oiuhcilr
Advertisement
PARTNER SERWISU
esxeyygn
85 86 87 88 89

Kiedy dno bessy?

tadekmazur
9
Wpisów: 1 151
Wysłane: 8 lipca 2009 10:03:10
Korekta uzbierała 300 punków i chyba wystarczy. Ewentualny dalszy zjazd byłby niesympatycznym wydarzeniem.
Jednak jestem dobrej myśli bo na 1750 widzę opór. W dodatku odpadł nam już problrm że rośliśmy zbyt szybko.
61 sesji temu (prawie trzy miesiące) byliśmy na identycznym poziomie.
Zatem już możemy spokojnie zacząc drugą falę wzrostów.

Miwik
0
Wpisów: 253
Wysłane: 8 lipca 2009 10:22:31
Ja mam nadzieję że odbijemy sie za chwilę w górę lub pójdziemy bokiem (czego bym nie chciał) ale nie myslę o spadkach. Świat ma juz dość tych kłopotów i nie chce słuchać o załamaniu gospodarczym, kryzysie, stagnacji , bezrobociu i następnej fali bankructw i przynajmniej chwilowo chce o tym zapomnieć. Usiaki dadzą sobie radę i niech nikt nie liczy na to że zostana bankrutami, jak na razie to robią ze światem co chcą czy to sie komuś podoba czy nie. Jeśli odtrąbią sygnał do "ataku" to choc by byli w trendzie spadkowym sa w stanie odwrócic sie w jednej chwili.

kliknij, aby powiększyć

ciekawe czy udało mi sie wkleić wykres?
Akcje są tyle warte na ile wyceni je rynek

股票是这么多的价值,市场将会尽可能多

tadekmazur
9
Wysłane: 8 lipca 2009 10:45:12
USiacka gospodarka ma się nie najgorzej. To że recesja wygasa już wiemy od jakiegoś czasu, ale okazuje się że bez problemu idzie im finansowanie deficytu - a tu były potężne obawy i przy niepowodzeniu to moglibyśmy doświadczyc nowych den znacznie poniżej dotychczasowych.
Jednak sprzedaż obligacji idzie im świetnie. Niby Chiny i Rosja marudzą o konieczności nowej waluty rezerwowej, ale w realu to banki centralne nawet tych krajów w dalszym ciągu dokupują amerykański dług. Dziwne, ale bardzo pomyślne.

buldi
0
Wpisów: 5 068
Wysłane: 8 lipca 2009 12:30:25
Cytat:
8 Lip 2009, 12:17

8.7.Berlin (PAP/Bloomberg) - Produkcja przemysłowa w Niemczech wzrosła w maju 2009 o 3,7 proc. miesiąc do miesiąca, po spadku miesiąc wcześniej o 2,6 proc., po korekcie - podało w środę niemieckie Ministerstwo Gospodarki i Pracy w komunikacie.
Analitycy spodziewali się wzrostu produkcji mdm o 0,5 proc.

Rok do roku produkcja spadła w maju o 17,9 proc., po spadku o 22,3 proc. w poprzednim miesiącu, po korekcie - wynika z danych ministerstwa.

Tu analitycy spodziewali się spadku o 20,0 proc. (PAP)

To byczy argument, i to tuż zza naszej granicy.

vandee
0
Wpisów: 222
Wysłane: 8 lipca 2009 12:54:21
buldi napisał(a):
Cytat:
8 Lip 2009, 12:17

8.7.Berlin (PAP/Bloomberg) - Produkcja przemysłowa w Niemczech wzrosła w maju 2009 o 3,7 proc. miesiąc do miesiąca, po spadku miesiąc wcześniej o 2,6 proc., po korekcie - podało w środę niemieckie Ministerstwo Gospodarki i Pracy w komunikacie.
Analitycy spodziewali się wzrostu produkcji mdm o 0,5 proc.

Rok do roku produkcja spadła w maju o 17,9 proc., po spadku o 22,3 proc. w poprzednim miesiącu, po korekcie - wynika z danych ministerstwa.

Tu analitycy spodziewali się spadku o 20,0 proc. (PAP)

To byczy argument, i to tuż zza naszej granicy.

DAX nie zareagował pozytywnie. Więc albo jest to już w cenie albo jak to bywa w bessie, dobre wiadomości są zbywane.

buldi
0
Wysłane: 8 lipca 2009 13:03:40
Z drugiej strony można dzisiaj przeczytać
Cytat:
Mamy rozstrzygnięcia na rynkach 2009-07-08 12:11
W skali ostatnich tygodni wtorkowe notowania w Stanach Zjednoczonych były jednymi z najważniejszych. S&P 500 z impetem przełamał linię szyi 2-miesięcznej formacji głowy z ramionami, co jest sygnałem zmiany trendu na spadkowy. Tym samym od wczoraj najważniejszym pytaniem jest już nie to, jaki będzie dalszy kierunek notowań, ale jak głęboko sięgnie zniżka.

Think Pewnie teraz spadnimy do lini d...
Prawda jest taka, że ja przekornie im więcej takich informacji czytam, tym bardziej jestem nastawiony optymistycznie.

vandee
0
Wysłane: 8 lipca 2009 13:06:14
buldi napisał(a):
Z drugiej strony można dzisiaj przeczytać
Cytat:
Mamy rozstrzygnięcia na rynkach 2009-07-08 12:11
W skali ostatnich tygodni wtorkowe notowania w Stanach Zjednoczonych były jednymi z najważniejszych. S&P 500 z impetem przełamał linię szyi 2-miesięcznej formacji głowy z ramionami, co jest sygnałem zmiany trendu na spadkowy. Tym samym od wczoraj najważniejszym pytaniem jest już nie to, jaki będzie dalszy kierunek notowań, ale jak głęboko sięgnie zniżka.

Think Pewnie teraz spadnimy do lini d...
Prawda jest taka, że ja przekornie im więcej takich informacji czytam, tym bardziej jestem nastawiony optymistycznie.

Pewnie grubasy jak zwykle wydymają wierzących w AT i będzie odbicie, pozamyka stopy i dopiero wtedy poleci w dół.

buldi
0
Wysłane: 8 lipca 2009 13:11:18
Taki scenariusz spadków - o ile by miały jeszcze nastąpić, wydaje się być prawdopodobny.

vandee
0
Wysłane: 8 lipca 2009 13:23:03
Zastanówmy się co może dać impuls do gwałtownej fali wyprzedaży:
1. Kolejny pomysł drukowania dolarów?
2. Załamanie się amerykańskich obligacji i dolara?
3. Fatalne dane finansowe spółek?

Vox
Vox
297
Wpisów: 7 675
Wysłane: 8 lipca 2009 13:42:42
Cytat:
USD/PLN 3.1835 +1.18% 13:41

ewakuacja zagranicy?

tadekmazur
9
Wysłane: 8 lipca 2009 14:03:15

Dolar i dług amerykański mają się nadspodziewanie dobrze. Zatem niepotrzebnie się obawiacie się spadków z tego powodu.
Wyniki spółek będą złe, ale to już wiadomo i jest w cenach.
Natomiast kolejne dane z amerykańskiej gospodarki podciągną indeksy do góry.
Przypominam że konsensus ekonomistów mówi o dnie amerykańskiej recesji w sierpniu.

Przed nami wzrosty. Czy silne? To będzie zależało od skali ożywienia w USA.

Straszonko bessą już nie ma sensu. Następna wielka zwała dopiero za parę lat.
Dwudziestoprocentowe korekty hossy mogą wystąpic w każdej chwili. Nawet teraz.

Pociąg wrócił po pasażerów co zostali na peronie. Długo nie będzie czekał.
Jeśli ktoś teraz boi się kupowania akcji to lepiej niech w ogóle nie zajmuje się giełdą.
To nie jest sport dla każdego.

vandee
0
Wysłane: 8 lipca 2009 14:12:35
tadekmazur napisał(a):

Dolar i dług amerykański mają się nadspodziewanie dobrze. Zatem niepotrzebnie się obawiacie się spadków z tego powodu.
Wyniki spółek będą złe, ale to już wiadomo i jest w cenach.
Natomiast kolejne dane z amerykańskiej gospodarki podciągną indeksy do góry.
Przypominam że konsensus ekonomistów mówi o dnie amerykańskiej recesji w sierpniu.

Przed nami wzrosty. Czy silne? To będzie zależało od skali ożywienia w USA.

Straszonko bessą już nie ma sensu. Następna wielka zwała dopiero za parę lat.
Dwudziestoprocentowe korekty hossy mogą wystąpic w każdej chwili. Nawet teraz.

Jeśli ktoś teraz boi się kupowania akcji to lepiej niech w ogóle nie zajmuje się giełdą.
To nie jest sport dla każdego.

Ile utopiłeś w papierach? :-)

Vox
Vox
297
Wpisów: 7 675
Wysłane: 8 lipca 2009 14:25:45
Cytat:

jedzie pociąg z daleka, na nikogo nie czeka,
konduktorze łaskawy, zabierz nas w Himalaje. thumbright

co powiecie na bankructwo AIG? możliwe?

American International Group, Inc.
(Public, NYSE:AIG)
13.75
-2.44 (-15.07%)

uwierzę w powrót wzrostów, jak surowce ruszą do góry. Póki spadają,
wzrostów nie będzie.
Sygnałem kupna będzie przebicie 1900 przez wig20, sprzedaży spadek poniżej 1770.
póki co konsolidacja wciąż.

myślę że tadek liczy na:

Cytat:
W łonie amerykańskiej Partii Demokratycznej nie milkną spory, co
do konieczności wprowadzenia ewentualnego nowego pakietu
stymulującego gospodarkę. Na szalach z jednej strony jest groźba
dalszego wzrostu deficytu finansów publicznych, a z drugiej
niepokojący spadek liczby zatrudnionych.
O pomysłach na kolejny pakiet stymulacyjny Forsal informował
wczoraj.

nowy plan pomocowy king
Edytowany: 8 lipca 2009 14:44

vandee
0
Wysłane: 8 lipca 2009 14:47:42
AIG od maja spadło z 40 a 13. Coś tam zaraz pierd...lnie

I do tego jak obroty skoczyły - finance.yahoo.com/echarts?s=AI...:symbol=aig;range=6m;indicator=volume;charttype=line;crosshair=on;ohlcvalues=0;logscale=on;source=undefined
Edytowany: 8 lipca 2009 14:50

Taurus80
0
Wpisów: 2 936
Wysłane: 8 lipca 2009 14:57:12
A ja tak wciaz sobie mysle ze przyjdzie jeszcze druga wielka fala spadkowa nie wiem tylko kiedy :(
Ostatnio mam wrazenie ze banki juz sie przygotowuja. U nas oprocentowanie na kontach oszczednosciowych rosnie walka o kase trwa w najlepsze ciekawe tylko po co im ta kasa skoro kredytow coraz mniej czyzby cos sie szykowalo ??
W USA na gwalt kase z TARPu oddawali ci co mogli glownie najwieksze banki spekulacyjne.
Bezrobocie u nich strasznie rosnie i pewnie jeszcze dlugo bedzie roslo bo gdzie ludzie maja pracowac w kraju w ktorym jedyne co sie robilo to kredyty udzielalo i rozne instrumenty finansowe wymyslalo.
Wiecej moich przemyslen pisal nie bede bo pisanie mi strasznie idzie i nie lubie sie rozpisywac :(

vandee
0
Wysłane: 8 lipca 2009 15:04:19
Taurus80 napisał(a):
A ja tak wciaz sobie mysle ze przyjdzie jeszcze druga wielka fala spadkowa nie wiem tylko kiedy :(
Ostatnio mam wrazenie ze banki juz sie przygotowuja. U nas oprocentowanie na kontach oszczednosciowych rosnie walka o kase trwa w najlepsze ciekawe tylko po co im ta kasa skoro kredytow coraz mniej czyzby cos sie szykowalo ??
W USA na gwalt kase z TARPu oddawali ci co mogli glownie najwieksze banki spekulacyjne.
Bezrobocie u nich strasznie rosnie i pewnie jeszcze dlugo bedzie roslo bo gdzie ludzie maja pracowac w kraju w ktorym jedyne co sie robilo to kredyty udzielalo i rozne instrumenty finansowe wymyslalo.
Wiecej moich przemyslen pisal nie bede bo pisanie mi strasznie idzie i nie lubie sie rozpisywac :(

Chyba już niedługo www.trystero.pl/wp-content/upl...

Taurus80
0
Wpisów: 2 936
Wysłane: 8 lipca 2009 15:15:58
vandee napisał(a):
Taurus80 napisał(a):

Chyba już niedługo www.trystero.pl/wp-content/upl...

Patrzac na wykres jeszcze jedna fale wzrostowa moglbym sobie wyobrazic a spadek w okolicy wrzesnia. Z psychologicznego punktu widzenia traktowalbym to jako klasyczna pulapke hossy, przy nastepnej fali wzrostowej ludzie lacznie z analami uwiezyliby w nowa hosse a tutaj wielka niespodzianka.
Niestety nie jestem jasnowidzem i ciezko jest zgadnac co bedzieThink

vandee
0
Wysłane: 8 lipca 2009 15:20:34
Taurus80 napisał(a):

Patrzac na wykres jeszcze jedna fale wzrostowa moglbym sobie wyobrazic a spadek w okolicy wrzesnia. Z psychologicznego punktu widzenia traktowalbym to jako klasyczna pulapke hossy, przy nastepnej fali wzrostowej ludzie lacznie z analami uwiezyliby w nowa hosse a tutaj wielka niespodzianka.
Niestety nie jestem jasnowidzem i ciezko jest zgadnac co bedzieThink

Mógłby być wrzesień gdyby nie to, że ostatnia fala wzrostowa była tak stroma.

tadekmazur
9
Wysłane: 8 lipca 2009 15:23:30
@ Vandee

Najpierw wypisujesz o zagrożeniu upadkiem dolara, a potem sugerujesz że zapowiadam wzrosty z powodu poniesionych strat.
Masz dzisiaj kiepski dzień. Prześpij się, jutro będzie lepiej.

nocnygracz
0
Wpisów: 2 104
Wysłane: 8 lipca 2009 15:23:50
vandee napisał(a):

Ten wykres opublikowano w dniu 03.04.2009 i od tamtego czasu nie był aktualizowany.
Chyba coś się na rynkach od początku kwietnia wydarzyło, nie sądzisz?

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

85 86 87 88 89

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,342 sek.

ajmzonaq
mqvuslqq
ftglhoti
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 965,67 zł +379,83% 95 965,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
wdmdhtor
encuvjpg
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat