nie na portalu o tej wdzięcznej nazwie :) zdecydowaliśmy się przesunąć zapisy na nasze akcje na pierwszą połowę czerwca (z ostatecznym terminem do 14 czerwca).

Zdecydowaliśmy też, że dalej już tego przesuwać nie będziemy nawet jeśli Macedonia zażąda od Grecji "historycznie uzasadnionych" ustępstw terytorialnych.

Osoby i instytucje chcące wziąć udział w ofercie prywatnej po wysłaniu e-maila na adres vns@pkfcapital.pl otrzymają do podpisania NDA (umowę o zachowaniu poufności), po odesłaniu której będzie możliwe przesłanie im Dokumentu Ofertowego.

Gerda
24
Wpisów: 530
Wysłane: 25 maja 2012 12:49:00
Czy taką decyzję zaproponował Wam autoryzowany doradca czy sami zdecydowaliście o przesunięciu?

nocnygracz
0
Wysłane: 25 maja 2012 13:06:26
Pomysł "przesunięcia" wyszedł ode mnie, ale oczywiście został zaakceptowany przez naszego AD.

topfacet
178
Wpisów: 3 453
Wysłane: 25 maja 2012 23:16:34
Dostałem dziś od AD teaser ale niestety okoliczności rynkowe wykluczają obecnie takie inwestycje. AD dzwonią, wysyłają maile, ale kapitału na giełdzie nikt nie chce teraz lokować. Moim zdaniem powinniście przełożyć ofertę na przyszły rok, powinno się uspokoić.

GRAF78
93
Wpisów: 1 574
Wysłane: 25 maja 2012 23:30:31
ja też tak sądze lepiej przełożyć debiut,
Topfacet do mnie też dzwonią z rożnymi propozycjami, nie ma chętnych do obejmowania akcji w ofertach prywatnych, sam czekam z niecierpliowością na 2 moje debiuty a czuje ze lepiej trzymać gotówkę - jeśli się ja posiada - hmm może dno już jest blisko..... Think

nocnygracz
0
Wysłane: 26 maja 2012 00:15:20
Robimy emisję, nic dalej nie przekładamy.
Edytowany: 26 maja 2012 00:15

buldi
0
Wpisów: 5 068
Wysłane: 26 maja 2012 00:32:01
@ Top, Graf

To zależy od podejścia.
Każda spółka jest wrażliwa na sytuacje rynkową, ale też niezależnie od sytuacji makro działa również w swoim mniejszym środowisku w którym jest powiązana ze swoimi bezpośrednimi zleceniodawcami czy realizowanymi projektami.
Ja np działam w budowlance i mimo, że widze co sie w tym sektorze dzieje powiem szczerze że w tej mojej mikro skali hołubce na szerokim rynku mnie póki co nie dotyczą, bo to co akurat realizuję, nad czym się kiedyś napracowałem by to wypaliło, będzie procentowało co najmniej do końca przyszłego roku.
Tak to często działa w przypadku mniejszych firm.
Myślę że zarząd wie co robi. Czasy rzeczywiście nie są najszczęśliwsze na debiuty, ale z drugiej strony jeżeli mają plan i w niego wierzą a dodatkowo posiadają umiejętności i doświadczenie to dlaczego mają czekać do zakończenia problemów Greckich, Hiszpańskich etc z rozwojem i wdrożeniem w życie swoich koncepcji. To było by troche bez sensu, tym bardziej że tak naprawdę nie wiemy kiedy i jak sie to wszystko skończy. Czasami niezależnie od kiepskiej sytuacji zewnętrzej nadarzają się okazje rozwinięcia swojego biznesu. Takie momenty przychodzą niekiedy niezależnie od koniunktury.
Mam też zaufanie do Nocnego - mimo że znam Go tylko wirtualnie, ale jestem przekonany że wie co robi i pewnie nie raz rozważał różne za i przeciw. Nie znaczy to że jest w stanie przewidzieć jak się zachowa kurs na otwarciu, bo i nie może tego wiedzieć.
Spekulacyjnie bym nie wchodził, ale ileż lat można być spekulantem. Dla mie przyszedł moment na inwestycje (juz myslałem że nigdy nie wypowiem tego słowa) i takie mam tu podejście, nie zależy mi na szybkim zysku a w spółkę wierzę podobnie jak w Nocnego. To mi wystarczy.

I jeszcze jedno:
Do Was dzwonią i nekają mailami boście się pewnie Waćpanowie zgodzili na otrzymywanie innych ofert w pierwszej wiadomości. Ja się nie zgodziłem i dostaje tylko informacje dotycze tej konkretnej oferty.

Nocny thumbright - damy rade, choćby na pohybel rynkom.

Edytowany: 26 maja 2012 00:41

nocnygracz
0
Wysłane: 26 maja 2012 00:50:20
Cóż mogę powiedzieć, dziękuję za to niespodziewane wsparcie.

Zapewniam, że wiemy co robimy. Realizujemy projekty tu i teraz, nie czekamy aż Grecy sprzedadzą Partenon Muzeum Pergamońskiemu (z Berlina).

Okołogreckie zawirowania do naszego biznesu mają się nijak. Jak już niczego nie będzie ludzie na urlop nie pojadą i samochodu nie zmienią, ale grę na otarcie łez sobie kupią.

Edytowany: 26 maja 2012 00:57

nocnygracz
0
Wysłane: 28 maja 2012 21:53:07

Scarry
193
Wpisów: 4 958
Wysłane: 28 maja 2012 22:30:00
@nocnygracz

podobnie jak Buldi trzymam kciuki za VNS i Ciebie. Polacy potrafią robić świetne produkty softwarowe i stricte growe, za jakiś czas to może być nasz znak rozpoznawczy w Europie thumbright

timing na rynku dość słaby, faktycznie, ale czy dla dobrej spółki ma to aż takie znaczenie? Jeśli pokażecie się fundamentalnie jako poważny partner to rynek taką spółkę potrafi docenić nawet w bessie.

powodzenia wave
* "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet.
* "The market can remain irrational longer than you can remain solvent"
* "scared money don’t make money"
aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 28 maja 2012 22:30

bankrucik
141
Wpisów: 4 899
Wysłane: 28 maja 2012 23:40:36
GRAF78 napisał(a):
ja też tak sądze lepiej przełożyć debiut,
Topfacet do mnie też dzwonią z rożnymi propozycjami, nie ma chętnych do obejmowania akcji w ofertach prywatnych, sam czekam z niecierpliowością na 2 moje debiuty a czuje ze lepiej trzymać gotówkę - jeśli się ja posiada - hmm może dno już jest blisko..... Think

wg mnie wszystko zależy jak wysoko wyceniła się spółka i jakie ma plany i jak bardzo są realne te prognozy w opinii inwestorów..

sytuacja rynkowa ma znaczenie ale nie przeceniałbym jej bo potrzeby kapitałowe nie są chyba duże

Brak kary w przeszłości rozzuchwala na przyszłość..

teraz również na twitter.com

nocnygracz
0
Wysłane: 30 maja 2012 22:06:38
Jeszcze małe co nieco z Between Light & Dark: A Game of Souls:

kliknij, aby powiększyć

kliknij, aby powiększyć

kliknij, aby powiększyć

nocnygracz
0
Wysłane: 1 czerwca 2012 01:11:41
Nie pisałem jeszcze, że współpracujemy z dwoma powiązanymi ze sobą brytyjskimi firmami: Tapisodes i BreakThru Films (zdobywca Oscara za film animowany Piotruś i Wilk).

BreakThru Films oprócz Oscara ma na swoim koncie też kilka innych wyróżnień:

Cytat:
Wytwórnia swą światową renomę zawdzięcza zwłaszcza filmom krótkometrażowym, które nagradzane były na prestiżowych festiwalach filmowych na całym świecie. Możemy poszczycić się między innymi nominacjami do nagrody BAFTA, miejscem na liście filmów zakwalifikowanych do oficjalnej selekcji Festiwalu w Cannes, Kryształem Annecy (główną nagrodą na najbardziej prestiżowym światowym festiwalu animacji), nagrodą Canal+, TCM oraz Rose d’Or.
[...]
BreakThru było również producentem efektów wizualnych do filmu biograficznego o Edith Piaf „La Vie en Rose” (polski tytuł: „Niczego nie żałuję”). Film ten zdobył cztery nagrody BAFTA oraz dwie nagrody Amerykańskiej Akademii Filmowej, Złoty Glob dla najlepszej aktorki oraz pięć Cezarów – nagród Francuskiej Akademii Sztuki i Techniki Filmowej i został uznany za najlepszy film europejski 2007 roku.

Źródło: http://breakthrufilms.pl/pl/o_nas/

Wspólnie z Tapisodes i BreakThru Films stworzyliśmy aplikację Charles Peattie’s Animal Alphabet (w najbliższym czasie ukażą się dwie kolejne). Jako podwykonawca - projekt i grafika to dzieło Tapisodes i BreakThru Films, po naszej stronie było programowanie. Jak widać nie do końca zrezygnowaliśmy z produkcji na zlecenie - w tym przypadku istotny był dla nas prestiż wynikający ze współpracy z czołowymi w dziedzinie animacji firmami na świecie. Współpraca najprawdopodobniej nie skończy się na trzech aplikacjach jako że każda ze stron ceni sobie kompetencje pozostałych, a wspólne plany zakładają przynajmniej jedną produkcję (w najbliższej przyszłości) już na partnerskich zasadach (nie będziemy tylko podwykonawcą).

Miło mi poinformować - czy nie nadużywam zwrotów tego typu? - że Charles Peattie’s Animal Alphabet ( tapisodes.com/charles-peatties... )
Cytat:
została uznana przez MacWorld za najlepszą aplikację edukacyjną dostępną na iTunes. W związku z tak dobrym odbiorem, będzie promowana bezpośrednio przez Apple.

Źródło: breakthrufilms.pl/pl/filmy/ani...

Oto trailer opisywanej gry:

W najbliższym czasie na App Store ukażą się kolejne aplikacje będące owocem tej współpracy:

Grumpy Farm ( http://tapisodes.com/grumpy-farm/ )

Trailer:

i Mix’n’Match.

Podczas produkcji każdej z wymienionych aplikacji jesteśmy podwykonawcą odpowiedzialnym za część programistyczną przedsięwzięcia.
Edytowany: 1 czerwca 2012 01:14

nocnygracz
0
Wysłane: 2 czerwca 2012 14:48:46
W bieżącym miesiącu wydajemy Word Heksa.

To zdaniem Zarządu oraz krewnych i znajomych królika bardzo wciągająca gra typu word puzzle.

Z uzależnionymi od niej graczami mieliśmy okazję zetknąć się w youtubowej serii "HEX-files".

Poniżej screeny z gry:

kliknij, aby powiększyć

kliknij, aby powiększyć

nocnygracz
0
Wysłane: 6 czerwca 2012 15:27:19
Grafika z Between Light & Dark: A Game of Souls

kliknij, aby powiększyć

Przy okazji przypominam, że od kilku dni trwa nasza oferta prywatna. Decyzję inwestycyjną należy podjąć do dnia 14.06.
Chętnym do wzięcia udziału w ofercie przypominam adres mailowy, pod który można przesłać zapytanie o Dokument Ofertowy:
vns@pkfcapital.pl
Edytowany: 6 czerwca 2012 15:27

nocnygracz
0
Wysłane: 11 czerwca 2012 12:08:03
To co powyżej wciąż aktualne.
A poniżej kolejna porcja grafiki z Between Light & Dark: A Game of Souls.

kliknij, aby powiększyć

krishic
26
Wpisów: 582
Wysłane: 10 lipca 2012 18:12:54
Korzystajac z obecnosci przedstawiciela zarzadu mam kilka pytan:

Kiedy bedzie dostepny dokument informacyjny ?
Kiedy jest planowany debiut ?
Jaka kwote udalo sie pozyskac z emisji ?
Jak idzie sprzedaz Word Heksa ?
Jak postepuja prace przy Between Light & Dark (moze jakies nowe screeny Angel )

Pozdrawiam wave

nocnygracz
0
Wysłane: 15 lipca 2012 22:20:02
Emisja nie doszła do skutku z powodu nie osiągnięcia minimalnego progu emisji wyznaczonego Uchwałą WZA Spółki.
W najbliższym czasie nie wybieramy się na NewConnect, z upublicznieniem spółki zaczekamy na lepszy czas.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

2 3 4

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,459 sek.

iqwcuzzp
gdnvufpu
dytebafr
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +76 138,84 zł +380,69% 96 138,84 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
zdssdpcy
eqizowvv
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat